Hanna Hellquist

Fram tills några månader sedan så lyssnade jag av någon konstig anledning alltid på Radio Värmland varenda morgon när jag körde Stefan till skolan. Fråga mig inte varför för träligare radiokanal kan man leta efter. När de envisades att spela "This is the life" vareviga dag precis klockan kvart i åtta så fick jag nog. Jag tog det stora steget över till P3 och till "Morgonpasset". Sedan jag flyttade hem ifrån Karlstad så har jag knappt lyssnat på radion och "Morgonpasset" har jag inte hört på sedan Thomas Tengbys dagar. 
 
Gillade de tre programledarna direkt och speciellt en tjej vid namn Hanna som pratade med omisskännlig värmländsk Karlstad-dialekt. Hon är bara så störtskön helt enkelt. Fick en dag höra att hon heter Hanna Hellquist och det namnet ringde en liten klocka. Några knapptryck på google och sedan var min misstanke bekräftad.
Jag vet nämligen vem hon är. Hanna gick gymnasiet på samma skola som mig i Karlstad. Jag kände henne inte överhuvudtaget men alla visste vem hon var. Hon syntes alltid, hördes alltid och jag kommer ihåg att jag tyckte att hon verkade ganska störig...
Hanna har tydligen gjort kometkarriär sedan gymnasiet och skriver både krönikor på DN, jobbar på P3 och är dessutom författare. Allt detta har jag totalt missat. Läser tidningarna alltför sällan...
I vilket fall som helst så är hon en fröjd att lyssna på. Hon gör mig på gott humör trots att mina morgontimmar väldigt ofta kan vara ganska pestiga. Vore det inte för den den där jobbigt korrekta Moa (som försöker att vara rolig fast inte har det minsta anlag till det) som de har plockat in nu när den andra tjejen är mammaledig så vore Morgonpasset det perfekta radioprogrammet.

Tack Hanna för att du finns!


Kommentarer
Postat av: Linda

Va?! Jag trodde det va hon i solsidan :-)

2010-05-04 @ 18:40:21
URL: http://linda-larsson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback