Melodifestivalen part 1

Ja då kör vi igång.
Vissa saker kan konstateras från inledningen.
1. Marie Serneholt är sjukt snygg!
2. Carl Bildt har klara skådespelartalanger
3. Båda programledarna är som vanligt grymt övertända...
4. Ljudet är också som vanligt urkasst...

Låt 1 Dilba-Try again
Lite överraskande en låt med discobeats och sjungs av Dilba som jag tycker är en totalt okarismatisk artist, inget undantag ikväll. Ser totalt obekväm ut och viskar fram sången med sin späda röst. Låten då? Total meningslös den med.

Låt 2 Swingfly-Me and my drum
Låter som "Hey boy" (som Swingfly gjorde med Teddybears) part 2. Klart bättre än låt nummer ett och med en ganska så catchy refräng. Helt ok. Tydligen Idol-Christoffer som sjunger refrängen...

Låt 3 Jenny Silver-Something in your eyes
En klyschig, Abba-doftande renodlad schlagerlåt som lika gärna kunde ha varit med på 1980-talet. Trallvänligt men inget speciellt alls. Har dessutom väldigt svårt för Jenny som jag helt enkelt tycker ser slibbigt porrig ut jämt.

Låt 4 Jonas Matsson-On my own
Ok. Här kommer en Basshunter-look-alike som helt uppenbarligen inte kan ta en ton rätt och sjunger en usel lightversion av "I´m yours". "Vad sker"? undrar Peter bortifrån soffhörnet. Kalkonvarning. Skitdåligt. Adjektiven räcker knappt till...

Låt 5 Le Kid-Oh my god
Färgsprakande så det förslår och känns som något Tyskland skulle ha skickat till Eurovision på 80-talet. Jämför man med det som har varit förut så är det ändå helt ok tycker jag. Lite annorlunda och delvis catchy även om refrängen är mer än lovligt tjatig.

Låt 6 Rasmus Viberg-Social butterfly
Karlsson på Taket leker Måns Zelmerlöv och i vers två förvandlas hans röst till Salem Al Fakir...förvirrande...östeuropeiskt komp med dragspel och allt. Blääää...va dåligt!

Låt 7 Pernilla Andersson-Desperados
Heja Pernilla! Klart bäst hittills. Pernilla är Sveriges kvinnliga Winnerbäck och levererar låten lugnt och säkert. Sjunga kan hon också och det är ett plus ikväll...Början av låten är dock direkt snodd ifrån AmyMcDonalds "This is the life".

Låt 8 Danny-In the club
Allergichock mot smörsångare! Oooh yeees! Har aldrig gillat Danny men nu vill han få mig att spy rakt ut! Fula kläder, töntig Michael Jacksondans och smörig blick. Låten då? Har refrängen skrivits av en treåring med tanke på den intellektuella nivån på texten? Buuuuuu va kasst!

Ok. De minst dåliga låtarna gick i alla fall vidare...

Finalist nummer 1: Icke oväntat Danny. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ vad störande!!! Whyyy???

Att sjunga göra covers eller tolkningar på Whitney Houston är strängeligen förbjudet. Det borde alla veta...men inte stackars Nanne...ujujuj...vilken miss!

Och nu klarar de inte hålla reda på vem som ska vart heller....

Finalist nummer 2: Swingfly-jaha...vad hände??? Jesus vad rörigt...men helt ok låt som sagt...

Tror i alla fall att kvällens bästa Pernilla Andersson gick vidare till Andra chansen...

Herregud vilket kaos...Bara i Melodifestivalen folks...bara i Melodifestrivalen...


Kommentarer
Postat av: mamma

håller med dig i det mesta. pernilla klart bäst men jag gillar ju Jennys låt också förstås (förvånad) Om du tycker hon är vampig så kolla in när hon sjöng med Candela. Då hette hon Jenny Öhlund och såg ut som en barbiedocka

2011-02-05 @ 21:33:44
Postat av: Tessam

Det kommer jag ihåg. Gillade henne inte då heller...

2011-02-05 @ 21:41:02
URL: http://flowerroad.blogg.se/
Postat av: Jennifer Aniston

Idiot! Danny var ju helt överlägset bäst och han är skitsnygg så håll käften kärring!

2011-02-10 @ 23:20:16
Postat av: Tessam

Jennifer: Du verkar ju vara en oerhört intelligent person...hrrmm...Smaken är som baken och vad jag vet så är melodifestivalen ingen skönhetstävling. Tycker by the way inte att han är värst snygg heller...

2011-02-10 @ 23:40:18
URL: http://flowerroad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback