Tillbaka till allvaret...

Idag får det bli lite snabb-bloggande för jag vill verkligen snart komma i säng efter en 10,5 timmars lång arbetsdag. Märks att det snart är Alla Helgona-helg för då handlar folk som dårar (hjälper ju till oxå att det är helgen efter löning) så vi har haft häcken full jag och Lotta idag.
Ett tag kändes det som om vi aldrig skulle få ordning igen. Det var kö till dörren hela tiden, disk överallt, smörgåsar som skulle göras plus några smörgåstårtor. Men efter mycket om och men så fixar det sig ju alltid till slut men det blir ju som sagt långa dagar innan man är redo för att åka hem och invänta att allt börjar om nästa dag. Ska bli skönt med ännu en ledig helg i alla fall. Jag hade ju turen att det var min jobbarhelg som gick bort den här gången så jag är faktiskt ledig tre lördagar på raken. Vicken lyx!


Man får tycka vad man vill om traditionen med Halloween men personligen tycker jag att det är ganska kul. Pumpatårta har vi i alla fall till salu på cafét och spökena har jag ju redan lagt ut bilder på. Tycker att det är lite trist att Halloween har dött ut en hel del i Årjäng. Jag minns för ett antal år sedan då vi hade disken full med kuliga och "hemska" tårtor och bakelser inför denna helg och folk köpte allt som var. Sedan kom diskussionen om när man egentligen skulle fira Halloween och PANG BOM så dog intresset. Varför ska det vara så fult att ta efter en amerikansk sed egentligen?


Nya praliner med hallontryffel...


...i två olika tappningar....en höjdare tycker jag!

Det var en glad Angelina som jag hämtade hos mormor imorse. Hon hade nog i alla fall längtat liite efter mamma.
Lika glad blev hon inte två timmar senare när jag skulle iväg och jobba och hon till dagis. Då får man lite ångest faktiskt...
Hon blev i alla fall väldigt glad över bilen som hon fick och det första hon gjorde var att rejsa den rakt utför trappan. Den höll som tur var.

Har fått skolkorten från i tisdags redan och de blev verkligen jättebra! Det värsta är att man har två olika att välja emellan och det är ju så svårt! I år såg Angelina ut som om hon tyckte att fotografen var världens roligaste...ingen bekymrad min här inte....

Färjestad sopade isen med Skellefteå ikväll och Bofors toppar allsvenskan. Härligt att vara värmlänning och hockeyfrälst i dessa dagar.

Nu ska jag kolla in NB och se om det har hänt något roligt på bygda....

Imorgon blir det jobb, jobb, jobb och sedan Halloweendisco med Stefans klass ute i Smolmark...

Tjo o hej!


Stan är bra men landet bäst...

Har precis kommit hem ifrån Stockholm men kan inte lägga mig riktigt än även om jag är trött som en gris. Snålisen Tessan stängde nämligen av värmen innan jag åkte och nu är det en aningens kallare än då....Provar mina nyinköpta och supersköna tofflor just nu....

Det har varit två minst sagt intensiva dagar och jag har faktiskt inte hunnit fota lika mycket som vanligt men några smakprov kommer jag att bjuda på.


Väskan packad. Innehåller mestadels skor. Ska man gå omkring i storstan måste man ladda med skor....


Vi lämnar soliga Karlstad med X2000


Vi snabbcheckade in på hotellet och gav oss sedan ut på stan medans affärerna ännu var öppna. Första anhalten blev Buttericks. Både jag och Lotta skulle köpa Halloweengrejer till kidsen. I Stockholm verkar Halloween vara jättestort för det var kö IN i affären. Inte när vi gick in som tur var men när vi gick ut fick vi se det!

Sedan köpte vi lite smink på PUB och jag inhandlade ett par sköna mystofflor (det glömde jag när vi var i Karlstad senast). Sedan spenderade jag en evighet på BR för att hitta något kul åt Angelina. Hon hade önskat sig en bil. Hittade ingen kul bil men till slut fick jag syn på en radiostyrd Fisher Price-bil som jag hoppas att hon tycker är kul.
Var inte på något vidare shoppinghumör. Jag ska ligga lågt på den fronten tills jag har gått ned i vikt tänkte jag....Det är ändå inget kul att köpa kläder i storlek 44.


Sedan var det dags för middag. Vi var vrålhungriga för vi hade inte ätit på sju timmar. Frida tipsade om Fridays i Kungsan och det var nära och bra tyckte vi. Kanongod mat och nej...jag skippade INTE kolhydraterna denna gång. Det fick bli en ordentlig biff med ostgratinerat potatismos, kryddsmör och lökringar till. Såååå jävla gott.


O just det ja...vi fick vänta 35 minuter på att få ett bord och då slank denna ner oxå....Nästa spillde jag ut i Fridas knä när hon anlände....


Eftersom dieten redan var bortglömd blev det varm brownie med glass, kolasås och chokladsås som efterrätt...ska det vara så ska det....


Frida skulle "bara ha ett glas vin" men det blev visst lite annat också....


....mmmmm va gott....Så himla kul att hinna träffa Frida en liten stund när man för en gångs skull är i stan. Friends forever.

Vid tiotiden var vi så mätta och trötta att det var dags att knalla tillbaka till hotellet och få lite sömn....

Idag ringde klockan halv sju och vi slängde i oss lite hotellfrukost (inga kolhydrater där i alla fall) och hann i god tid tills pendel¨tåget gick ut till Rotebro 8.05. En väldigt fördel att bo ett stenkast från centralen må jag säga.

Skulle till Jästbolaget och där luktade det minsann inte så himla gott....


Jäst-tillverkning....


Här bytte vi om och den lilla skrubben luktade mer jäst än allt annat...Höll på att få spy...tur att jag inte drack många öl igår...


Redo för smörgåstillverkning...

Vi var nio personer som skulle gå kursen och alla utom vi och en bagare ifrån Degerfors var ifrån Stockholmsområdet. Vi blev indelade två och två och jag fick jobba med en kille som hette Gabbe.
Vi fick en massa recept tilldelade men dessa skulle vi inte slaviskt följa utan hitta på egna grejer. Först var det meningen att de olika grupperna skulle göra olika sorters smörgåsar. Några med lax, någon med kyckling osv. Sedan ändrade Tina (kursledaren)sig flera gånger om och så helt plötsligt blev det total anarki i köket. Alla gjorde allting liksom men produktiviteten och fantasin var det ju inget fel på. Det var soppor och sallader och till och med efterrätter på borden.

Han som jag jobbade med sprutade ur sig idéer och räknade upp en massa olika smak-kombinationer på typ två sekunder varje gång vi påbörjade en ny sorts smörgås. Jag hann liksom knappt med. En del saker var riktigt bra, en del mindre bra. Han hällde till exempel i alldeles för mycket honung i en röra som vi hade gjort med chevreost, creme fraiche och nötter som annars nog hade blivit jättegod. Nu blev den bara för sliskigt söt. Problemet var att han inte ville provsmaka något så det fick jag göra hela tiden. Han sa att han aldrig gjorde det vilket är helt obegripligt för mig. Det är väl en självklarhet att man måste göra! Speciellt när man bara mixar en massa konstiga ingridienser. Sedan hade han så vansinnigt bråttom så han hann knappt garnera färdigt innan han kastade sig över nästa projekt så där var jag ganska bestämd med att lägga sista handen på grejerna...

Vi hade så jäkla bråttom så jag hann inte ens att fota våra grejer innan de blev uppätna men här är vad några av de andra gjorde...


Som sagt så var det inte bara smörgåsar som tillverkades....när jag fick se detta så fick jag inte lite prestationsångest....


Här är lite av vad Lotta och hennes kompis fixade ihop....

Sedan efter tre timmars arbete kom det in fyra provsmakare som skulle bedöma våra alster efter smak, utseende och presentation. Inte så jäkla kul eftersom en utav dem var en riktig surkärring som jag absolut inte skulle vilja ha som kund på cafét. Eftersom vi hade så himla bråttom (läs han jag jobbade med) så var det där med presentationen inte så himla lätt. Vi kom ju knappt ihåg själva vad det var för ingridienser i de olika smörgåsarna. Vi fick hyfsade betyg ändå men jag blev ändå sur när "panelen" dissade vår smörgås med lax, räkor, stenbitsrom och limetopping för att den var "för vanlig" fast att de tyckte den var jättegod. Det var ju inte riktigt det de skulle bedöma eller?

Tror ändå (trots att det var lite rörigt) att man kommer att testa lite nya saker framöver för inspirerad blev man ju av alla duktiga deltagare. Gjorde till exempel en räkröra med yoghurt, avocado och äpple som var hur god som helst....Är nog lite för feg när det gäller att mixa ingridienser i vanliga fall. Ska bli kul att prova.

Kursen höll inte på riktigt lika länge som väntat (tur var väl det för jag var helt slut) så vi kom in till city redan vid tretiden. Vi tog en promenad till Gamla Stan och gick och kikade lite.


S: Clara kyrka. Stooor kyrka precis bredvid hotellet...


Det obligatoriska fotot på slottet....


Här fanns det mycket gott...köpte dock inget....


Hittade ett pyttelitet mysigt café där vi kunde värma oss och äta lite gott istället...


Efter att ha gått i en evighet inne på Gallerian och letat toalett samt kikat lite mer i affärer så avslutade vi med ytterligare en middag på Fridays. Fick bli en tallrik quesilladas för mig och det var så gott att jag åt upp nästan allt trots att jag inte var speciellt hungrig. Nu får det antagligen bli enbart proteinäting för mig i en vecka framöver....

Blev impad av kassörskan på Pressbyrån på centralen som trots att det var jättelång kö och mycket folk upptäckte en kille som snattade och smet ut. En annan tjej sprang blixtsnabbt iväg och haffade honom. Han fick snällt följa med tjejen in igen och betala för sig och sedan blev han ledsagad ut av två väktare. Allt inom loppet av en minut. Effektivt och uppmärksamt. Jag kunde inte ens avgöra om en tant smet före mig i kön eller inte (tror faktiskt att hon gjorde det). Så uppmärksam är jag.

Nu är jag i vilket fall jävligt trött och nu borde det i alla fall vara så varmt att jag kan krypa ned under täcket. Kanske får behålla tofflorna på vad vet jag...

Imorgon ska jag i alla fall hämta Angelina, som jag saknar hur mycket som helst just nu och sedan blir det heldagsjobb.


Packa,packa,packa...

Ja då bär det iväg till huvudstaden idag då. Har inte packat ett endaste dugg och vi åker kvart i elva till Karlstad och sedan tåget därifrån. Snabbtorkade en del kläder jag ska ha med mig under fläkten sent igår kväll för jag somnade naturligtvis när jag nattade Lina.
Ska ju packa ner lite grejer till henne också eftersom hon ska sova hos mormor i två nätter...Men först ska jag köra Stefan till skolan och få Lina till dagis. Hon ska ta skolfoto idag. Jaja jag hinner säkert. Jag brukar vara ganska effektiv när jag väl sätter igång...

Känner mig hemskt förkyld igen. Det går aldrig över. Nu sitter det mer i näsan än i halsen men jag har en jobbig rethosta också. Speciellt på morgonen.

Igår var det skitkul på träningen. Kände att jag hade såååå mycket energi under båda passen och kände mig väldigt lätt i kroppen. Inte alls så där seg som förra veckan. Har kanske ställt om lite till att leva på lågkolhydratkost? Antar att det tar en stund för kroppen att vänja sig...

Vägde mig igår igen och det var inge skoj alls. Hade gått upp nästan två kilo så nu är den totala viktminskningen enbart drygt ett kilo. Knäppt! Däremot har jag fortsatt att minska i storlek och det är väl det som räknas antar jag. Känns på kläderna att de sitter bättre. Vet inte riktigt varför inte kilona försvinner men det kanske kommer...så länge som jag blir mindre så är jag nöjd. Jag tänker i alla fall fortsätta med den här dieten ett tag till för att se vad som händer.

Näe nu måste jag sätta lite fart. Barn ska väckas och frukostar ska göras....

Fuskigt...

Ja den här helgen har jag inte varit Guds bästa barn vad det gäller dieten. Fuskade både fredag och lördag och käkade lite godis samt chips. Som tur var inte i några mängder.
Maten har jag däremot varit duktig med. Igår blev det tacos utan varken tortilla eller nacho-chips. Det är väldigt lätt mat att äta utan kolhydratsinnehåll.
Idag blev det köttfärslimpa gjord på creme fraiche plus grönsaker.

Ska bli lite nervöst att väga sig imorgon för det känns som om viktminskningen kanske har avstannat en smula. Det gör inte så mycket, det är bara att kämpa på. Jag har i alla fall fått bättre vanor och jag var jätteduktig hela veckan fram tills helgen.

Har kollat in lite LCHF-recept för att få lite tips och idéer om hur man kan variera kosten. Finns verkligen väldigt mycket gott. Köttfärsbiffar med gorgonzola ska jag absolut prova någon dag!


Var är snuttis....?

Ja inte vet jag i alla fall. Fattar inte hur ungen kan dra bort saker hela tiden...Hon somnade i alla fall med extrasnutten i sin famn men helt bra var det inte kunde man uttyda av hennes knorrande och gnyende. Får väl gå skallgång här sedan och leta i varenda vrå.
Förut var det Peters knäskydd till arbetsbyxorna som var spårlöst borta fastän jag tog ut dem i förmiddags...Visade sig vara Angelina det också som hade lagt dem halvvägs under Stefans soffa...Inte konstigt kanske att allt, och då menar jag ALLT, verkar försvinna spårlöst i det här huset....

Har haft gympapass ute i Svensbyn och idag hade jag varken ont i halsen, huvudet eller någon annanstans. Jag var bara lite trött innan vi kom igång. Det är lite svårt att mobilisera för gympa sådär på söndagseftermiddagen när man har magen full med mat och när mörkret faller på utanför. Då vill man helst bara krypa ned i soffan. Men ojojoj va skönt det är att röra på sig när man väl kommer igång. Kände mig faktiskt pigg idag och det blev bästa passet hittills tyckte jag själv i alla fall...


Svettig o go och med prillan under läppen...På väg hem från gympan...

Imorgon blir det till att skaffa avmaskningsmedel till katterna för jag hittade en lååång äcklig en på toa-golvet. Nu blir det förbud för de små missarna att vistas i sängen ett tag framöver....Peter kollade nooooga igenom sängkläderna kan jag tillägga...Ja fy va slibbigt!

Nu har jag en hektisk vecka framför mig med dubbla träningspass imorgon, Stockholmsresa tis-onsdag och Alla Helgona helg ( brukar vara en del på jobbet då) samt Halloween-disco på Stefans skola och en ett party att gå på. Blir nog en kul men jobbig vecka verkar det som.

Avslutar med en bild från igår kväll...


Lina har somnat på golvet....


Sköna söndag

Ojojoj vad gött jag sov inatt. Tyvärr sov jag liite för länge så ryggen var långt ifrån OK när jag vaknade, men inget som lite stretching inte kan rå på. Peter hade lagat en god frukost och jag unnade mig ett par knäckebröd med kokta ägg.
Nu har jag suttit och kollat tider med pendeltåget till Rotebro från Stockholms central. Tar bara drygt tjugo minuter så det är nog inga problem....Måste börja tänka på packningen. Ja min packning är inga problem. Värre med Angelinas som ska bo hos mormor i två dagar...

Har också kollat in You Tube efter nya coreövningar. Finns hur mycket roligt som helst och ikväll blir det nog något nytt att testa på gruppen ute i Sellre ikväll. Man måste förnya sig undan för undan. Många gummibandsövningar finns också på Jose Nunez blogg som jag följer ivrigt. Det är inte så svårt att hitta inspiriation om man bara letar.

Ute är det regn och rusk så jag antar att det återigen blir en innedag med tvätt och städning på schemat. Orkade inte dammsuga och skura igår så det har jag kvar tills idag....

Trist att FBK förlorade igår och bröt sin fina svit på 24 vunna hemmamatcher i rad. Man hade inte heller förlorat mot Luleå hemma i Löfbergs Lila på nästan fyra år! Nåja, sviter är till för att brytas och det är ju bara att hoppas att de snabbt påbörjar en ny svit. Nu anländer ju Lee Goren till ´veckan också. Ska bli intressant att se vad han kan tillföra laget.

Kollade på "Little miss sunshine" igår och det var en riktigt härlig feel-goodfilm. Som vanligt på TV4 blev man ju ganska irriterad på avbrott för först nyheter och sedan typ 3000 reklamavbrott. Brukar alltid i regel springa iväg och göra annat under reklamen men nu satt jag still och verkligen tittade på vad de visade. Jo igår var majoriteten av reklamen inriktat på vårt kolesterol. Hur många Becel, Omega 3 samt viktminskningsreklamer visades egentligen under filmens gång? Många, många...Antagligen för att de har räknat ut att typ halva Sveriges befolkning sitter framför TV:n trötta och dästa av alltför mycket mat samt en hel del chips och godis och vill ge dem dåligt samvete och få dem att börja ett nytt liv på måndag...

Vad det gäller mig så har jag fuskat lite under helgen. Slank ned några godisbitar igår också men jag har absolut inte frossat på något sätt. Det är den vanan jag måste bryta. Jag kan inte tänka mig ett liv helt utan godsaker men jag vill ha kontroll över mitt intag. Kunna äta litegrann och sedan är det bra och inte glufsa i sig tills påsen är tom.

Näe nu får jag göra något vettigt innan hela söndagen rinner iväg. Ska ju ha gympa ikväll också...


Mera lördag...


Peter har beställt nya arbetskläder med SLP-loggan. Den har han gjort på egen hand och jag tycker att han är duktig ja....


i lekparken med Glennsan, Andréa och Linnéa. Angelina ockuperade dock bäbisgungan så Linnéa fick nöja sig med att sitta i knä på pappsen...


Kallt o ruggigt var det....


Linnéa åkte rutschkana istället...


lite bus...


...sen blev det tacos. Supergott för jag var vrålhungrig!


Stefan är mätt och R. ville inte vara med på bild så han dök under bordet...

Nu blir det lite slappande. Ska läsa Aftonbladet och ikväll blir det "Little miss sunshine". Tro att den är kul...hoppas i alla fall...


Å härliga lediga lördag...

Det är alltid underbart att ha ledig helg. Det har jag i och för sig lika ofta som jag har jobbarhelg men under hela sommaren har det alltid varit något speciellt inbokat dessa lördagar. Senast var det "tippen"-dag till exempel. Men denna lördagen finns det absolut inga planer alls. Så. Himla. Skönt!

Igår var jag riktigt riktigt trött i både kropp och själ. Jag var grinig och allmänt less på allt. Hatar sådana dagar när jag inte har någon energi. Vet inte om det beror på dieten, förkylningen som aldrig släpper eller att det bara har varit mycket en stund. Troligtvis en kombination av alltihopa.


Såhär kände jag mig....

Började sju igår eftersom Peter skulle jobba på Kulturnatta på eftermiddagen. Stod i princip hela dagen och gjorde smörgåsar och smörgåstårtor och det får jag satans ont i ryggen utav. På kvällen hade jag tänkt att jag och Lina skulle gå ned til Folkets Hus och lyssna på Lars Eriksson. Det bidde det inget med. Lina var trött och jag insåg att hon antagligen inte skulle orka sitta still och jag var för sleten för att orka med den nervpärsen. Vi stannade hemma och myste istället.


Blev ingen pizzakväll denna fredag eftersom två fjärdedelar av familjen saknades. Blev en favorit i repris istället. Lövbiff med massor av café de paris-smör och sallad. Sedan fuskade jag. Jag erkänner. Jag åt både lite chips och choklad men har inte det minsta dåligt samvete....jag har varit så satans duktig nu dessa tre veckorna och någon gång måste man unna sig något annars blir man ju tokig.


Sen passade jag på att titta på Idol eftersom min käre sambo (som inte vill titta på Idol) inte var hemma. Har bara sett två halva auditionprogram förut så det var lite intressant. Tyckte att Erik hade en enormt bra röst men min favorit (som jag faktiskt såg på audition) är och förblir Mariette. Hon gjorde "Just a girl" minst lika bra som Gwen Stefani och har en röst som skär genom märg och ben. Att hon dessutom är stencool och går genom rutan är bara ännu ett plus. Klar star-quality. Annars var Calle också bra men det är inget bra tecken när man inte kan hälften av texten till låten....


Lina hade fått för sig att pappa skulle sjunga på TV och när hon fick klart för sig att det inte var så då tröttnade hon på Idol och lekte med dockskåpet istället...

Stefan var med på skate-tävling på One off och kom på tredjeplats så han var mäkta nöjd när han kom hem. Han hade R. här som skulle sova över inatt men frågan är väl hur mycket de sov...

Nu ska jag fortsätta att dona lite med tvätten och så och sedan kommer Glenn med LInnéa och så ska vi gå till lekparken en stund. Får väl klä på mig ordentligt för det kändes väldigt surt ute idag....

Ha en härlig lördag!


TV-möbel på plats!

Åhejsan! Nyss vaknat efter nattning av Lina. Klockan är i alla fall inte tre den här gången så det blev bara en kortare tupplur...
Känns som om jag är lite förlåten idag för det har varit en riktigt lång och stridig arbetsdag. Om man ska uttrycka det på ett försiktigt sätt så har det inte varit helt lättvindigt om man säger så. Hur mycket folk som helst och det har känts som om man aldrig kom ikapp med någonting. Därför stannade jag kvar en stund och dolade med lite grejer. Fyllde på lite saker och plockade undan litegrann samt städade förtsås. Skönt att det är fixat innan imorgon för det känns som om det kan bli ännu mer att göra då....Var inte hemma förrän efter halv nio och vid det laget var jag ganska mör.
Bestämde mig att strunta i pumpen trots att jag var så sugen av två anledningar: först och främst att jag har haft ont i halsen igen hela dagen men också för att jag inte ville att jag skulle bli så sen hem. Jag börjar ju faktiskt klockan sju imorgon. Bra om man hinner hem en stund emellan i alla fall....
Bittan ringde och berättade att det "bara" var fjorton stycken där trots att tjugotvå var uppskrivna. Det där är så nedrans töligt för dem som verkligen vill gå på passet (vet flera stycken). Näe det ska bli så skönt när internetbokningen blir ett faktum efter jul...Då får de som anmäler och skriver upp sig betala ändå om de inte kommer...


Min frukost idag...Hackade kokta ägg med massvis av majonäs. Plus att jag vågade mig på att göra en jordgubbs-smoothie av den naturella yoghurten. Hyfsat gott i alla fall....


Peter tar itu och skruva ihop TV-möbeln direkt efter frukost...En händig man...


Vår nya bilmedlem. Alltså den gula saken därute. Peters nya arbetsbil. Lotta tyckte den var stygg...


Lina vaknade tidigt idag så här sitter hon och kosar sig i fåtöljen och inspekterar pappas arbete...


Bittan hade gjort små spökbakelser idag med pärongrädde i...mmmmumsigt...


Vi har fått in extra lyxig choklad från Läderach i både små och stora chokladkakor i flera spännande smaker. Såhär ska RIKTIG choklad smaka! Inga tillsatser eller annan skit! Köp med som present eller unna dig själv något extra gott. Jag skulle nästan dö just nu för att få tugga i mig en chokladkaka med hela nötter i....




Små choklad-spöken har vi också fått...


...och söta chokladklubbor....


....min favorit...tycker den ä så söt...
Sen har vi ju hemgjorda chokladpraliner också men de kom jag inte ihåg att fota...




Blev väldigt hungrig när klockan började ticka över sju så det fick bli en räksmörgås utan smörgås. Inte så dumt ändå...


Tada...TV-möbel på plats när jag kom hem...blev görbra! Nu ska jag bara hitta roliga saker att ha i hyllorna...



...och TV:n fick sitta kvar i samma höjd som förut och inte på golvet som vissa designers på IKEA tycker...



Stefans nya skor från Tradera anlände idag till hans stoora glädje. Jag tyckte att dessa var horribla första gången jag såg dem men nu har jag övergått till att tycka de är lite fulsnygga...Huvudsaken är att han är nöjd...


Ja det var min dag i stora drag. Nu måste jag nog försöka somna om för jag ska som sagt vara på cafét klockan sju imorgon och då blir det massproduktion av smörgås samt smörgåstårtor....
Ska bli rätt skönt att komma hem i hyfsad tid en fredag för en gångs skull. Stefan ska ha två kompisar som ska sova över efter skatetävlingen och Peter ska jobba med Kulturnatta hela kvällen lång så det blir nog livat. Får se om vi tar en tur och kollar in Lars Eriksson på Folkets hus....

Fick reda på idag att discot på Stefans skola var på fredagen så det kanske blir fest ändå till helgen...jippie!

Gött att FBK ångar på! Utklassning av Modo idag...

Gonatti natti!



Mätt och belåten

Ja då har ännu en dag gått utan några som helst problem.
Ägg/bacon till frukost (tur att jag älskar ägg så) och detta blev det till lunch...


Litte tå hörrt kan man säga...En aningens mycket proteiner också skulle jag tro....men jag kan tillägga att denna måltid höll mig mätt och belåten i inte mindre än åtta timmar!

På simhallen drack jag en cappucino som man tar i en sådan där automat. I efterhand kom jag på att tänka på att de ofta har socker i dem där utan att det står. Tror att fallet var så med tanke på smaken så idag har jag ju faktiskt fuskat...men å andra sidan har jag inte käkat ett enda knäckebröd så det jämnar nog ut sig.


Till middag/kvällsmat fick det bli en gammal favorit. Gratinerad kassler med tacosås och creme fraiche och världens tråkigaste sallad eftersom jag glömde att köpa mer grönsaker....Det bästa är att jag gjorde mycket så nu är lunchen räddad imorgon också...

Kom att tänka på att jag troligtvis kommer att få avvika en del ifrån min diet på onsdag när vi ska gå smörgåskursen. Lär behöva provsmaka då. Lite töligt men det rör ju jobbet så då får det gå. Jag kommer även att smaka nyheter i fortsättningen också även om det innehåller 110% socker för när man jobbar på ett café är det ganska viktigt att veta vad saker och ting smakar när du sedan ska sälja dem. Man behöver ju faktiskt inte äta mer än en sked....


Simhallen tar knäcken på en...

Fattar inte vad det är som gör att man blir så trött så man nästan svimmar efter varje gång man har varit där. Jag och Lina badar oftast bara en timme men det räcker sedan är jag helt slut. Är det luften, värmen i bastun, kloret eller vad? Nånting skumt är det i alla fall.

Idag fick jag minst sagt en rivstart på dagen. Hade i vanlig ordning stängt av klockan och vaknade 7.50. Alltså femtio minuter för sent. Shit, shit shit hann jag och tänka innan jag störtade ned till Stefan och verkligen bad honom så tydligt det gick att inte somna om och att skynda sig att klä på sig.
Var tvungen att ta itu med Angelina efter det men otroligt nog vaknade hon så fort jag tände ljuset, spratt upp på två sekunder och sprang iväg mot sitt rum med orden "nu ska jag klä på mig mamma". Då undrade jag lite om jag fortfarande sov. Två minuter senare var lillskruttan fullt påklädd med matchande kläder dessutom (ja inte strumporna då men det är ju en petitess) och jag var stum av beundran inför min lilla duktiga tjej. Jag hann därför till och med att sminka mig, vilket jag redan hade tänkt att offra...Tio över sju var alla klara. Helt amazing. Kanske skulle försova mig varje dag.....

Hann att få i mig lite ägg o bacon plus en mugg kaffe på jobbet innan det strömmade in folk halv nio. Full fart från början alltså...Typiskt efter en sådan start på morgonen. Hade det riktigt svettigt där en stund innan A-M kom. Nu är det lite mer som vanligt igen. Inget lugn och ro här inte. Det var förra veckan det....

Som sagt åkte jag och Angelina nästan direkt till badhuset efter jag hämtat henne på dagis. Var ganska lugnt där idag.


Efteråt fikade vi som vanligt. Lina valde bort sandwichglassen för baconchips idag. Hon fick väl i sig typ tio stycken inom loppet av en halvtimme....sedan tröttnade mamma och ville åka hem....

Har hjälpt Stefan med matteläxan som jag brukar men den här gången hände det som jag har fruktat en lång tid...jag gick helt bet på ett tal! Han håller på med bråk just nu och det har aldrig varit min starka sida men ändå!!!! Hemskt frustrerande att inte kunna! Hoppas att jag har kommit på det innan morgondagen kommer annars skäms jag....

Har inte blivit varken promenad eller träning idag heller men imorgon hoppas jag att någon stryker sig ifrån pump-passet så att jag äntligen kan vara med. Annars kidnappar jag tillbaka min skivstång och kör själv! Är sååå sugen på att köra ett pass. Det var så längesedan jag gick på någon annans pass.

Undrar om man hinner att vaccinera sig mot svininfluensan innan den är här? Troligtvis inte. Känns som om den kryper närmare och närmare och jag och Lotta som ska till Stockholm till veckan...där härjar den tydligen redan...usch å fy!

Blev så glad när vi fick inbjudan till inflyttningsfest igår som går av stapeln nästa helg. Sånt är alltid kul och förgyller den annars rätt så trista hösten. Blev desto mer besviken när Peter berättade att Stefans klass ska ha disco den dagen och att han ska vara DJ. Jag ska troligtvis hjälpa till med något annat. Det är ju lite typiskt att allt ska krocka. Vi får väl se om vi hinner med någon fest eller inte...









Äh jag orkar inte...

...hålla på att blogga på två ställen...därför får ni läsare stå ut med lite inlägg om min diet oxå...Det är ju bara att strunta i att läsa om ni inte är intresserade...

Idag var det kris en kort stund på dagen. Berodde naturligtvis på dållig planering.
Det blev bacon och ägg till frukost men mitt på dagen hade jag fortfarande inte hunnit att handla så då fick det bli knäckemackor med philadelphia. Inte bra. Inte tillräckligt. Därför var jag så vrålhungrig så jag höll på att dö innan jag fick ihop middagen och då slank det ned fyra chips och en cocosboll innan jag hejdade mig. Så kan det gå... Jag vet ju så väl att jag måste ha ordentligt med mat mitt på dagen så det gäller att vara förbredd.

Hittade en blogg om en tjej som vägde 137 kg (då är man verkligen i behov av att banta) och som nu har gått ned nästan 60 kilo med hjälp av lågkolhydratkost och dessutom skrivit en bok om det. Väldigt inspirerande läsning faktiskt. Lade till henne i min länklista.
Hittade en annan tjej ifrån Karlstad men hon verkade för det första äta vääääldigt lite mat och dessutom vara träningsnarkoman så den bloggen var inte lika intressant.

Imorse hade jag gått upp igen men det är tydligen inte så ovanligt att det kan skilja kraftigt från dag till dag. Bättre att använda måttbandet men det gjorde jag ju igår så det blir två veckor tills nästa gång.

Eftermiddagen och kvällen har flutit på utan sockersug....Bara jag äter ordentligt så är det inga problem alls. Det är väl ingen sak att gå på diet när man får äta hur mycket gott som helst?

Seg, segare,Blogg.se!

Aaaargggh...va irriterad jag blir på blogg.se ibland. Ikväll tar det verkligen TID! Har bytt tema för jag var så jäkla trött på det gamla men det finns ju inga roliga att välja emellan. Vill ha en egen men jag kan ju inte koda och jag har ingen lust att lära mig heller....Sånt blir jag sur på!

Sitter just nu och tittar på Desperate Housewives. Hinner att blogga lite i reklampausen. Angelina sover även denna vecka. Jätteskönt att få henne i säng i tid.

Har varit ledig hela dagen och gjort lite av varje i ett ganska lugnt tempo. Börjar få rejäl träningsvärk efter passet igår. Gjorde ganska tuffa övningar som känns framför allt i axlar och i sidan. Att hosta är inte speciellt skönt kan tilläggas.

Började dagen med att hämta Lina hos mormor och sedan tog vi en snabbfika på cafét. Ja Lina gjorde det, jag fick nöja mig med kaffe men det är ju inte heller så dumt.


En choklad-dom är inte helt rätt precis innan man ska till tandläkaren kanske...


Hade gruvat mig ganska ordentligt för att gå med lIna till tandläkaren för de två gånger vi har varit där förut har inte varit så lyckade. Hon har bara öppnat munnen för att gallskrika och inget annat. Den här gången var hin blyg (som vanligt) men sedan gick det jättebra. Jag fick borsta tänderna på henne och under tiden kollade tandläkaren hennes tänder. Hon fick två klistermärken för att hon var så duktig och det syntes på henne att hon var stolt efteråt.

Sedan var det bara att dra till frisören för jag skulle klippa mig. Tog det inte så kort den här gången för att spara lite på den ljusa färgen. Men jisses vad mycket hår M. fick klippa ur. Det blir ju så himla tjockt med en gång!

Sedan åkte vi hem en stund och jag grejade lite medans Lina såg på "Nicke-filmen" för hundrade gången.


Passade på innan Peter kommer hem att flytta det gamla DVD-skåpet till badrummet. Nu får det fungera som ett extra badrumsskåp istället. Fick gott och väl plats. Så det så...



Tog en sväng upp till Årjäng igen och lånade nya böcker som Lina kastade sig över när vi kom hem. Hann även med en tur till Götes för dit ville min lilla guldklimp. Jag var hungrig så jag höll på att dö just där och då men sådan mat är förstås utesluten....



Jag gjorde den här smarriga maten när jag kom hem istället. Cheddargratinerad tacoköttfärs med vitlöksdressing (som var lite smaklös men bara 5 g kolhydrater) samt sallad. Snabbt enkelt och jäkligt gott!


Gjorde iordning ljuskorgen med lite väldoftande potpurri...



...och kors i taket vilken brasa det blev när jag tände på...



Sedan spelade jag piano och sjöng lite barnsånger för Linan. Tror i alla fall hon tyckte det var kul för hon satt still en längre stund och sjöng med...



Kolla så koncentrerad jag är. Nu börjar faktiskt de flesta ackorden att komma tillbaka igen...Sitter väl i ryggmärgen antar jag...

Blir ingen träning idag. För sent att gå på promenad och jag orkar inte med några coreövningar heller. Kroppen får helt enkelt vila ikväll. Känner mig ganska trött för övrigt också så nu ska jag snart försöka komma i säng. Imorgon blir det jobb och så får vi se om vi går till simhallen en sväng. Peter kommer hem för han ska hämta den nya bilen i Karlstad. Alltid gött när han jobbar kortvecka....

Nu ska jag grejsa lite mer med bloggen och lägga till nya länkar och lite annat...


Vilken kick!

Ja just nu är jag så adrenalinfylld att jag har svårt att varva ned. Superkul på träningen idag! Var tyvärr inte så många på styrka i grupp men sen när cirkelträningen skulle börja fick jag en smärre chock. Det bara kom fler och fler och fler och till sist tror jag vi var 16 stycken. Skitroligt! Äntligen blev det ett sådant pass som jag vill ha! Fullt med folk, högt tempo och rå men hjärtlig stämning. Nu är det bara att hålla tummarna att det fortsätter så. Det gör så himla mycket när man är flera som kan sporra varandra att orka lite till.Det roligaste var att det var flera som var där för första gången. Alltid skojigt att få med nya ansikten.

Är faktiskt helt ensam hemma ikväll. Lina är hos mormor och Stefan är hos Anna. Sitter här nu och äter en knäckebrödsmacka och sörplar Pepsi Max. Fin kvällsmat eller hur?

Nu ska jag lägga ut lite bilder ifrån helgen som jag har lovat.


En bild på Lina från i lördags. Vi kollade på "The prestige" och hon somnade i soffan bredvid mig....Filmen var by the way hyfsat bra men lite hoppig i tid och rum....


Fin morgon igår när jag susade förbi Sandaholm


Inte lika kul att ha sola i öga....


Peter insisterade på att sitta vid Årjängstrollet på Bergvik och dricka kaffe. Dessutom insisterar han alltid på att se ut som ett pucko på alla bilder....



Eftersom jag skulle köpa skiddress till Stefan så ville jag att han skulle följa med vilket inte han ville. Vi fick lösa det på detta sätt. Ta en massa bilder och skicka som MMS och kommuicera mobilledes...Liiite mer omständigt bara....De här var på förslag först...Dög inte....


inte den här heller men det kan jag förstå med den hemska färgen. Byxorna däremot föll i god jord hos unge herrn...


...nope...


...nej nej nej....


...äntligen fick den här jackan tummen upp...under tiden som jag och Stefan dividerade fram och tillbaka så höll Peter på att trampa igenom golvet. Vad är det med karlar och affärer egentligen?
Blev väldigt glad när jag kom till kassan och fick höra att jacka och byxa kostade under tusen spänn. På jackans prislapp stod det att den kostade 999::- men tydligen var det halva priset. Sånt gör mig väldans glad....
Sedan fick jag också tag på ett par överdragsbyxor till Lina också i rätt färg så nu kan vintern komma!


Sedan drog vi ut till Kronoparken för att titta på en bils om Peter ville köpa och ha i arbetet. Nu var det min tur att vara uttråkad. Orkade inte ens att gå ur bilen för att fota den. Men här är en liten skymt. Han ska hämta den på onsdag.

Handlade en hel del på IKEA men fick som vanligt skippa några saker på grund av platsbrist. Jag ville ha en vit byrå i hallen och ett skrivbord till Stefan fick också vänta kvar på IKEA.


Köpte en hel TV-möbel men det här var det enda Peter hann att få ihop igår kväll. Först ville vi ha valnötsfärgat men då var naturligtvis vitrinluckorna utsålda. Då kunde vi tänka oss ek men då fanns det bara vita stommar. Vem sätter ekdörrar på vita stommar undrar jag? Urfult! Ville egentligen inte ha den här svartbruna färgen men blev glatt överraskad när jag kom hem och fick se att den passade perfekt ihop med både soffan och matsalsmöbeln. Ska bli intressant att se hur det blir när allt är klart....


Den här korgen blev jag riktigt förtjust i. Den ska jag försöka att pynta i under veckan....och till jul kan man ju göra den hur mysig som helst...


Värmeljus skulle alla ha så vi köpte sex hundra stycken...


Äntligen nytt vardagsporslin efter att ha käkat i ett halvår på finservisen...faktiskt utan att något gott sönder...


Lina fick en spök-nattlampa...


Äntligen ett nytt överkast som går ihop med våra hemska tapeter. Kan vändas också och går i en ljusare nyans på andra sidan. Tänk så käckt!

Nåja det var ett litet urval av vad vi köpte. Blev mycket småsaker typ krukor, ljuslyktor och lite annat pynt.

Här kommer lite bilder från i fredags...


Såhär missnöjd var jag med mitt utseende....


Anledning: Se den gigantiskt stora röda fläcken på vänster kind som är en stooor finne. Jag är bedrövlig i hyn just nu med pletor och finnar överallt. Kanske beror det på min diet? Vet inte men det är inte roligt i alla fall att se ut som en tonåring i fejset....


Den här fick Peter komma med till mig på jobbet...Jag hade nämligen lyckats med konststycket att glömma att ta på mig BH:n när jag gick till jobbet. Inte första gången heller...ifjol glömde jag att ta på mig sport-BH:n när jag skulle ha ett aerobicpass. Det var värre....

Avslutar med en bild på hur en typisk lunch ser ut för mig nuförtiden...


Bacon, hamburgare, ägg och dressing. Väldigt gott och man blir proppmätt...



Middagen fick bli en ost och skinksallad från Venedig. Ungefär vad jag hiunner att slänga i mig mellan jobb och träningspass...

Kom just på att jag har glömt att sätta på värmen. Kanske dags för det när det kryper ner under nollan...En liten nackdel som jag har märkt av den här dieten jag går på är att jag har blivit ännu virrigare än vanligt. Jag är absolut noll koll på vart jag lägger saker och jag blir en aningens okoncentrerad ibland...men skit samma...det brukar ordna sig i slutändan....

Nu är frågan eftersom jag inte behöver köra till Vännacka imorgon så kanske jag skulle passa på att ta en morgonpromenad. Skulle ju inte tro att jag könner för det men man vet aldrig. Imorgon är jag ledig och ska först med Angelina till tandläkaren och sedan och klippa mig. Eventuellt blir det badhuset på kvällen också. Allt är precis som vanligt. Full rulle...and I like it...

Lite annat:

Färjestad får spela med sin tredjemålis ett tag framöver eftersom Hento sa nej...Gammalt groll som ligger bakom kan man undra? Känns som om det kan bli tufft....

Nu är det bara en vecka tills jag och Lotta drar till El Stockholmo...Tjenna va kul det ska bli!

Undrar om Svennis blir förbundskapten. Är tveksam till om det verkligen skulle bli bra...

Vill se "Flickan som lekte med eleden" NU!

Vill också ha en bra bok att läsa...

Degerfors är tillbaka!

Näe nu får det vara gonatt...


Måndag morning..

Har fått en liten annorlunda måndagsupplevelse idag. Angelina vaknade tidigt och jag kom för en gångs skull upp i tid jag med. Helt otroligt mycket tid får man då. Men nu är det snart dags att ta Linan till dagis och mig själv till jobbet. Ikväll blir det styrka i grupp och cirkelträning. Alltid lika kul.

Har som tur var inte lika ont i axeln och nacken idag. Igår natt hade jag nog sovit på något konstigt sätt så hela armen var helt bortdomnad och värkte hela dagen från axeln och ned. Detta resulterade i en hemsk huvudvärk som började lagomt till gympan igår. Jag fixade ju passet men det var med nöd och näppe eftersom det blixtrade framför ögonen på mig i vissa lägen. Måste nog få den där nacken masserad antar jag innan det ordnar upp sig...

Förresten....3,2 kg har jag nu gått ned på två veckor..."Fett-dieten" verkar att fungera alldeles utmärkt....

Mönstret upprepar sig...

Ja det är ganska svårt att hinna med att blogga under helgerna. Speciellt när man knappt är hemma. Idag har vi varit i Karlstad hela dagen samt att jag har haft gympa i Sellre och igår jobbade jag länge...Nu är jag för trött för att orka blogga något längre idag. Ska plocka undan lite här och sedan få lite välbehövlig sömn. Imorgon kommer det bilder och en utförligare historia...

Nu äre gonatt

Bloggtorka!

Tja idag har det varit en sån där alldeles vanlig dag där inte värst mycket speciellt har hänt. Tog en sovmorgon imorse (halv nio) och fick hasta på lite för att hinna i tid till dagis och jobb. Ganska lugnt på jobbet, särskilt på eftermiddagen så det är inte så mycket att orda om. Nu får jag lite härlig bloggtid över eftersom Peter nattar Lina.


Eftersom jag har lite bloggtorka så kan jag väl berätta att jag har börjar en ny diet-för femhundrade gången typ...Känns lite uttjatat att skriva det men skam den som ger sig! Provade ju Viktklubb på Aftonbladet ett tag men det funkade typ i tre veckor i stöten och sedan var jag less på att sitta hur länge som helst varje dag och skriva in vad jag hade ätit och sedan var jag tillbaka i den vanliga onyttiga trallen igen.

Den här gången har jag valt att följa den omstridda LCHF-dieten. Det vill säga att man äter minimalt med kolhydrater och massa fett (men bra fett). Har varit lite skeptiskt till detta eftersom man inte riktigt vet vad en sådan diet gör med kroppen på lång sikt. Men om jag har förstått det rätt har socialstyrelsen fått backa i sin kritik eftersom man inte kan påvisa att man löper förhöjd risk för hjärt och kärlsjukdomar med dieten. Tvärtom så har den ju funkat jättebra på till exempel diabetespatienter. Förövrigt så skiter jag i vilket just nu för det kan inte vara värre än att proppa i sig godis, chips och snabbmat i alla fall...

När jag bantade ner mig drygt 13 kilo för cirka tio år sedan så höll jag också en väldigt låg kolhydratnivå men samtidigt åt jag ju nästan inget fett heller. Den metoden var fruktansvärt effektiv men jag kommer aldrig att glömma hur hemskt hungrig jag var de första veckorna. Jag rasade i vikt och snittade ungefär två kilo i veckan vilket är ganska mycket. Jag kommer så väl ihåg att jag svor på att aldrig göra om det efteråt. Konstigt nog höll jag vikten väldigt länge men det var nog tack vare att jag tränade så mycket plus att jag var yngre...

Nu har jag hållit på i en och en halv vecka, fast jag fuskade enormt förra helgen när jag fyllde år men det ska inte upprepas, och jag gick trots fusket ned 1,3 kilo första veckan. Inte illa. Jag har inte tagit bort alla kolhydrater, jag har bytt smörgås mot knäckebröd, men jag försöker att undvika dem helt vid lunch och middag. Kroppen behöver ju trots allt litegrann kolhydrater att jobba med och speciellt när man tränar, men inte alls så mycket som man kan tro. Eftersom jag är en smörgåsmänniska och eftersom jag jobbar där jag gör så är just smörgåsätandet den värsta vanan att bryta. Har slunkit ned i alla fall två smörgåsar den här veckan men det har det gjort för att jag har planerat för dåligt. Planering är A och O när man går på diet-annars är det kört.

Light-dricka bör man inte dricka under LCHF-dieten för det ökar sockersugen men det kommer jag blankt att strunta i kan jag säga redan nu....Någon måtta får det vara....
Frukt är något som man inte heller ska frossa i eftersom det höjer insulinhalten i blodet och ökar annat sockersug. Jag äter ju inte värst mycket frukt så det ska nog gå bra antar jag.

Det som jag redan nu har märkt är att man håller sig mätt väldigt länge och dessutom kan man ju äta saker som är väldans gott. Grädde, creme fraiche, fetaost, brieost, smör med mera...
En tumregel är att det inte ska finnas mer än 5 g kolhydrat per 100 gram vara. Jag kollade detta idag när jag skulle handla yoghurt och blev lite förtvivlad. Det är i stort sett bara turkisk yoghurt (den feta) som jag tycker smakar blä och den naturella yoghurten som är riktigt sur som faller inom ramen. Det vill säga att cirka 90% av yoghurtutbudet är bara att glömma. Den jag äter i vanliga fall har 12 g. Jag får väl helt enkelt göra smoothie av den så går det kanske bra.

Ost får jag äta...

...och grädde och jordgubbar...mmm...

I vilket fall som helst så kommer jag inte att tjata allt för mycket om detta i framtida inlägg på denna blogg utan är någon intresserad av hur det går för mig så gå in på Tessans blogspot i länklistan och kolla. Där kommer jag att blogga litegrann om detta i fortsättningen...

Nu ska jag läsa lite andra bloggar och sedan ska jag bara ta det lugnt. Känns som om jag börjar komma ned lite i varv efter en väldigt stressig sommar på jobbet samt en väldigt stressig början på hösten med lite allt möjligt. Även jag behöver ta det lite soft ibland....

Ha de så länge...


Ajöss Sverige!

Ännu en dag som har gått i ett rasande tempo och snart är det hälja igen. Jag jobbar tyvärr men jag och Peter pratade om att åka till Ikea på söndag eventuellt. Alltid något att se fram emot.

Trots att hon somnade så tidigt igår så var Angelina jättetrött imorse och på redigt vrånghumör. Det tog lååång tid att få iväg henne till dagis. Dessutom så var det dretkallt ute och rutorna skulle skrapas så det var knappt vi hann till frukosten. HATAR verkligen att skrapa rutor. Det är sådana stunder som jag verkligen vill ha min bil i ett garage. I vårt garage går det ju tyvärr inte att ställa någon bil för vart ska vi då göra av cyklar, vespan, golfklubbor med mera. Brukar säga att vi skulle skaffa oss en friggebod. Inte så dumt kanske men vi har något liten tomt för det....

Efter jobbet åkte jag till fritidsgården och hämtade en alldeles utpumpad Stefan med dator och allt.

Såhär såg det ut två minuter efter att vi kom hem....

Trött var bara förnamnet men de hade visst haft väldans kul. Lyckades få honom att äta en stor portion mat innan han föll i koma igen...

Jag och Lina åkte iväg till badhuset där vi fick sällskap av M. och E. Alltid roligt att ha med en lekkompis när man ska bada. Upptäckte något slags utslag på Angelinas hand som såg väldigt konstigt ut när vi skulle duscha. Får jag hålla kollen på. Har smörjt in det i alla fall så får vi se imorgon.
Angelina var väldigt trött så hon orkade bara med 45 minuters badande med lite bastu efteråt. Var därför hemma i hyfsad tid och innan klockan nio sov hon. Hade tänkt att ta en liten promenad men Stefan hade somnat igen så det gick inte. Körde ett halvtimmespass med gummiband och styrkeövningar istället...

Fotbollen kollade jag litegrann på men när Portugal tog ledningen med 1-0 över Malta förstod man ju att allt var kört....inte så intressant längre då...

Ska sätta mig och kolla lite på smink på Söderfin. Har nästan slut på alltihop och på www.soderfin.se kan man hitta mycket kul till bra pris. Jag önskar att jag kunde vara lite mer intresserad av sådana grejer men jag ser mest sminkning som ett nödvändigt ont och har alltid gjort. Det ska helst gå så fort som möjligt. Har aldrig blivit sminkad av en som kan det på riktigt. Vore kul att testa faktiskt.

Nattinatt!


Lyxlirar-TVkväll

Usch...nu är klockan sådär mycket igen så jag borde gå och lägga mig. Angelina sover och Stefan är på nätverksträff på fritidsgården så jag passade på att hyra en film. "State of play" med Russell Crowe och Ben Affleck i huvudrollerna. Tyckte att den var riktigt bra....och spännande...ett tag var det så spännande att jag höll på att pinka på mig bokstavligt talat...inte bra att dricka för mycket cola under sådana filmer...
Russell Crowe var riktigt bra som alltid och Ben Affleck var lika träig som alltid. Dessutom hade han blivit väldigt gammal....Hursomhelst så rekommenderas filmen...


Svoosh...så sitter man kungligt i den nya soffan och slappar...bara älskar den soffan!


Cola Zero och snus...allt som behövs för en bra TV-kväll...

Eftersom Lina somnade i tid för en gångs skull så fick jag också kolla på Desperate Housewives ifred. Vicken lyx! Inte ofta som jag får möjligheten att kolla på TV under total tystnad.


Utnyttjade reklampauserna med att köra lite hemmaträning med gummiband och yogamatta. Det kommer man långt med....haha...men det var lite plågsamt för jag har en hel del träningsvärk sedan igår och förrgår...

Idag har jag ju varit ledig och det har varit en riktigt skön dag. Har hunnit med en hel del faktiskt. Jag och Lina var ute och plockade bort grejer ifrån trädgården. Jag ville ställa in en del av Linas cyklar men det gick hon inte med på. Däremot fick jag se nu på kvällen att hon hade parkerat alla cyklar prydligt på rad utanför. Hon är för go...
Sedan ville hon hoppa studsmatta men det var en aningens kallt för fötterna om man säger så...Angelina fattar inte riktigt att det snart är vinter för när jag tog bort hennes pool så ville hon att jag skulle skölja ur den och fylla på vatten igen så hon kunde bada.
Det fick bli gungan istället och det tyckte hon var minst lika roligt. Lite mera lagom höstaktivitet.

Har faktiskt målat hörnklossarna också så nu kan Glennsan komma hit och sätta lister när han får lust.

Dammsög hela huset och satte upp lite tavlor. Kröp till och med under sängen och dammsög. Det ni!


Brukar vara för lat för att tända värmeljus men idag hände det. Upptäckte att jag behöver fler fina lyktor att tända. Får kolla om morsan har nåhot snyggt hos sig...

Jag och Angelina gosade och kollade både på Madicken och Lotta på Bråkmakargatan. Det är konstigt....känns som om jag aldrig växer ifrån dessa filmer. Börjar man att titta så blir man kvar. Madicken var det jättelängesen jag såg. Minns att jag ville ha hennes hår när jag var liten och Madicken var det coolaste namn som man kunde ha...


Angelina med sina älskade böcker...Detta kort tog jag häromdagen....


Var bara tvungen att lägga ut detta fina kort som Peter har tagit på vårt kök....


...där jag lagade denna middag idag. Baconilindad kycklingfíle som var fyllde med soltorkade tomater och svarta oliver. Skulle ha varit fetost också men den jag hade i kylskåpet luktade jäst...inte så nice... åsså massa sallad såklart...


Världens bästa torkställning på hösten när allt tar typ två dygn på sig att torka. Har värmepumpen precis mittemot. Är torrt på någon timme....Behövs när innehållet i tvätkorgen aldrig krymper...Hjälper ju inte direkt till att man har tre träningpass i veckan...

Nej nu måste jag nog sova för att orka med morrondagen. Först jobb och sedan badhuset med Lina. Sedan antar jag att jag får hem en lagomt trött Stefan från LAN-et. Ska skicka ett SMS till honom innan jag kojsar...
Sov gott!


Trött i kropp och själ...

Just nu är jag bara så himla seg och trött i både kropp och hjärna. Stefan tjatar hål i öronen på mig om LAN-dygnet på fritidsgården imorgon. Han kom hem och var helt bananas över att hans hörlurar hade gått sönder och nu ska jag helt plötsligt veta vad en nätverkskabel är och leta reda på den. Näe va trött jag blir! Det blir att ringa fader Data i Norge tidigt imorgon bitti annars kommer jag att förvandlas till ett nervvrak. Ska bli förbannat skönt när han äntligen har kommit iväg på det där. Lugnt och skönt....Jag är såå förbannat less på alla mobilladdare, kablar, kopplingar hit och dit som finns i hela det här huset så jag vill spy! Vore väl ingen sak om man visste vad de hade för funktion men nu vet jag inte ett jota om sånt utan jag blir bara smått allergisk när man måste börja rota i dem. Önskar att Stefan som är den som mest ska vara och rycka i dem kunde lära sig litegrann i alla fall så att han åtminstone visste lite vad han ställer till med. Tyvärr tycker han att det är roligare att rycka ur kablar en efter en och strunta i att sätta tillbaka dem.

Att jag är seg i kroppen är väl inte så konstigt för jag har kört dubbla träningspass ikväll. Kände redan på första passet att jag var seg i kroppen efter gympan igår. Det var lite småjobbigt. När sedan cirkelträningen skulle ta vid så var benen som stumma. Efter att ha sprungit en halv minut i tjockmattan så var de döda. Fick köra lite fler styrkeövningar istället. Misstänker att jag kommer att ha lite småont i magen imorgon efter alla core-övningar...

Det kom två nya på cirkelträningen idag och det är alltid kul. Kommer de tillbaka är det ju naturligtvis ännu bättre.
En av de nya hade varit ute och sprungit 7 kilometer före för att hon hade hört att det var "soft" träning av en som gick på en annan cirkelträning. Jag skrattade ganska gott åt det. Den som tycker att min cirkelträning är "soft" är antagligen förbaskat vältränad eller fuskar sig igenom övningarna...Blev oerhört impad av att personen ifråga orkade hela passet ändå....

Har jobbat idag och gjorde de här smarriga smörgåsarna:


Focaccia med parmesanröra, parmachips, rödlök och körsbärstomater. Har faktiskt inte provat själv eftersom jag har lite av smörgåsförbud men det ser så himla gott ut! Har däremot smakat en del på parmachipsen och det kan lugnt användas som godis. Salt o gott!


Titta så gött hon sover! Lina imorse innan dumma mamman var tvungen att väcka henne...


Jag är redo för jobbet...ser jäkligt sur ut...


Lina ville att jag skulle ta kort på henne när hon gjorde konstiga miner...





Lite kos hann vi med också och Lina berättade en låång historia om mormors fiskar...Väldigt underhållande att lyssna till...

Imorgon är det ledig dag och jag hade lite tankar på att åka till Askim med Lina och bada men jag vet inte riktigt hur det blir...vi tar dagen som den kommer.

Nu har jag suttit en stund med Stefan och kollat på skid-dressar. Börjar ju bli dags för det nu. Han hittade denna som han gillade...

Snyggt....

Angelina har en jacka men inga byxor så det måste jag fixa till henne. Samma sak varje år...alltid saker som fattas inför vintern...

Jag själv behöver faktiskt ingenting för tillfället. Helt otroligt! Skinnjackan jag köpte är super, stövlarna likaså. Tjock täckjacka har jag. Vantar, mössa, halsduk också. Skidjacka köpte jag på Tradera ifjol. Aj då...skidbyxor har jag inga....attans...alltid något som sagt...





Äntligen är helgen över...

...så man kan ta det lite lugnt. Ja ungefär så känns det efter den här helgen. Det har arit full fart precis hela tiden så nu känner jag mig ganska mör faktiskt.

Om vi börjar med fredag-kvällen när jag fyllde år så blev den väldigt trevlig. Vi var sex vuxna och tre barn som tog oss upp till hotellet för lite bowling och mat därefter.

Hade inte bjudit med folk för att få presenter...men det fick jag i alla fall. De här produkterna ska hålla mig fräsch i några år till....Fick jag av Johan och Vera. Vera säljer dessa produkter och jag har lovat att snart hålla ett homeparty hemma hos mig...

Fin blomma fick jag av Jonas och Ulrika....


Vem leder egentligen verkar dessa herrar undra...


Lina studerar sina gulliga bowlingskor...


Det här är så himla fjantigt tycker jag. Att behöva ha dricka och alkohol nere vid borden för att sen springa emellan medans man bowlar...Bara i Årjäng...bara i Årjäng....


Johan och Becka in action...


Jonas softar....


Ska man hinna få med Ulla på en bild får man vara snabb och då blir bilden suddig...

Tror att Jonas vann på killbanan och jag och Angelina vann på tjejbanan. Fast med lite fusk då förstås för Lina använde ju det där stativet. Jag hade aldrig vunnit annars för jag var helt kass.


Sedan blev det mat och Stefan var överlycklig att tacobuffén fortfarande var framdukad...


I väntan på maten...


Jag åt entrecote med klyftpotatis och beställde in den här härliga Irish Coffee´n till efterrätt. Den var lika god som den ser ut...


När vi kom hem var Lina en aningens trött och då kan det hända vad som helst. För det första skulle hon helt plötsligt ha blöja på sig och sedan Stefans keps...


...sen fortsatte hon med mammas BH men då tyckte mamma att det var dags att säga gonatt...

Peter lovade att bjuda mig på en resa till Rom till våren som en försenad födelsedagspresent och det tackar man ju inte nej till. Han hade köpt en blomma han också men den glömde jag att ta kort på. Förlåt mig äslkling!

På lördagen var det bara att masa sig upp för att börja skyffla bort en hel del skräp från vårt garage och förråd. Insåg att jag inte skulle hinna med spinningen så det fick vara för den här gången.
Pappa dök upp också och grattade. Fick pengar att köpa något kul för och det är ju aldrig svårt att hitta saker att spendera pengar på...hihi
Fyllde Morgans STORA kärra till brädden och forslade iväg till tippen. Skulle egentligen ha kunnat fylla åtminstone en halv kärra till men det hann vi inte. Får ta lite småturer med bilen under veckan. Nu är i alla fall de stora grejerna ur vägen. Gött dä!


Lite skrammel är det ju kvar men här ska ni veta att det stod grejer hela vägen inifrån väggen och ut förut...


...nu hittar man ju faktiskt saker här...


Garaget blev ju också gångvänligt...åtminstone till man parkerar alla cyklar...

Höll på att röja i princip hela dagen. På kvällen kom Glenn, Andréa och Linnéa för att se fotbollen. Jag var sååå nervös! Jag hatar sånt där och jag tar det ¨på alldeles för stort allvar. Jag vet.
Som ni alla vet så gick det ju inte så bra då men Sverige var faktiskt bäst i matchen anser jag. Men kan man inte göra mål så kan man inte....Zlatan gjorde i alla fall ett grymt jobb och var bäst på planen. Att Sverige har gjort ett fiasko-kval kan jag inte riktigt hålla med om för det är faktiskt inte så jäkla enkelt att ta sig till ett VM. Vi har blivit så himla bortskämda de senaste åren med detta att vi har svårt att inse fakta. Sverige är ett pyttelitet land med väldigt få proffsspelare och det vi föll på var att vi inte vann de enkla matcher vi var "tvungna"att vinna. Dessutom så spelade vi långt ifrån i den enklaste gruppen. Försvarsspelet har ju funkat riktigt bra men målskyttet har det varit värre med och särskilt med tanke på att Sverige har dominerat i flera av matcherna.
Tycker däremot att det är synd att Lagerbäck har väntat så himla länge med att släppa fram de yndre spelarna för det har blivit en klar förbättring i spelet sedan Safari, Elm, Berg och company har kommit med i truppen. Med tanke på hur bra U-21-landslaget spelade i somras så är det bara en tidsfråga innan vi är med och slåss i både VM och EM igen.

Idag har jag mest städat resten av huset och försökt att få iordning på Stefans rum. Peter har kopplat in TV:n där så han ska sova i sin säng. Han vill helst sova i soffan och det får han inte. Han börjar bli så lång nu att det inte är någon bra lösning för hans kropp. Är rädd att ryggen tar stryk.
På kvällen så har jag haft gympa i Sellre och idag kom det äntligen lite träningssugna folk! Var ganska trött efter passet för jag är fortfarande ganska förkyld och blir väldigt hostig efteråt, men kul var det. Hoppas att det blir ett stadigt gäng därute i fortsättningen...

Nu får jag masa mig i säng för imorgon är det jobb igen...Nattinatt





Jag ballade ur...

Skulle egentligen ha varit på spinning nu klockan åtta men jag ballade ur. Faktiskt inte för att jag var lat utan att vi ska köra massa skräp till tippen och jag insåg att vi inte skulle hinna med allt om jag inte kom hem förrän strax före tio. Få bort skräpet är prio ett just nu. Ska bli så skönt att bara kasta bort all skit. Den här gången ska jag inte spara på något. Bort med det bara!

Det var en jättetrevlig kväll på hotellet igår med bowling och mat. Jag och Angelina vann på vår bana. Angelina använde ju rampen så ganska fuskig seger var det. Jag spelade urkasst så resultatet hade i ärlighetens namn sett annorlunda ut annars....
 Lägger ut bilder från kvällen när jag får tid över.

Ikväll så är det ju MATCHEN med stort M. Danmark-Sverige och då kommer brorsan och Andréa hit och kollar. Blir otroligt spännande antagligen...

Nä nu är det dags att sätta fart!

Vad är det för en dag?...

...e de en vanlig dag? Nej det är Tessans födelsedag. Hurra! Hurra! Hurra!
Just det. Tjugonio år sedan jag tittade ut.
Det är såklart alltid kul att fylla år men efter att jag fyllde tjugo så är det inte så noga egentligen. För något år sedan glömde jag till och med bort att jag fyllde år och blev jättesnopen när Bittan gratulerade mig.
Födelsedagen kommer att firas på jobbet och sedan blir det lite bowling och mat på hotellet i goda vänners lag. Alldeles lagomt.

Igår hade jag en sådär jobbig dag där allt känns väldigt tungvinding. Ingenting jag gjorde funkade. Lyckades bränna den lufttorkade skinkan igen, tappdade glas och koppar i golvet, sa fel namn på en kund, slog fel i kassan och sådär höll det på. Hela dagen lång. Sådana dagar vill man bara gå hem och dra täcket över huvudet.
Hoppas att det blir bättre idag.


Titta vad jag har ställt till med....



Bittan bakade lakrits-cupcakes, goda och lite starka i smaken...


Lina var övertrött och väldigt busig när jag kom hem.....



Det var Skrållan också och försökte krypa upp i mina byxben...Knäppkatt!



Som grädde på moset lyckades jag till och med köpa fel snus (men jag tror faktiskt att någion hade lagt fel i facket i maskinen på Coop för jag är ganska 100 på att jag tog rätt kort). Skulle ha General White men kom hem med den här som är allt annat än vit. Såg jätteläskig ut men smakade faktiskt gott med kraftig tobaksmak.

Sen hjälpte det ju inte till heller att FBK fick storpisk av HV71. Buhu!
Nä det var lika bra att gå och lägga sig och somna ifrån hela dagen, vilket jag också gjorde i Linas säng vid tiotiden. Vaknade vid ett och kunde knappt räta ut benen. Måste verkligen förlänga hennes säng snart...

Nu måste jag göra mig iordning för jobbet och kanske hinna att slänga i en tvätt...
Ha en bra dag allihopa!


Badjävlar

Var totalt bergsäker på att jag skulle försova mig idag för det brukar inträffa när jag har varit vaken sådär mitt inatten. Men otroligt flöt denna morgon på bättre än på länge!
Angelina var lättväckt (för en gångs skull), Stefan var det inte men efter en hel del tjat så fick han i sig både frukost och på sig kläder i tid.



Skrållan och Angelina gosar lite innan de vaknar till liv...

För första gången på evigheter lämnade jag Angelina redan före 7.15. Otroligt! Hoppas att flytet håller i sig...

På jobbet var det väldigt lugnt på förmiddagen men sedan kom det lite smårusher så det fanns att göra. Det är väldigt sällan en dag går segt på Café Broms och det är jätteskönt. Det finns saker att göra precis hela tiden och det är så det ska vara. Ofta hinner man knappt reagera innan arbetsdagen är slut.
Jag vet också vem som får jobbet som ny bagare efter Lasse men det tänker jag inte avslöja ännu...

Åkte direkt till badhuset efter jag hämtat Angelina. Hade lovat henne det och hela ungen strålade när jag berättade att vi skulle åka. Då får man lite dåligt samvete att man är där alldeles för sällan. Har tänkt att gå en gång i veckan men nu har vi varit så förkylda så jag har låtit bli med flit.
Angelina verkligen älskar att vara i vattnet och blir duktigare för varje gång. Hon hoppar ifrån kanten, åker rutschkana, kan klättra upp på flytmadrasser själv och det gör ingenting om hon hamnar under. Hon är lika glad ändå. Idag var det många barn där och glädjen blev förstås stor när kusinerna dök upp.


Efteråt blev det glass och cola...
Jag nöjde mig med cappucino och...


...en snus förstås. Peter sa till mig att prova de här och de är faktiskt goda OCH mycket billigare än annan snus...

När vi kom hem så trodde jag i min enfald att jag skulle få i säng Lina i vettig tid och få massor gjort men då började det stora kaoset (som vanligt), telefonen ringde i ett och Stefan skulle ha hjälp med matteläxan och Angelina var hungrig (som vanligt) när vi hade släckt lampan osv. osv.
Suck! Det är sådana tillfällen som det är jobbigt att bara vara en. Man kan ju liksom inte klyva sig.

Nu är de i alla fall i säng sedan ett bra tag tillbaka och jag har putsat till gympa-passet lite. Hoppas hoppas hoppas att det kommer lite folk till söndagen.
På de flesta av de andra passen är det knökefullt och det är ju otroligt kul. Hade tänkt att gå på pump imorgon men det var ju kört. Får rikta in mig på spinning på lördag morgon. Tjena vad ont i häcken jag kommer att ha sedan! Har väl inte varit på spinning på flera år!

Är sugen på att lösa tremånaders-kort på gymet men när ska jag hinna gå dit? Så länge som Angelina somnar så sent så hinner jag inte dit på kvällstid och på morgonen går det ju inte heller. Näe det funkar nog inte tyvärr...
Träna ordentligt får jag nog göra när Angelina blir större helt enkelt.

Lite bilder från igår...


Ibland är det väldigt trevligt att kunna se TV:n ifrån matbordet...


...tycker Lina oxå...


Vi är allt bra konstiga vi...


Någon ny grej som Angelina tycker är otroligt kul...

För övrigt:

* Green Days 21 Guns gör mig på riktigt bra humör...bra låt...
* jag borde skura golvet för det är tassmärken och fläckar överallt...men jag har inte lust och hoppas att Peter gör det....
* Har upptäckt att jag typ inte äger några långbyxor. Inte som passar i alla fall...
* Har inte ätit något sött på tre dagar...
* tycker att vårrullar är väldigt gott...
* hade tänkt att gå ut på en promenad ikväll men var för lat (och trött)
* gillar att Stefan har lov nästa vecka så jag kan sova lite längre på morgonen...

Nä nu får det vara bra för idag!




Mitt i mörkaste natten...

...är det nu och jag har nyss vaknat upp i full dagsmundering, det vill säga med kläderna på. Det värsta är när detta händer så känner jag mig tvungen att gå upp och släcka och låsa samt borsta tänderna istället för att fortsätta sova och så är det kört. Jag somnar aldrig om. Inte på länge i alla fall och då blir ju vitsen med att ha lagt sig tidigt som bortblåst.


Fick jättedåligt samvete också för Skrållan var ute i spöregnet. Ja jag vet att hon är en katt och klarar sig fine men det känns inte bra i alla fall.
När jag skulle släppa in henne så betedde hon sig jättekonstigt och sprang först in i ett huj men sedan tillbaka igen och började böka med något på mattan utanför dörren. Tog en stund innan jag fattade att det var en död näbbmus hon ville ta med in. Det fick hon inte kan tilläggas. Nu springer hon runt som en galning här hemma och river ner allt som är så jag funderar på att kicka ut henne igen....utan dåligt samvete...


Igår var det ju äntligen dags för Desperate Housewives igen och högtidsstund här hemma. Ska bli intressant att se om manusförfattarna klarar att följa upp den senaste kanonsäsongen. Första avsnittet lovade i alla fall gott med en hel drös nya intriger och nyinflyttade skumma personer på Wisteria Lane.

Tillbringade kvällen ute i Lennartsfors (inte ofta jag är där) hos K. som är vår nya kassör i gymnastikföreningen. Vi satt i ett par timmar och gick igenom alltihop så nu är jag fri från det.


Annars så har det varit en härligt slapp och ledig dag med en del regn så jag och Lina har hållt oss inomhus. Lekt med dockhuset, lagt pussel, läst och lånat böcker och filmer på bibblan. Lånade en Lotta på Bråkmakargatan-film och Madicken. Har inte haft så mycket träningsvärk efter passen igår men det börjar komma nu känner jag. Hade tänkt att köra lite styrkeövningar ikväll också men det kom ju liksom av sig när jag gick och somnade ifrån alltihopa....


Är imponerad av att FBK har inlett säsongen så bra. Med så många nya och unga spelare så trodde faktiskt inte jag riktigt på laget i år men de går ju som tåget. Hittills ska tilläggas. Elitserien är ju ofantligt lång nuförtiden...
22:a raka hemmasegern idag i alla fall och det verkar som om den nya målisen Henrik Karlsson gör succé. Inte lätt att ersätta "Monstret" men han verkar stå upp bra.
Djurgården är ett annat lag som det har gått väldigt bra för trots att de inte har något jättelag på pappret. Hårde hardy är tillbaka och vill visa vad han går för...Tydligen har Stockhomspubliken hittat tillbaka till Hovet också...
Frölunda däremot har det väl varit lite si och så med i inledningen men jag lovar att de finns med i toppen när det närmar sig slutspel i alla fall...

Nu börjar nedräkningen till VM-kvalmatchen på lördag också. Ska bli ruggigt spännande...

Läste om en misstänkt mordbrand i Sellre. Otäckt är bara förnamnet. Vad händer där ute i krokarna egentligen?

Nu ska jag försöka sova en liten stund till innan det är dags att gå upp och jobba....



Papper överallt...

...är det just nu här på kontoret. Ja det är det förstås alltid men nu ser det rent ut sagt för jävla stökigt ut. Jag håller på att fixa iordning allt som den nya kassören i gymnastikföreningen ska ha. Jag ska nämligen efter många år äntligen lämna över skiten. Ska bli såå gött!
Ett litet krux bara. Efter vår datakrasch här i helgen så kan jag inte längre öppna excel-programmen. Otur att jag har bokföringen där och inte har säkerhetskopierat (dumhuvud som jag är) så nu har jag spenderat en och annan timme med att göra om 2009 års hela bokföring. Jättekul!

Är ganska seg i kroppen efter två träningspass på raken. På styrka i grupp var det riktigt många idag men antalet på cirkelträningen fortsätter att vara en besvikelse. Åååh vad frustrerande det är! Nu ska jag minsann ut och ragga folk och TVINGA dem med! Hahaha...
Nu är jag såklart helt partisk men skulle jag inte själv vara instruktör så är cirkelträningen det första jag skulle gå på. Man får träna precis allting under en och en halv timme. Kondition, styrka, rörlighet, smidighet-you name it! Kan ju inte bli bättre. Speciellt för alla er som kanske inte har så mycket tid över för träning. Kom upp ur sofforna och börja röra på er!

Angelina sover hos mormor och Stefan är hos Anna så jag har haft en lugn kväll. Imorgon är jag ledig och jag har faktiskt inga planer alls. Väldigt skönt. Däremot ska jag vara på MVC klockan 7.30 och ta cellprov och det är ju inge vidare...

Imorgon börjar dessutom Desperate Housewives! Som jag har längtat! Äntligen ett TV-program som jag kan tänka mig att ägna tid åt. Undrar om The Tudors kommer tillbaka snart?

Idag drack jag Nutrilett till frukost. Köpte ju en kartong för ett tag sedan som jag inte har öppnat. Det smakade ju inget vidare precis men var drickbart och jag höll mig ju faktiskt mätt fram till lunch så det kanske inte är så dumt att ta som komplement. Frukost är jag ingen stor anhängare av ändå. Lunchen är mitt favvo-mål. Jag MÅSTE nästan ha varm mat mitt på dagen annars går jag och äter onyttigt resten av eftermiddagen och kvällen sedan. Idag har jag faktiskt inte ätit något onyttigt alls....Kors i taket!

Nu måste jag i alla fall knyta mig för ögonen börjar ramla ihop...Natti natt...


Usch va tråkigt...

Idag fick jag ställa in mitt gympapass ute i Svensbyn. Bara tre stycken kom och då är det liksom ingen idé att köra. Visserligen var det visning av Rallybrudar på Tjolitta samtidigt. Vet inte om allt berodde på det men kanske...kanske är det inte rätt dag...eller rätt pass...det där kan man spekulera om i evigheter. Trist är det i alla fall. Nåja, jag ger det några chanser till men dyker det inte upp något folk är det ju inget att göra. Då får det bli något annat här i Årjäng istället. Söndagar klockan 18.00 i Svensbyns gympasal är det som gäller om det är någon som är intresserad....

Annars har jag mest röjt här hemma idag. Kört flera vändor till återvinnings-stationen och pantat en miljon flaskor känns det som. Nu är det bara resten som ska med på vår "städ-dag" nästa lördag. Kommer att bli mycket kånkande då men uj vad skönt att bli av med skiten!


Kanelbullens dag har det ju varit också (samt min bagare till svärfars födelsedag dessutom) så det fick bli en liten bulle nu på kvällskvisten. Blev ju lite konstigt för oss på jobbet i år eftersom vi har stängt på söndagar.

Den här goda mackan provade jag att göra igår på jobbet. Med parmesanoströra i botten. Sedan parmaskinka som jag körde i ugnen ett tag så de gick att bryta sönder. Blev som chips. Lite körsbärstomater, sallad, rödlök och basilika så var allt klart. Sååå himla smarrigt!
I slutet av oktober åker jag och Lotta iväg på smörgåskurs till Stockholm för att få lite inspiration. Ska bli superkul!


Den här bilden är från igår när Angelina har lagt beslag på "kockorn"-skålen.

Kollade på "Här är ditt liv" med Stina Dabrowski. Hon verkade lite speciell men jag beundrar verkligen henne som journalist. Tycker att det var mycket som man ville veta mera om men som inte följdes upp. Lite synd faktiskt för hon har varit med om så mycket spännande under sin långa karriär.


Den här fina blomman fick jag som tack för plommonen av grannfrun...inte illa!

Hoppas att min hemska förkylning ger med sig snart för nu börjar jag att bli lett den. Känner mig hemskt trött hela tiden, hostar litegrann och snorar litegrann. Inte så illa men ändå inte bra. Vill vara pigg igen.

Näe...dax att krypa till kojs kanske! Måndag imorgon och ny arbetsvecka....




Nu ska jag sätta mig ned...

...för nu är det faktiskt lördag kväll. Är helt färdig efter tre långa och stressiga arbetsdagar och förkylningen gör sitt till också. Har börjat hosta en hel del och är väldigt irriterad i luftrören. Blir intressant att se hur det funkar på gympan imorgon.

Peter står just nu och lagar mat och det luktar ljuvligt gott. Helstekt fläskfilé med örtgräddsås och klyftpotatis plus sallad. Låter gott va?!

Imorgon ska jag ha röjardag i garaget och köra iväg en massa skräp till återvinningsstationen. Det var alldeles för längesedan sist. Nästa lördag blir det tippendag. Har frågat Morgan om vi får låna den stora kärran för det lär behövas. Jisses vad mycket som ska slängas!

Märks att det är höst nu får helt plötsligt har jag lust att greja iordning lite här hemma. Inredning är ju inte ett stort intresse hos mig men lite fint vill man ju ha det. Har hittat den rätta lampan att ha över matbordet i samma serie som de övriga lamporna.
Sedan ska jag äntligen få tummen ur tänkte jag och fixa garderoberna både i sovrummet och i hallen. De ska kläs i tyg för att piffas upp lite. De är ju så otroligt fula!

Sovrummet är det rummet som jag är mest lett just nu så det ska jag försöka att få iordning på något sätt innan det blir dags att göra om helt och hållet. Är allergisk mot färgen på tapeterna. Hade samma färg i vardagsrummet i vårt gamla hus och jag är såååå trött på den färgen som är så jäkla svår att kombinera ihop med både gardiner och sängkläder....När vi tapetserar om vill jag ha grått och vitt. Det har jag bestämt för längesedan!

Nu tror jag att maten är klar så nu blir det käk och sedan soffläge resten av kvällen....

Ha en bra lördagkväll allihopa!

RSS 2.0