Halv åtta hos mig...

...är ett program som jag aldrig har sett (vilken skräll va?!) men jag har däremot hört mycket om det. Den här veckan är ju Monique med ioch det hade varit kul att se. Som vanligt i min i princip TV-fria värld så missade jag detta men jag har hört att det har blivit lite rabalder i och med henes medverkan med tanke på att hon inte äter all mat som de övriga medverkande lagar.
Jag läser ju Moniques blogg varje dag och hon var en av de första LCHF-bloggarna jag ramlade över när jag började i augusti. Hon är mycket mera strikt i sitt LCHF-utövande än jag men jag kan fullt och fast förstå att hon inte vill mer än bara smaka litegrann på de andras rätter. Skulle hon äta hela portionen så skulle hon antagligen få ganska så ont i magen med tanke på hur länge hon har ätit lchf och hur strikt hon är. Sen vet jag själv att det bär en emot...det bara är så...man ser på den där maten på ett helt annat sätt efter ett tag på LCHF. Man kanske inte ens tycker att det är gott.
Själv säger hon att hon hade hoppats på en vecka med bara LCHF-mat och visste inte att det inte skulle bli så och jag tror henne. Hon gjorde nog detta för att få folk att få upp ögonen för kosten. Göra reklam helt enkelt. Eftersom de andra medverkande var informerade om Moniques kostvanor så tycker jag inte heller att de borde ta illa upp när hon inte äter. Det hade varit en enkel sak för dem att erbjuda ett alternativ (och hade varit roligare också). Vad jag förstod så tog de inte heller illa upp så varför ska en massa andra människor som tittar göra det?

Säg att du till exempel bjuder en person med nötallergi på kalas. Inte skulle du då servera henne/honom en tårta som är full av nötter eller hur? Just det. Att bjuda en person som ser sig själv som en sockerknarkare på massa söta saker är inte heller värst artigt. Inte livshotande att äta men det sätter igång en process i kroppen som man har kämpat hårt för att bli av med. Mitt fulla stöd till Monique alltså fast jag inte ens har sett programmet. Det ska jag göra om det går på playkanalen....

Jag måste också tacka alla som jag har ikring mig, nära och kära, att ni aldrig försöker truga på mig någonting bara för att ni tycker att det inte gör någonting om jag äter lite. Inte en enda gång har ni gjort det sedan jag började med LCHF och det ska ni ha en stor eloge för!


Kommentarer
Postat av: Amanda

Vad heter moniques blogg? :)

2011-03-09 @ 18:51:17
URL: http://amandafoton.blogg.se/
Postat av: Tessan

www.lifezone.com

2011-03-09 @ 22:42:26
URL: http://flowerroad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback