Kasslergratäng med ananas


Den här rätten började jag göra långt före LCHF-tiden. Den är superlätt att göra, den går fort att göra och är väldigt god och mättande.

Ingredienser: cirka 500 g vinmarinerad kassler (den är godast)
2-3 dl creme fraiche
en burk tacosås (jag använder Santa Marias medium)
En påse stark riven ost
purjolök
En burk ananasringar
(Svartpeppar, Salt)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva kasslern i lagomt tjocka skivor och täck botten i en ungsfast form med dem. Strimla lite purjolök och strö över kasslern. Låt ananasringarna rinna av lite och lägg också dem över kasslern. Blanda creme fraiche och tacosås och krydda lite extra om ni vill med lite salt och svartpeppar. Jag tycker dock att det blir smak nog utan att krydda extra.
Bred röran över kasslern och ha sedan på den rivna osten överst.
Sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter eller när osten har fått fin färg.

Lätt som en plätt. eLLER HUR?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback