Svenska sommaren är bäst!

image270

Just nu önskar jag mig en bärbar dator så jag kan sitta ute och blogga. Vill aldrig gå in. Inne är det cirka trettio grader och icke behagligt. Ute är det 23 grader och alldeles underbart (om man bortser från myggen då)....
Det finns bara några enstaka dagar om året som jag inte kan tänka mig att åka utomlands och det är dagar som denna. För när vädret i det här landet visar upp sig från sin bästa sida då finns det i mina ögon inget som slår det.
När man sitter en sen sommarkväll och tuffar hemåt med båten på en spegelblank sjö och tittar på solnedgången och allt det gröna runt omkring det är då man älskar livet. Svensk sommar när den är som bäst.

Angelina älskar också att vara ute och hon ser ut därefter. Smutsig hela hon. Smutsig men lycklig.

Idag har jag jobbat fram till tre. Var väldigt lugnt. De flesta lyckostar hade väl flyttt till stranden....

Nu på eftermiddagen for vi först till Götes och käkade lite mat och sedan for vi ut till pappa.
Passade på att tvätta bilen (pappa gjorde i stort sett allt) så den blev ren och skinande. Angelina envisades att rycka Fjosok i svansen och då rev han henne. Sen trampade hon på brännässlor så hon är jättefin nu....

image271

Peter är på spelning i Gustavfors så jag är ensam hemma. Skulle faktiskt velat att följa med och lyssna på dem. Har bara hört dem spela på CD och det är ju inte riktigt samma sak. Det är för övrigt deras andra spelning (tror jag) på två år så det är ju inte direkt lätt att få se dem. Hemligare grupp får man leta efter....

 Så fort Angelina har somnat tror jag att jag ska gå ut och sätta mig med en bok i solstolen. Egentligen skulle jag behöva städa för det är minst sagt stökigt här, men det känns lite fel att göra det när det är så underbart väder. Städa kan man göra när det regnar. Under tiden får man stå ut med lite skit.

Jag har verkligen gjort bort mig idag. Lotta skulle på möhippa med sin svägerska idag och jag visste att de skulle fara vidare till Karlstad efter att ha börjat lite smått i Årjäng. När hela följet kommer in för att käka lite lunch på cafét så säger jag därför käckt:
-Jasså ni laddar för Karlstad ser jag!
Den blivande bruden tittar lite förvånat på mig och resterande ser ut som om de vill döda mig och då förstår jag att hon inte vet om vart de ska....SMART TERÉSE! Lyckas sabba en möhippa bara sådär....bara för att jag inte kan knipa käft. Gud vad jag skämdes.....Tänka ibland vore kanske bra....får väl skylla på värmen.....

Nä nu ska jag ta hälja och götte tet....

Premiärtur med båten...

image269
...blev det igår kväll efter jobbet. Härligt, härligt! Vädret var ju fullkomligt underbart hela kvällen. Åkte ut till båtholmen där det redan var ett gäng som vi kände. Angelina var faktiskt lite bekymrad och klamrade sig oroligt fast vid mig. Flytvästen hatar hon också även om den passar betydligt bättre i år. Skulle nog tro att hon vänjer sig fort bara hon har fått åka några gånger. Vi får verkligen hoppas det i alla fall...
När vi väl var framme hade hon i alla fall kungligt roligt. Det finns en liten sandstrand där och där parkerade Angelina och började kasta blöt sand. Tog inte så lång stund så var hela hon ganska nedsölad. Till slut så satte hon sig sonika rakt ner i vattnet med blöja och allt. Att vattnet hade temperatur på max 16 grader struntade hon högaktningsfullt i. Som tur var hade U. handdukar med sig som vi fick låna.
Grillade lite korv och sedan åkte vi hem igen lagom tills solen gick ner.
Naturligtvis hade jag inga laddade batterier till kameran så några bilder blir det inte.

Nu sitter jag här och laddar för ännu en arbetsdag. Igår var det fantastiskt mycket folk och jag är ganska trött känner jag. Blir lite jobbigt när det är varmt också. Man blir lite mera sliten. Blir det lika mycket idag så får jag och Bittan att göra det är då säkert.

Idag har Peter spelning i Gustavfors så jag är helt home alone ikväll. Får nog försöka tvätta bilen för den ser förjävlig ut. Nu har ju mina nya däck äntligen kommit och det ser rätt dumt ut att fälgarna skiner och resten av bilen är täckt av frömjöl. Min lilla pärla blev faktiskt ganska tuff tycker jag.

Stefan har det i alla fall bra på semestern. Peter hade SMS.at med dem igår och han badade och red på kameler. Skönt för vår lilla pöjk att ta igen sig (hrm det gör han väl kanske inte men) och få tänka på något annat ett tag.

Vill ha semester-NU!

image265
Det är inte bara det fina vädret som gör att jag vill ha semester. Jag vill ha hela familjen samlad för en gångs skull. Som det är nu känns det bara som om vi möts i dörren hela tiden. Ett annat skäl är att jag vill ha lugn och ro ett tag. Känner att jag har tappat greppet lite de senaste veckorna. Jag glömmer bort en massa småsaker som tider och var jag har lagt saker osv....Det vill säga jag lägger bort saker oftare än vanligt...Nycklar har jag aldrig koll på till exempel....

Som tur är så är det drygt bara en månad kvar tills semestern är här och då har jag beställt 25 grader varmt och sol hela tiden. Förra gången jag hade sommarsemester så regnade det nästan konstant hela tiden. Dessutom ska ju jag och Peter åka bort nästa helg och vara helt barnlediga. Helt underbart! Det behövs verkligen ibland att bara få vara själv.
image266

Misstänker att det är magkatarr jag har fått för jag fick en Pepcid av Bittan förut och den hjälpte oerhört bra. Får nog ta en tur till Apoteket imorgon. Det var jättelängesen jag hade magkatarr. När jag gick i skolan hade jag det nästan jämt eftersom jag var så stressad och pressad hela tiden. Otrevligt att ha är det i alla fall.

Har jobbat idag och det var en ganska hektisk eftermiddag. Jag hade fullt upp vid glassdisken i alla fall. Sen blir det ju lite omständigt när de håller på och grejar i köket medans man försöker städa, men de måste ju det så det är bara att gilla läget....

Har varit ute lite med Angelina nu på kvällen också och gungat lite. Min solros som jag köpte för två dagar sedan är redan död. Ska aldrig mer köpa solrosor!!! Ändå har jag vattnat den noga. Jävla skitblomma!
image267
Angelina har varit med mamma lite för ofta på golfbanan...

image268
Klipper gräset gör hon också min duktiga lilla tös...


Dagens suck! Börjar bli väldigt trött på allt grävande och byggande överallt. Hela Årjäng ser ut som en krigszon och det börjar bli tröttsamt. Kommer det någonsin bli klart?
Dagens hurra! Mina däck anländer snart. Jag slapp att ringa och skälla på dem!


Vad jag hatar räkningar!

image262


Nu är det ju den tiden på månaden. Den förhatliga tiden när det är dags att betala räkningar. Usch och fy! Har just suttit och gått igenom hur mycket av vår lön som försvinner den här gången och det är ingen rolig uppgift. Det enda positiva är att elräkningarna börjar gå mot lite mer normala siffror. Fattas bara annat när vi knappt har kört någon värme på över en månad. Elpriserna i det här landet är ett enda stort skämt! Alltid finns det någon anledning att höja priset.
En annan sak som är horribel är ju bensinpriset. Höll på att sätta i halsen senast jag tankade och fick se att en liter kostade 13,45 och då är det ju inte ens semestrar än. Jag är ju inte så värst utsatt egentligen för jag kör ganska lite ändå, men det tickar ju iväg så fort man ska lämna Årjäng.

Är på lite dåligt humör som ni kanske märker för jag har just suttit och gått igenom en himla massa papper. Ansökan om investeringsbidrag ska vara inne på fredag och det är naturligtvis jag som har hand om den biten. Fattas fortfarande några papper så jag får ringa till U. imorgon och fråga om hon har sett till dem. Sånt där är så himla trist men det måste göras.

image263


Idag har jag varit en riktig slöis och mest lallat omkring. Städade lite imorse och tog med mig Angelina på en promenad. Hon vaknade grinig idag, vilket är väldigt ovanligt, så jag var tvungen att hitta på något. Satte upp lite affischer för sommargympan och sedan lunchade jag på hotellet idag med. Det var pytt i panna vilket jag älskar. Idag har magen fungerat bättre också så det gick ner.

På eftermiddagen var vi ute och grejade. Fick inte så mycket gjort för Angelina gnällde mest hela tiden. Diskuterade med J. att man eventuellt skulle köpa en studsmatta och då säger hon att jag kan få en av henne. Jag blev helt paff. Det visade sig att hennes syster hade en som hon ville ge bort till J. men J. tyckte att den var för stor för deras gräsmatta. Hon tyckte att vi kunde ha den hos oss så kunde alla barnen studsa på den istället. Gissa om jag tyckte det var en bra idé. Då är det ju bara att köpa till ett nät så är det klart. Jag har antagligen världens bästa grannar.

image264



Tog en tur upp till Glenn för att titta på kattungarna. De var naturligtvis ursöta. Valde ut en hona som vi ska ha. Just nu är de lite gråvita. Svårt att avgöra vilken färg det blir på dem längre fram. Det ska bli riktigt roligt med ett husdjur igen.

Angelina somnade vid sju och jag smet ut för att rensa rabatter. Tyvärr vaknade Angelina igen vid åtta och kunde inte somna om. Troligtvis var det för varmt åt henne. Det var bara att ta upp henne igen. Hon var i alla fall på bättre humör nu på kvällen. Hon har varit riktigt jobbig stundtals idag. Tror att det är värmen som tar på henne eller också så har hon samma problem med magen som jag. Hon äter inte så mycket nämligen.

Nu är det dags för mig att kojsa för nu väntar tre dagars jobbande. Jättekul nu när det är så fint väder. Noooot!

Till sist: Jag fullkomligt älskar Dafgårds-reklamen med Kamasutra-boken! Den är verkligen hysteriskt rolig!


Kämpigt värre

Vaknade imorse och var så trött att jag mådde fysiskt dåligt. Ont imagen och öm i lederna. Fick masa mig iväg med bilen till Lotta och hade tur som fick skjuts upp till morsan. Tror aldrig att jag hade klarat den långa backen.

Eftersom kylskåpet som bekant har lagt av så fick jag och Angelina åka till cafét för att käka frukost. Ringde i panik till Peter och undrade hur jag skulle göra med det förbannade kylskåpet. Han tyckte att jag skulle ringa till J. , kusinens gubbe, som nyligen tagit över en firma som säljer kök och vitvaror. Hade tur och fick tag på honom. Det visade sig dock att de inte hade öppnat än men han hade några kylskåp stående som han ville bli av med, varav ett rostfritt. Jag högg till firekt och han lovade att höra av sig på eftermiddagen för leverans.
Lättnad. Ett problem mindre.
image259
Skorna som var för små. Väldigt snygga tycker jag.

Åkte hem och blev liggandes på sängen i över en timme. Var så himla trött och magen värkte. Angelina tyckte jag var jättetråkig så jag fick verkligen anstränga mig till max för att ta mig upp och ut i det fina vädret med henne.
Knallade upp till Årjäng och träffade M. med E. De hängde på till skoaffären när jag skulle fråga om jag kunde göra reportage om dem. Det va inga problem men de hade svårt att hinna den här veckan så jag får försöka hitta på något annat att skriva om antar jag.
Hämtade ut skorna till Stefan och mina träningsbyxor. Såg direkt att skorna är alldeles för små så de måste bytas. Typiskt! Byxorna däremot såg fina ut.

M. och E. följde med till hotellet för att luncha. Inte för att jag var det minsta hungrig men behövde ju dock äta något. Det var revbenspjäll och gratinerad fisk att välja på. Inte värst svårt eftersom jag avskyr revbensspjäll. Tyvärr så var matlusten lika med noll så jag fick bara i mig en potatis, två tuggor fisk och lite grönsaker. Sedan sade magen stopp. Angelina åt knappt något hon heller eftersom hon och E. hittade lekhörnan. Lite äppelmos fick jag i henne till slut och det fick hon utslag runt munnen av.

Angelina däckade på hemvägen och jag satte mig i solstolen och somnade. Där blev jag sittandes ett bra tag för Angelina sov i hela tre timmar!

Var ute igen sedan på eftermiddagen och Angelina lekte med J. medans jag pratade med Ja. Vid halv sex ringde J. och sa att han var på väg med kylskåpet. Baxade in det i Stefans rum så länge för jag hade inte mage att säga att de skulle släpa ned först det gamla och sedan ta upp det nya. Fick ett bra pris eftersom det var ett visningsexemplar och lite smutsigt och så men who cares? Man blir ganska ställd utan kylskåp mitt i sommarvärmen kan man lugnt säga.....

image260

Nya kylskåpet med fingeravtryck och allt...

Tog ett välbehövligt bad med Angelina och lyckades trycka i både mig och skruttan lite pannkakor. Kollade Desperate Housewives och lade mig sedan med Angelina i sängen och tittade i böcker och kosade. Tydligen somnade vi båda två för jag vaknade i en pöl av svett för en liten stund sedan. HAr fortfarande ont i magen och jag har ingen aning om vad det beror på. Måste vara någon konstig bacill.

Tycker det är väldigt skönt att för en gångs skull bara kunna ägna mig åt Angelina. Ska verkligen passa på nu den här veckan när Stefan är borta tänkte jag. Har egentligen tusen saker som ska göras men det får vänta tills imorgon. Ska försöka somna om istället och hoppas på att jag har mer energi imorgon....
image261
Köpte fin solros idag som ska planteras imorgon. Hoppas att den överlever....

Nu är jag godkänd Beige Barista plus

image257


Idag så har jag och Bittan förkovrat oss i kaffegörandets sköna konst. Vi har varit på Beige Barista plus-kurs i Karlstad. En påbyggnadskurs på den som vi redan har gjort.
Kursen hölls på café T som ligger i gamla Megaherz lokaler. Det var verkligen jättemysigt där. Vi fick lite mer ingående information om olika slags kaffebönor och bönans väg till konsumenten. Vi fick även prova på så kallad "koppning" där man provsmakar olika kaffen och försöker att känna olika aromer. Lite svårt för en som mig som nästan aldrig dricker kaffe, men jag kände faktiskt skillnad.

Det var lite trixigt att "koppa" för man skulle liksom sörpla ganska bryskt så kaffet sprutade runt i gommen. En gång satte jag i halsen men det var jag inte ensam om

Sedan så fick vi träna lite praktiskt på mjölkskumning samt latte art. Vi skulle göra hjärtan och löv, vilket inte gick så väldans bra. Krävs nog en hel del träning misstänker jag. Fick se ett nytt sätt att skumma mjölken på så det ska vi prova om det funkar. Sist men inte minst så fick vi göra ett litet teoritest som vi klarade galant med noll fel.
Diplom och pin fick vi direkt så nu är det bara att rama och hänga upp på caféväggen.
Undrar bara vart min andra pin är? Kanske skulle använda dem när man jobbar....Får rota lite i byrålådorna....

image258
Tänk när vi har lärt oss att göra sådana här coola grejer!!!!


Efteråt så var vi döhungriga och käkade på McDonals innan vi for hem. Man blir ganska så inspirerad att prova när man har varit på sådana här kurser men nu jobbar jag ju inte på ett par dagar så det får vänta. Om jag inte slinker in och testar imorgon förstås....

Mitt kylskåp, eller rättare sagt mammas gamla kylskåp, har gått sönder igen så imorgon blir det att kasta mat. SUCK! Varför kan ingenting fungera som det ska?

Är ensam hemma nu för Angelina sover hos morsan ikväll. Allt hade gått bra hos Lotta också och barnen hade haft jättekul ihop. Tänk vad bra att man har en sådan lättvindig unge. Hon finner sig i nästan allt....Men nu saknar jag henne jättemycket. Har ju knappt sett henne på hela dagen min lilla solstråle.

Dagens klant: Han som parkerade sin bil plus släpkärra utanför Myrvolds idag så att grävskopan tryckte in hela fronten. Hur kan man ens komma på tanken att ställa sig där under nuvarande omständigheter?

Dagens hmmm: Kunden som ville att jag skulle stänga dörren på cafét för att det väsnades för mycket och sedan säger till mig typ en minut senare att jag kan öppna igen. Vad ville han egentligen och varför?

Dagens bönor: Jag och Bittan. Nu ska det bli latte art på Café Broms!  Men vi får nog ligga i hårdträning först....

Gonatt!


Måndag igen...

...och jag har inte den minsta arbetslust. Känns som om jag har tusen saker att greja med hemma som måste bli färdiga. Ska dessutom på Baristakurs ikväll så idag blir det inte mycket gjort. Ska i och för sig bli roligt men det blir också väldigt stressigt eftersom jag jobbar till tre och ska hämta Angelina på dagis samt byta om. Lotta får passa Angelina först tills mamma slutar jobba. Lite omständigt blir det.

Angelina var så trött så trött imorse men när hon väl kom upp så var hon sprallig och glad som en lärka. Tänk om man hade ens hälften av den energin!

Igår införskaffade jag lite blommor på Moas och planterade i krukorna. Blev fint, men som vanligt skulle det behövas lika mycket till. Blommor kan man verkligen bli ruinerad på. Köpte en platgräsklippare till Angelina som blev omåttligt populär så hon var fullt sysselsatt när jag planterade.

Tog en promenad runt Strand och hoppade in och pratade med J. och U. en stund. Angelina somnade gott i vagnen....

På kvällen åkte vi upp till morsan och gratulerade på Mors Dag. Vi fick grillad korv och åt Silviatårta. Gott gott.
Även jag blev gratulerad på Mors Dag igår. För det första fick jag en välbehövlig sovmorron och masade mig inte upp förrän vid tio. Då kom Angelina springades med en stor blombukett och var hur söt som helst. Peter och hon hade också fixat frukost så det var bara att sätta sig vid dukat bord. Så skulle alla morgnar vara tycker jag.

Måste bara kommentera Eurovisionsdebaclet också. SUCK! Antingen är det vi i Sverige som har världens sämsta musiksmak eller också är det resten av Europa som är helt bakom. Det fanns inte 17 låtar i det startfältet som var bättre än Charlotte det vet jag i alla fall. Jag gillade Norges låt och den hamnade välförtjänt högt upp. Ukraina, Ryssland och Grekland var OK men inte mer. Ryssen hörde man ju inte ens vad han sjöng. Det tog halva låten innan jag fattade att han sjöng på engelska. Säger en del om hans uttal. Nej jag tycker att de ska göra som i Sverige och införa jurygrupper också för att väga upp det lite. Spaniens låt var så bedrövligt dålig att jag blev arg! Charlotte var i alla fall hur duktig som helst och kan inte lastas för fiaskot tycker jag.
Roligast som vanligt var Kristian Luuks kommentarer samt Björn Gustafsson som var hysteriskt kul även om resten av Europa antagligen inte fattade ett smack.....som vanligt....

I väntan på Charlotte...

...sitter jag här och pustar ut. Har inte lyckats hinna blogga på en och en halv dag för det har varit minst sagt full sula. Igår jobbade jag hela dagen och i går kväll däckade jag i sängen och tittade på Oceans Eleven.

image255
Denna dagen började med att Angelina spydde på mig. Direkt efter att hon hade vinglat upp ur sängen så blää...
Hon har inte spytt något mer så kanske var det något hon hade ätit. Inte vet jag. Trevligt var det inte i alla fall.

Åkte och jobbade vid halv nio och det var bara att kasta sig in i tårtpackning och sedan direkt på smörgåstårtorna. Det var alldeles packat med folk hela dagen så vi fick verkligen bekänna färg. Jag höll mig mest ute i köket och Lotta och A-M fick tampas med kunderna.

För en gångs skull kom jag ihåg att lägga undan en tårta till min mamma så imorgon blir det Silviatårta. Hade tur att det fanns en smörgåstårta över också så den blir det ikväll lagom till Eurovision börjar. Glenn och Andrea kommer hit och kollar.
image256

Under eftermiddagen har jag och Angelina varit ute en stund och grejat lite. Imorgon ska det bli plantering tänkte jag. Sen har jag dammsugit hela huset och tagit in väldoftande syrener så nu kan jag nog med gott samvete sätta mig ner och njuta i soffan. Fattas bara en kall öl men det tror jag inte att huset kan uppbringa för tillfället. Kanke lite vin istället? Vi får se....

Nu hoppas jag att alla håller tummarna för Charlotte Perelli ikväll!

Varför kollar man på skiten?

image250Har nyss genomlidit semifinal 2 av Eurovision Song Contest. Vet egentligen inte varför jag tittar för 95% är fullkomligt olidligt för alla som inte är helt tondöva.
Jag har så länge jag kan minnas varit en schlagerfreak. De Melodifestivaler och Eurovision-finaler som jag har missat genom åren är lätträknade. Jag tror inte att det är musiken som drar mest utan showen. Alla konstiga kläder. Udda danser. Fula språk och på senare år även en stor portion av trams.

image251

Måste ändå säga att den där sjörövar-låten sätter sig på hjärnan. Alla svenska rescencenter har rynkat på näsan åt dem men är de så mycket värre än Rednex?? Nä skulle inte tro det. Dessutom är det ju svenskar som har skrivit låten. Hi-hi-ho! Håller med den svenska kommentatorn som sade att många kommer att dansa fulla till den under sommaren. Det är jag tämligen övertygad om.
image252

Tyckte inte att Perelli gjorde något rikigt bra framträdande. Hon var svajig på tonerna och det kändes så fruktansvärt stelt allting. Tjejen ifrån Ukraina hade bra mycket mera go i sig. Tror hon vinner på lördag. Den låten är väl i och för sig sådär. Shady lady. Fånig titel.
Tyckte dock att det var lite kul att programledaren nynnade på Hero när han presenterade resultatet....Det är en låt som fastnar lätt.

Lite konstigt var det att inte Schweiz gick vidare. Amy Diamond-låten var ju riktigt bra om inte den tvålfagre killen hade hållt ut på tonerna så konstigt.

Spanien ska vara jäkligt glada för att de är direktkvaliciferade....vilket skräp!

Jaja nog om detta nu. Heja Charlotte på lördag. Jag kommer att titta....

image253

I övrigt har det inte hänt så värst mycket. Har jobbat heldag och har haft det ganska så hektiskt. Märks att Mors Dag börjar närma sig.
Kunderna har inte varit på sitt bästa humör idag heller. Någon klagade på att vi hade liljekonvaljer på borden (hon var allergisk), någon på att dörren till hallen gnisslade och en annan frågade för 1000:e gången om Budapestlängden var från idag. Den sistnämnda kunden måste ha någon form av tvångstankar. Vi har sagt till henne varenda gång hon frågar att 1. för det mesta så säljer vi slut på Budapest 99% av alla dagar   2. Om vi mot förmodan verkligen har någon kvar så kastar vi den dagen efter för det gör vi med allt som innehåller grädde. ÄNDÅ MÅSTE HON FRÅGA VARENDA JÄKLA GÅNG! Sjukligt om du frågar mig. Till saken hör att hon heller aldrig har fått någon Budapestlängd som smakar dåligt för det har Bittan frågat henne.

Käkade lunch från nya restaurangen och det var OK. Gott med något annat än kyckling i alla fall.

Peter blev försenad från jobbet så Andrea fick hämta Angelina idag. När jag kom hem så var hon i extas och ville bara busa. Jag började sjunga "Lilla Snigel" för henne och då sjöng hon med "akta dig". Sen sa hon "akta dig" mest hela tiden. Snuttis!
image254

Stefan har varit pa bio och sett Indiana Jones. Han tyckte den var bra och vi fick hejda honom for att beratta hela storyn. Om ni undrar varfor prickarna ar borta sa ar det inte for att jag har fatt plotslig dyslexi eller nagot sant. Har  kommit pa nagon jakla installning pa tangentbordet som jag inte vet hur man fixar tillbaka.

Jag ska anda sluta nu for jag ar trott och det blir en lang dag imorgon. Natti natti!

Vilken match det blev!

Jag pratar naturligtvis om Champions League-finalen mellan Manchester U och Chelsea igår. Den hade allt en fotbollsmatch ska ha. Finlir, nerv och en oerhörd dramatik.
Till en början såg det ju ut som om Manchester med Ronaldo i spetsen fullkomligt skulle köra över Chelsea men andra halvleken ägde "de blå". Med lite flyt så hade Chelsea punkterat matchen där. Men det var inte en sådan där kväll när Chelsea hade tur. Ballack träffade både ribba och stolpe och Terry halkade i det våta gräset när han skulle skjuta hem pokalen.

Jag hejar ju på Man U så jag var helt klart nöjd efteråt, men kunde inte annat än att tycka väldigt synd om Terry efteråt. Han såg helt knäckt ut stackarn.

Bäst på planen var förstås ändå Christiano Ronaldo. Helt himmelsk att se förutom när han försöker filma till sig frisparkar. Jag visste dock redan innan han lade sin straff att han skulle missa. Ryan Giggs däremot var stensäker.

Nu har alltså Man U tagit dubbeln i år och man kan ju undra hur länge sir Ferguson ska leda detta superlag? Gubben måste ändå beundras. När andra lag avverkar två tränare per säsong så sitter han kvar år efter år efter år...

Vilken bitch-slap an fick in Didier Drogba. Totalt orutinerat och onödigt.

Vad konstigt det blev när alla helt plötsligt fick kramp på en och samma gång. Förlängningen stod helt still i en minut när alla stod och stretchade.

Matchens läckerbit var Paul Scholes väggspel vid 1-0 -målet samt Edwin van der Sars räddning.

Nu längtar man ju ännu mera till EM....

I väntan på Champions League

image246
Sur och trött på morgonen? Näe inte jag inte...


Riktig jäkla struldag på jobbet idag. Imorse var jag otroligt trött och vimsig. Jag hörde knappt vad kunderna sa, jag räknade fel och var allmänt vimsig. Visste att jag hade två smörgåstårtor att göra varav den ena ganska tidigt så jag satte en rejäl fart med att göra smörgåsar först. När jag sedan skulle börja med smörgåstårtorna så upptäcker jag att det inte finns några bottnar. Fick onda aningar och ringde bageriet. Det fanns inga där heller som passade! Irritationen började krypa sig på. Lasse hade helt enkelt sett fel på lapparna och gjort små bottnar istället för stora. Jag blev tvärarg! Inte på stackars Lasse förstås men på hela situationen. Jag är hopplös när det gäller sånt där. Jag blir helt enkelt rosenrasande när det inte fungerar som jag har tänkt mig. Borde veta att det fixar sig alltid på något sätt, men nejdå...Sur, arg och allmänt ettrig måste jag bli.
Det hela slutade med att Lasse snällt fick göra en ny deg så det blev en lång dag för honom och Lotta i bageriet.
Hela dagen kändes tungrodd men på något konstigt sätt hann jag ändå sluta i tid.

image247
Det blev en smörgåstårta till slut


Har inte hunnit med så mycket mer än det vanliga på eftermiddagen. Handlat. Lagat mat. Ätit mat. Kosat med Angelina. Jo just det: jag har bytt sängkläder. Hmmm va skönt det ska bli att lägga sig ikväll....

image248

image249
Angelina var väldigt trött så jag provade att lägga henne lite tidigare ikväll. Hoppas hon somnar innan Champions League-finalen börjar i alla fall. Jag hejar på Manchester United och Stefan på Chelsea. Stefan har ingen koll på fotboll men alla hans klasskompisar håller på Chelsea så då gör han det med.

Stefan har byggt en jättefin skateboard-ramp på slöjden så nu är han ute och provar den. Hade varit bra på skolan idag också sa han. Jag är glad för varenda dag utan strul....

Har käkat penicillin i snart sex dagar nu och jag har fortfarande ont i halsen och varfläckar kvar. Bådar inte gott...

Fick ett mejl av B. som undrade om jag kunde tänka mig att skriva några artiklar för arjang.nu. Har haft dåligt samvete för att jag varit högst overksam ett tag så nu får jag nog ta tag i det där. Det tar ju inte så lång tid att slänga ihop en artikel egentligen. Jag sitter ju här och skriver varje dag eller hur?


Katrin Schulman är kanske inte så smart...

image245
Katrin med maken Alex

...men hon är ganska underhållande. Läste just hennes senaste blogginlägg som handlade om "en fet och dum kassörska" som vägrade att låta Katrin betala eftersom hon inte hade någon kod. Hon hade fått mängder med kommentarer, många rent utav hatiska, angående detta inlägg. Katrin anspelade på att kassörskan automatiskt var dum i huvudet för att hon var tjock. Hon skriver sådär mest hela tiden. Hon har miljoner olika fördomar om allt och alla, hon ser sig själv som guds gåva till mänskligheten och beter sig som en bortskämd barnunge mest hela tiden. Det är just därför jag läser hennes blogg ibland. Det är ganska så fascinerande tycker jag att en 30-åring inte har mer vett i skallen. Eller också är det ett spel för galleriet bara. Kanske är Karin ändå ganska smart. Hon tjänar antagligen ganska fett med pengar så helt bakom kan hon ju inte vara.

Grejen är att när jag läste kommentarerna, som var övervägande negativa och fulla av påhopp på Katrin, så undrade jag varför dessa människor ens läser hennes blogg om de hatar vad hon skriver så mycket? Make no sense to me. En kille hade till och med kommenterat typ fem gånger och öste ur sig sitt hat. Han måste ha ett mycket tråkigt liv som ägnar så mycket energi åt en enda människa.

Jag kommer i alla fall fortsätta läsa vad denna galna människa har för sig i fortsättningen också, utan att döma eller hata henne.

Stort klipp och skoinköp....

Mycket busy day idag. Jag är faktiskt lite mör eftersom jag inte har så värst mycket tempo i kroppen efter min sängliggar-helg.

Ganska högljutt blev det stundtals på jobbet idag bär P. började att såga sig igenom murväggen ut mot gången. En norsk dam blev uppriktigt sur och tog sin man under armen och gick. Då hade jag redan satt en smörgås på värmning åt dem så gissa om jag blev snopen! De allra flesta stod dock ut med oväsendet och var väldigt nyfikna på vad som skulle ske. Det går över förväntan att jobba i all röra. Fördelen blir att det aldrig är långt till grejerna man ska ha för vi har trängt ihop det mesta på liten yta. Det kommer bli kanon tror jag när det är klart. Skönt att allt är på G i alla fall.
A-M. trodde jag var ute efter att ha ihjäl henne idag för först tacklade jag henne in i mjukglass-maskinen och sedan lyckades jag nästan tappa en kniv i huvudet på henne. Allt var väldigt oskyldigt och klumpigt gjort av mig förstås. Fumlig jag? Näe inte alls....

Fick onödigt bråttom efter jobbet eftersom jag stod kvar och tjötade med Bittan alldeles för länge. Fick i ilfart hämta både Stefan och Angelina och direkt till frisören. Stefan blev kanonbra! Det tyckte han själv också även om han envisas med att säga att han saknar det långa stripiga håret. Angelina blev också lite friserad men bara lite i topparna.
image240

image241
Dagens Halleluja-moment: Stefans långa hår är äntligen väck!

Efteråt firade vi det stora klippet med glass och sedan drog vi vidare till den nyöppnade skoaffären. Var på jakt efter sandaler till Angelina och hittade strax ett par jättesöta Pippi-sandaler som passade perfekt. Angelina ville nog hellre ha gympadojorna som blinkade men det fick hon inte. Eftersom jag likt en gniden gammal tant hade klippt ut en rabattkupong i tidningen så fick jag skorna för fyndpriset 180:-. Halva priset. Är mer än nöjd.

image242

Väl hemma så hade jag lässtund med Angelina. Radade upp en hög med böcker som hon systematiskt gick igenom. När varje bok var slut så sade hon: "Tut" och så lade hon undan boken prydligt bredvid sig. Till sist kom vi till favvo-boken om Prinsessan. Boken handlar om hur ohyfsad Prinsessan är och sens moralen är att hon ska lära sig att säga "tack" och "får jag be att få..." I boken skriker Prinsessan "JAG VILL HA MIN MAT" och när hon gör det så betonar jag alltid orden noga och höjer rösten. Detta har Angelina snappat upp så när hon satt med boken så hör jag Angelina säga med hög och bestämd röst: "VILL HA MIN MAT"! Det lät så kul att jag kiknade av skratt.....
Sedan lade jag henne försent så hon hann att bli övertrött och därför har hon klättrat omkring på mig och Stefan när vi försökte att se på Desperate Housewives. Inte helt idealiskt.

image243
Bus-barnen på Blomstervägen

Fick via Stefans kompis nys om en sida på nätet som heter Glosboken.se. Där kan man lägga in glosor och öva på dem på ett ganska smart sätt. Detta tyckte ju Stefan var kul förstås så vi testade med engelskan. Gick jättebra så det ska vi köra på i fortsättningen.

En kul grej som jag läste i tidningen idag. Zlatan avbröt sitt guldfirande för att göra en intervju med René Nyberg. Ni vet hon som har det hysteriskt gapiga Sing A Long-programmet på Trean. Zlatan valde inte Robert Laul, Erik NIva, Simon Bank, Ekwall, Jidhe eller någon annan kreddig fotbollsreporter. Han valde RENÉ NYBERG! Känns fruktansvärt typiskt Zlatan och ganska skojigt!

Något som inte är lika skojigt är att den här texten ni ser har jag skrivit två gånger eftersom jag blev utloggad när jag skulle spara första gången. Detta händer med jämna mellanrum på Blogg.se och det är mer än lovligt störande!

Till sist: Peter ringde och tipsade om att han var med på en bild på arjang.nu  ifrån konserten i lördags och att han såg hemsk ut. Eftersom det var lite svårt att finna just den bilden så lägger jag upp den här också. Och ja Peter, jag skrattade byxorna av mig.....hahahahahahahahah...hohohohoho...ojdå nu kanske det blir skilsmässa.....

image244
Min käre sambo Peter längst till vänster.

Pigg och kry...

...känner jag mig faktiskt den här soliga morgonen. Har inte så mycket ont i halsen, ingen huvudvärk eller andra åkommor. Sitter just nu på cafét och får i mig lite frukost. Här känner man inte igen sig ifrån den ena dagen till den andra. Det är nya väggar hit och grejer dit. Undrar hur jag ska hitta allt?

Idag ska Stefan äntligen klippa sig! Den dagen har jag verkligen väntat på. Jag lider nästan fysiskt när jag ser hans nuvarande "frisyr". Han själv gruffar som som vanligt men jag tror att han blir nöjd när det väl är klart. Nu ska jag sätta fart och få ordning innan Lotta kommer med brödet.

Ciao!

Vattenkrig och huvudvärk

Tja den här dagen fattar jag inte riktigt vart den tog vägen. Visst är det jobbigt när dagarna bara flyger iväg? Konstigt egentligen för jag har bara softat hela tiden. Noga med att inte ta ut mig i onödan innan jag blir helt bra.

Kom äntigen ut litegrann på förmiddagen mellan regnskurarna när jag och Angelina tog en promenad upp till "city". Angelina fick använda sin nya Hello-Kittykappa för första gången. Den är verkligen tuff tycker jag. Handlade lite och gick sedan till cafét där vi mötte mormor och Gert. Angelina fick äta massa räkor och naturligtvis glass. Hon blåvägrade däremot när mormor skulle ge henne äcklig glass med citron/lakritssmak. Hon smakade inte ens. Först när jag hämtade lite mjukglass med jordgybbsylt så gick det bra...Jojo hon vet vad hon vill den damen....

Angelina somnade på hemvägen och jag passade på att börja laga mat. Fick bli schnitzel med potatis och bearnaisesås idag eftersom ungarna är tokiga i det.
Stefan hade haft det bra i skolan och åt med god aptit. Angelina däremot vägrade så det var bara att spara maten till senare tillfälle.

image237
Vattenkrig i trädgården!

På eftermiddagen gick jag ner i källaren för att leta lite bland alla klädkartonger som jag fått av Jessica och Lotta. Tyckte det var konstigt att jag nästan inte hade hittat några kläder i storlek 86/92. Efter en stunds rotande så fann jag dem. En hel banankartong blev det med jättefina kläder så nu är det fullt i Angelinas garderob igen. Fatta vad bortskämd man blir när man får så mycket avlagda fina kläder! Det är guld värt!

image238
Fundersam Angelina äter äpple med snuttefilten i högsta hugg!

Har av någon anledning haft otroligt ont i huvudet idag så jag lade mig och vilade på sängen en stund och det hjälpte bra.

Ska nog gå och lägga mig tidigt idag så jag orkar med att jobba imorgon. Får läsa slutet på Shackleton-boken. Just nu händer det vansinnigt mycket spännande. Rekommenderas verkligen.

Zlatan avgjorde ensam serie A-finalen. Fatta vad stor han är! Jag läääängtar efter EM!

Jag har fått mystiskt långa naglar vilket är väldigt konstigt eftersom jag har ovanan att bita på dem. Har väl inte haft orken när jag har varit sjuk. Snart bryter jag väl av dem istället....

image239
Mycket gott på mackan! Mums mums!

Tack för idag! Hej hej!

Måndag och jag är tröööttt!

Måste erkänna att jag har kommit in i en annan sovrytm under helgen. Till och med Angelina har sovit lite längre på morgon så idag var det segt att gå upp klockan sju.
Halsen känns OK och är helt klart på bättringsvägen. Rösten börjar också sakta men säkert att återvända.

Hann inte att blogga något mer igår för jag var fullt upptagen att se på den rafflande VM-finalen mellan Ryssland och Canada. Vilken match det blev! Den hade allt! Finlir, tuffa tacklingar, tveksamma domslut, you name it. Dessutom satt jag och hejade lite på Ryssland av den enkla anledningen att jag tyckte att de var värda att vinna. Det är så ofta de kommer till VM med laget fullspäckat av världslirare och sedan kan de inte spela ihop. Den här gången har det väl också varit lite si och så på vägen mot finalen men igår visade de att de verkligen spelade som ett LAG. Är det inte lite typiskt att att en spelare som Kovaljchuk som har varit kass hela turneringen avgör hela skiten? Så är det oftast med stjärnspelare. Bäst när det verkligen gäller....

image232
Alexander Ovetjkin-nybliven världsmästare

Lite synd om Canada tyckte jag i alla fall för det är inte kul att förlora en VM-final på att de inte kan hålla pucken på rätt sida sargen. Skulle tro att den svenska domar-duon kommer att få en hel del kritik idag....

Fick faktiskt lite ordning i huset igår i alla fall. Skurade överallt och det var var verkligen behövligt. Annars fick jag inte så mycket mer uträttat. Gjorde en jättegod Moussaka som jag faktiskt kunde njuta av....
Angelina sov i tre(!)timmarpå eftermiddagen så hon var pigg som en mört på kvällen och hon och Stefan härjade runt så jag nästan fick nervsammanbrott.
    
image234
Supergod jordgubbs-milkshake! Finns på ICA Supermarket. Hoppas att den kommer med chokladsmak också

image233
Angelinas nya Hello Kitty-sandaler som hon fick av mormor i lördags

Idag ska jag försöka gå ut i alla fall. Igår var jag bara ute för att slänga skräpet. Känner att jag behöver lite frisk  luft åtminstone men jag vet inte hur mycket jag kan anstränga mig. Det märks nog. Jag blir ganska trött fort. Får passa på att vila så mycket som möjligt för imorgon är det jobb igen....

image235
Angelina matar stackars Stefan

Kollade vågen imorse också. 2,3 kilo har jag gått ner den här veckan och det är jag supernöjd med. Nu gäller det att hänga i även när halsen blir bättre!

Vill skära halsen av mig...

image230

Närå, riktigt så makabra ska vi inte bli. Känner mig kanske något bättre idag men det är knappt. Spottar upp varklumpar hela tiden och det är inte så nice om mansäger så....

Nu är jag i alla fall trött på att inte göra något så idag ska det bli städa av. Har börjat med undervåningen och har hjälp av ingen mindre än tromben Angelina. Det vill säga att när jag städar ett rum så stökar hon till i ett annat samtidigt.

Kollade Tre Kronorsbronsmatch igår och det var bara att konstatera att all energi hade lagts på Canada-matchen. Det fanns ingenting kvar att ta av. Killarna har dock gjort en heroisk insats och alla som var med ska verkligen vara nöjda med sin insats.
image231

Tyckte verkligen synd om Henke när han fick utgå mot Canada. Han såg så ledsen ut där han satt ensam i sitt hörn och med Leffe Boork kommenterandes i sitt öra. Men Henke behöver inte vara ledsen. Utan honom hade knappast detta lag ens tagit sig till semifinal. Henke Lundqvist är en av världens bästa målvakter och det har han redan bevisat. Däremot tyckte jag att det var lite knepigt att Stefan Liv fick stå igår istället för Tellan som gjorde en bra insats mot Canada. Liv håller inte internationellt och det har visat förut.

Nej nu får jag återgå till dammsugaren och så får det bli lite mera bloggande ikväll.....

Allmänt trött på tillvaron....

image228

Just nu så känns allt ungefär lika roligt som att springa uppför en brant backe i motvind. Jag har minst lika ont i halsen idag som igår.  Jag som hade hoppats på i alla fall någon förbättring, men nejdå. Har fortfarande ingen matlust och vill helst bara krypa ner under täcket och sova. Anti allting.

Känner inte för att laga någon mat idag heller så det får nog bli en tur till Götes. Det är helt otroligt! Jag orkar inte ens uppbåda krafter att laga mat! Skäms lite men va fan, barnen dör inte av lite färdigmat någon gång heller....

Fick sätta på luftvärmepumpen för första gången på en månad. Det är verkligen surt väder idag. Skulle köra Stefan till golfträningen på förmiddagen men när vi kom ut till Sellre så snöade det och det var inte Stefan liksom klädd för. Vi vände och for hem.
image229

Peter hade sedan tidigare lovat att vara ljudtekniker åt Idde Schulz och Anna Stadling idag så honom kommer man väl knappt se något på hela dagen. Det gör det hela lite värre också eftersom man inte bara kan gå och lägga sig när man inte orkar mer. Jag vet att jag är en riktig gnällspik och bara tycker synd om mig själv just nu men jag höll ärligt talat på att spy när jag tog en titt i halsen för några minuter sedan. Det såg inte bra ut alls.

Jag och Stefan får prova nya Buzz-spelet så får vi se om det kan muntra upp mig. Ska nog åka och köpa lite glass också. Det är i stort sett det enda jag kan tänka mig att äta.

Halsfluss konstaterad

image227
Efter en hemsk natt när jag har vaknat ungefär tjugo gånger och i panik försökt att svälja så bestämde jag mig för att ringa upp sjukhuset igen. Samtalet lät så ungefär såhär.
- Hej jag heter Terése Andersson och jag var inne för två dagar sedan för min hals men då visade halsprovet ingenting. Nu är jag värre än någonsin så det måste var något fel.
- Ja du förstår att vi behandlar bara typ B-streptokocker och syns det inget på halsprovet så är det inget vi kan göra, svarar sjuksköterskan.
Jag uppbådar all min kraft och väser irriterat tillbaka:
- Då tycker jag att det är konstigt att jag har fått penicillin som har hjälpt alldeles utmärkt i stort sett varje gång trots att inte halsprovet visat något. Kan du förklara det för mig?
Det kunde hon inte så hon börjar börjar svamla om C-typ och sådana saker...
-C-typen kan det också vara men då ska man vara väldigt tjock i halsen, mässar sjuksköterskan.
?????????
Jag blir urförbannad.
- Vad tycker du det låter som jag är? Jag får knappt plats med gomseglet mellan halsmandlarna och jag kan varken äta eller dricka utan att ta en värktablett först!
- Jaha du har svårt att svälja jaaa...
- MYCKET svårt att svälja ja. Dessutom har jag 38 graders feber.
- Ja du får väl komma in 10.20 så får doktorn titta på dig. Det kan vara körtelfeber också men det syns bara på ett blodprov.
Varför gjorde ni då inte det förra gången? tänker jag men orkar inte prata mer.
image225

Jag går och lägger mig en stund och orkar släpa mig till sjukhuset i tid. Till min stora lycka får jag inte samma idiotläkare som sist i alla fall.
- Du är lite förkyld? frågar läkaren.
Föröker svara men det går inte. Det kommer inte fram ett ljud. Harklar mig lite och lyckas pressa fram ett svagt:
- Det kan man nog säga ja.
Han tittar lite förvånat på mig och ber mig öppna munnen. Han tittar i högst tre sekunder och säger:
- Ojojojoj, det var inte värst komplicerat. Du har halsfluss.
- Vet jag väl,säger jag och flinar.
Han kollar även lungor ordentligt samt öronen och ser ut som om han vill ge mig en kram. Tycker väl jag ser ganska lidande ut antagligen. Han skriver ut stor dos av Kåvepenin och frågar även om jag behöver hostmedicin. Sen säger han till mig att jag behöver ordentligt med vila. Jag tackar honom så gott jag kan och kämpar mig upp till Apoteket för att hämta mina mediciner.En kraftansträngning som heter duga.
image226

Resten av dagen har jag sovit, svettats, sovit och svettats. Kom inte upp ur sängen förrän halv fem. Svettas fortfarande som en gris men orkar i alla fall vara uppe litegrann. Fick i mig en smörgås och en isglass också. Penicillintabletterna är dock så stora att det är på gränsen att de slinker ner. Jag får kämpa en stund med dem.

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen också och hoppas att jag kan hålla mig vaken ikväll när Sverige ska slå Canada i VM. Det tror jag egentligen inte själv på men drömma går ju.

Till sist: Kul att Per Gillberg kommenterade mitt inlägg från igår och att han läser min blogg. Heja Per!

Önskar: Att bli frisk
Dagens tack: Till läkaren Daniel
Börjar bli: Väldigt hungrig för första gången på över en vecka

Jag vill skriva som Malin Wollin

image223

För er som inte vet vem Malin är så följer här en kort beskrivning. Malin är frilansande journalist och skriver krönikor för bl a Aftonbladet och Amelia, tvåbarnsmamma (snart trebarnsmamma), sambo med Joachim Lanz som är allsvensk fotbollspelare i Kalmar, fräck, rättfram och allmänt asrolig att läsa.
Tycker ofta att min blogg känns sååå jättetrist. Det gör aldrig Malins. Hon får den mest triviala grej att verka kul. Det är sättet hon beskriver saker, uttrycken hon har som ibland kan var på gränsen till vad som bör publiceras.
Började läsa Malins krönikor eftersom jag dagligen läser Aftonbladet. Oftast är krönikörerna fruktansvärt pretentiösa och politiskt korrekta och därför är hennes verk så obeskrivligt befriande att läsa. Roligaste jag har läst är när hon beskriver sina förlossningar. Har ni inte upptäckt Malin än så kolla in hennes blogg: http://blogg.aftonbladet.se/7148/

På det egna planet har det inte hänt något särskilt intressant idag. Jag har jobbat och mest gått runt och försökt att svälja. Har inte gått så bra. Har proppat i mig tre Ipren idag också och den tredje har nyss slutat verka så det kommer att bli en underbar kväll. Har i alla fall fått i mig lite mat så man slipper vara så himla stingslig hela tiden.

image224
Okej det här en jävligt äcklig bild men ser ni varpropparna i min hals? Förstå vad äckligt jag tycker det är!


Är så otroligt irriterad på läkaren som inte gav mig penicillin igår så vore han här skulle jag nästan strypa honom troligtvis. De ringde nerifrån sjukhuset idag och beställde tårta och då hörde jag honom i bakgrunden. Hade lust att fråga om han ville att jag skulle hosta lite "virus" i tårtan åt honom. Är inte det jag har halsfluss så finns inte det.
Är jag inte bättre imorgon så ringer jag ner till sjukhuset igen och tvingar dem att ge mediciner. Man kan inte gå runt på värktabletter hur länge som helst.

Nu ska jag softa i soffan för det är väl ungefär det jag orkar med.

Bäst idag: Per Gillberg som har överklagat kommunens köp av Tingshuset och bortgivandet av gamla mejeriet. Tur att någon vågar ifrågasätta kommunens metoder i detta ärende.
Sämst idag: Att jag inte är ett dugg bättre snarare sämre

Ipren-kvinnan

image218

Det skulle kunna vara jag i vilken reklam som helst. Idag har jag tagit max-kvoten av Ipren, det vill säga hela tre stycken för att kunna hålla mig på benen. Varför? Jo det visade sig att det inte var halsfluss jag hade. Virus svarade läkaren som knappt bemödade sig att kolla i halsen eftersom halsprovet var negativt. Var inte speciellt förvånad. Jag har nog tagit minst 20 halsprov på det där sjukhuset och inte en endaste gång har det visat på streptokocker. En gång blödde jag från halsmandlarna men inte fick jag något för det....Den här läkaren lyssnade inte på vad jag hade att säga så det var ingen idé att streta emot. Många andra läkare har under åren varit förnuftiga och förstått att även om jag inte har halsfluss så är det inte så behagligt att gå omkring med ett par fotbollar i halsen. Det gör ont. Förskräckligt ont. Någon gång kanske de skulle kunna bemöda sig att ta odlingar på proven? Jag har hört åtskilliga som det inte har visat något på provet men som har kommit tillbaka för att de aldrig blir bra och när de har odlat så har det kommit fram att de har streptokocker i alla fall. Därför tycker jag nästan att det är skamligt att de inte gör det när man ser ut som jag gör just nu i halsen. Varproppar överallt och jag kan bara svälja när jag har tagit en Ipren.
- Ät halstabletter, drick varma drycker och ta Alvedon, sa idiotläkaren till mig.
Det sista har jag i alla fall tagit till mig men inte Alvedon nej nej....
Jag har alltid funderat över varför läkare alltid säger att man ska ta Alvedon eller Panodil. Aldrig Treo eller Ipren.
Jag vägrar (förutom i nödfall) att ta något annat än Ipren för det är det enda som verkar ordentligt. Ipren funkar till och med till viss del mot migrän. Att ta en Alvedon eller Panodil är helt värdelöst. De verkar typ i en timme och sen är det lika illa igen....Är sjukvården sponsrade av läkemedelsföretagen som gör Alvedon och Panodil eller? Skumt...

image219
Angelina spexar framför kameran

Nog om detta. Har trots allt fått en del gjort idag Har till exempel lyckats dammsuga bilen och spolat av den lite. Hade tyvärr inget rengöringsmedel hemma så jag kunde inte tvätta den på riktigt. Har kommit på ett bra knep att fixa detta trots att Angelina är med. Hon älskar att sitta i bilen och greja så när jag spolade av den så satt hon inuti och rattade. Det tyckte hon var görsköj.

På eftermiddagen var vi ute en stund och Angelina busade med grannen J. De där små tösera kommer nog att få mycket skoj med varandra eftersom det bara skiljer fem månader emellan. Det är så kul att vi har fått en ung barnfamilj som grannar som dessutom är supertrevliga!

image220
Stefan ska snart klippa sig så han slipper se ut som en uteliggare!

Åkte ut till pappa för att gratulera honom en dag i efterskott. Glennsan fixade så vi kunde se hockeyn också vilket var väldigt uppskattat med tanke på vilken spännande match det blev.
Vi fick både smörgåstårta och allehanda kakor så nu har jag nog käkat ikapp det jag har missat de senaste dagarna. Märks dock att jag inte har ätit så mycket för det är väl första gången jag bara har orkat en bit smörgåstårta. Det är det absolut bästa jag vet!
Angelina försökte slå något slags världsrekord i att äta godis, kakor och räkor från smörgåstårtan så hon orkade inte värst mycket välling till kvällsmat.

image221
Munnen full av godis

image222
I morfars knä med en väldigt konstig min

Har nästan nyss kommit hem så det blev ganska sent. Är väldigt trött känner jag och nu börjar det att göra rejält ont igen. Hoppas bara jag får sova inatt eftersom jag ska jobba imorgon.

Bäst idag: Stefan kom hem ifrån skolan och tyckte att det hade varit en bra dag samt naturligtvis Sveriges seger i VM
Sämst idag: Halsen och åter halsen

Det gör så satans ont!!!!

Just nu känns det som jag bara vill krypa tillbaka till sängen och dra täcket över huvudet. Jag har så skrämmande ont i halsen att jag nästan vill grina. Då är det illa. Vet inte ens om jag kan prata idag, har inte testat än, men jag har sju gånger så ont som igår det är då säkert.
Är så svullen på vänstersida hals så jag kan inte vända huvudet åt det hållet och örat spränger i princip hela tiden. Försökte få i mig lite vatten men det gick nästan inte. Jag får helt enkelt bita ihop när jag ska svälja. Nä nu ska jag sluta gnälla över mig själv....

Det blir säkert en fin, solig dag idag också och jag är ledig. Vad kan man mer begära?

Små vita prickar...

image215
...har jag i min hals. Har med högsta sannolikhet halsfluss! Tjohej va roligt!!!! Kollade halsen med ficklampa imorse eftersom jag hade så ont när jag vaknade och då såg jag inget skumt. Däremot på eftermiddagen så fick jag se dem där. Först en, sen två, sen tre sen fyra...ja ni fattar....

Det förklarar varför jag fick kramp i benen på golftävlingen i lördags i 25 graders värme och varför jag fick så jäkla ont i musklerna igår efter promenaden. Nu blir det bara att ringa till sjukhuset imorgon igen.

Tog med Stefan dit idag och de trodde inte att han hade svinkoppor. Så länge som såren inte vätskade så var det ingen fara. Åkte ändå upp till Anna och fick en kräm som ska smörjas på. Om jag har streptokocker så är det inte helt långsökt att tro att Stefan verkligen har svinkoppor. Här tar vi det säkra före det osäkra. Jag vill verkligen inte ha en tremånaders-period till när den ene är sjukare än den andre.

Efter vårt sjukhusbesök så var jag helt slut och både jag och Angelina sov i en och en halv timme. Orkade knappt prata när jag vaknade och det var då jag upptäckte prickarna.

Mamma som skulle passa Angelina när jag klippte mig var förståeligt ganska motvillig till en början att ha henne där ifall hon också är smittad, men hon gav med sig.

Stoppade i mig en Ipren för att överhuvudtaget orka åka iväg till frissan. Det hjälpte dock ganska omgående. Blev jättenöjd med både frisyren och färgen moch nu känner jag mig nästan som en ny människa. Jag lider verkligen när jag blir för långhårig och jag tror inte jag har klippt mig på cirka 15 veckor. Mitt hår är så himla tjockt så jag blir svett i det fastän jag har kort frisyr. Känns inte så fräscht.

image216
Nöjd över min nya hair-cut


Stefan var ute i cirka en kvart och var med på vatten-krig och under den tiden lyckades han skrapa upp i stort sett hela benet. Klantigare unge finns det nog inte. Han skulle nog kunna slå sig i ett vadderat rum.

Passade på att äta innan effekten av Ipren-tabletten hade avtagit. Känner att jag börjar få svårare att svälja igen. Ögonen har varit bättre idag men å andra sidan har jag inte orkat gå ut värst mycket.

image217
Stefans skrubbade ben


Har kollat på DH och nu ska jag ta itu med bokföring. Känner att jag ligger lite efter med allt just nu så jag får skärpa till mig lite. Går ganska fort när man väl börjar.

Henke Larsson till EM var väl ändå en ganska stor skräll. Trodde inte att han skulle ändra sig två gånger, men han är lite oberäknelig Henke. Hursomhelst så är han alltid en tillgång i ett svenskt landslag.

Väntar på Sveriges kvartsfinal mot Tjeckien imorgon. Ska bli riktigt roligt att se. Hoppas jag. Tänk vad en super-målis som Henke kan göra för ett lag.
Före VM trodde jag som alla andra att Sverige skulle förlora i stort sett varenda match men efter att ha sett matchen mot Ryssland så blev jag imponerad. Det är ju till stor del ingen direkt namnkunnig uppställning Tre Kronor har men jag misstänker att Bengt-Åke Gustavsson är ett geni i båset. Det var ju i stort sett samma sak ifjol. Inga stjärnor men Tre Kronor struntade i det och vann guld i alla fall.

Bäst idag: Att svett-håret äntligen är borta!
Sämst idag: Prickarna i halsen förstås. Vilket elände.


Nästa sjukhusbesök...

Börjar bli som en dålig följetong det här med Stefan och sjukhus.
Nu ska vi dit tio i elva-igen!
Troligtvis har han fått svinkoppor i såret som han har på axeln. När vi kollade igår så hade han sår både på armar och ben som han inte hade visat mig.
Hade i alla fall ringt till sjukhuset idag efter att ha pratat med rådgivningen igår.
Eftersom svinkoppor smittar ganska lätt så fick han ta en sovmorgon idag, vilket var välbehövligt tror jag efter hans utbrott igår....
image214
Såhär kan svinkoppor se ut

Själv så är jag jättesvullen i halsen idag och hostar upp stora klumpar med slem. Ögonen är dock bättre men då har jag ju inte varit ute än.

Idag ska jag klippa mig och färga håret. Som jag har längtat!!! Det ska bli så skönt att få bort en del och klippa ur den tjocka manen.

Ska nog ta ett ordentligt städartag i tvättstugan också för den är nästan äcklig.

Nu grönskar det i dalens famn...

image212
Angelina med sin snyftare till mamma

...och nu sätter allergin till. Nu är det nästan till 100% säkert att det är allergi jag har. Ögonen började dimma igen på eftermiddagen. De rinner inte men är liksom svullna och dimmiga. Känns som om man går omkring gråtfärdig hela tiden.

Den här dagen har varit ganska händelserik både på gott och ont.
Eftersom det är annandag pingst så är ju alla norrmän lediga och det verkade som om hela Norge hade åkt till Sverige idag. På Cafét var det full rusch vill jag lova. Vet inte hur många smörgåsar jag har gjort idag. Strax innan jag gick hem vid tre hade vi gjort smörgåsar på allt bröd vi ägde och hade så på eftermiddagen fick det helt enkelt stå tomt.

Vid halv ett lugnade det sig lite och jag sprang in till thaien för att köpa mat. Träffade bland annat P. och C. och vi tölade lite golf. När jag kom tillbaka så var det kö till dörren och jag trodde att A-M skulle få panik. En hel busslast med norska medelålders män hade anlänt.

Höll på att bli tokig idag på en liten norsk tjej. Hon var väl cirka fem år skulle jag gissa. Betjänade en annan kund samtidigt som hon stod vid glassen och skrek: -JEJ VILL HA EN IIIISSS NÅÅÅÅÅÅ! Försökte ignorera henne så gott det gick. Pappan som stod bredvid sa naturligtvis inte ett knyst. Sen följde hon efter den andra kunden runt disken och försökte tränga sig före honom fram medan hon upprepade: -Jej vill ha min is nåååå!!
- Då får du allt vänta på din tur, sa kunden som jag hade.
- Ja det får du allt göra, mumlade hennes pappa.
Hmmm hmmmm....

De receptfria allergitabletterna som jag inhandlade på morgonen hjälpte inte ett endaste dugg så på eftermiddagen kände jag mig ganska hängig innan jag kunde ta mig därifrån. Blev bråttom när jag skulle hämta Angelina så jag fick åka upp och handla senare. Fick information av Stefan att det hade varit något bråk på badet och att M. skulle ringa senare. Jippi!

image213
Det här sex-bitarspusslet lade Angelina alldeles själv idag för första gången

Tog mig i kragen och dammsög hela huset när jag kom hem. Bort med allt damm bara! Sedan fick jag för mig att jag skulle ta en skön kvällspromenad med Angelina runt Strand fast min kropp kändes som gelé. Skulle jag aldrig ha gjort. Visserligen var det jättehärligt väder men innan jag kom runt så hade mina ögon och näsa slammat igen totalt. Det värsta var att jag kände som om jag inte skulle orka hela vägen hem. Fick ont i musklerna både i benen och ryggen. Dessutom fick jag håll. Kan verkligen sånt höra ihop med allergi? Lite skämmigt kändes det i alla fall. Jag går ju den sträckan ganska ofta utan några som helst problem och nu kändes det som om jag hade sprungit ett maratonlopp. Helt sjukt!

Angelina somnade otroligt nog inte på hela turen men däremot på direkten när vi kom hem.

Har pratat med Stefans lärare om vad som hade hänt idag. Stefan var som vanligt inte oskyldig själv och när vi tog en diskussion så blev han sur och gick ut. Nu har jag fått be grannen att passa Angelina medans jag hämtar hem Stefan. Annars kommer han nog självmant när det blir tillräckligt mörkt....

Ny sidoblogg

Ni hittar den nya sidobloggen genom att klicka på länken nedanför mitt foto på Flowerroad stories...

Kolla in min nya sidoblogg

Från och med idag har jag startat en sidoblogg som enbart ska handla om min kamp mot mina graviditets-kilon. Kanske inte så intressant läsning men om ni kikar in så ser jag det i statistiken och då blir det svårare för mig att fuska. Så är det tänkt i alla fall...

MVH Tessan

Ursäkta röran-vi bygger om...

Då har den då äntligen börjat-ombyggnationen på Café Broms. Vi ska nämligen bygga om för att få plats med bageridelen i samma lokaler. Blir säkert hur bra som helst när det är klart. Vägen dit är ju lite värre. ..

Jag vet inte varför men jag har alltid avskytt renoveringar. Antagligen för att det blir så jäkla rörigt allting och att det aldrig känns städat.
Mitt första minne av renovering var när mamma och pappa gjorde om hallen och köket. Samtidigt. I hallen rev de upp hela golvet och jag vet att vi fick balansera på brädor. Det tyckte jag var skitläskigt....Kändes som om det aldrig blev klart. Sen skulle trappan göras om. Ganska förståeligt eftersom den var målad i någon horribel kakigrön färg. Det var bara det att färgen satt som berg. Jag kommer ihåg hur de slipade, slipade, slipade och färgen satt ändå kvar. Hur de lyckades till slut vet jag inte men bra blev det....

När vi skulle renovera i vårt gamla hus så började vi i slutet av oktober. Det var vardagsrummet som skulle fixas till och vi rev ner i stort sett allt. Kruxet med den här renoveringen var att vi var tvungna att gå igenom vardagsrummet för att ta oss upp till sovrummet och det var svårt att stänga för ordentligt. Den månad det varade kändes det som om vi bodde i sovrummet i princip hela tiden. Vi blev klara en dag före första advent och jag hade cirka en decimeter slipdamm i hela huset....

Jag hatar det verkligen. Enda fördelen är att man inte behöver städa ordentligt....

Här har det kommit upp en vägg mitt i köket och det blev riktigt bra måste jag säga. Det är bara att gilla läget för det brukar ju som sagt bli bra till sist....

Hann inte...

...blogga någonting igår kväll. Söndagarna har en tendens att bli ganska uppbokade. Mycket som ska göras, men lite som blir gjort. Speciellt igår för jag mådde pyton mest hela dagen. Idag känns det inte värst mycket bättre så ska jag kunna arbeta hela dagen så får jag nog uppsöka Apoteket snarast möjligt tror jag.

Det skulle ju bli sämre väder idag. Ser inte ut så som tur var....

Återkommer ikväll.....

Jag ser ut som danska flaggan

Det är lustigt att man "glömmer" bort mellan varje golfrunda i strålande sol att golfbanan ger garanterad solbränna. Idag var jag ändå förutseende och smörjde in vissa delar med solskyddsfaktor 17, men vad hjälpte det när man missar en hel del fläckar också?

image205

Jag har inte bränt mig så det gör ont, men varm i skinnet blir man ju.....

image206
Kolla in nacken!

Golftävlingen idag gick OK tycker jag. Fick ingen riktigt bra start och puttade bedrövligt på första varvet. Räddade allt med en birdie (en under par) på 17:e hålet och gick på mitt handicap. Just då var jag bäst i bollen.
Började tyvärr andra rundan med att slå out och tappade två slag direkt. Gjorde dock par direkt på tvåan men tappade sen ytterligare två slag på grund av usel puttning.
När jag sedan slog i sjön * 2 på långhålet så var det kört. Kände mig som Kevin Costner i Tin Cup när han slår boll på boll i dammen....
Avslutade hyfsat och slutade till slut på 78 netto (31 poäng) och en niondeplats. Inte bra men inte heller katastrof. Missade det mesta på puttningen och att jag slog för långa inspel på många hål. Var inte riktigt beredd på att greenerna skulle vara så snabba.

R. i vår boll gjorde en jättebra avslutning och slutade tvåa i C-klassen. E. C. gjorde en drömrunda och slutade på 66 slag. Riktigt bra gjort!

image207
Peter har hämtat cykelstolen och tagit Angelina på hennes första cykeltur. Hon tyckte det var jätteskoj!

Jag och Angelina åkte en sväng till morsan på eftermiddagen och fick rabarberpaj med vaniljsås. Hade tänkt att grilla men Peter skulle iväg på poker så det blev bara lite korv med bröd. Lika bra det för jag har ingen matlust... Är lika tätt i bihålorna nu som imorse och har stundtals svårt för att andas ordentligt. Halsen är rejält svullen.

Ska försöka kolla på hockey sedan ( Sverige-Ryssland) men kommer nog antagligen att somna ifrån det. Såg Ryssland mot Vitryssland igår och det var väldigt spännande. Ska kanske försöka äta något också.

Imorgon ska det vara sista dagen med det här varma vädret. Snyft. Jag vill aldrig att det ska ta slut. Det är så fint ute så man nästan blir tårögd....

image208

Bäst idag: Min birdie! Inte var dag man får göra en sådan....
image209
Sämst idag: Att jag inte mår så bra just nu....Jäkla pollen (om det är nu är de som har orsakat detta)

Satans hals!

Klockan är kvart över sju och jag sitter och laddar för golftävling. Tyvärr så är inte den fysiska formen särskilt god. Igår eftermiddag kände jag att halsen svullnade upp och jag är alldeles igentäppt i bihålorna. Känns lite som jag har feber men jag vågar inte kolla. Ingen vidare uppladdning alltså. Strålande väder kommer det i alla fall att bli så det gäller att tänka till när man både klär sig och packar ner saker i bagen. Får nog försöka rota upp en keps så jag inte får solsting.

Nu får jag gå och försöka trycka i mig lite frukost så jag får någon energi i alla fall. Annars kan jag lika gärna stanna hemma. Önska mig lycka till!


Feelin hot hot hot

Sitter och tar igen mig några minuter med en god mjukglass efter en lång och snurrig dag.
Peter fick nämligen ett krisläge på jobbet idag och blev några timmar försenad. Jag skulle egentligen ha jobbat lång-dag men fick istället åka hem och hämta Angelina. Det blev stackars Lotta som fick hoppa in i ett par timmar. Peter var hemma strax före fem och sen var det bara att åka tillbaka igen.

Idag har det varit fruktansvärt varmt på jobbet och det märks för man blir snurrig, trött och seg i kroppen. Jag har faktiskt lite ont i magen också. Kanske har druckit för lite? Imorgon får det nog bli luftkonditioneringen på.

Att värmen börjar ta på barnen är det ingen tvekan om. Angelina vaknade inte i morse förrän jag hade tagit upp henne ur sängen, bytt blöja och börjat klä på henne. När jag kom till byxorna så kvicknade hon till. Hatar att lämna henne på dagis när hon är så trött, men det gick bra ändå. Stefan är inte heller någon rolig historia att kicka upp ur sängen på mornarna.

Tog premiärtur på vespan idag. Alltid lika roligt. Fläktar skönt också.

Har kollat startlistan inför golftävlingen på lördag. Går ut 10:20 tillsammans med R. J. och någon annan man som jag inte känner. Blir nog bra men varmt misstänker jag. Då gäller det att ladda upp.

Nu ska jag fräsa hem på vespan och hjälpa Stefan med engelskan. Han har diagnostest imorgon. Sen ska jag bara ta det lugnt och slappa.....

Bäst idag: Det underbara högsommarvädret. Hoppas det aldrig tar slut.
Sämst idag: Tyvärr så är det inte så kul att jobba i 30-gradig värme

Skjut någon-gå fri...

image203
Hörde på radion idag att rätten har friat den så kallade Rödeby-pappan helt efter att han har skjutit en 17-årig pojke från nära håll. Känns inte riktigt rätt tycker jag. Jag vet att bakgrunden till detta var att familjen hade varit utsatt av hot och trakasserier under en lång tid men ändå...Det får ju inte gå till så i alla fall. Nu har ju psykologerna konstaterat att mannen ifråga inte visste vad han gjorde när han avlossade skotten. Jag har alltid undrat över hur i hela friden de kan veta det när de inte var där??? Jag känner i alla fall att någon måste bära skulden över att en tonåring är död, avrättad. Det tycker nog hans familj också. De har nog väldigt svårt att förstå en sådan dom.

image204

Även Riccardos familj måste känna vanmakt när killarna som sparkade och slog på deras son tills han dog snart är ute på gatan igen. De lyckades ju till och med misshandla någon under tiden de släpptes ifrån häktet. Hur stor är risken att någon annan faller offer snart igen för dessa killar som inte drar sig för att stå och hoppa på någon annans skalle och sen skylla på varandra? Ganska stor säger jag. Ingen kan dömas till mord eftersom ingen (trots massor av vittnen) kan med säkerhet säga vem som utdelade det sista slaget eller sparken. Det räcker inte att alla var där. Sparkade. Slog. Hoppade. Dödade. Alla bidrog med något som ledde till Riccardos död och därför är de också mördare.

Går man ut i skogen och skjuter en varg för att freda sig själv och sin omgivning så kan man få sitta flera år i fängelse och betala dyra böter. Hoppar man på någons huvud så går du i princip fri under förutsättning att du har flera med dig. Var finns allt rim och reson i det?

Dusch i sprinklersystemet

image200

...blev det idag på damgolfen. Min runda från igår kunde tydligen inte upprepas på beställning. Gick ut med C. och A-C. och nollade de tre första hålen. Vilken smakstart...NOOOT! Dessutom upptäckte jag att sandwedgen var borta när jag hamnade i bunkern på första hålet. Bara därför var jag tvungen att vara i varenda bunker efter det. Undrar var jag kan ha gjort av den igår? A. sade att ingen hade lämnat in någon klubba heller.
Ingenting flöt på värts bra idag. Utslagen var väl OK men puttningen var total katastrof. Lyckades bara skrapa ihop tio poäng och hamnar väl sist som vanligt. Får ju hoppas att jag spelar bättre på lördag annars blir det ingen rolig dag.
Det var på 6:an som jag råkade ut för lite blötläggning. Sköt utslaget precis där två stora strålar sprutade vatten. Eftersom det inte såg ut att de skulle flytta på sig så fick jag helt enkelt stå där mitt i skottlinjen och slå. Jag blev dyngblöt på ryggen och det rann kallt vatten ner i nacken. Slaget blev i alla fall bra ändå. Sen när jag var klar så började strålarna att röra sig och sprutade ner hela bagen också. Som sagt...inte min dag...
image201

Jag och Stefan har haft spelkväll efter lite tjafs om matteläxan. Förstår inte varför han ska bråka så när det går så fort att göra den. I alla fall när det inte är 130 tal utan bara en stencil på två sidor.
Vi har spelat Turin 2006, vilket är ganska kul. Det är inte så många PS2-spel som jag gillar men vi kan inte alltid spela Monopol...

Angelina somnade snällt vid nio. Hon var jättetrött efter att ha spenderat nästan hela dagen ute. Hon hade somnat en stund i vagnen när Glenn var ute på promenad men inte så länge att hon inte ville sova nu som tur var.

Sverige kan inte ens slå Schweiz i hockey längre. Direkt pinsamt att se. Det kvittar om Henke Lundqvist kommer, Sverige kommer att åka ut med huvudet före....

Ska erkänna att jag är rätt trött nu så nu blir det att duscha och sen slagga. Jobbar heldag imorgon så ska jag orka 10,5 timme så är det bäst att lägga sig snart.

Inställd operation

Glömde att skriva igår att min halsmandeloperation blir inställd på grund av vårdstrejken. Var ganska väntat men jag känner mig ändå besviken. Är det inte lite ironiskt att man först drar sig i 20 år för att göra en operation och sedan när man väl har bestämt sig så går det inte? Egentligen var det lite tur för J. åker utomlands nästa vecka så Peter är ensam på jobbet. Vet inte hur det skulle ha ordnat sig annars. Säger bara: Karlar har ingen framförhållning alls....

Jag ska väl kanske inte säga något som inte ens har sommardäck. Nu är de i alla fall beställda. Aluminiumfälgar samt Goodyear-däck. Nu ska den lilla röda faran hottas upp rejält vill jag lova.

Hittills har jag och Angelina varit ute hela dagen. Har plnaterat lite frön som vi hoppas ska ta sig. Någonting borde det bli i alla fall tycker jag. Inte så lätt att få något gjort med lillan med sig för hon är borta på två sekunder. Hon sitter aldrig still! Får nog bli mycket kvällsarbete i trädgården under sommaren.

Morfar kom och hälsade på en stund på förmiddagen. Han hade ramlat och gjort sig illa i foten så han haltade rätt rejält.

Tog en tur upp till cafét och åt lite mjukglass. Det var riktigt gott i värmen. På hemvägen somnade Angelina men vaknade redan efter en kvart. Tror att jag hade satt på henne för mycket kläder. Nu har jag i alla fall klätt av henne så hon ligger i bara blöjan i sängen. Hoppas att hon somnar om för hon är riktigt trött.

Själv ska jag ut och försöka hänga upp tvätten. Efteråt blir det matlagning och sedan ska jag ut och spela damgolftävling i eftermiddag. Glenn min ängel till bror har lovat att passa Angelina en stund.

Äntligen dags att sänka sig!

Ja jag ska ju inte gjuta fötterna i cement och sänka mig till botten av Väster-Sil om det var det ni trodde!
Efter nästan två års väntan så har jag till sist lyckats med att sänka mitt golf-handicap. Det var verkligen på tiden!!! Tyvärr så är det ju inte så gynnsamt inför tävlingen på lördag men den går säkert ändå åt h-vete.
C. S. ringde mig på eftermiddagen och frågade om jag ville golfa. Eftersom Stefan ändå hade sin kick-off så kunde jag ju lika gärna följa med. A. C var också med, och Angelina förstås. Hon hade tuggat i sig inte mindre än fem Marie-kex innan vi var klara med andra hålet. Det var mycket blandade resultat idag. Puttningen fungerade väldigt bra ibland men jag hade några hål med treputt också. Däremot så fungerade det långa spelet väldigt bra. Hade många bra drivar och slag med träsjuan. Hade dessutom ingen bra koll på hur många poäng jag hade men visste ju att jag inte hade strukit något hål. När jag sedan satte en långputt för par på sista hålet så förstod jag nästan att jag hade sänkt mig. Jättekul!!!!!

image195

Har jobbat idag och hade en riktigt "rolig" kund.
- Jag skulle vilja köpa en tårtlängd. Vad kostar den? frågar damen.
- 80 kronor, svarar jag.
- Oj oj oj oj vad dyrt!
- Jasså det tycker du??...
- Ja jag tänkta bjuda några eftersom de har hjälpt mig och så....Mummel, mummel.
- Ja men om du tycker att det är för dyrt så har jag ju vetebröd och småkakor också.
Damen grymtar till och säger.
- Vetebröd har jag ju själv hemma i frysen. Det är väl inget att bjuda på!
Oh my GOD, tänker jag.
Hon står och muttrar för sig själv och vankar av och an.
- Vad ska jag göra då? frågar hon till sist.
Hosta upp 80 spänn så är det bra, har jag på tungan men hindrar mig själv i sista stund.
- Ja då får det vara, konstaterar damen. Men jag ska i alla fall ha en kaffe nu och en bakelse.
Damen köper också detta och ibland häpnar man över hur snåla folk kan vara. Hon tyckte tydligen inte att det var värt att punga ut med 80 kronor till några som har varit snälla och hjälpt henne men har inga problem att köpa bakelse och kaffe till sig själv för halva priset av vad tårtlängden hade kostat.

image198
Visst ser den här tårtan härlig ut? Sockerkaka, hallonkompott, hallonmousse och marsipan.


En betydligt roligare grej inträffade när vi kom hem ifrån golfbanan. Först blev jag lite konfunderad. Vespan stod nämligen utanför och jag var säker på att den inte hade gjort det när vi for. Sedan fick vi se att ytterdörren var upplåst och när jag kommer in i hallen så hör jag att duschen var igång. Gissa om jag blev lite småskraj! Det visade sig dock vara Peter som kommit hem på visit och han hade åkt med J. så därför såg vi ingen bil. Lättnad!

image197


Har just kollat på ett hysteriskt händelserikt avsnitt av Desperate Housewives. En sak är klar. Jag vill då aldrig vara med om en tornado!

Stefan ringde ifrån skolan igen idag och hävdade att han hade ont i nacken och ville gå hem. Jag sa blankt nej och sa att han fick ringa mamma i så fall. Det gjorde han och fick samma svar av henne. Sedan ringde han inget mer. Skönt att vi går på samma linje. Tydligen funkar det.

image199
Var bara tvungen att lägga in denna bilden på Angelina när hon smet in i bilen idag och tog en liten åktur.



Ledigt imorgon. Har ett ton tvätt att gå igenom men sen ska jag och Angelina plantera frön och be en bön att grannens katt inte gräver upp dem....

Nu ska jag kosa med min kära sambo.

Bäst idag: Inte så svårt att gissa eller hur?
Sämst idag: Att jag inte har käkat kvällsmat så nu är jag hungrig


Vill zzzova....

Är medvetslöstrött idag känner jag och har inte den minsta lust att varken gå upp ur sängen eller att åka till jobbet. Somnade väl inte så jättesent men Angelina vaknade vid två och gnällde. Gav henne lite mat. Kollade lite på VM-hockeyn samtidigt. Sverige ledde med 4-0 när jag stängde av. Man får ju hoppas att de vann i alla fall. Sen har Angelina fortsatt och gnällt till och från hela natten så någon riktig sömn har jag inte fått värst mycket av. Det är väl antagligen fler tänder på gång skulle jag tro. Nu när hon snart ska upp så är det nog inte lika intressant att gå upp gissar jag på.

Nä nu är det dags att försöka sminka bort ringarna under ögonen....

Färdigdeklarerat!

Nu är det äntligen fixat! Deklarationen är inlämnad och förhoppningsvis korrekt. Eftersom jag deklarerar på Internet så hade jag lite ångest imorse innan jag fick se att mitt Bank-ID fungerade. Ibland när Peter är i datorn och rotar så gör det inte det, men idag fungerade allt felfritt....

image191

Har varit ganska lat idag men ändå på något konstigt sätt fått mycket uträttat. Angelina somnade tidigt idag så jag hann med litegrann under tiden. När hon vaknade gick vi ut på promenad. Köpte present till Andrea och betalade min skuld till morsan.

Stefan ringde och hade gått hem ifrån skolan igen. Han sa att några klasskamrater hade retats. Lät inte som hela sanningen och därför blev jag rätt så arg på honom. Sa åt honom för femtioelfte gången att han absolut INTE får gå hem bara för att det blir lite jobbigt. Typiskt nog befann jag mig uppe i Årjäng annars hade jag släpat med honom raka vägen tillbaka. Försökte förklara att man inte löser några problem genom att fly ifrån dem. Någon gång måste också han lära sig att hantera konflikter.
När jag kom hem tog jag ett ordentligt samtal med honom och sa att jag hädanefter kommer att betrakta det som skolk när han går hem sådär vilket automatiskt innebär att han får utegångsförbud hela dagen. Han måste få se att hans beteende ger konsekvenser också. Som motvikt lovade jag att vi ska börja med riktig veckopeng från och med den här veckan så han har något att jobba för. Vi får se om det hjälper.

image192

Mötet idag gick verkligen fort och bra fastän vi hade många frågor på tapeten. Schemat inför hösten ser intressant ut och jag tror att alla fick de tider som de ville ha. Jag får dock flytta fram cirkelträningen en halvtimme men jag hoppas att det blir OK. Det blir förhoppningsvis lite flera pass under hösten än vi har haft den här terminen. Hoppas bara att detta leder till att det blir färre deltagare på passen utan lockar fler att träna med ett lite mer varierat utbud.
image193

Åkte direkt från mötet och upp till Andrea för att gratulera henne. Morsan hade tagit med Angelina hem och nattat henne så jag kunde sitta i lugn och ro och käka jättegod tårta. Vilken lyx! Känns som om jag äter tårta varje dag just nu och det är ju inte så bra....
image194

Har suttit och kollat däck på nätet. Mina gamla sommardäck är helt utslitna och jag behöver verkligen nya. Vågade dock inte beställa några förrän jag har pratat med Peter. Är lite rädd att det ska bli fel och det vill man ju inte med sådana dyra saker.

Nu är det läggdags efter en intensiv dag. Ska jobba imorgon och sedan iväg till Sellre på Stefans golfupptakt.

Bäst idag: Vårt effektiva möte samt Andreas underbart goda Pinocchio-tårta!
Sämst idag: Att Stefan gick hem ifrån skolan-det måste få ett slut
Kul sak: Läste att golftävlingen till lördagen ska startas från 10:onde tee. Ska bli intressant....

Summering av helgen

Nu kommer en liten uppdatering av vad som har skett under gångna helgen.

Lördag morgon blev det ganska bråttom kan man säga. Angelina vaknade vid tre natten före och ville ha mat. Jag vaknade tyvärr till ordentligt och somnade inte förrän fem igen. Resultatet blev att jag försov mig i en halvtimme på morgonen. Inte bra eftersom Stefan skulle tidigt på folkrace och jag skulle jobba. Kom med andan i halsen till jobbet vid halv nio men hade såklart glömt nyckelt. Fick vänta på att Lotta skulle komma helt enkelt....

image186
Vi hade det ganska snärjigt för det var mycket folk och vi hade tre smörgåstårtor att göra. Naturligtvis lyckades jag också göra fel på en så jag fick göra en till....
Kunde i alla fall sticka iväg till O:s namngivningsfest vid halv tre. Själva ceremonin var redan över när jag kom så jag fick gå direkt på de underbart goda smörgåstårtorna.
Det var jättemånga barn där så Angelina hade minst sagt att göra. Jag och Peter fick turas om att springa efter henne.
Som efterrätt fick vi en delikat chokladkaka som E. hade gjort själv med glass och hallon. Hur gott som helst! Nu vet jag vem jag ska vända mig till för att få ett bra recept.


Jag och Angelina på kalaset

image187

Den stolta fadern P. med huvudpersonen O. Lika som bär i med likadan slips och allt...

image188
Angelina och kompisen A. diggar framför scenen när P:s morbror underhåller

image189
O. gosar med sin nya mjukisgris.

Mitt i kalaset ringer Lotta och berättar att Skattemyndigheten har varit på besök på cafèt. De ville kolla i vår lilla bok som vi måste skriva in oss i varje dag när vi jobbar. Glömmer man det så blir det dryga böter.
Lotta fick panik för hon trodde ju att ingen hade kommit ihåg att skriva i boken. Hon blev så nervös att hon bara ville svimma eller kanske spy. Otrevlig var den ena mannen också. Bittan dök dock upp som en räddande ängel och tog över. Döm om Lottas förvåning när hon fick veta att jag hade skrivit in oss i boken precis innan jag gick hem. Jag räddade med andra ord cafét undan att betala 16 000:- till Skattemyndigheten. Där ser man. Lotta har lovat att hon ska bli görnoga att skriva i hädanefter....

Kvällen blev också jättetrevlig för F. kom på besök för tredje gången på kort stund. Satt och slötittade på VM-hockeyn och babblade bort kvällen. För er som inte vet det så är F. min allra äldsta vän sedan barndomen. Hennes farmor bodde granne med oss och jag träffade F. varje lov ifrån vi var små tills cirka 12-årsåldern. Under somrarna var vi nästan oskiljaktiga och hittade på allt mellan himmel och jord. F. har också en lillasyster som är jämngammal med min bror och de lekte precis lika mycket. Fastän F:s farmor är borta sedan några år så är huset fortfarande i familjens ägo och de kommer och hälsar på med jämna mellanrum. F. däremot är ju ofta ute på resande fot så henne ser jag tyvärr inte så ofta. Nu på senare tid har hon slagit något slags rekord tror jag....

image190
F. har mutat Angelina med Budapest-tårta för att få henne att sitta still hos henne så mamma kan ta en bild.

Igår hände det egentligen inte så mycket. Angelina sov i smått fantastiska tre timmar på dagen så golfrundan blev kraftigt försenad. Både jag och Bittan var över högt och lågt och att jag lyckades skrapa ihop 15 poäng förstår jag bara inte. Har anmält mig till tävlingen nästa helg. Får se om jag kommer sist som vanligt. Spelar ingen roll för jag älskar att tävla ändå. Om jag bara fortsätter att tävla så kanske kanske jag kan lära mig att hålla nerverna i schack...Inbillar jag mig i alla fall. Det har aldrig lyckats hittills. Brukar spela bra till de sista fyra hålen återstår, sen kommer RASET.

Kvällen igår ägnades mestadels åt att hjälpa Stefan med hans matteläxa. Han hade ett helt kapitel i läxa och därför hade jag sagt åt honom att göra lite varje dag, vilket han naturligtvis inte hade gjort. Två och en halv timme tog det innan vi äntligen var i mål. Problemet med Stefan och matte är inte att han inte kan utan att han tycker det är så otroligt tråkigt att skriva ner allt. Han är otroligt duktig på huvudräkning så slapp han bara skriva så skulle han vara klar på ett kick.

Idag ska jag och Angelina inhandla en present till Andrea som fyller år idag. Ikväll är det möte så jag måste väl förbereda även inför det antar jag. Ska nog få denna dagen att gå också tror jag....

I väntans tider

Skulle egentligen varit på golfbanan redan, men Angelina sover som en gris och verkar aldrig vilja vakna. Tydligen tröttsamt att vara ute i solen och härja.Har i alla fall klarat av några punkter på min göro-lista. Har pantat tomflaskor och fyllt upp kylskåpet, lagt kycklingen i marinad inför kvällens grillning samt röjt upp lite i trädgården.

Peter skulle ha klippt gräsmatten nu under eftermiddagen men Lasse ringde och frågade om han kunde hjälpa till att polera båten. Eftersom vi använder den mer än vad han gör så är det inte mer än rätt att hjälpa till. Gräsmattan får vänta fastän den mer än väl skulle behöva klippas.


Hinner inte blogga!

Igår blev det en bloggfri dag för det var fullt ös ifrån början till slut. Jobb, namngivningfest och besök av F.på kvällen. Återkommer med mer dataljer och bilder ikväll förhoppningsvis.

Idag har jag också en del saker att uträtta.
1.Deklarationen är ännu ej inlämnad så det får det bli ändring på.
2.Möte med Träningsverken imorgon så jag måste ringa en del samtal.
3.Underbart väder ute så en golfrunda får det bli.
4.Hjälpa Stefan med gigantisk matteläxa.
5.Plantera lite blommor
6.Handla och fylla påkylskåpet som är nästan tomt.

Ja ni ser att det inte finns så mycket tid över för att blogga men jag ska göra så gott jag kan.
Nu ska jag njuta av solen!

2:a maj-gnällspikarnas dag?

Visste att det skulle bli mycket folk på jobbet idag, men jag var inte beredd på att alla skulle vara så fruktansvärt gnälliga och negativa.

Började redan när jag kom imorse. Första kunden försökte jag vara lite käck mot och hejade glatt på henne. Hon gav mig en sur blick och såg ut att vilja vrida nacken av mig. Bra start.
Sedan berättar A-M att en kund har ringt och klagat på en smörgåstårta jag gjorde häromdagen. Hon hade sagt att den var torr och alldeles för lite legymsallad i den. Eftersom det var skagenröra i den smörgåstårtan och botten var alldeles utmärkt när jag gjorde den så tog jag inte så stor notis om detta, men störande ändå.

Sedan fortsatte det i samma goda anda. Vi hade säkert uppemot trettio olika sorters bakelser och småbitar i disken imorse men ändå ska alla ha det som inte finns. Sedan har det ju varit hur mycket folk som helst idag och då försvinner grejerna snabbt. Man kan liksom inte komma in när som helst och tro att man ska kunna köpa sex bakelser av en speciell sort utan att förbeställa. Så är det bara.

En dam som hade beställt en smörgåstårta kom ungefär en timme och tjugo minuter före utsatt tid och skulle ha den. Just då var det väldigt mycket folk men jag lovade att vi skulle skynda oss på så gott vi kunde. Sedan var det ju så besvärligt för henne för hon hade inte hittat någon parkering i närheten så hon var tvungen att gå ända upp till hotellet i regnet. Sa åt henne at hon fick lov att parkera på vår lastzon men det ville hon inte lyssna på. Förstod att hon tyckte att jag skulle bära upp grejerna. Visst kan jag göra det ibland när jag har tid över, men det hade vi definitivt INTE just då så jag vägrade! Ibland får det finnas gränser på god service....

Det är sådana här dagar som man känner att det inte är värt att försöka ens att vara tillmötesgående och trevlig för man får inget annat än mutter och rynk på näsan tillbaka. Suck! Nåja, ALLA är som tur var inte sådana. Det finns faktiskt bra och trevllga kunder också, tack och lov...

Just nu sitter jag och tar fem minuters välbehövlig paus. Det har lugnat ner sig litegrann men det finns ändå massvis att göra. Hoppas på en lugn kväll sedan med min familj och en god Hawaii-pizza till det.

Golfrunda i ösregn

image182


Första maj och naturligtvis regnar det. Det känns som om det alltid gör det på helger, men naturligtvis förstår jag att det inte är så. Imorse hade jag bestämt mig. Jag SKULLE bara ut och spela golf. Har man städat oavbrutet i två dagar så är det dags för något annat. Ringde till Bittan och blev förvånad över att hon ville med.
- Ja det regnar ju bara lite, sa jag. Lite dugg bara....Gissa om jag fick äta upp det....

När jag satte mig i bilen på väg ut till banan så fullkomligt öste regnet ner. Jag är inte klok, tänkte jag. Varför utsätta sig själv för detta? Å andra sidan så är det ju bara regn. Första säsongen jag spelade så var det knappt sol en enda gång jag spelade och det stoppade mig inte då. Man blir lite mer bekväm för varje år som går märker jag.

Kruxet är att jag inte kan spela i regnkläder, i alla fall inte regnjacka. Tycker att den blir för bylsig helt enkelt. Därför blir jag väldigt blöt när det regnar. Idag var jag klädd i fleeceväst, vanliga svarta byxor och en hyfat tunn tröja under västen. Den satt som smetad på armarna redan efter ett par minuter. Som tur var hade jag min keps, så vatten i ansiktet slapp jag.

image183

De tre första hålen hällregnade det och blåste men jag spelade bra så det struntade jag i. På fjärde hålet satte jag en långputt för par och trodde knappt mina ögon. Tyvärr så tappade jag för mycket på slutet och det blev ytterligare en 16-poängsrunda. Nöjd ändå. Regnet upphörde ju efter fyra hål så sista timmen var riktigt behaglig och dessutom är det skönt att få frisk luft och röra på sig.

Väl hemkommen fryser jag däremot ganska rejält. Sitter just nu i raggsockar och stickad kofta. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för resten av dagen. Har lite tråkigt faktiskt och det händer sällan....

image184

Hockey-VM börjar till helgen och i år har Sverige verkligen inget bra lag på pappret. Inte ens Elitseriens bästa spelare är med. Trodde verkligen att de flesta skulle ställa upp i år när VM går i Canada, men icke....Sverige har i och för sig slagit ur underläge förr men i år blir det nog svårt. Skulle tippa att de kommer som längst till kvartsfinal.

Mycket sport i år. Hockey-VM, fotbolls-EM och OS. Halleluja!

Chelsea-M. United i Champions leauge-final. Den ska jag i alla fall inte missa. Grämer mig att jag inte såg matchen igår för den var nog extremt underhållande. Istället tittade jag på "Space Cowboys" som jag redan har sett ungefär 500 gånger. Missade slutet dessutom eftersom jag blev lite pömsig av pärondrinken....

image185

Är det verkligen någon som tror på att Josef Fritzls fru inte visste om att han gömde resten av familjen i källaren? Märker man inte sånt så är man antingen stendum eller både blind och döv.
Såg en intervju med en tidigare inneboende imorse som hade sett gubben dra lass med proviant om nätterna in till huset. Inte en utan flera gånger. Mitt i natten. Då kanske man ska reagera eller??? Tror att det finns många som hört och sett saker men helt enkelt valt att blunda för det. Det kan man på ett sätt förstå för Josef Fritzl ser skräckinjagande ut. Han har de elakaste ögon jag någonsin sett. På ett sätt är han motsats till äcklet som mördade Engla. Han såg bara alldaglig ut. Josef Fritzl däremot ser ut som en grym gammal nazist-gubbe. Hur ska hans barn kunna leva ett normalt liv efter att ha varit utsatta för något så ofattbart? Men att hans fru varit ovetande, aldrig i livet, däremot troligtvis väldigt rädd för sin man gissar jag....

RSS 2.0