Luciakväll

Japp då har man jobbat färdigt för den här veckan, handlat, lagat mat, ätit och nu är jag väldigt väldigt trött. Somnade till i några sekunder på soffan efter maten.
Provade på något nytt idag. Medelhavsgratäng hette det och bestod av pasta, äggstanning, tomater, basilika, oliver och en massa massa lök av olika sorter. Jag hällde i lite knaperstekt bacon också. Var helt OK men inte så gott som jag trodde det skulle bli.


Senare ikväll ska det bli lite kex och ostätande med lite vitt vin till. Får festa till det litegrann såhär på lucia.

Annars så har jag inget annat speciellt planerat för resten av kvällen. Är som sagt ganska sliten efter den här veckan. Nästa blir nog inte värst mycket bättre befarar jag. Ska jobba extra på måndag för då har vi mängder med smörgåstårtsbeställningar.

Imorgon ska jag be Peter att ta ned alla tomtar från loftet. Börjar bli dags att få fram dem nu innan de ska slås in i tidningspapper och tillbaka upp på vinden igen. Funderar även på om jag orkar bry mig om att göra egna julgrupper i år också. Lite kul är det allt men jag vet inte riktigt var jag ska ha alla. Dessutom har jag en svag misstanke om att Angelina kommer att plocka bort varenda liten dekorationsgrej ifrån dem. Får fundera lite över den saken tror jag.

Sen var det ju det där med julklappar också...har fortfarande de svåraste kvar att köpa till. Peter fixade i alla fall Stefans julklapp igår och han visade stolt upp att han själv hade slagit in paketet.
- Vad bra svarade jag. Nu vet vi ju vems lott det blir att slå in ALLA julklappar i år och det blir inte jag i alla fall. Hans inslagning var typ 1000 gånger snyggare än vad mina är.
Spelar ingen roll om jag packar in 1000 paket så blir det aldrig bra. Typiskt en sådan grej som jag inte har tålamod för.

När jag kom hem förut så hade Peter tagit med Angelina ut och byggt en snölykta. Provade pulkan litegrann men den var för liten så Angelinas ben stack ut. Får köpa en större. Dessutom frös Angelina och ville in ganska snart.

Blev förresten väldigt besviken på Luciatåget imorse. De var ju bara typ 7-8 st med en gigantisk kör bakom som man dock inte fick se. Sedan var det tjejen som inte ens var med i tåget som sjöng någon jäkla bossanova-låt. Mitt uppe i alltihop så visade de intervjuer och bilder från andra lussefirande på Turistbyrån och dylikt. Inte lite till stämningsdödare det.
Sedan undrade jag vart barnen var? Jodå de dök allt upp till slut. I T-shirt. Inga tomtar, pepparkaksgubbar eller stjärngossar. Då stängde jag av TV:n och tänkte att det var bättre förr.
Då gick man luciatåg på ett gammalt slott eller liknande, inte ett gammalt elverk. Då var det hur många tärnor som helst och barnen var jättefina i sina diverse dräkter och framför allt: De sjöng julsånger. Traditionella hederliga julsånger typ: Midnatt råder, Pepparkaksparaden, Goder Afton, Betlehems stjärna osv. Kalla mig gärna gammalmodig men när det gäller julen så tål jag inte att den moderniseras.
Blåbärsglöggen smakade dock himmelskt men jag hade glömt att ta med lussebullar från cafét så jag fick nöja mig med två pepparkakor till.

Nu ska jag försöka ta tag i mitt lata jag och försöka få något vettigt uträttat. Tömma Peters papperskorg till exempel som har skulle ha tömts för en månad sedan ungefär....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback