Tryck i skallen...

...har jag haft hela dagen och det är skitjobbigt! Det är liksom inte riktig huvudvärk utan bara ett hårt tryck i huvudet som gör att det känns som om hela skallen ska explodera. Vaknade med detta imorse och följde med mig hela dagen...
Brukar ha sådär när det är åska på G så därför har jag gått hela dagen och bara väntat på att det skulle smälla till men det gjorde det ju inte...
Överhuvudtaget så känns det som om jag har någon skit i bihålorna och öronen som aldrig släpper och aldrig heller bryter ut ordentligt. Känner mig helt enkelt inte helt pigg. Vaknar varje morgon och känner mig tung i huvudet och väldigt täppt i näsan. Får nog prova att ta Rhinocort varje dag ett tag framöver och hjälper inte det så får det väl bli en tur till sjukhuset.

Ikväll kom vi i alla fall iväg på Spring Väst efter två veckors fuskande med detta. Lina blir verkligen duktigare för varje gång och idag sprang hon hela vägen, 400 meter. Är nog väldigt skönt och mycket lättare för henne nu när hon inte hostar. Hon får sova bra på nätterna (vi också) och det märks på hela ungen att hon är betydligt piggare och mera positiv.
Själv kände jag mig inte lika pigg med tanke på trycket i skallen men jag dopade mig så gott jag kunde med både nässpray och astmamedicin, tog ett djupt andetag och kastade mig iväg de 7,7 kilometrarna.
Lina fick stanna hos M. och leka med E. under tiden. Tack så hemskt mycket för hjälpen!

Igår så var vi på en ny intressant kursomgång i Karlstad och jag måste säga att den har överträffat alla mina förväntningar så det känns verkligen meningsfullt att åka dit. Nu är det bara en gång kvar och det är nästa onsdag. Tror att all information kommer att hjälpa oss mycket på traven.

På eftermiddagen igår hann jag även med att återbesikta min bil så nu är den besiktad, skattad och klar för att säljas. Skönt!

Nu är det jobbdag igen imorgon och sen håller jag i sommargympan i parken även denna vecka. Hoppas på myggfritt och fint väder:))
På torsdag är det ju faktiskt röd dag och det betyder ledigt. Hemskt skönt det med...

Näe nu ska jag skriva något inlägg på min andra blogg också och sen stupa i säng...


Har hunnit allt

Ja då lider Mors Dag mot sitt slut och jag har faktiskt fått det mesta utfört som jag hade planerat imorse. Ja jag hängde inte ut tvätten då för jag trodde att det skulle bli regn men med facit i hand hade jag i alla fall hunnit torka en tvätt innan det kom...


Fick lite bråttom att baka kaka och åka upp till mamma för hon i sin tur skulle till sin mamma och hälsa på. Glennsan hängde också på. Här visar hon sitt söta lilla miniväxthus...


Jesper


Kaffebordet är dukat och klart...


Jag hade ju bakat den där GI-kladdkakan men den blev inte alls så god som Linnéas. Helt ok med hallon och grädde men inte mer...Tror att Linnéa använde Canderel istället för honung och det kanske blir bättre. Jag gillar ju inte honung något vidare...


Linnéa dök också upp efter att ha hälsat på sin gammelmormor...


Glenn och Andréa softar i soffan


Tjejerna blåser såpbubblor. Ganska tacksamt en blåsig dag som denna...


De här krukorna som mamma har tycker jag är så supersnygga!


Efter mamma-besöket och en snabb lunch (till barnen, själv hoppade jag över den) så drog jag och Angelina med Bittan ut på en golfrunda. Det var väldigt blåsigt men vi slapp regn (de första dropparna kom när vi gick tillbaka till bilen) och det var skönt att få motion och frisk luft. Angelina behövde också röra på sig och idag gick/sprang hon stora delar av vägen.
Jag tyckte inte att jag spelade så värst bra egentligen men jag lyckades i alla fall få ihop 17 poäng. Mycket tack vare att jag avslutade med två par. Med andra ord så var jag ganska så nöjd ändå. Absolut en av de bästa rundorna detta år.


När jag kom hem var jag däremot jäkligt hungrig så det fick bli en stor portion chicken fajita (utan bröd då). Mumsigt var det och proppmätt blev jag!

Har hunnit med att jobba litegrann mellan varven också. Har skrivit ut, klippt ut, numrerat och lagt 60 presentkort som är beställda av en kund imorgon i kuvert och kört upp till cafét. Det tog sin lilla tid men nu är det kirrat och klart.

Nu ska jag spela lite Yatzy på min telefon och sen så blir det till att sova. Är ganska så trött faktiskt. Imorgon bitti bär det av till Karlstad igen och eftermiddagen är ledig. Får ser vad vi hittar på då...

Avslutar med en bild som jag glömde publicera igår...


Lina har fått en ny eltandborste av pappa och på bilden leker hon att den nya (den orangea) är kär i den gamla (den rosa). Ja fantasin är det inget fel på i alla fall...

Natti natt


Grattis alla mammor!


Såhär såg det ut för någon timme sedan när denna mor blev väckt av sin dotter...


...ingen vidare vacker syn...trött som satan!

Nu har jag däremot fått frukost och kaffe av min käre sambo så nu börjar det ordna upp sig litegrann...
Har lite planer för dagen som jag ska försöka genomföra. Först och främst så ska jag försöka hänga ut tvätten. Får passa på så länge det håller uppe. Inne torkar det bedrövligt dåligt just nu...
Sen ska jag baka en sockerfri chokladkaka som jag tänkte bjuda mig själv och min mor (om hon är hemma) på under dagen. Det är den där kakan som Linnéa har gjort på cafét som jag superdiggar. Hoppas att jag får samma bra resultat bara....högst tveksamt med tanke på mina bagarkunskaper...
En golfrunda får jag hoppas på att det blir någon gång under dagen om vädret tillåter. Någon form av fysisk aktivitet behövs för att pigga upp mig känns det som.
Sen blir det lite arbete också. Ska fixa sextio presentkort tills imorgon så jag hoppas att vår knäppa skrivare är nårgorlunda samarbetsvillig.
Betala lite räkningar även denna månad måste man ju tyvärr också göra.
Ja det var väl det som jag hade planer på så märks det när kvällen kommer hur mycket som har blivit uträttat:))
Har ju faktiskt ledigt imorgon också men då blir det en ny tur till Karlstad för att gå på kurs så då går en stor del av dagen bort.


Lina visar upp sin nya mask som jag (av alla människor) hjälpte henne att göra igår. Peter hade köpt ett pysselset till henne och sen fick jag sitta och klistra, klippa och skära. Inte min favvosyssla direkt men men...Den är inte riktigt klar än heller för dte tog en evighet innan limmet torkade. Får fixa till den sen...


Kom hem till ett nyinoljat kök igår. Det blev som nytt faktiskt men lukten kunde man ha klarat sig utan...


Sen lagade Peter en favvomiddag. Fläskfilé med banan och curry plus lite jordnötter förstås. Inte så jätte-LCHF men väldans gott och detta unnar jag mig ibland...

Kvällen ägnades åt slöande i soffan och vi kollade in gamla semesterfilmer, vilket alltid är väldans kul att se. Man fattar inte hur fort åren går!

Dags att sätta lite fart nu känner jag innan även denna dagen försvinner!


Mycket jobb blir det...

...fär tillfället och idag så smäller det! Mors Dag imorgon och för ett konditori innebär det en av de bästa försäljningsdagarna på hela året. Sen blir det automatiskt lite mera folk i farten också på grund av att det även är lönehelg. Norrmännen firar ju till exempel inte Mors Dag nu men de kommer ju som tur är är ändå. Hade en otroligt hektisk dag igår ( se: www.cafebroms.blogg.se ) och jag jobbade inte mindre än 10,5 timme! Nåja...så länge blir det inte idag men vi får nog att göra tippar jag på...

Några andra specifika planer för helgen har jag inte. Ska nog typ dö en smula i soffan ikväll eller något...hehe...



Igår kväll gjorde jag ungefär det också. Kollade på senaste Harry Potterfilmen för den hade vi inte sett. Eller jo...Stefan hade men han kunde se den igen sa han...Gillar verkligen Harry Potter-filmerna. De är påkostade, spännande och det händer saker hela tiden så tiden bara flyger iväg. Ska bli spännande att se den sista sen. Jag har ju inte läst böckerna så jag har ingen aning om vad som händer.

Näe nu har jag käkat upp min frukost som bestod av: två kokta ägg med alldeles för mycket majonäs på (det var inte så gott men jag håller mig väl mätt en stund antar jag) och två stora koppar kaffe. Nu är det dags att sätta fart! Vi höres säkert ikväll!

Ingen sovmorgon...

...blev det idag men jag är hanska så nöjd ändå. Angelina somnade nämligen i soffan igen i går kväll och jag hade kallt räknat med att hon skulle vakna när jag gick och lade mig eller inatt för att få mat men det gjorde hon inte. Med andra ord så var jag ganska glad ändå att hon sov till sex. Jag avskyr verkligen det där att vara uppe och fixa mat mitt i natten för jag är så himla trött så att jag knappt klarar att hålla mig vaken när jag ska ge henne lite yoghurt eller annat.

Börjar inte förrän tio så jag har en ganska så lång sträcka att vakna på. Blir lite bloggande, väcka Stefan, frukost och så ska jag försöka hinna hänga en tvätt också. Ser ut som fan här hemma känns det som och jag hinner ju aldrig städa ordentligt...suck! Jag hinner bara typ plocka undan det värsta och sen är det bara att börja om från början igen...Det eviga kretsloppet....
Stefans rum är däremot finast i hela huset för tillfället för igår så tog han och Peter ett ryck och nu är det jättefint. Nåja...det regnar säkert till söndagen och då kan man säkert dola lite inne. Känns bara så tråkigt att spendera enda lediga helgdagen med att städa.

Idag regnar det i alla fall ordentligt. Grått, mörkt och trist. Dretväder helt enkelt. Inte för att jag har så ont av det för jag kommer att gå inne hela långa dagen men humöret och orken blir ju något bättre om man får lite sol.

Var ju förresten på utvecklingssamtal på dagis igår. Har ett väldigt snällt och duktigt barn. Inga större bekymmer...men det visste jag ju redan. Det är sällan några bekymmer med Angelina. Nu märks det också att hon är piggare och på bättre humör om dagarna för nu har hon hör och häpna inte hostat alls den senaste veckan och sover därmed mycket bättre. Känns som om hon sover dubbelt så mycket också.

Nu ska jag snart ta och fixa frukost tror jag...Ha det gott allihopa!


Torsdag utan snask

http://www.tessanslchf.blogspot.com

Fyrtiotredje vägningen

http://www.tessanslchf.blogspot.com

Späckat schema



Ååå vad skönt att vakna till solsken och inse att det faktiskt inte ens blåser orkanstyrka heller. Härligt! Behöver all energi jag kan få. Den här veckan har det verkligen hopat sig med grejer som ska göras så det känns lite körigt mest hela tiden. Idag står utvecklingssamtal på dagis först på schemat. Sen blir det återigen en dag på jobbet med tonvis av saker att göra. Först och främst kommer en buss norrmän och sen har vi smörgåsbeställning att ta itu med. Sen är min bil på reparation också så jag får försöka hinna hämta den också. Skulle tro att det ser ut såhär för de flesta i maj månad. Kanske därför de flesta verkar superstressade och griniga?

Igår hade jag ju premiär på sommargympan i parken och resultatetl ät inte vänta på sig. Ont i bägge fötterna igen. Med andra ord så är det inte hårda golv som är problemet utan själva aerobicsrörelserna som jag får ont av. Troligtvis är det när jag går upp på tårta och skjuter på i hoppen. Jävligt skumt. Detta betyder nog tyvärr att jag får hålla mig borta ifrån gympapass till hösten för jag kan ju inte fortsätta om smärtan kommer tillbaka på direkten. Har ju inte haft ont i fötterna överhuvudtaget sen jag avslutade vårterminen. När jag springer känner jag ingenting. Väldigt tråkigt eftersom jag tycker att det är så kul men kan man inte så kan man inte.

Mors dag på söndag också...hmm...undrar vad man ska hitta på? Har en liten idé men annars är jag värdelös på att komma på bra saker plus att jag alltid är ute i sista sekunden med allt...

Nu ska jag dricka upp det sista av kaffet och sen börja förbereda mig för en lång dag. Gött att jag somnade i tid igår i alla fall...

Ha de gött!


Mors Dag på söndag

Eftersom blogg.se tydligen strular så får jag försöka lägga ut detta inlägg på min blogg istället för på caféts. Skrev detta inlägg igår kväll och det har fortfarande inte publicerats...hmmm...

Nu har vi varit bedrövligt dåliga på att uppdatera vår blogg den senaste tiden! Vi erkänner och lovar skärpning. Det är svårt att hinna med att skriva inlägga under arbetsdagen så nu ska jag försöka blogga lite hemifrån också så kanske det blir lite bättre ordning på det hela.

Nu på söndag är det dags att fira lilla mamsen igen. Mors Dag helt enkelt. Under veckan kommer vi att tipsa er lite om vad vi har att erbjuda ur vårt sortiment som kanske skulle passa till en trevlig fika under söndagen.
Vill påminna om att vi inte har öppet på söndag så vill ni beställa så är det lördag 28/5 och avhämtning senast kl.15.00 som gäller! Om ni vet att ni ska ha en tårta så är det väldigt bra om ni beställer i förväg för det underlättar för både er och oss. Ni får det ni vill ha och vi får lättare att planera arbetet.

Dagens tips inför Mors Dag:
Bildtårta med Mors Dagsbild, eget foto eller varför inte en teckning som barnen har ritat? Det är bara fantasin som sätter stopp...Tårtorna är 12-15 bitar och finns med opera eller prinsesstårtesmak och är överdragna med marsipan såklart. Bästa bildkvalité får man om man mejlar digital bild och detta gör man till [email protected] eller till [email protected] . Har man en teckning eller vanlig fotokopia så går det bra att lämna in på cafét så scannar vi in detta i datorn. Bilderna vill vi ha senast fredag 27/5 före kl.15.00.

Här är de färdiga bilder som kan pryda tårtan om ni vill...













Bildtårtorna kostar: 350:-

Imorgon återkommer jag med mera tips!

 

 


Ett jäkla surande...

Vissa dagar verkar det som om man hamnar i ett slags negativ skotteld från alla håll. Då hjälper det inte att man själv kanske är på gott humör ifrån början kan jag lova. När det klagas och gnälls (oftast över totala trivialiteter) från höger och vänster då pallar jag inte att hålla frustrationen stången. Är det något som jag verkligen avskyr så är det just gnäll över oväsentligheter. Klagande för klagandets skull. Jag är lite allergisk mot sånt tror jag. Är det det urusla vädret som påverkar människor? Så brukar det vara under regnperioder på sommaren till exempel. Då är det väldigt ofta att människor försöker att ta ut sina krossade och bortregnande semesterdrömmar på andra.

Idag klarade jag att hålla mig hyfsat sansad ända tills droppen kom när jag under min lunchrast stod i kassan på Coop och betalade. Min gamla kollega satt där och vi småpratade lite medan jag betalade. OBS! Jag hade faktiskt inte ens fått tillbaka växeln när en man bakom mig börjar hojta på norska att jag nog minsann borde skynda mig. Jag vände mig häpet om och trodde att han skämtade med mig. Men icke. Jag blev tvärförbannad och sa ganska så spydigt till honom att det verkligen inte är nyttigt att ha så jäkla bråttom. Han förklarade att han var tvungen att vara i Oslo den och den tiden och jag svarade: - Och jag har en halvtimmes lunchrast från mitt jobb så jag har ganska så bråttom själv men jag stressar inte upp mig till max i alla fall. Då blev han i alla fall tyst. Jesus!!!

Sen blev i alla fall dagen betydligt mera positiv tack och lov. Jag fick en fin lön bland annat på grund av både många timmar och löneförhöjning! Sånt gillas och är mer än välkommet:))

Eftersom det blåste som hell och jag fortfarande inte känner mig helt pigg från förkylningen så struntade vi i Spring Väst även denna tisdag och jag överraskade min dotter med att vi skulle gå till badhuset istället. Gissa om hon blev glad!? Hon har tjatat om badhuset i hur många veckor som helst men jag har inte den minsta lust att gå dit så länge man kan vara ute, men idag passade det fint.

Lilla damen Angelina hoppade minsann från trampolinen idag för första gången. Hon var så himla söt för jag såg att hon så gärna ville våga men hon kröp ut på trampolinen först och spanade ner innan hon ändrade sig och kröp tillbaka...Sen när hon kom ner i vattnet och tittade upp på trampolinen så upptäckte hon ju att det inte var så högt ändå och på tredje försöket så fixade hon det lätt som en plätt. Jag hann inte ens räkna till tre.

Efter en timme var jag genomfrusen och jag passade på att breda ut mig och softa extra länge i bastun eftersom vi var helt ensamma. Då gjorde det inget att Lina sprang in och ut heller...Ojojjoj vad det är skönt att basta och bli så varm att man blir alldeles flammig efteråt. Tror jag var inne i över tjugo minuter och det var alldeles alldeles underbart....Tycker att jag fryser för jämnan nuförtiden så att bli riktigt varm är inte att underskatta.

Kvällen har tillbringats med att se ett avsnitt av DH och färdigställande och genomgång av sommargympapasset. Imorgon kväll kör vi! Det blir väl som vanligt lite hoppsanhejsan den första gången men det går ändå på något knasigt sätt. Jag var däremot uppe på dansbanan förut och rekade och jag måste ta med en kvast och åka dit i tid innan för att sopa för det var grus, sand och kvistar överallt...

Nu är jag i vilket fall som helst ganska så trött så nu blir det att hänga en tvätt och stupa i säng.
Natti


Ahaupplevelser och fixad frilla

Halloj där. Nu har jag fått tid över att sätta mig en stund denna lediga dag...eller suttit har jag ju i och för sig gjort hela dagen så egentligen skulle jag behöva ut och röra på mig men men...det blåser ju full storm så jag är inte lockad. Är det något jag hatar mer än regn så är det blåst. Aldrig nöjd liksom...

Vi har som sagt varit i Karlstad på kurs och det var väldigt intressant och lärorikt. Många aha-upplevelser trots att ämnet var bekant. Ser fram emot de två gånger som återstår för jag tror verkligen att det kan hjälpa oss i vardagslivet.

Vi hann med en god lunch i Inre Hamn innan det var dags för en snabbtur till Hjertmans och sen hemfärd.
Hann vara hemma i en knapp timme och sen var det dags för det efterlängtade frisörbesöket!

Idag skulle jag både klippa och färga så jag hade lite tid över. Ibland blir jag lite rastlös när jag sitter där men idag hade jag intressant läsning från kursen med mig och kunde slappna av lite. Ännu mera avslappnad blir man ju efter hårbottenmassagen som nästan är värt allt som hela klippningen går på. Underbart! Blev som vanligt jättenöjd och känner mig nästan som en ny människa:))


Solbrillebild...ser nu att mina brillor numera ser groteskt stora ut i jämförelse med ansiktet...Dags att leta upp mina "riktiga" eller köpa nya...


Kort i nacken, precis som jag vill ha det. Ångrade mig när det gällde luggen så nu ska jag spara ut den igen...


Ljust och fint och utväxten är ett minne blott...nu kan sommaren börja...

Nu har jag precis käkat en rejäl middag och sen ska jag ta tag i sommargympan på allvar...Jag lovar...Jag måste...Varför ska jag ALLTID göra allt i sista minuten??? Gaaaahhh blir tokig på mig själv!

Angelina har dessutom somnat på soffan denna sena timme även idag så jag kan vänta mig en sen kväll idag. Attans!! Det värsta är att det GÅR INTE att väcka ungen om hon väl har somnat så hon får väl sussa då...


Vi åker österut...

...mot Karlstad idag för att förhoppningsvis bli lite klokare allihopa...
Vi ska inte vara där förrän klockan tio så lite sovmorgon blev det både för mig och Angelina idag. Måndagar är faktiskt en grymt bra dag att vara ledig på. Skulle man vara för jämnan...hehe...

I eftermiddag ska jag äntligen bli både kortklippt och väldigt ljus i håret igen. Frissatajm! Det är väldigt efterlängtat kan jag avslöja. Tror att det är 12 veckor sedan sist och det är alldeles för längesedan.

Har fortfarande inte lagt upp gympapasset men jag har i alla fall plockat ut musiken så ikväll gör jag klart det hela och övar lite. Ska som sagt köra väldigt basic så jag behöver inte lägga ned alltför stor energi på det hela.
Skulle ju ha gjort klart igår men istället så tillbringade vi kvällen framför TV:n och såg två filmer.
Söndagar brukar svischa förbi men igår så kändes det som världens längsta dag. Kanske beroende på skitvädret eller troligtvis snarare för att jag inte hade värst mycket inplanerat för ovanlighetens skull. Städa hade jag ingen lust med och då blir det ju lite tid över till annat om man säger så...Skönt att ta det lugnt ibland också.

Nu får jag sätta lite fart...Ha en bra måndag!

Regn på G

Lika fint som det var i morse, lika mörkt och regntungt är det nu. Jag hade i ett tappert försök hängt ut tvätten men det var bara att baxa in igen. Försöka går ju alltid...

Är barnvakt åt Linnéa medans brorsan försöker att snickra lite på huset. Vi har i alla fall hunnit att vara ute en stund i trädgården och lekparken innan skitvädret kom. Nu får jag försöka sysselsätta skruttfiorna inomhus under eftermiddagen.

Sen måste jag fixa musik och lägga upp sommargympapasset inför onsdagen också. Inget att skjuta på direkt. Känns som om den här dagen kommer att gå undan oavsett väder...


Lördagshets...

Ja jisses vad "masigt" det var på jobbet idag. Började redan klockan nio imorse när vi öppnade dörrarna och sen har det varit full sula ändå tills klockan var fyra (vi stänger tre) i princip...Vi fick bekänna färg alla tre och F. konstaterade: "Jag det är lika bra att vänja sig..." Så sant som det är sagt. Under vintern glömmer man liksom bort litegrann hur det är sommartid och då är de flesta arbetsdagar ganska så stressiga...man får liksom skruva upp tempot några varv men nu i början så är det lite ovant.
Det var ju min sjätte arbetsdag den här veckan så det är inte konstigt att jag är lite seg nu...Hungrig som en varg var jag när jag kom hem också och SUR och ARG också...hehe...


...men efter att ha bränt fast den första våfflan, dragit en lång svordomsramsa, skrapat järnet rent och provat igen så fick jag i alla fall tre härliga mandelvåfflor med hallon och grädde i magen och då var det dåliga humöret som bortblåst...

Sen har det inte hänt så mycket mera idag. Jag har legat i sängen och surfat på You Tube, lagat mat åt resten av familjen och nu ska det snart bli filmtajm tror jag...


Vad tycker ni förresten om mitt försök till fickparkering utanför Venedig igår? Observera att denna bilden är tagen EFTER att bilarna bakom har flyttat på sig...haha...Jag suger verkligen på det där! MEN...för mig är det ett framsteg att jag ens provar 9 gånger av 10 så kör jag bara vidare för att hitta en p-plats med mycket space:))
På min uppkörning parkerade jag på en tom parkeringsplats ska tilläggas...tur det...


Har snöat in på...


Just det. Elvis "the King" Presley har jag de senaste dagarna snöat in helt på. 
Inte av någon speciell anledning egentligen. Har aldrig riktigt förstått storheten med Elvis musikl (gillar några enstaka låtar bara) utan mera bara för att jag ibland får för mig att ta reda på fakta och skvaller om olika kända personers liv och leverne. Ena stunden är det Johnny Cash, nästa Mozart, John F. Kennedy, Cornelis Vreeswijk och så vidare...när jag väl får för mig att jag vill läsa om dessa personer så söker jag upp allt möjligt som jag kan hitta på nätet. Därför har jag nu under kvällen suttit på You Tube och kollat massa klipp från Elvis-shower, intervjuer med Priscilla och även Lisa Marie. Nördigt...jäpp! Dessutom har jag gått och nynnat på "Suspicious minds" i två dagar nu...

Här kommer till sist mina favvo-Elvislåtar:
1. Suspicious minds
2. Always on my mind
3. In the ghetto
4. Hound dog
5. Little less conversation

Mest intressant är egentligen Priscilla Presley. När Elvis dog så var de ju redan skilda sedan några år tillbaka men ändå är det hon som har jobbat stenhårt i alla år för att bevara hans minne åt eftervärlden. Handlar det bara om business och stora pengahögar eller anser hon att hon är skyldig honom detta som mamma till hans enda barn? Hon har ju i princip vigt sitt liv åt Elvis trots att det är över 30 år sedan han dog. Fascinerande är det i vilket fall som helst....


Friday afternoon...

...och jag har, låt mig se, ungefär sex och en halv timme kvar att jobba...låter mycket men fördelen med mitt jobb är att dagarna bara svischar förbi oavsett om det är mycket kunder eller ej. Man har alltid fullt upp med något ändå...
Nu har jag precis tuggat i mig lite pepparbiff med massor av kryddsmör och sallad så nu är jag mätt å go och gla och håller mig förhoppningsvis undan sötsakerna:))

Ganska så lugnt ändå här idag konstigt nog...trodde det skulle bli jättemycket folk men det går mest i en jämn ström...
Blir värre nästa helg när det är Mors Dag och allt.

Näe det är väl bara att ta nya tag antar jag...

Klädpaket

http://www.tessanslch.blogspot.com

Bra start...

...på dagen fick jag idag. Först och främst sovmorgon till halv åtta. Då ringde telefonen och jag hade ett litet lustigt samtal. Det var nämligen en person som hade ringt lite fel men det blev ganska så komiskt alltihop...hehe...blev på gott humör direkt liksom...

Sen fortsatte det fantastiskt bra med tanke på att jag fick upp Stefan ur sängen på första försöket och utan att vi blev ovänner. Det är nästan att man ropar HALLELUJA vid sådana tillfällen! En sådan grej gör också att man blir på bra humör.

Däremot har jag inte varit helt lyckosam med att omboka Linas efterlängtade öron/näsa/halstid. Telefonkön är full! Grrrr....så jävla typiskt att när hon äntligen får tid så krockar det med en ännu viktigare grej som jag MÅSTE iväg på. Ska försöka få en eftermiddagstid istället så kanske det går att pussla ihop på något vis.

Stefan ska förresten snart operera bort mandlarna och blir hemma i alla fall en vecka. Blir nog skönt för honom (nja inte just efter operationen då) att bli kvitt dem för jag tror att han kommer att sova väldigt mycket bättre och slippa alla otaliga halsflusser han har på ett år. Jag vet ju själv att det är klart värt att få bort dem.

Nu hoppas jag bara att resten av dagen blir lika positiv. Angelina är förväntansfull för idag firar Prästkragens förskola 30 år och jag tror att de ska ha lite festligheter där idag och drop in-fika för föräldrarna. Detta får dock inte jag deltaga i eftersom jag jobbar kväll idag men Peter får sig nog en kaffekopp i eftermiddag...

Nu hojtar Lina om att hon vill ha sin Hello Kittytröja på sig så det är bäst att jag rotar fram den....

När blir det varmt?

Såg ju så lovande ut med strålande solsken imorse men det var inte speciellt långvarigt. Regn, rusk och kallt även idag. Suck! Hade tänkt att äntligen komma med på onsdagsgolfen idag men det gick fetbort. Istället har jag ägnat eftermiddagen åt att laga mat, dammsuga hela huset, tvätta och få undan lite pappersarbete som jag har ignorerat alldeles för länge... Känns konstigt för mig att vara hemma så här två eftermiddagar på rad. Inte så vanligt förekommande och helt plötsligt så hinner man få undan lite här hemma också :)) Ganska så skönt faktiskt.

Har blivit urdåligt med träning den här veckan men jag har som sagt inte känt mig helt pigg. Lite snorig och det river lite i halsen så det är nog bara bra att ta det lite lugnt några dagar. Den här veckan jobbar jag dessutom måndag till och med lördag så man behöver lite extra kraft.

Hoppas att det fina vädret anländer någon gång för nu är man lite sugen på att få komma ut med båten. Allt är liksom klappat och klart nu när Peter äntligen har fått värmaren också. Till lördagen får det nog bli en tur om solen håller sig framme...

Näe dags att få Linan i säng och sen ska det nog bli en tidig kväll för omväxlings skull för mig med...


Sommargympa


Tänker göra lite reklam här på bloggen för sommargympan som börjar nästa onsdag. Förra sommaren kom det ju jättemycket folk så vi hoppas på en upprepning även i år. Förhoppningsvis blir det snart varmare också. Dansbanan i parken är ju perfekt eftersom man kan vara där även när det regnar. Enda nackdelen är myggen men rör man sig tilräckligt så håller de sig borta:))

Ska börja fila på ett gympapass till helgen och efter några veckors uppehåll nu så känner jag mig laddad igen. Det är jag som ska hålla pass första gången så det är väl hög tid att sätta fart med förberedelserna. Det blir inget krångligt utan väldigt basic så att alla kan hänga med. Bara att dra med ett gäng och komma!


Nya inlägg

http://www.tessanslchf.blogspot.com

Syttende mai


Ingen har väl missat att det är Norges nationaldag idag. Gratulerer med dagen vårt västra grannland. Eftersom norrmännen vet hur man firar en nationaldag på riktigt vis så har vi firat med dem litegrann på jobbet idag och sålt bakelser med norska flaggor på. Lite roligt eftersom vi har många norska kunder samt naturligtvis för alla norrmän som är bosatta i Årjäng.
Mycket folk har det varit idag som alltid den syttende mai. Alla norrmän är ju lediga och inte alla stannar hemma och firar. Sen är det ju väldigt många Årjängsbor som jobbar i Norge och de är ju lediga idag så vi har haft betydligt mera kunder än en vanlig tisdag. Ett busslast hade vi på besök också på förmiddagen...men vi var förberedda och jobbade tre stycken så jag kunde ändå gå hem som vanligt vid fyra.

Skippade dock Spring Väst idag av flera anledningar. Först och främst för att jag inte hade någon som kunde ta Lina med hem när jag sprang, för det andra att jag har lite ont i halsen och för det tredje för att jag fortfarande känner mig trött och sleten efter helgen..
Med tanke på ovädret som drog in med åska, spöregn och hagel så var det väl tur att jag stannade hemma....


Hagel har varit vanligt förekommande de senaste dagarna. I söndags haglade det här så att larmet på bilarna på gatan gick...jäkla skitväder! Hoppas att det snart kan stabilisera sig så att det äntligen blir varmt!

Nu till dagens största händelse...


Lina kan cykla utan stödhjul!
Hon kom hem ifrån dagis igår och sa att hon ville lära sig. Peter tog med henne ut på förmiddagen och provade och hon kunde direkt! Duktig min lilla kicka...


Gissa om det var en stolt liten tjej som visade upp för mamma också vad hon hade lärt sig...Vi tog en tur runt kvarteret och det gick som hejsan...


Knallat omkring i mina stövlar har hon också gjort den lilla gullungen...Nu ska hon i säng och sen ska jag försöka kolla på de sista två avsnitten (för säsongen) av DH tänkte jag...


Solheim cup 2011

Nu är det väl kanske dags att ni får se lite av vad jag har haft för mig den här helgen ute på golfbanan och jag bjuder på lite bilder. Så många bilder ifrån banan blir det dock inte för när jag spelar så är det full fokus på just det och då är det sällan jag kommer ihåg att ta fram kameran....

Lördag morgon klockan halv åtta samlades vi alltså 24 brudar i varierande åldrar ute på golfbanan. Det var kyligt och lite blåsigt men åtminstone sol.
De röda (USA) och gula (Europa) tröjorna åkte på och sen gav vi oss ut för att spela foursome. Detta innebär att man spelar ihop med en annan spelare och slår ut på varannan tee och sen spelar man vartannat slag hela tiden. Foursome är min favorit. Det går snabbt och man får spela på ett helt annat sätt än man är van vid...
Jag spelade ihop med Carina och vi gjorde väl en "mellanmjölksrunda". Spelade varken jättebra eller katastrofalt dåligt någon utav oss. Vi spelade mot Maj och Annette E. (väldigt många Anette med i detta gäng) som hade en hel del extraslag mot oss. Jämt så det förslår var det hela tiden så efter avslutad runda så låg vi på lika många vunna hål och delade segern.

Carina, Anette och Maj


Sen var det dags för lite vila och efterlängtad lunch för båda lagen innan det var dags för nästa runda.
Då spelade vi bästboll och jag spelade med Anna E. mot Johanna och Inga-Lill. På de första två hålen träffade jag konstigt nog inte ens bolllen men sen kom jag igång och spelade ganska så bra. Tyvärr så orkade jag inte riktigt hålla ihop det på slutet men lyckades ändå sätta den avgörande på putten på artonde så vi delade även denna seger. Hann tyvärr dock inte ta någon bild av mina medspelare den här rundan. Lite synd...

Var klara med golfspelandet vi halv sextiden och sen var det bara att dra bort till de fina Noretjärnstugorna och ta en välbehövlig dusch och sen knäppa upp en öl...Härligt!


Synnöve, Teresia och Agneta undrar hur man får ihop bäddsoffan...


Agneta och Charlotte kosar sig på altanen...


Efter att ha spelat 36 hål på en dag så blir man ganska så hungrig och som vanligt kom Lisbeth med supergod mat till oss!


Dagen till ära så fyllde Anette B. år och vi skålade och sjöng för henne såklart...


Djupa diskussioner...


Synnöve hugger in på maten...


Anette E.


Skål på dej Carina!


Alltid lika glada och busiga Charlotte som jag delade sovloft med och fnittrade med intill småtimmarna...


Anette hade plockat med gitarren och Berit ukulelen och sen blev det sjunga av i flera timmar framöver. Anette hade styrt upp det hela och fixat sånghäften så att vi även kunde lite texter till sångerna detta år...


Agneta, Anna, Gunilla och Gudrun stämmer in i skönsången...


Anette B, Bettan (som för övrigt är en av de skönaste människor jag har träffat) och Anette U.


Efter att ha hört vår skönsång så knallade denna kille helt plötsligt in i tältet. Han hann att räcka ut tungan åt mig. Jag hann att fota honom. Sen somnade han i stolen och satt där i flera timmar och sov. Han fick därefter lyssna till smeknamnet "Liket"....


...och festen fortsätter...


... och några är förnuftiga och går till sängs medans de riktiga partynissarna struntar i morgondagen..."Liket" har vaknat och deltar med stor entusiasm i vår allsång...Vi tycker vid detta laget är att vi är så jäkla bra på att sjunga så att vi borde bilda en Golfkör. Undrar om någon annan golfklubb har en sådan???

Efter att ha sjungit "Mercedes Benz"  så kände jag att det fick vara nog. Trött som bara den och ett par stämband som höll på att ge upp. Hade tänkt att gå och lägga mig direkt men då dök Charlotte upp och så blev det prat och skratt i drygt en timme till....

På söndagen käkade vi frukost vid åtta (fick faktiskt i mig det i år,,,hihi) och sen var det bara på´t igen. Singelspel var det som gällde och jag spelade mot Anette B. Började hyfsat bra och efter nio hål så ledde jag med tre. Det berodde mest på att Anette hade ont i ryggen och inte orkade svinga som vanligt, inte för att jag spelade så superbra.
När vi kom till nian så drog det in ett riktigt dretväder och det både haglade och ösregnade. Då kändes det som om det började att ta emot lite. De sista nio hålen var inte speciellt kul att spela ska erkännas. Jag ledde med fyra när det återstod fyra hål men då drog värsta stormvindarna in och ösregn igen och då klarade jag inte till slut att hålla klubborna. Min handske var som tvål. Klubborna gled åt alla håll i handen. Som tur var fick jag låna en annan handske av Bettan, annars hade jag kunnat lägga ned helt och hållet. Notis till mig själv: Köp regnhandske!
Jag förlorade alla fyra hålen så med andra ord så delade vi segern jag och Anette. Var så trött att jag knappt orkade svinga på slutet och jag ville bara komma i mål så att säga.
Lustigt nog så vet jag faktiskt inte om USA eller Europa vann men min gissning är att Europa gjorde det eftersom de ledde efter dag ett. Det lär vi nog få reda på så småningom.
En fantastiskt kul helg blev det (som vanligt) i alla fall med detta härliga gäng. Ser redan fram emot nästa år....


Trött är bara förnamnet...

...på vad jag är idag. Hela jag känns helt off. Inte helt med. Helgens bravader både på golfbana och fest kommer surt efteråt. Dessutom så var jag för trött och sleten igår kväll för att laga mat och då förvanldlades söndagkvällen till en enda lång kolhydratsfrossa. Således så startade dagen med rejält magknip också....Härlig måndagsmorgon....

Nu har jag i alla fall fått ägg och hamburgare i mig och en kopp kaffe på det kanske hjälper så att jag piggnar till? Hoppas kan man ju alltid. Idag har jag nämligen två möten inplanerade och det känns ju sådär kan jag avslöja. Först ner till skolan för ett möte med M. och sen ska det förhoppningsvis bli möte med gymnastikföreningen ikväll (om folk dyker upp vill säga). Segt.

Jaja nu ska jag jobba på en stund till och förbereda lite inför 17:e maj!

Herregud så trött!

Så var den här helgen nästan över och Jesus Amalia vad kul vi har haft det! Tänk att det är lika roligt varje gång som vi deltar i Solheim cup! Man har nästan ont i skrattmusklerna faktiskt.
Förbaskat sliten är jag också så vi får se om det kommer upp några bilder idag eller om jag väntar med det.

Idag var det riktigt segt de sista nio hålen. Inte bara med tanke på att vädret har varit katastrofalt dåligt emellanåt utan också för att 36 hål plus ett riktigt party fram på småtimmarna igår börjar ta ut sin rätt. Jag tappade till exempel en fyrahålsledning i min singelmatch på slutet. Jag orkade knappt lyfta klubban för att slå det sista. Ville bara hem kändes det som. Hungrig, trött, blöt och frusen.
Nu har jag varit och hämtat Lina och ska stranda i soffan resten av kvällen. Ska försöka se VM-finalen om jag inte somnar vill säga:))


USA vs. Europa

Uppe med tuppen denna lördagmorgon. Väskan är packad, golfbagen likaså och USA-tröjan är på. Nu är jag redo för årets upplaga av Solheim cup ute på golfbanan i dagarna två.
Just nu skiner solen så vi hoppas på en fin dag. Har packat kläder för alla väder så det går nog bra oavsett...
Hade glömt att köpa bacon igår (ärthjärna) så jag får nog åka upp till cafét för att käka frukost. Ska man spela 36 hål så är det ganska så viktigt att få lite energi i sig...Det blir en lång dag. Vi går ut redan kl.8.00 sen blir det lunch och sen spelar vi en runda till. Sen är det dags för party party :))

Ha en fin helg allihopa och jag lovar att komma tillbaka med fina bilder:))


Sista rycket

...och sen är det golf som gäller heeela helgen! Tjihooo va kul!
Angelina ska åka med mormor upp till Sunne så hon är också förväntansfull. Ska skynda mig att packa ned hennes grejer nu innan det är dags för jobb. Har så svårt för att packa och eftersom en viss dam vägrade att somna igår kväll så hann jag inte hänga tvätten heller så nu får vi se om jag har några kläder att skicka med överhuvudtaget. Hängde dem tidigt imorse och vred på värmefläkten så något borde ha torkat.

Igår var det jobb hela dagen och sen kollade jag på Eurovisionsschlagern. Var faktiskt överraskad över att det var flera riktigt bra låtar. Det mesta brukar ju bara vara rena skiten. Gillade Rumänien, Estland och Irland mest. Danmarks låt var verkligen en ren och skär kopia av Andreas Johnsons "Sing for me" och den tycker jag ju är bra men jag dissar ändå för Danmarks version var sämre...
Moldavien förnekar sig inte och hade i år skickat cirkusartister med struthattar. Är inte så förvånad för jag kommer ihåg för några år sedan när de skickade en typ grupp som hade typ 100-åriga gammelfarmor med sig som satt mitt på scenen och slog på en trumma. Jaja...det verkar funka i alla fall för de gick ju vidare....
Vitrysslands låt var ju textmässigt rent förskräcklig men melodin var lite Lady Gaga-hjärntvättaraktig. Kommer att gå bra för dem tror jag...

Eric Saade gick det bra för tycker jag. Ljudet på sången var riktigt taskigt men annars var det ett väldigt bra framförande. De lyckades spränga glasburen till sist också. Halleluja! Jisses vad nervöst det var innan de ropade upp Sverige. Jag trodde nog att det var kört där men det hade varit lite orättvist om han inte hade gått vidare. Tyckte ändå att låten höll rätt bra i konkurrensen.

Irland kommer nog att komma riktigt högt upp. De där två studsande penntrollen var det ju bra fart på och låten var oväntat modern för att komma från det eviga powerballad-landet Irland.
Tyvärr kommer Eric Saade att sjunga precis efter irländarna i finalen och strax före Estland som också hade en modern, fartig låt så lottningen var väl kanske inte den bästa...men men...tror ändå på en hyfsad placering för  Saade.

Nu får jag sätta fart och grejsa om jag ska hinna med allt....

Skulle aldrig ha sagt något...

...om att blogspot aldrig krånglar för det var just vad det gjorde imorse när jag skulle lägga in veckans vägningsresultat...men å andra sidan så funkade det ganska snart igen till skillnad från blogg.se så nu är allt uppdaterat.

Sitter som vanligt på torsdagar och bälgar i mig kaffe och surfar lite innan det är dags för lång jobbardag. Hoppas att det är lite mera folk i rörelse idag. Igår var det lite i lugnaste laget tycker jag.
Ser att det har regnat ute och det är mer än välbehövligt. Så himla torrt överallt och frömjöl i mängder. Gött om det sköljer bort lite så kanske man mår lite bättre.

Ikväll ska jag kolla på Eurovisionsschlagern tänkte jag. Kollade bara på slutet av röstningen i tisdags och var minst sagt förvånad över att Norge inte gick vidare. När jag hörde "Haba haba" på P4 Norge häromdagen så var jag direkt övertygad om att den skulle vinna. Visserligen utan att höra de andra låtarna först då men jag trodde att det var den typen av låt som skulle gå hem. Men icke...
Det kan nog gå hur som helst för Saade misstänker jag. Låten har en bra melodi, en tuggummirefräng, en text som någon borde skjutas för men han är snygg, sjunger bra och har en häftig scenshow så nog förtjänar han att i alla fall gå till den stora finalen med tanke på alla andra skräplåtar som finns. Spännande blir det att se. Misstänker att jag inte kommer att se värst mycket dock av den stora finalen på lördag för då håller vi nog själva i underhållningen och skrålandet där ute på golfklubben :))

På tal om tuggummirefräng så håller jag på att bli galen på ICA-reklamsången! Den är överallt och den fastnar så till den milda grad så man kommer på sig själv med att gå och gnola: "Kom kom till ICA nu..." All heder till reklammakarna. Mission completed.

Nu ska jag sätta fart och göra mig iordning. Ser i alla fall ut som om jag fick bort den stora fettfläcken som jag direkt lyckades få på byxorna när jag satte mig vid frukostbordet. Inte alltid bra med flottig mat :))) men YES fixar till det mesta....

Önskar er en fin torsdag...so long så länge

Fyrtioförsta vägningen

http://www.tessanslchf.blogspot.com

Nu kan jag se på hockey...

Hockey-VM är inget jag är speciellt engagerad utav. Tycker att det känns knepigt att sitta och glo på hockey när det i det närmaste är sommar ute. Men idag börjar slutspelet och jag har inget annat för mig så då kan man ju ändå titta med ett halvt öga i alla fall. Kan ju blogga samtidigt också :))

Idag har det varit en ganska så soft dag. Lugna puckar på jobbet. Hämtade Lina en timme tidigare eftersom fröknarna hade kompetensutveckling på eftermiddagen. Hon fick vara med på cafét den sista timmen och det var ju inga problem alls. Har antagligen världens snällaste unge!

Här hemma har jag hunnit laga middag. Plocka lite med tvätten (varje-dag-göra) och så har jag plockat fram lite sommarkläder till Angelina i den digra samlingen av begagnade kläder som jag har nere i förrådet. Oerhört praktiskt att bara gå dit och hämta när det fattas något. Tänk vad pengar man har sparat genom åren på grund av detta! Lina har vuxit så fruktansvärt mycket på längden det senaste så hon kan faktiskt ha 122/128 på tröjor och en del klänningar. Just nu hade hon lite dåligt med T-shirts och det hittade jag en hel del när jag rotade runt lite. Måste bara tvättas först...

Just nu är luften rent utav tryckande och i detta nu så börjar det blåsa och regna. Kanske kommer att åska också? Hörde att det gjorde det längre söderut. Känns som om det kan bli så i alla fall...
Tyvärr ser det ut som om det fina vädret tar slut för den här gången. Ser inte lovande ut inför helgen och det är ju typiskt när man ska tillbringa både lördag och söndag ute på golfbanan. Ska bli så himla kul och nu är det bara tre dagar kvar! Köpte ju nya regnkläder inför denna helg ifjol men jag misstänker att jag kommer att drunkna i dem i år...nåja...de får duga för jag tänker inte köpa nya igen...det är så sällan jag använder regnkläder av den enkla anledningen att jag i stort sett aldrig går ut när det regnar:))

Nu ska jag koncentrera mig på hockeyn och sen ska jag nog kolla på avsnittet av DH som jag spelade in igår...

Nytt recept

http://www.tessanslchf.blogspot.com

Onödig men skön tur till Arvika

Ja idag skulle vi på återbesök på medicin i Arvika med Lina för att utvärdera hur medicineringen hade fungerat. Det blev lite småbråttom imorse eftersom jag hade kalkylerat lite fel med hur lång tid det egentligen tar att få iordning två ungar och sig själv, käka frukost med mera men vi var på plats tio minuter i tio ändå... 

Mötet blev väldigt kort när jag berättade att medicinerna inte hade funkat ett skvatt. Sköterskan sa att remiss redan hade skickats till öron/näsa/hals och att hon tyckte att jag skulle ligga på för att komma in snabbare där. Hade det varit något astmastiskt inblandat så skulle medicinerna ha hjälpt för längesedan. Det där hade vi ju med andra ord kunnat ta på telefon om jag bara hade bemödat mig med att ringa...jaja...nu blir det till att ringa och tjata på de där andra istället...suck!


Efteråt tog vi en promenad in till torget och fikade på Nordells uteservering. Lina provade deras hemmagjorda italienska glass (som var supergod, jag smakade en sked oxå) och jag smaskade i mig ett par praliner. Är det fikatajm så är det:))


Sen tog vi en promenad genom Stadsparken på tillbakavägen. Jag har alltid varit så anti-Arvika men jag måste erkänna att jag har ändrat mig. Det är en väldigt mysig stad...


Lina provar den urhuggna "stubbesoffan". Den var hon riktigt impad av.


Vatten är alltid fascinerande....


Lina hittade en andkompis som hon kallade för "lilahake" eftersom han var lila på huvudet...


Jag, som är paniskt rädd för alla större fåglar, vågade gå ganska så nära och fota "lilahaken". Han verkade ganska så harmlös men jag varnade Lina många gånger för att inte räcka fram handen...


Något slags monument/minnesmärke för översvämningen 2000. Fattade inte riktigt om vattnet gick ända upp dit eller varför den stod just där...Var aldrig i Arvika och kikade men man minns ju TV-bilderna av allt vatten...svårt att tänka sig in i...


Eftersom vädret var underbart och vi inte hade bråttom hem så beslutade jag fick för att vi skulle ta en promenad på Sågudden också. Det var så himla många år sedan jag sist var där...När jag var liten fanns det djur här kommer jag ihåg. Vi gjorde en resa med rälsbussen hit en gång och spenderade en hel dag på Sågudden. Det måste ha varit 1985 eller något sånt för sen lades väl rälsbussen ned...


Väldigt fint område att promenera på, nära vattnet. Längst borta till höger skymtar Olssons brygga. Där har jag skamligt nog heller aldrig varit.


Jag tror att det här är Såguddens museum som vi ser i bakgrunden och gissa om Lina blev glad när vi helt plötsligt hamnade i en lekpark!


Inte helt fel att sitta här i solen och kosa sig...


Lina åker rutschkana...


Lekparken var väldigt fin med lite speciella grejer och gungor...den här gillade jag...inte konstigt att Lina har blivit en sådan lekparksfantast. Det har hon ärvt av mig. Jag har alltid gillat lekparker och det är väl därför jag retar mig så fruktansvärt på de futtiga och nedslitna antal som finns i Årjäng. Jag har skrivit det förr och skriver det igen: Det är skamligt att det inte finns såpass med pengar till detta så att det i alla fall kunde finnas EN lekpark som är bra. Jag pratade med en mamma där i parken som sa att hon bodde på Agneteberg och bara i deras bostadsområde fanns det hela tre lekparker som var jättefina. Det var massor med mammor, pappor och barn där också så det verkade vara uppskattat en sådan här fin dag...

Vi stannade i över en timme innan jag fick med mig en motvillig Angelina till bilen som vid det laget var stekhet. Sen bar det hem till Årjäng igen och nu har vi precis fått i oss lite mat. Nu ska jag softa en liten stund innan det är dags att fara iväg på Spring Väst....


Blogg.se står lågt i kurs

Just nu är jag mer less än någonsin på blogg.se. Nu har det krånglat med inläggen i över ett dygn! Det jag skrev igår kom in imorse men nu är det samma visa igen....Detta inlägg kanske ni får läsa imorgon eller övermorgon om ni har tur...Tror snart att jag flyttar över rubb och stubb till blogspot som är mycket smidigare och roligare att blogga med.

Häxjakt



Känner att jag måste få skriva några rader om Ola Lindholm-häxjakten som just nu pågår i media. För en häxjakt är det verkligen. Killen har kissat positivt för spår av kokain och nu behandlas han i princip som en pedofil eller seriemördare i pressen. Ja inte bara i pressen heller. SVT har stängt av honom från jobbet och likaså Kamratposten i väntan på dom. Är man inte oskyldig tills man döms i det här landet eller? Jag förstår naturligtvis dilemmat med tanke på att Ola i första hand jobbar med barn och bör vara en bra förebild men är inte detta ändå att ta i? Läste en väldigt bra artikel av Aftonbladets Ronnie Sandahl idag där han verkligen satte fingret på problemet. http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ronniesandahl/article12996674.ab Vad är egentligen värst? Att en barnprogramledare tar kokain (det vet vi ju inte heller om han har gjort) eller att barn och ungdomar lär sig att om man gör ett fel så har man inga vänner kvar....
Missförstå mig inte nu. Jag är emot alla sorters knark men det får finnas gränser och proportioner för hur illa man kan behandla en människa för hans snedsteg. Jag tycker uppriktigt synd om Ola som verkar vara en hyvens kille och dessutom är väldigt duktig på det han gör. Tycker kanske att SVT istället borde stötta en av sina mest omtyckta programledare istället för att vända honom ryggen. Undrar om de har samma policy när det gäller andra anställda med problem eller klarar de sig undan bara för att de inte har blivit uthängda med namn och bild i kvällspressen? Näe fy fan!! Hela den här historien gör mig spyfärdig!


Helgen är för kort...

Ja det säger bara svisch så är det måndag och dags för jobb igen...Blir alltid så när man jobbar lördagar. Då känns helgen superkort och det är den väl egentligen också eftersom man sällan är hemma förrän fem på lördag eftermiddag...

Idag masade jag mig i alla fall upp innan klockan halv nio. Hade ställt klockan på åtta men vaknade faktiskt före...skönt att inte sova bort hela lediga dagen.
For upp till cafét och fixade en smörgåstårta direkt efter frukost. Hade tagit emot en till ganska så tidigt imorgon förmiddag och kände att jag inte ville stressa med det på måndag morgon. Dessutom blir de ju bättre om de får stå en dag. Snabbt fixat var det i alla fall. Sen åkte vi till ICA för att hämta ut Linas nya skor. Inte mindre än tre par nya skor fick lillskruttan och samtliga passade. Excellent!

Sen hann jag faktiskt med att både plantera alla frön jag hade köpt i rabatten samt hjälpa nya grannen med att skyffla bort den gigantiska lövhögen som vi hade placerat mellan tomterna. Bra att andra får lite fart på en när det gäller trädgårdsarbetet :))

Hann att käka lite grillat innan det var dags att bege sig ut till golfbanan för att spela första tävlingen för året. Synd att säga att det gick bra (83 slag netto) men jag var faktiskt ganska så nöjd ändå. Jag har spelat betydligt mer katastrofala rundor (och tävlingar med för den delen...) och merparten av spelet var helt ok. Hade ett par hål där siffrorna drog iväg lite annars var det helt godkänt med tanke på att jag bara har spelat två rundor i år.
Totalt hade jag 29 poäng och det är väl ok antar jag.
Får se den här tävlingen som uppvärmning inför nästa helg när vi spelar 36 hål ena dagen och 18 andra dagen.
Det ska bli så himla roligt! Längtar redan! Dessutom har jag redan ordnat så att jag får bacon och ägg till frukost också:))

Idag har jag faktiskt inte fotat en enda bild men ni kan få se dem jag tog igår istället...


Busungarna käkar glass på Andréas kalas...


Underbart fina blommor som Andréa hade fått av morsan...Älskar verkligen de där färgerna...


Marängglasstårtan som jag inte åt men visst såg det väldigt gott ut?!


Lina däremot smaskade i sig två stora bitar....Lik sin mor när det gäller sötsaker är hon...


Jag har också lite fina blommor hemma. Är så glad att rådjuren har lämnat kvar lite tulpaner i år. Jag blir glad av att se dem även om de är lite konstigt placerade bland alla vårkragar...

Nu ska jag försöka få Lina och mig själv i säng. Hon hade somnat en timme på soffan förut så vi får se om hon går med på det. Kan gissa att hon kommer att vara lite seg att få upp imorgon annars....


Hunnit med mycket idag...

...men nu är orken slut. Det har gått i ett i över fjorton timmar nu så jag är nog ursäktad tror jag :))
Har jobbat idag och det var oväntat lugnt till en början men sedan drog det igång och jag och Lotta hade fullt upp resten av dagen. Det är på gränsen att man klarar sig på två nu när sommaren närmar sig. Eftersom många sitter ute så blir det också mycket mer spring och plock med disk och så. Känns i benen också kan jag säga men idag klarade det sig i alla fall fint...

Direkt när jag kom hem så åkte vi ned till hamnen för att flytta på båten som har stått i gästhamnen den senaste veckan. När vi ändå var på G så tog vi en liten premiärtur runt Storöna och Lillöna och Millan gick hur bra som helst. Johan föjde också med på turen. Egentligen skulle vi ha åkt ut och grillat idag på båtholmen men varken Johan eller Jonas har fått i båtarna än så det får vänta. Det var verkligen fint ute på sjön och jag hoppas verkligen att vädret blir bättre den här sommaren så att det blir många fina turer.

När vi kom hem for vi direkt till Glenn och Andréa på kalas. Andréa fyllde 25 (så ung) i torsdags. Fick både smörgåstårta (som jag faktiskt åt lite av) och marängtårta (som jag inte åt, jag fick jordgubbar och grädde istället) och blev rejält mätta. Vi hade tänkt att grilla idag men ingen utav oss var hungriga direkt när vi kom hem. Ja utom Stefan då som var vrålhungrig så honom har jag grillatr åt i alla fall....

Nu ska jag vandra vidare till sovrummet tror jag...imorgon ska jag försöka peta ner lite frön i rabatterna och sen på eftermiddagen/kvällen blir det golftävlingspremiär. Ska väl komma sist som vanligt:)) Äsch det spelar mindre roll. Kul att spela i alla fall och fint väder verkar det bli. Orkar inte ladda upp bilder nu så de får ni se imorgon. Nu checkar jag ut för idag....Nattinatt 

Gött med fredag!

Jag jobbar visserligen imorgon också men jag tycker ändå det är skönt med fredagar på något sätt. Tycker att veckorna bara flyger fram! April månad bara försvann på något sätt och nu är det inte så värst många veckor kvar till semester. Ojojoj vad gött!

Idag jobbar jag långdag (som vanligt fredagar) och hade av någon anledning ställt klockan på sex istället för sju men men...för en gångs skull var jag såpass pigg så jag vaknade till direkt ändå så jag har legat en stund i sängen och spelat Yatzy på min Ajfåån...Grymt vanebildande spel! Tack för den Peter:))

Lina har också sovit väldigt gott inatt. Igår pallrade Peter upp sängen rejält innan vi lade oss och resultatet lät inte vänta på sig. Har inte hört henne hosta på hela natten och hon vaknade inte heller förrän alldeles nyss. Eftersom astmamedicinen inte har hjälpt ett jota så är jag nu helt säker på att hostan beror på något annat och mest troligt på körteln bakom näsan eller liknande. Ska ju på återbesök till Arvika på tisdag och då hoppas jag att få en remiss till öron/näsa/hals istället. Doktorn sa visserligen att han i vilket fall som helst skulle fixa det men det vet man ju aldrig....

Nej nu ska jag fixa och dona lite innan jobbet väntar. Trevlig fredag!

Nya byxor...

...att jobba i fick jag idag av Bittan och Lotta. Tackar jag hjärtligt för:))  Storlek 38 på det ena paret och M på det andra. Satt som en smäck båda två och var supersköna. Kan inte beskriva ens hur underbart det känns att kunna sätta på sig kläder i normalstorlek och att det passar utan att sitta åt någonstans...Det är en befrielse utan dess like!

Förra året vid den här tiden var jag på god väg att växa ur 44:orna och sen senare under sommaren köpte jag högst motvilligt mina första par byxor i storlek 46....det var där någonstans jag bestämde mig för det kändes uppriktigt sagt förnedrande tyckte jag då...

Dessutom har jag nu fått en mindre arbetsrock också så jag slipper att fladdra runt i min Large-rock som faktiskt börjar kännas lite ivägen nu...

Vårtrött

Ja jag har definitivt drabbats av någon form av vårtrötthet. Igår somnade jag före klockan elva (när hände det senast) och vaknade inte förrän halv åtta imorse! Dessutom fick jag då verkligen släpa mig upp och jag såg ut som en zombie! Hmmm...inte likt mig men det går väl snart över antar jag...

Nu har jag i alla fall fått kaffe i mig. Fick hoppa in på OK och köpa när jag hämtade Lina hos mormor förut annars hade jag nog aldrig kommit till jobbet ens. Igår drack jag faktiskt inte en endaste kopp på hela dagen och det kanske var därför jag var så trött...

Idag blir det i alla fall jobb hela långa dagen och det är väl lika bra det en regnig dag som denna. Faktiskt lite mysigt med regn ibland. Det har inte varit så mycket av den varan på senare tid...Fryser gör jag dock fortfarande....

Nej nu är det dags att sätta lite fart och kanske hinna få på sig lite makeup innan jobbdagen så alla andra slipper att se de svarta ringarna under ögonen:))


Fyrtionde vägningen

http://www.tessanslchf.blogspot.com

Frusen...

Usch vad jag är trött på att det ska vara så jäkla kallt hela tiden! Har varit nere i hamnen på arbetskväll och nu fryser jag som en hund! Det är verkligen en annorlunda värld för mig det här med att frysa. Jag är inte van att konstant vara frusen vilket jag har varit sedan jag började att rasa i vikt i höstas. Ska gå och ta en varm dusch tror jag...
Nu vill jag att det ska bli varmt ute och inte minusgrader på nätterna som det var inatt. Vi fick till och med sätta på värmen inne igår och det brukar vi sällan behöva göra i maj månad...
Till lördagen har vi tänkt att ta premiärturen med båten så då behöver vi några grader till för att det ska bli en angenäm tur...


Värsta dagen på hela året...


...ja det här är verkligen något av det värsta jag vet...skulle nästan betala någon för att åka dit istället för mig men det är bättre att spara de pengarna med tanke på att det alltid är något som måste lagas...den här gången var det min belysning som passande nog lade av att fungera samma morgon och dessutom några bromsrör (har no fucking clue vad det är ens) som var rostskadade...jaja...kunde ha varit värre antar jag...jag har ju trots allt en 14 år gammal bil...


Lite bråttom...

07.22 stod klockan på när jag vaknade imorse. Hade med andra ord försovit mig i drygt 1 timme och tjugo minuter. Inte illa! Kvart i åtta lämnade jag Lina på dagis och tio i åtta var jag på jobbet. Är en mästare när det gäller att skynda sig:))
Nu har jag äntligen fått i mig lite mat också. Har knaprat ostskivor hela förmiddagen förvisso men ingen annan frukost så lite hungrig var jag allt...

Nu ska jag jobba några timmar till (osminkad och med håret på ända) och sen ikväll blir det städdag i hamnen. Har ingen större träningsvärk efter springturen igår men det kommer väl...Nej nu är det Lottas tur att få lite mat i maggen!

Ha en bra dag:))


Snö? Nej tack...

Har sett rapporter på Facebook att det har snöat lite varstans under natten och på morgonen. Fy för den lede! Här är det i alla fall ingen snö...ÄN bör tilläggas...man vet ju aldrig. Känns så himla konstigt med tanke på att Peter lade i båten i sjön i förrgår och vi tänkte ta en tur ut till helgen...Ska den jävla vintern aldrig ta slut! Man borde emigrera från det här svinkalla landet!

Hade hoppats på lite sovmorgon idag när jag är ledig och allt men Lina väckte mig prick klockan åtta och ville ha frukost. Nåja...ganska så bra tid egentligen och i alla fall två timmar mer sömn än en vanlig arbetsdag:)) Nu är i alla fall frukosten avklarad och nu sitter jag bara här och klunkar kaffe och bloggar. Ska snart få på mig kläderna och gå ut och spola av min bil litegrann. Fryser bara jag tänker på det. Jag ska nämligen äntligen få BMW:n besiktad idag. Uuuuhhh vad gruvsamt! Ska försöka få igenom den och sen sälja den så snabbt jag kan. Vi måste bli av med lite bilar i vår bilpark för vi använder ju inte hälften och det blir väldans dyrt...

Sen ska jag och Lina ta en tur till nya bibblan och låna böcker. Jag har ju faktiskt inte varit där och kikat än (bara lämnat in gamla böcker) så det är väl dags nu när de snart har haft öppet i en månad. Ska försöka hitta någon bra bok till mig också. Kommer inte ens ihåg när jag läste en bok senast. Skamligt!

Nej nu är det dags att sätta fart med dagen. Lina tjatar om att hon vill ha skattjakt...hmm....vi får se var detta leder...

Nytt recept...

http://www.tessanslchf.com

Aningens seg i huvudet...

...är jag idag. Lite för mycket vindrickande igår kväll antagligen:)) Nåja det kan det vara värt. Jag har i alla fall fått deklarationen färdig och inskickad via datorn. Alltid något.
Här kommer lite bilder från gårdagen som bara kan sammanfattas som en underbart härlig dag ute i solen...


Lina och jag cyklade upp till cafét och tog en fika. Dockan var såklart med också...Det var första gången Lina cyklade så långt och det gick jättebra! Jag lånade Peters cykel och det var första gången på nästan fem år som jag satt på en vanlig cykel:))

När vi kom hem så tog jag ett ryck och spolade av plattorna på baksidan och utemöblerna med högtryckstvätten och sen kom Peter hem och tog med oss ned till hamnen...


...för lite grejande med båten...


Nya grabbräcken skulle på och den första gick fint men när vi kom till den andra så tog det stopp eftersom fästena var felkonstruerade...Gissa om Peter svor några ramsor då:)) Han fick dock ordning på det till slut och fick hjälp av Johan istället...


Idag ska Millan i vattnet:))


Sen blev det en tur ut på golfbanan med ett stort gäng. Det blåste lite kallt annars var det kanonväder. Spelade väl aningens bättre än senast men det är en bit kvar till rätta formen om man säger så:))


Charlotte och Angelina kramas...Hade tänkt att Lina skulle gå men insåg att hon antagligen inte skulle orka hela varvet runt så jag fick allt släpa runt på kärran ändå. Det gick faktiskt bra. Lina är inte så mycket tyngre än ifjol och jag är tjugo kilo lättare så det var inte så tungt som jag trodde.


Kvällen avslutades ute i Bittan och Morgans sommarstuga med hela gänget. Fin utsikt över Västra Silen har de från uteplatsen...


Jörgen och Peter fixar maten...


Mat för en hel bataljon men vi var rejält hungriga efter golfandet så nästan allt gick åt...


Hanna och Lina fann snart varandra och hade jättekul! Roligast var när vi precis kom och Lina hade snöat in på sitt bajspratande (som är ganska så vanligt nuförtiden). När tjejerna hade bekantat sig några minuter kommer Hanna in till Caisa och säger: "Mamma hon KUNDE prata vanligt också". Jag fattade inte först vad hon menade men sen förstod jag att hon först trodde att Angelina inte kunde säga något annat än just BAJS. Haha...vansinnigt kul!

Vi satt faktiskt ute och käkade och pratade ända tills elva men då började det bli rejält kyligt. Sen blev vi kvar i stugvärmen en bra stund till innan vi knatade hemåt. Tack Bittan och Morgan för en trevlig kväll....


RSS 2.0