Ipren-kvinnan

image218

Det skulle kunna vara jag i vilken reklam som helst. Idag har jag tagit max-kvoten av Ipren, det vill säga hela tre stycken för att kunna hålla mig på benen. Varför? Jo det visade sig att det inte var halsfluss jag hade. Virus svarade läkaren som knappt bemödade sig att kolla i halsen eftersom halsprovet var negativt. Var inte speciellt förvånad. Jag har nog tagit minst 20 halsprov på det där sjukhuset och inte en endaste gång har det visat på streptokocker. En gång blödde jag från halsmandlarna men inte fick jag något för det....Den här läkaren lyssnade inte på vad jag hade att säga så det var ingen idé att streta emot. Många andra läkare har under åren varit förnuftiga och förstått att även om jag inte har halsfluss så är det inte så behagligt att gå omkring med ett par fotbollar i halsen. Det gör ont. Förskräckligt ont. Någon gång kanske de skulle kunna bemöda sig att ta odlingar på proven? Jag har hört åtskilliga som det inte har visat något på provet men som har kommit tillbaka för att de aldrig blir bra och när de har odlat så har det kommit fram att de har streptokocker i alla fall. Därför tycker jag nästan att det är skamligt att de inte gör det när man ser ut som jag gör just nu i halsen. Varproppar överallt och jag kan bara svälja när jag har tagit en Ipren.
- Ät halstabletter, drick varma drycker och ta Alvedon, sa idiotläkaren till mig.
Det sista har jag i alla fall tagit till mig men inte Alvedon nej nej....
Jag har alltid funderat över varför läkare alltid säger att man ska ta Alvedon eller Panodil. Aldrig Treo eller Ipren.
Jag vägrar (förutom i nödfall) att ta något annat än Ipren för det är det enda som verkar ordentligt. Ipren funkar till och med till viss del mot migrän. Att ta en Alvedon eller Panodil är helt värdelöst. De verkar typ i en timme och sen är det lika illa igen....Är sjukvården sponsrade av läkemedelsföretagen som gör Alvedon och Panodil eller? Skumt...

image219
Angelina spexar framför kameran

Nog om detta. Har trots allt fått en del gjort idag Har till exempel lyckats dammsuga bilen och spolat av den lite. Hade tyvärr inget rengöringsmedel hemma så jag kunde inte tvätta den på riktigt. Har kommit på ett bra knep att fixa detta trots att Angelina är med. Hon älskar att sitta i bilen och greja så när jag spolade av den så satt hon inuti och rattade. Det tyckte hon var görsköj.

På eftermiddagen var vi ute en stund och Angelina busade med grannen J. De där små tösera kommer nog att få mycket skoj med varandra eftersom det bara skiljer fem månader emellan. Det är så kul att vi har fått en ung barnfamilj som grannar som dessutom är supertrevliga!

image220
Stefan ska snart klippa sig så han slipper se ut som en uteliggare!

Åkte ut till pappa för att gratulera honom en dag i efterskott. Glennsan fixade så vi kunde se hockeyn också vilket var väldigt uppskattat med tanke på vilken spännande match det blev.
Vi fick både smörgåstårta och allehanda kakor så nu har jag nog käkat ikapp det jag har missat de senaste dagarna. Märks dock att jag inte har ätit så mycket för det är väl första gången jag bara har orkat en bit smörgåstårta. Det är det absolut bästa jag vet!
Angelina försökte slå något slags världsrekord i att äta godis, kakor och räkor från smörgåstårtan så hon orkade inte värst mycket välling till kvällsmat.

image221
Munnen full av godis

image222
I morfars knä med en väldigt konstig min

Har nästan nyss kommit hem så det blev ganska sent. Är väldigt trött känner jag och nu börjar det att göra rejält ont igen. Hoppas bara jag får sova inatt eftersom jag ska jobba imorgon.

Bäst idag: Stefan kom hem ifrån skolan och tyckte att det hade varit en bra dag samt naturligtvis Sveriges seger i VM
Sämst idag: Halsen och åter halsen

Kommentarer
Postat av: Årjängs bo

Hejsan, här nedan finns ett direkt utdrag från FASS varför läkare inre rekomenderar Ipren i så stor utsträckning som Alvedon och Panodil, det finns en del risker med Ipren som man kanske inte har kunskap om som patient.
Kontraindikationer: (När man inte ska äta Ipren)
På grund av korsreaktion skall preparatet ej ges till patienter som fått symtom på astma, andningssvårigheter, rinit eller urtikaria vid intag av ibuprofen, acetylsalicylsyra eller andra antiinflammatoriska medel av icke-steroid natur. Tillstånd med ökad blödningsbenägenhet. Aktiv eller anamnes på återkommande (två eller flera episoder) ulcus ventriculi/blödning. Gastrointestial blödning eller perforation vid tidigare NSAID behandling. Levercirrhos. Svår hjärtsvikt och svår njursjukdom (glomerulusfiltration under 30 ml/min). Överkänslighet mot något hjälpämne. Tredje trimestern av graviditeten.

2008-05-21 @ 15:30:28
Postat av: Tessan

Okej. Jag fattar. Tror jag. Ipren är ändå bäst.

2008-05-21 @ 20:19:01
URL: http://flowerroad.blogg.se
Postat av: Molly

Jag vet inte riktigt hur jag hittade din blogg, men jag är glad att jag gjorde det :). Prenumererar nu på din blogg på BlogLovin'!

2012-03-19 @ 00:59:39
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback