Golfrunda i ösregn

image182


Första maj och naturligtvis regnar det. Det känns som om det alltid gör det på helger, men naturligtvis förstår jag att det inte är så. Imorse hade jag bestämt mig. Jag SKULLE bara ut och spela golf. Har man städat oavbrutet i två dagar så är det dags för något annat. Ringde till Bittan och blev förvånad över att hon ville med.
- Ja det regnar ju bara lite, sa jag. Lite dugg bara....Gissa om jag fick äta upp det....

När jag satte mig i bilen på väg ut till banan så fullkomligt öste regnet ner. Jag är inte klok, tänkte jag. Varför utsätta sig själv för detta? Å andra sidan så är det ju bara regn. Första säsongen jag spelade så var det knappt sol en enda gång jag spelade och det stoppade mig inte då. Man blir lite mer bekväm för varje år som går märker jag.

Kruxet är att jag inte kan spela i regnkläder, i alla fall inte regnjacka. Tycker att den blir för bylsig helt enkelt. Därför blir jag väldigt blöt när det regnar. Idag var jag klädd i fleeceväst, vanliga svarta byxor och en hyfat tunn tröja under västen. Den satt som smetad på armarna redan efter ett par minuter. Som tur var hade jag min keps, så vatten i ansiktet slapp jag.

image183

De tre första hålen hällregnade det och blåste men jag spelade bra så det struntade jag i. På fjärde hålet satte jag en långputt för par och trodde knappt mina ögon. Tyvärr så tappade jag för mycket på slutet och det blev ytterligare en 16-poängsrunda. Nöjd ändå. Regnet upphörde ju efter fyra hål så sista timmen var riktigt behaglig och dessutom är det skönt att få frisk luft och röra på sig.

Väl hemkommen fryser jag däremot ganska rejält. Sitter just nu i raggsockar och stickad kofta. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för resten av dagen. Har lite tråkigt faktiskt och det händer sällan....

image184

Hockey-VM börjar till helgen och i år har Sverige verkligen inget bra lag på pappret. Inte ens Elitseriens bästa spelare är med. Trodde verkligen att de flesta skulle ställa upp i år när VM går i Canada, men icke....Sverige har i och för sig slagit ur underläge förr men i år blir det nog svårt. Skulle tippa att de kommer som längst till kvartsfinal.

Mycket sport i år. Hockey-VM, fotbolls-EM och OS. Halleluja!

Chelsea-M. United i Champions leauge-final. Den ska jag i alla fall inte missa. Grämer mig att jag inte såg matchen igår för den var nog extremt underhållande. Istället tittade jag på "Space Cowboys" som jag redan har sett ungefär 500 gånger. Missade slutet dessutom eftersom jag blev lite pömsig av pärondrinken....

image185

Är det verkligen någon som tror på att Josef Fritzls fru inte visste om att han gömde resten av familjen i källaren? Märker man inte sånt så är man antingen stendum eller både blind och döv.
Såg en intervju med en tidigare inneboende imorse som hade sett gubben dra lass med proviant om nätterna in till huset. Inte en utan flera gånger. Mitt i natten. Då kanske man ska reagera eller??? Tror att det finns många som hört och sett saker men helt enkelt valt att blunda för det. Det kan man på ett sätt förstå för Josef Fritzl ser skräckinjagande ut. Han har de elakaste ögon jag någonsin sett. På ett sätt är han motsats till äcklet som mördade Engla. Han såg bara alldaglig ut. Josef Fritzl däremot ser ut som en grym gammal nazist-gubbe. Hur ska hans barn kunna leva ett normalt liv efter att ha varit utsatta för något så ofattbart? Men att hans fru varit ovetande, aldrig i livet, däremot troligtvis väldigt rädd för sin man gissar jag....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback