Malena i final!

Ja idag ska jag börja blogga om Eurovision så ni som inte är intresserade kan sluta läsa nu och kolla in nästa inlägg istället.

Eurovision blir verkligen bara större och större för varje år som går. Hör alla de här länderna verkligen till Europa? Känns som om Japan helt plötsligt skulle kunna dyka upp nästa år. I år är det mer påkostat än någonsin för ryssarna vill väl visa att de är störst och bäst och har jävligt mycket oljepengar att spendera. Scenen var otroligt stor och häftig i alla fall och arenan måste vara gigantisk!

Malena var verkligen riktigt bra ikväll och de nya körtjejerna lyfte verkligen numret en hel nivå. Kläderna och Malenas frisyr var mycket snyggare än de hon hade i Globen och alltihop kändes fräschare på något sätt. Kändes lite oroligt inför röstningen, inte för att konkurrensen var stenhård direkt, men det är ju ändå något så udda som opera vi talar om här. Sen kan man undra om Sverige fick hjälp av juryn även i år eller om det verkligen var folk som röstade. Det lär märkas på lördag om inte annat. Malena gav i alla fall allt och det är det som räknas.

Belgien-Elvis var verkligen too much. Förstår att Elvis-anhängarna ville ha bort honom från tävlingen.

Finlands egen E-type sjöng om möjligheten finns ännu sämre än E-type. Låten var däremot inte helt dum. Tjejen sjöng ju i alla fall bra.

Islands-tjejen var grymt duktig och hade en hyfsad låt. Kan nog gå ganska långt.

Maltas svar på Sarah Dawn Finer hade även hon riktigt krut i pipan. Mäktig ballad.

Roligaste namnen: Inga & Anush...hihi...

Frisyren från hell: Vitrysslands-killen som tydligen även var en odräglig diva. Härligt att inte han gick vidare!

Mest hysteriska: Programledarna som det tog en evighet för att trycka på den där jäkla knappen vid röstningen. Fråga: Måste verkligen alla programledare skrika hysterisk som om det gällde liv och död precis HELA tiden? Dessutom haspla ur sig den ena klyschan och "lustigheten" (som faller platt varenda gång) efter den andra? Gör mig nervös...


Dagens självmål : Efter Grotesco-gängets bejublade framträdande med "Tingaliing" i Globen så reagerade ryssarna som sura gamla gubbar och tyckte att hela numret osade av fördomsfullhet mot Ryssland. Vad gör man då i pausnumret idag? Jo radar upp hela Röda Arméns manskör, en operasnubbe, sjunger lite Kalinka och dansar kosack. Dööööh! De kunde lika gärna ha plockat in Grotesco-gänget så hade det i alla fall blivit roligare....Fördomar var det ja....

Nu är det bara att hålla tummarna för Sverige på lördag. Heja Malena!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback