Oförskämt slapp har jag varit idag...

Har nyss kollat klart på tredje episoden av The Tudors. Äntligen ska tilläggas. Jag har ju missat de två första programmen av säsong två. Lyckades faktiskt få tag på en repris av avsnitt två så jag hann att se det strax innan kvällens program började. När jag väl bänkade mig framför TV:n och hade lyckats få Angelina att vilja sova så blev det svart i rutan. Tillfälligt avbrott. Ibland undrar man verkligen varför man betalar TV-licens när de inte ens klarar av att visa ett bandat program. Halva avsnittet saknade dessutom textning....men bra var det i alla fall....och Jonathan Rhys-Meyersr är fortfarande väldigt snygg.

Idag har jag varit ledig och passat på att ta det väldigt lugnt. Kände att jag verkligen behövde det. Städade och tvättade lite på förmiddagen bara, läste lite för Angelina och sorterade lite papper (läs räkningar).
Skulle egentligen ha åkt till pappa men han kom hit istället en stund för han skulle hjälpa Glenn med huset. Angelina blev helt stolligt glad när han dök upp.

En annan person som hon har längtat efter mycket idag är Peter. Hon har pratat om pappa konstant hela dagen så när han kommer hem imorgon så får jag nog inte låna henne en sekund misstänker jag.


En glad liten tjej

Angelina sov middag sent idag så jag hann att göra läxorna med Stefan under tiden. Alltid skönt att få lite lugn och ro. Det var lite matte och engelska-glosor. Sedan började drillningen av multiplikationstabellen. Den ska vi göra varje dag nu framöver ( såvida han inte är hos sin mamma) har vi kommit överrens om. Jag har kommit på ett sätt att få honom att tycka att det är roligare att öva. Jag mutar honom helt enkelt. Bra eller dåligt? Skit samma bar han lär sig någon gång. Det går till såhär:
Jag skriver ner 20 tal som han har 4 minuter på sig att besvara. Har han minst 18 rätt så får han 10 kronor. Lätt som en plätt. Dessutom får han skriva allt på datorn och då går det alltid lättare. Frågan är hur länge han tycker detta är kul men funkar det en stund så blir jag nöjd. Idag klarade han faktiskt 18 direkt.

Sedan gav vi oss i kast med att baka chokladbullar som Stefan ska bjuda klassen på imorgon. Han fyller ju år på fredag men då är de på pingis-KM så det får bli en dag i förväg.


Stefan måttar havregryn


Såhär blev resultatet. Stora och härliga! Tyvärr fick vi ju inte smaka några själv....


Första riktiga snön kom på förmiddagen idag. Väldigt mysigt faktiskt....


...den lade sig tillrätta en liten stund innan plusgraderna kom och tog den. Nu är det åter minusgrader och gatan är som en isbana.

Glassbilen kom förbi en sväng föut och för en gångs skull hade jag pengar ute. Angelina blev dörädd för signalen och började gallskrika när jag sprang ut i full karriär. Hon blev dock väldigt nöjd när hon fick en glass efteråt som tröst. Hon är verkligen harig nuförtiden. Förut när vi satt på kontoret började hon svamla om att "ögat inte var farligt" samtidigt som hon klamrade sig fast runt halsen på mig. Förstod inte riktigt vad det var hon menade först men sedan fick jag se att hennes ena docka kikade fram under en tröja som Stefan hade slängt över den. Det räckte för att hon skulle bli jätteskraj.

Läste på Text-TV förut att några forskare tror att de kan reproducera mamuttar inom några år efter att ha hittat viktig arvsmassa i isen i Sibirien. Vet inte vad det skulle vara bra för egentligen. Det finns ju en anledning till varför de är utdöda sedan rätt så lång tid tillbaka....

Läste idag att Peter Nordström är Elitseriens just nu effektivaste spelare när det gäller målskyttet. Han kan vara skillnad på guld eller fiasko. Nu har ju äntligen FBK fått en målis som håller tätt så då kan de gå långt i ett slutspel. Men å andra sidan kan orutinerade målvakter börja läcka som såll i slutspelet också...Har hänt förr...
Snart kommer beskedet om Jönssons rygg håller också. Gör den inte det så är det karriären nog körd för hans del. Väldigt tråkigt i så fall....

Har sådan jäkla träningsvärk i sidomusklerna efter gårdagens tuffa pass. De musklerna skulle antagligen behöva tränas oftare...det känner jag det. Ska nog faktiskt ta en liten styrkeomgång på min blåa yogamatta innan jag sommar. Det räcker med en halvtimme egentligen. Yes det får det bli....

Ha de gött

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback