Ett nytt år står för dörren...

Nu har jag precis duschat och gjort mig i ordning för vårt stillsamma nyårsfirande med bara familjen. Vi ska äta och dricka gott, se när Småkronorna slår Ryssland i ishockey och sedan smälla raketer och fira in det nya året.

Har ägnat eftermiddagen i träningslokalen och försökt att snickra ihop mitt aerobicpass. Gick sådär faktiskt. Fick ihop två block men har tyvärr två kvar och jag får inte riktigt ihop det. Det var i alla fall väldigt skönt att röra på sig. Kändes att det var ett bra tag sedan sist.

Ska försöka att sammanfatta detta året med lite tillbakablickar. Får väl se hur det går för mitt korttidsminne är ganska uselt. Får ta bloggen till hjälp antar jag....

Januari, februari och mars

Firade in nya året tillsammans med goda vänner i Blomskog. Sedan följde sjukdomar på sjukdomar på sjukdomar. Det gick runt runt bland alla familjemedlemmar och det tog inte slut förrän i april. Det är väl egentligen det jag kommer ihåg mest av allt. Stefan hamnade på sjukan med misstänkt hjärnhinneinflammation som visade sig (gudskelov) att vara bihåleinflammation. Det var dessutom öroninflammationer, ögoninflammationer samt streptokocker i parti och minut. Ingen rolig tid direkt som tog både psykiskt och fysiskt.




Något skidåkande blev det inte för det fanns ingen snö...

Jag börjar blogga. En mycket bra ide som jag inte ångrar en sekund. Bloggandet är min terapi....

Jag klippte av mig håret efter ett tags sparande. Insåg hur ful jag var och av åkte barret. Nu kommer jag aldrig mer att spara. Kortklippt forever!


April

Stefan in på sjukan igen och gjorde en biopsi på en konstig utväxt han hade.

Peter åkte till Spanien med Lasse och vi andra fick vackert stanna hemma.



Första underbara golfrundan den 21:a. Det gick väldigt bra har jag för mig....

Maj

Stefan till Tunisien och vi andra fick vackert stanna hemma då också....

Vi började renoveringen av cafet och bageridelen...

Jag fick världens halsfluss och var förbaskat sjuk!



30:e maj var det båtpremiär och vi for till Båtholmen och grillade. Angelina badade.

Juni

Sverige spelade pissdåligt i EM och åkte ur redan efter gruppspelet.

Jag och Peter firade nationaldagen i ett väldigt varmt och somrigt Göteborg. Åt för mycket mat och hittade inte hem till hotellet. Ett av årets mest tragikomiska tillfällen.


Hittade tillbaka till parken dagen före midsommaren. Skulle se Karl-Petter men det hann vi in
te....

Midsommarfirande hos Bittan och Morgan (ute i Strand) i soligt men kyligt väder.

Magnus och Helena gifte sig och det var ett sjudundrande till kalas. Årets roligaste fest alla kategorier!



Juli
Vi for på semester till High Chaparall. Det fina vädret försvann....
Peter bröt av bilnyckeln och vår semester kunde ha startat bättre. Allt som allt blev det en minnesvärd resa med många roliga upplevelser....Vi älskade verkligen hotellet i Borås efter alla småstugor....


Bageriet och den nya kallskänken blev klart och jisses vad mycket smidigare allt blev!

Årets viktigaste händelse: Jag blev faster till en underbart söt liten Linnea som föddes den 12:e juli, Stortravsdagen. Vi fick nyheten när vi satt och hade fest efter stortravet i Johan N:s pappas båt.


En del fina båtturer blev det men den härligaste var ändå den till Östra Silen. Årets varmaste helg gav vi oss av på boat-trip te Sellre och det var helt fantastiskta dagar. Det är sådana stunder som man kommer att minnas långt framöver. Då hade vi det så bra som man bara kan ha.....

Augusti

Vi fick vår jättesnälla och goa katt Lizzie. Hon är antagligen världens mest sällskapssjuka katt och känner sig hemma överallt....

Två veckor av den här månaden ägnades åt OS. Ett OS som inte direkt blev lyckat ur svenskt perspektiv men det var ändå en fröjd att se Usain Bolt flyga fram och Michel Phelps krossa alla rekord.

September

Mina fotbollar i halsen blev äntligen bortopererade. Det var inte direkt behagligt de första två veckorna efteråt men lagom till Årjängsmarten var jag fit for fight igen.

På pricken två veckor efter operationen började jag att träna igen och efter ytterligare en vecka så körde jag mitt första riktiga aerobicpass utan att bli tätt i näsan överhuvudtaget! Jag är som en helt ny människa!

Angelina fyllde två år och är nu en riktigt bestämd liten flicka.



Oktober

Jag fyllde år och kände..jaha...två år kvar till trettio....

Dansbandskampen började och jag blev en dansbandsnörd i några veckor framöver....

Stefan bytte skola och jag fick helt plötsligt gå upp väldigt tidigt på morgonen för att hinna....


November

Ja...vad fan gjorde jag i november egentligen....inte värst mycket intressant tydligen....

December

Jobb jobb jobb...i alla fall mestadelen av den här månaden när man inte har käkat julbord eller partat.
Festen i Musikkällarn var ordentligt grym.

Hann med en hockeymatch också som Färjestad förlorade...buhu....

Nu är i alla fall året till ända. Nu ska jag blanda till en riktigt god drink och kosa till det innan tolvslaget!

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!


X-box-biten!

Okej nu får jag skärpa till mig lite med bloggandet. Igår jobbade jag ifrån tio och var inte hemma förrän nio på kvällen på grund av styrelsemöte och då hade jag en massa andra åtaganden sedan så jag var liite ursäktad.

Just nu är jag lite smånöjd för jag lyckades äntligen dänga Peter i NHL 2009 efter ett antal försök. Jag har nämligen stora problem med att skjuta och då är det ju rätt svårt att göra mål. Dessutom så kramar jag fjärrkontrollen så hårt att jag nästan får kramp i händerna....Det värsta är att när man väl börjar spela såna där spel så är man ju helt fast sen. Bara en gång till...och en gång till.....och så vidare....

Ikväll är det bara jag, Peter och Linan hemma för Stefan är hos Anna. Har dock fullt upp att hålla koll på Lina "jag vägrar att ha blöja på mig" som för tre minuter sedan ställde sig och kissade mitt på golvet i datarummet. Jättenice!

Var och inhandlade raketer i eftermiddag så nu blir Stefan mer än nöjd. Hamnade bakom ett norskt par som var rätt så underhållande att lyssna på. De ville nämligen inte ha samma slags fyrverkeri. Mannen ville ha typ två stora monsterraketer och kvinnan ville ha en stor låda. Efter cirka tjugo minuters dividerande så kom de trots allt överrens. De handlade raketer för cirka 1500 spänn. Hoppas att de får med dem över gränsen bara. Raketer är ju nämligen förbjudet i vårt västra grannland.
Själv kan jag inte förstå hur folk kan lägga ut så jäkla mycket pengar på fyrverkerier. Som att elda upp pengarna liksom....

Imorgon är jag faktiskt ledig och då ska jag nog passa på att ta en sväng till träningslokalen och öva lite. Hade tänkt att göra det på torsdag men på grund av en viss storbeställning vi fick igår så blir det jobb då istället....Kul kul....
Hade ett bra möte igår med styrelsen men just nu ligger jag efter med en hel massa saker känns det som. Måste få ordning på schemat först och främst. Det drar ju snart igång!Panik!

Nu ska jag gå och försöka lägga Angelina. Hon behöver verkligen komma i säng i tid för en gångs skull. Imorse sov hon till elva! Hur ska jag få upp henne till dagis nästa vecka? Hon kommer antagligen att vara medvetslös....
Hon har fått en massa nya böcker av kusinerna så nu ska vi inviga dem.
Sedan ska det bli lite mer X-box-spelande resten av kvällen. Bäst att passa på när inte Stefan är här.....

Gonatt!


Papper papper papper...överallt....

Nu ska jag chilla lite och blogga en stund...
Efter ännu en lååång sovmorgon (halv elva) så bestämde jag mig för att ta tag i vissa grejer som har skjutits undan på grund av en viss julhelg. Pappersarbete till exempel. Så mycket privat pappersarbete har jag inte men Träningsverken har desto mer. Nu är det extra mycket med alla instruktörsredovisningar och allt som ska vara klart innan vi börjar på ett nytt år. Bokföringen är jag riktigt nöjd med i år. Stämmer på öret så den blir det inte många timmar jag behöver lägga ned på.
Sen har jag klipp och klistrandet också. Att skriva ut och klippa ut alla jäkla medlemskort, klippkort samt terminskort. Tar väldigt mycket tid det där och är astråkigt!

Det viktigaste, att lägga upp träningspasset brukar hamna i sista hand tyvärr men jag började litegrann igår. Kan inte nog uttrycka min glädje över att You Tube finns. Igår hittade jag en sida med en tjej ifrån Rumänien som hade lagt ut en massa klipp på roliga kombos och steg. Använder dem naturligtvis inte rätt av men mycket inspiration får man. Ska ta en sväng till lokalen och träna ordentligt under nyårsdagen tänkte jag.
Cirkelträningen ska också göras om litegrann så det tänkte jag skissa lite på senare ikväll om jag hinner.

Har haft ordentlig pott-träning med Lina både igår och idag. Föll sig ganska naturligt eftersom ungen tar av sig blöjan efter varje gång hon har kissat en skvätt. Inte så ekonomiskt kanske så nu får hon gå utan blöjan när vi är inomhus. Så idag så har hon helt plötsligt både kissat och bajsat på pottan. Hon börjar bli riktigt stor och duktig nu min tjej!

Lina har på sig trosan istället för blöjan. Stor tjej!

Stefan är på hockey och ringde nyss hem och var överförtjust. Färjestad vann nämligen med 4-1 över Djurgården. Det var antagligen för att jag inte orkade masa mig ut till pappa för att titta. Vilken tur!

Peter har fastnat framför X-boxet och spelar NHL 2009. Förstår honom. Provade igår och det var riktigt kul. Däremot så får jag ont i händerna för jag kramar kontrollen så jäkla hårt och skjuta var jag riktigt kass på....Får öva lite mer så dänger jag nog skiten ur både Stefan och Peter sen...hahaha



Kände att vi behövde lite frisk luft jag och Lina så vi gick ut ett par timmar på middagen. Gick en sväng upp i Årjäng eftersom Angelina av någon anledning inte ville till lekparken. Gick till Trollet och åkte kana och gungade en liten stund istället. Jag fick oxå åka kana utan överdragsbyxor men det gjorde jag bara en gång. Riktigt kallt blev det....

Igår kollade jag på "Tjorven, Skrållan och Knorr-hane" som jag inte har sett sedan jag var liten. Riktigt kul faktiskt. Lina tyckte också den var bra och speciellt när hon fick se kaninen och Båtsman.
Såg också andra delen av Selma. Tyckte väl att den var ganska bra men jag vet för lite om Selma Lagerlöf känner jag så jag skulle velat att serien var längre. Då hade den säkert varit mer intressant.
Avslutade kvällen med att se "Ett päron till farsa" som jag faktiskt aldrig har sett hela förut. Väldigt kul!
Idag vet jag inte riktigt vad det finns att se men någon film kanske det blir.

Har noterat att det är en viss baby-boom så här runt jul. En hel hög med bekanta har klämt ut eller ska snart klämma ut en liten bebbe. Jag blir lite stressad av det faktiskt för jag är värdelös på att komma ihåg om det blev en kille eller tjej eller vad han/hon heter...

Nu är det snart nyår också och som vanligt har vi inga speciella planer. Jag gillar inte nyår något särskilt egentligen. Tycker att det blir för nära jul på något sätt. Det blir nog hemmavid med lite god mat och så får Stefan bränna av lite fyrverkerier så kan man gå och lägga sig sen....Låter kul va?

Nu ska jag gå och ge Peter en match i NHL-spelet....
Ha de gött!



Usch och fy!

Var nyss inne på Årjängsportalen och då fick jag se dem! Mingelbilderna från hotellet i förrgår. Hade en känsla att jag inte hade sluppit undan den här gången och det hade jag inte heller....Jag säger bara: Huvvaligen! Man är verkligen inte snygg när man är full! Väldigt få människor är det men jag är ett groteskt exempel. Ska nog skriva ut bilden med mig och P.W och ha i avskräckande syfte....

Har precis kommit hem ifrån jobbet. Det var minst sagt stressigt en stund idag och högljutt som satan. Ska bli skönt att bara ta det lugnt sen....Håller på att laga fisk nu och det ska bli riktigt gott med något annat än julmat. Massor med gröna ärtor ska det vara till också. Jag är fullkomligt tokig i gröna ärtor.

Peter och barnen har varit i Töcksfors och köpt spel till X-boxet. Peter köpte NHL 2009. Är åratals sedan jag spelade ett hockeyspel så jag får nog prova senare....Förr spelade jag ju hur mycket som helst men det var på den tiden när det fanns lite tid över ibland....

Nä nu är det bäst att jag kollar så inte fisken blir svart....


Kolla in!

Glömde förresten att länka till bildbloggen. Kolla in när en viss ICA-handlare jonglerar! http://www.bibgot828.blogspot.com/

Nu är det över....

Pust och puh. Nu är julhelgen över och det blir en vardag igen. Åtminstone i några dagar till det är nyår. Imorgon ska jag jobba och jag gruvar mig som bara sjutton. Hela julhelgen har gått i maxfart och det skulle verkligen ha varit trevligt att ha åtminstone ett par dagar till ledigt att bara riktigt slappa på. Men icke.

Igår så var det ganska lugnt på förmiddagen. Angelina lekte med sina nya leksaker och jag försökte att röja upp så gott det gick.

Här leker Lina med sitt Pippi-hus som hon verkligen gillade...

Senare på eftermiddagen så var det dags för att åka till morsan för att förtära ännu lite mera julmat. Till Angelinas stora förtjusning så kom Tomten på besök igen och hon fick öppna ännu mera paket!




Linnéa öppnade också paket när hon inte tuggade på pappret!


Jesper nosade reda på sitt paket och öppnade själv


Fin blandning: Öl, kaffe, Bayleys, biskvi och kaka. Är det fest så är det!

Angelina fick bland annat fina kläder, Totte och Alfonsböcker, en microvågsugn, en spis och ett jättesött smycke gjort av Lena Björfelt.

Jag, Peter, Glenn och Andréa fick också en riktig höjdarjulklapp. Vi ska nämligen få åka på Melodifestival-finalen i Globen i mars och bo på Hotell Anglais som ligger granne med Stureplan. Inte illa va! Blev så jäkla glad för jag var inne på Ticnet och skulle köpa biljetter när de släppte dem men kom inte ens in på sidan. Tack kära mor! Det kommer troligtvis bli helt fantastiskt kul om nu ingen får magsjukan igen vill säga....

Framåt kvällen begav vi oss vidare till L. & B. för nu var det dags att lämna barnen till mormor/farmor och dra på fest. Det blev lite glögg, några öl och lite småsnack innan vi gick vidare till Norlandia. Vi var tidigt där så det var ganska lite folk när vi kom men det strömmade strax till. Jag hade bestämt mig för att bara dricka drinkar hela kvällen och det höll jag mig till. Fick i mig både en och två och tre innan jag var klar bör sägas....
Dansade som en galning i stort sett hela kvällen så jag hoppas att jag förbrände i alla fall en liten del av all jävla kaloristinn julmat man har proppat i sig under de här tre dagarna....Hade i vilket fall som helst förbaskat roligt men var her slut när vi skulle hem samt hade väldigt ont i fötterna. Mina bruna skinnstövlar är nog inte gjorda för att hoppa runt i under flera timmar....Gick till cafét och fick på mig mina arbetstofflor istället. Peter tyckte att vi skulle ta taxi hem och jag protesterade knappast. Somnade litegrann medan vi väntade. Var förvånad att vi ens fick tag på en taxi....
Taxin kostade 82 spänn så det gör vi nog inte om någon mer gång. Verkligen hutlöst mycket pengar på en sträcka som tar sex minuter att gå (jag har tagit tid). Somnade i alla fall väldigt omgående när jag kom hem ska tilläggas....

Vaknade vid halv elva idag och kände mig oförskämt pigg. Jag o Peter tog en uppfriskande promenad upp till morsan och hämtade Linan.
Sedan blev det lite mer röjande och dammsugande när jag kom hem.

Eftermiddagen har vi spenderat ute hos far och kollat på FBK mot Frölunda. Det gick ju som vanligt när jag kollar-åt pipan! Glenn o gänget var också där så det var full fart. Fick pengar av pappa i julklapp som tacksamt mottages. Tackar och bockar!

Nu är det mest TV-tittande. Har sett "På Spåret". Gick lite bättre den här gången men som vanligt är det på resorna vi kammar hem flest poäng. Kollade litegrann på "Selma" också men tyckte att det var ganska segt och trist. Fick springa upp och ned hela tiden för Angelina var trött och då kan vad som helst hända om man inte kollar henne. Det gjorde det också.
- Mamma, mamma. Hör jag henne plötsligt skrika ifrån badrummet. Jag rusar dit och då har hon kommit åt tvålen och tvålat in hela sig inklusive ögonen. Det gör hon förhoppningsvis inte om på ett tag....

Sammanfattningsvis har julen varit helt fantastiskt bra. Den bästa på många år även om man känner sig lite som ett vrak just nu. Nu blir det knäckebröd och vatten ett bra tag framöver och absolut INTE varken skinka, köttbullar eller korv. Sorry Stefan!

God fortsättning!


Julen i bilder....

Två dagar av julfirande är överstökat. Nu återstår bara en.
Idag står det på agendan :
1. Stefan åker med Anna till Rävlanda.
2. Allmänt röjande av kartonger, papper och annat stök som följer i julklapparnas spår.
3. Om man har tur lite slappande.
5. Klockan tre står julmaten dukad igen hos kära mor och sedan blir det ytterligare lite julklappsutdelning med tomte och allt.
6. Dags för att gå till hotellet och svira.
7. Falla i koma någonstans fram mot tretiden....

Här kommer ett liten bildsammanställning från julen hittills....


Julskinkan på spisen. En rejäl Piggham.


 


Angelina diskar



Jag fick en fin julgrupp av mamma. Tur för mig som var för lat att göra julgrupper själv.


Vår julgran anno 2008. En ädelgran från Moss.


Mina osnygga nougatpraliner...men jävligt goda är de!


Glennsan är först ut på vårt eget lilla Blomstervägen-julbord


Hela gänget glufsar. Peter sitter bakom lampan.


Alla är helt proppmätta och sitter i ett komaliknande tillstånd och tittar på Bingolottos uppesittarkväll....


Stefan är först upp av barnen på julafton och länsar sin julstrumpa. Han får ett kontantkort och en tomte fylld med godis.


Rufse-tufsan vaknar till slut hon också och öppnar sina paket tillsammans med pappa. Hon fick två nya Teletubbies-filmer och lite godis hon också....


Redo för att fira jul....


Stefan, Linnéa och Jesper hos mamma.


Gert och Linan


Stefan fick en ny skjorta. Tur för han hade spillt tandkräm på den han har på sig på bilden.


Linnéa har också fått paket men tycker att snörena är mest intressanta....


Stefan provar Angelinas nya Pippi-peruk


Tills slut så provade också Lina peruken...


Såhär fint var det när vi anlände ut till Lasse.


Bittan väntar på tomten


Mera mat....


Mikaela läser Pippi för Angelina i väntan på tomten.


Titta nu kommer han!


Mikaela och Marielles häftiga igelkottstårta.


Lite rädd för tomten var allt Lina till en början....


Barnen var paket-hantlangare


Efter en stund vågade Lina hämta paketen själv.



Till slut fick allt tomten en kram också.


I paketöppnar-tagen...


Stefan får sitt efterlängtade X-box. Morgan tittar nyfiket på.


Lasse fick en Draught Master av oss så nu kan han vara kung i baren....


Lina fick sin sparkcykel som hon hade önskat sig. Lite svårt dock att köra hos farfar som har så många mattor och trösklar....

Glömde kameran kvar hos Lasse så jag tog tyvärr inga bilder när vi kom hem. Stefan spelade X-box och kollade även in Angelinas leksaker. Angelina sprang emellan alltihop: Pippi-hus, Tubbie-hus, keyboard och sparkcykel hela kvällen. Inte förrän klockan var tolv så kom vi i säng. Då var alla ganska slut.


God Jul!

Yes nu har julafton anno 2008 precis startat. Jag har nyss slagit in de sista klapparna och nu ska det verkligen bli skönt att sova en stund. I år har inslagningen varit en mardröm! Massa paket med konstiga former och som jag inte har passande karonger till. Mina paket ser som vanligt ut som om en treåring har slagit in dem.....

Har haft lilla julafton som sagt och bilder får jag helt enkelt lägga in när jag hinner och orkar...
Peter hade i vilket fall som helst lagat kanongod julmat (som vanligt) och nu är vi stoppade som grisar ända tills imorgon när det är dags att börja om igen....

Angelina tyckte det var SÅÅÅ roligt att ha både morfar och farfar här samtidigt så hon showade ordentligt.
Nä nu måste jag sova innan jag somnar sittandes....

Vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul!


Jag hade fel

Jag hade gruvligt fel. I min enfald trodde jag att det skulle bli en lugn och skön sista dag före jul på jobbet men så fel jag hade.
Just nu verkar det som alla har tagit ledigt för julen och ska ta sig en fika med sina nära och kära.
Hoppas bara att det lugnar ner sig tills klockan tre för jag har inte tid med värst mycket övertid idag. Har ju bjudit Glenn, Andréa, Lasse och pappa till lilla julafton ikväll och jag behöver komma hem och hjälpa Peter med barnen eftersom det är han som står för maten.
Sen har jag lite småärenden kvar att fixa som tar längre tid än vad man tror.
Har inte heller packat in alla paket än så det får väl bli inatt antar jag, Kom på att jag i´nte har tänkt ut vad ungarna ska få i julstrumporna  så nu gnuggar jag geniknölarna ordentligt.

Hur som helst så tar jag just nu lite rast och har smällt i mig en riktigt god räksmörgås samt en mousse-dessert till efterrätt så nu håller jag mig nog ett tag....

Nu är det back to work så jag får komma hem nångång....

Halta Tessan

Ska snart halta iväg till jobbet tänkte jag. Jag har av någon konstig anledning fått jävligt ont ovanpå vänsterfoten. Hade legat och läst i sängen ett tag i gårkväll och sedan skulle jag gå ned och stänga av Stefans TV. Då kunde jag knappt gå! Väldigt skumt. Trodde nog att det skulle ha gått över tills nu men icke. Det typiska är att jag måste gå till jobbet idag eftersom min bil är hos S. efter pokerkvällen i lördags. Kom inte iväg och hämtade den igår.....

Igår hann jag inte blogga för här var det 120 knyck ifrån morgon till kväll. Städade, städade, städade hela dagen. Peter var dock snäll och tog hand om badrummet som han vet att jag hatar att städa.
Sedan for vi och inhandlade lite julmat. Gick väldigt fort och smidigt men man har väl glömt hälften antagligen....
Vi hann knappt hem innan Peter var i grytorna och fick på julskinkan på spisen. Luktar ljuvligt gott!
På eftermiddagen klädde vi granen jag och Stefan. Peter är bara intressserad av att sätta upp stjärnan och Angelina verkade inte bry sig alls.

Eftersom Angelina var uppe till halv ett i lördags och inte sov på dagen igår så somnade hon redan vid åtta. Väldigt skönt med en lugn kväll! Passade på att slå in en hel del paket. Nu är snart allihopa inslagna utom de största. Måste skaffa mer papper.

Satte oss faktiskt ned och såg en film på kvällen. "Heartbreak Hotel" fick det bli efter en del vädjanden från mig. Har inte sett den nämligen. Den var väl OK men inte mer....

Nä nu ska jag leta reda på en snus och sedan gå till jobbet....

Julkaos i Karlstad

Imorse masade vi oss så iväg till Karlstad eller rättare sagt först till Kristinehamn. Där fick jag mitt hemliga ärende uträttat och sedan for vi iväg för att kolla en platt-TV som Peter hade nosat upp på Blocket. Han lyckades få den för en billig peng och jag tror att vi gjorde ett bra köp. Den var på 42 tum och det var jämt och nätt den gick in i bakluckan. Peter var som ett litet barn på julafton ska tilläggas. Han har verkligen väntat länge på den där platt-TV:n så han fick hållas....


TV:n på plats och Simpsons är på (som vanligt)...

For vidare till Karlstad och började inköpen på Toy´s R Us. Hade fått pengar medskickade ifrån höger och vänster och vi hittade både lätt och smidigt grejer till Linan. Hon kommer att få en hel drös med paket kan tilläggas....
Fortsatte till Bergvik där det var smetat med folk. Fick snurra runt ett bra tag innan vi ens fick en parkeringsplats. Inhandlade paket till Stefan och litegrann mer till Angelina. Sedan tog det otroliga flytet stopp. En viss grej som jag var tvungen att ha fanns ingenstans. Har dessutom dammsugit både Töcksfors och Årjäng efter just den här grejen.
Mycket stressande.

Fick ta en tur till Mitt i City. Samma sak med parkeringsplatser där. Fanns ingen att uppbringa så Peter snikade sig in på en förhyrd plats eftersom han och Angelina skulle vänta i bilen. När han till slut svängde in på parkeringsfickan så missade han dock väggen som han bumpade in i. Föranledde ett litet skrattanfall kan jag lova....
Hittade ingenting där heller fast jag letade som en idiot. Insåg att vi inte kunde åka till ytterligare ställen för att leta så jag gav upp och vi for hem.

Peter slängde upp TV:N och sedan for han iväg på pokerkväll.
Glenn, Linnéa och Andréa kikade förbi en stund och sa hej.

Lina och Nea gosar i soffan...


Linnéa har spanat in Linas napp...



Två söta kusiner...


Glennsan var både tött o hungrig och parkerade på golvet.

Sedan har det varit Dansbandskampen för hela slanten. Ska snart försöka få Linan i säng och efteråt blir det att öppna en öl (i brist på en iskall Absolut Päron-drink) och börja att slå in alla paket. Såg att "De Omutbara" går på TV:n senare så den ska jag också försöka att hinna se.
Imorgon får det bli Operation Julstädning i sista minuten. Förstår inte...i tisdags tyckte jag att det såg hyfsat ut här men nu är det rena kaoset igen. Blir säkert en lång och härlig dag med dammtrasan i högsta hugg....

Nu ska jag försöka lägga in lite bilder från tidigare under veckan....


Frukost i stearinljusets sken....


Peter hittade Stefans gamla tågbana på vinden och den gillade Angelina skarpt.


Lizzie i badrummet där hon trivs bäst...


Vi har hittat den försvunna tomten!


Jag med strykjärnet i högsta hugg!


Granen på plats men den lutar så det får vi fixa till innan vi klär den imorgon...


Kolla in den lilla röda pallen under Angelina! Den tillhör en av mina tygtomtar och är inte anpassad för tvååringar, men det struntar ju Angelina i....


Peter har tagit den här bilden när han experimenterade med kameran. Tyckte att den var fin så den fick komma med....

Nu ska jag natta Linan och hoppas att hon somnar gott....Natti natt


Larz Kristerz -värdiga vinnare...



Har nyss kollat färdigt på finalen av Dansbandskampen. Naturligtvis var det ju redan på förhand klart vilka två som skulle duellera på slutet men om man som jag tittar utan att ta hänsyn till tävlingsmomentet så spelar det ingen roll. Missade i stort sett de första låtarna som banden framförde men de har man ju hört förut ändå. Roligare var det att följa de överraskande bra nyskrivna låtarna. När Larz Kristerz satte igång att spela "Carina" så sa jag direkt till Stefan: -De vinner!
Låten var ju i alla sin nördighet hur jäkla dansvänlig och cool som helst. Texten var ju också helt suverän! Låten fastnade som klister på näthinnan och det känns som om man kommer få höra den ett antal gånger till i framtiden....

Scotts låt däremot gillade jag inte alls. Gapig och skränig och så var det någon som sjöng falskt mest hela tiden. Scotts version av "Inget stoppar oss nu" var däremot väldigt bra. Skulle inte tro att Scotts behöver bekymra sig värst för sin framtid i vilket fall. Det blir Melodifestivalen nästa som kommer att göra dem ännu mera i ropet. TV är verkligen det magiska forumet....

Larz Kristerz vann på sin oerhörda charm, sin musikalietet och att de alltid spelar med en oerhörd glädje och med ett sväng som inte liknar något annat band som har deltagit. Klassisk dansbandsmusik helt enkelt. Sånginsatserna är väl sådär ibland men det gör inte värst mycket för det kompenserar bandet med sin spelglädje.

Min mamma blev som oerhört förvånad när jag avslöjade att jag följde "Dansbandskampen" slaviskt. Jag är indoktrinerad med dansbandsmusik i princip sedan jag föddes och sedan de tidiga tonåren har jag alltid sagt att jag HATAR dansbandsmusik. Kanske lite att överdriva men det är ingen musikstil som lockar mig direkt. Jag kommer inte heller i fortsättningen att lyssna på varken Larz Kristerz eller Scotts men som underhållning har Dansbandskampen varit väldigt rolig trots att samma band har gått vidare hela tiden....och slutligen: Det finns inget snack om saken....Peter Settman är i särklass den bästa programledaren som finns i Sverige.

Felräkning på hög nivå....

Snart är det sängedags för imorgon ska vi till Karlstad och handla de sista julklapparna. Gruvar mig litegrann. Det är det värsta jag vet att stånga sig svettig med en massa folk i affärer. Särskilt när man ska ha en viss klåfingrig tvååring med sig.
Vi ska ta en tur till Kristinehamn också för min ärade sambo har fått för sig att han äntligen ska skaffa sig en sådan där platt TV och han hade tydligen hittat något på Blocket. Jag har också ett ärende till dit men varför kan jag inte avslöja....
Hur som helst så kommer det säkert att ta på krafterna så det är bäst att sova ordentligt i några timmar.

Blev inte så hektiskt på jobbet som befarat. Det var faktiskt värre förra fredagen. Dessutom jobbade vi tre direkt ifrån start idag och då blir det skillnad. Gjorde mina sex sista smörgåstårtor för den här veckan och det var nästan att jag dansade en liten glädjedans efteråt....

Har väldigt ont i ryggen till och från och om jag gissar rätt så har jag en låsning på vänstersidan långt ned. Skulle tro att jag har fått det på grund av allt Angelina-bärande. Inte så nyttigt att släpa runt på en 13-kilosflicka på vänster arm i tid och otid. Hon har ju faktiskt ben själv och är fullt kapabel till att använda dem. Får bli en sväng till herr Broman i Åmot efter helgerna tror jag....

Linan hade busat en hel del med Peter idag. Bland annat hade hon lyckats skruva upp avloppsröret under handfatet och rota upp massa kattsand med spaden ur kattlådan. Ibland är det lugnare att vara på jobbet.
Idag somnade hon dock ordentligt för hon hade inte velat sova på dagen. Första kvällen på hela veckan!

Eftersom Idol är slut så kunde vi äntligen kolla in "På spåret". Fullkomligen älskar detta program. Vi är jättenördiga och sitter med pennan i högsta hugg och "tävlar" vi också. Idag skrapade vi ihop 31 poäng. Inte så jättebra men då missade vi helt på den första resan. Jag gissade Sydney på 6 poäng med tanke på tennisen och glömde bort att den avgörs i Melbourne. Försent. Däremot så tog jag Värnamo på tio poäng. Då känner man sig lite stolt.....

Dagens felräkning:
Hörde nyheten på Värmlandsradion imorse. Kommunen har använt sig av fel kalkyler vid upphandlingen av äldrevården och kommer "bara" att spara drygt två miljoner på att Carema tar över och inte nio som planerat. Aj aj aj....och detta som det har varit sådant liv om redan innan. Inte kommer det att bli bättre nu....
Det är ingen vidare start det nya kommunalrådet har fått och jag tycker faktiskt synd om henne. Ingen rolig sits att hamna i direkt ....

Dagens vad-var-det-jag-sa:
Fröken Röd med sin "allting som ni kan göra kan jag göra mycket bättre"-attityd står mig upp i halsen! Det är alltid väldigt lätt att stå vid sidan av och ständigt kritisera och tycka att man vet bättre....Lite ödmjukhet någon gång skulle nog inte skada och då kanske (bara kanske) någon skulle vilja samarbeta med dig! Vem det handlar om kan ni ju lista ut själva....

Dagens grattis:
Till Anja Pärson och Mats Sundin. Till Anja för den efterlängatade segern och till Mats för att han äntligen har bestämt sig. Tror dock inte att han får hålla den där Stanley Cup-bucklan ändå....men håvar in några miljoner till kommer han definitivt att göra...

Nu....Gonatt allihopa!


Litt tå hört...

Idag har jag egentligen inget speciellt att blogga om. Jag är för trött och seg för att komma på något att skriva om.
Skulle kunna sova dygnet runt just för tillfället tror jag.
Imorse när jag åt frukost så undrade jag hur längesedan det var solen tittade fram egentligen? Det känns som evigheter sedan....

Hann att fixa tre julklappar innan jag började jobba tio så nu är det inte värst många kvar på listan.
Lite lugnare på jobbet idag men ändå en hel del att göra. Det blir inte trist i alla fall.
Åkte till ÖB för att se om de hade hittat Linas snuttefilt men det hade de inte. Undrar vart i hela friden hon kan ha lagt den....

Nu ska jag försöka lägga lite barn så kan man kanske packa in lite paket sen. Skönt att inte ha allt att packa på en gång.
Sedan har jag gömt klappar lite överallt i huset så jag är lite orolig att jag glömmer någon.

Imorgon blir det nog en ganska så tröttsam dag gissar jag. Barnbidrag och säkerligen många som har fått lön i förskott så det kan nog bli en smärre invasion. Därför ska jag jobba heldag även den här fredagen. Skulle verkligen behöva komma ned till Apoteket för att köpa stödstrumpor. Mina ben svullnar ju så fruktansvärt och det gör så ont! Provade morsans stödstrumpor i somras och det var jätteskönt.

Läser att Riksbanken vill slopa femtioöringarna. Inte en dag för sent säger jag. Vilken nytta gör de egentligen? Bara ivägen och pyttesmå och krångliga att hantera. Risken finns väl i och för sig att priserna alltid avrundas uppåt.

Läser vidare att en pojke i USA har blivit nekad en grattis-hälsning på sin födelsedagstårta. Anledning? Han heter Adolf Hitler. Hans föräldrar som påstår att de inte är nazister har döpt Adolf syster till Joycelynn Arian Nation och har hela huset prytt av hakkors. Hmmmm....inte nazister va???

Dagens önskelista:
1. snö-är så himla trött på regn
2. Bryan Adams "Something about christmas time"-har inte hört den än i år
3. tofflor-för det drar så jäkla kallt om fötterna
4.massage-skulle verkligen behöva det
5. barn som somnar tidigare på kvällen-skulle behöva lite lugn och ro någon gång under dagen
6. vinst på Postkodlotteriet- skulle behövas i dessa tider
7. Städning- en städfirma skulle gärna få göra några timmar i mitt hus innan julafton
8. En stor drink gjord på Absolute Päron, lime och sprite-för att det är så himla gott!
9. Ny film för Angelina-för att jag är så vansinnigt trött på Teletubbies och Pippi. Det enda hon vill se.
10. En kram-det är alltid härligt!

Det var allt för idag....Gonatt!

Julklappsbestyr

Orkade helt enkelt inte med att blogga igår kväll. Var ganska mäktigt sleten efter en dag som spenderades först i Töcksfors och sedan i badhuset. Dessutom så fortsatte Angelina med sin vägran att somna på kvällen. Hon var helt otroligt uppspelt igår kväll. Kanske får dra ner lite på sovandet under dagen?

For till Töcksfors med förhoppningar å att kunna fixa de sista julklapparna men tji fick jag. Det gick inte att få tag på en enda grej av det jag skulle ha! Väldigt trist tycker jag när man verkligen inte har någon lust att åka till Karlstad för att julshoppa...
Däremot köpte jag en rosa sparkcykel till Angelina på Brio. Den stod upp-packad i affären och hon var genast där och ryckte i den.
-Tinky Winky ha sån, konstaterade Angelina och satte full fart genom affären.
Tinky Winky är en av figurerna i Teletubbies. Visserligen är det inte den figuren som har en sparkcykel men det är ju inte så lätt för henne att hålla reda på....
Lyckades faktiskt både betala och forsla ut den utan att Angelina fick se att jag hade köpt den.
Gick runt ett tag och kollade men Angelina är inte direkt lätt att ha med sig i affärer nuförtiden så man blir fort ganska nöjd. Hon rycker och drar i allt, springer iväg så man får lite smått panik och totalvägrar att sitta snällt i vagnen.
Det är otroligt mycket testande av gränser just nu och det sliter en del märker man...

Angelina lyckades att tappa bort sin snuttefilt igår eftermiddag. Lite smått panik. Hon har ju visserligen två andra men det är inte alltid som de duger. Skulle gissa att hon tappade den på ÖB när vi var där så jag får åka och kolla om de har hittat någon. Det gick i alla fall bra i igår kväll....

Nu ska jag snart väcka Stefan och köra ut honom sedan är det dags för jobb igen.
Peter kom hem redan i går kväll så Angelina behöver inte gå till dagis idag. Nu blir hon ledig jättelänge.
Peter hade fixat en ädelgran som såg väldigt fin ut. Nu gäller det bara att få tag på lite fler julgranskulor. Har för mig att  några flög i golvet ifjol eftersom den granen barrade så in i Norden så förrådet behöver att fyllas på.


Bajs på väggarna...

Andra kvällen på raken som jag somnar ifrån alltihop. Den här gången vaknade jag lite tidigare dock men resultatet blir samma. Jag måste gå upp på toaletten och då är det kört att somna om på en stund.
Vet inte varför Angelina totalvägrar att somna fast hon är så trött. Envis som en gris är hon och ligger och spärrar upp ögonen och sparkar och grejar med allt för att INTE somna.

Hon hann att ställa till med en hel del bus igår också.


Här plockar hon till exempel lydigt tillbaka sina strumpor i korgen efter att jag strängt har sagt till henne. Vet inte varför hon prompt ska hälla ut alltihop på golvet flera gånger per dag. Ibland tar hon hela byrån med kläder också...

Men det buset var ganska lindrigt i jämförelse med det andra....Första gången jag försökte lägga henne så läste vi först i anlig ordning och sedan efter ett tag hörde jag att hon var uppe och rumstrerade runt.
Stefan sa att hon hade tänt ljuset och satt på golvet och läste. Tänkte att detta var OK för hon brukar krypa tillbaka till sängen och somna efter en stund. Sedan gick jag ned och började skura. Då hör jag Stefan ropa:
- Du får nog byta på Angelina för det luktar bajs ända hit.
Jag skyndar mig upp med en hemsk aning som tyvärr strax blev bekräftad. Hon hade gjort en repris av vad hon gjorde förra veckan hos morsan. Hon hade varit i blöjan med händerna och kladdat bajs både på sig själv men framför allt på väggen. Det luktade pyton i hela rummet! Fy fabian så äckligt! Inte någon partyhöjande incident må jag lova....
Fick granska hela rummet för att se vad hon mer hade kladdat på men det verkade som om jag hade kommit i hyfsad tid i alla fall. Snuttisen fick sig i alla fall en välbehövlig tvätt och det fick hon ta som straff....

I övrigt har det varit ytterligare en hektisk dag på jobbet. Jag har i princip ägnat hela dagen åt att producera smörgåstårtor. När man ser mina händer så kan Askungen slänga sig i väggen. På vintern blir jag så torr på händerna och det blir inte bättre när man tvättar händerna typ 100 gånger om dagen och hanterar citroner, tomater och räkor hela dagarna. De ser helt enkelt för jävliga ut för tillfället.
Idag var det en sådan där riktigt jobbig dag när allt jäklades med mig. Ingenting fungerade smidigt. Ett tag var jag så frustrerad att jag bara ville gå hem och grina men det brukar ju ordna upp sig till slut vilket det också mycket riktigt gjorde...

Måste bara berätta om en sak som hände igår som gjorde mig riktigt arg.
Vi har en stor trä-lykta utanför som vi har ett brinnande blockljus i om dagarna. PÅ eftermiddagen kom en kund in och berättade att en hund hade rivit omkull lyktan och att ljuset fortfarande brann så det var nog bra om jag skyndade mig ut och tog hand om det. Sprang ut fort som bara den och där på trappan står en man och han säger indignerat till mig när jag kommer i full fart:
- Akta koppen! och gör en svepande rörelse ned mot trappan.
Han har helt sonika ställt ned en full kaffekopp mitt framför entrédörren och själv stod han på första trappsteget och rökte. Jag blev grymt irriterad och frågade inte lite syrligt om det var hans hund, för nu hade jag fått se att hunden (ett stort jäkla schabrak med nithalsband på) stod fastbunden i stolpen bredvid lyktan och hade snurrat sig runt både stolpe och omkullstjälpt lykta och försökte utan resultat att komma loss.
- Jaa svarar mannen helt oberört.
Jag undrar i mitt stilla sinne hur någon kan vara så fruktansvärt nonchalant och skyndar mig fram till lyktan som halvt om halvt redan brinner i träet.
-Ojdå, pressar mannen fram och står fortfarande som fastnitad i trappan och fortsätter oberört att röka. Efter en stund har jag i alla fall lyckats släcka ljuset samt den lilla branden,  trasslat loss koppel och hund, demostrativt flyttat lyktan långt bort ifrån hunden och slutligen arg som ett bi gått förbi mannen och muttrat ett halvhögt: "Jävla idiot".


En sak som jag har funderat lite över är nedfällda eller uppfällda toalett-lock. På cafét har vi vår städskrubb innanför kundtoaletten så man går ju igenom några gånger om dagen och ibland är man ju där och kollar så det finns papper, tvål och sådana grejer. Jag tror aldrig jag har kommit in på toan och toalocket har varit nedfällt. Det är ju egentligen helt otroligt. Och varför? Jag har i min enfald alltid trott att det bara är karlar som aldrig fäller ned locket men det kan ju inte stämma för vi borde ha ungefär lika många män som kvinnor som använder toan och jag kan väl omöjligt alltid komma in efter att en karl har varit där?
Elller är det bara jag som fäller ned locket och är jag onormal eller? Stor fråga det där...ha ha ha...
Sedan hör det ju till saken att jag har fåniga tvångstankar om att locket MÅSTE vara nedfällt när toan inte används så det är nog trots allt jag som är lite sjuk i huvudet....
Det där började när jag såg ett program för hundra år sedan om hur stora problem de hade i New York med att stora råttor kröp upp ifrån avloppen och upp ur toaletterna. Jag ryser fortfarande när jag tänker på det...

Nu börjar de sista idéerna inför julklappsinköpen att poppa upp så det ska nog hinna färdigt i tid i år också....
Imorgon får det nog bli en tur till Töcksfors för det är en del jag ska ha där. Angelina blev överlycklig när jag berättade det. Att hon ska få åka både till shoppingcentret OCH badhuset på en och samma dag blev nästan för mycket för henne....

Måste verkligen skicka julkorten också imorgon. Dagarna går obönhörligt fort och det är lätt att glömma bort. Ska inte skicka så många så det går ganska fort....

Peter berättade att han kanske kanske kommer hem redan imorgon om inget oförutsett inträffar. Hurra! Nu blir han hemma i flera veckor!!!! Gött de....

Jag och Stefan har snart ätit upp allt julgodis så nu är det dags att göra mer...

Näe nu är det nog dags att försöka somna om igen....




Nu har jag gjort det igen...

Somnat med kläder och allt på och vaknat mitt i natten och varit helt övertygad om att jag har försovit mig å det grövsta. Hade jag ju naturligtvis inte gjort, men nu är jag i alla fall vaken....
Fick lägga mig bredvid Angelina igår som vägrade somna i sin säng. Vi låg och lyssnade på julmusik med min mobil och då somnade vi båda två. Undrar hur länge Stefan var uppe innan han upptäckte att att det var sängdags? Stackarn...

Ja jag måste erkänna att jag går på tomgång just nu. Massvis att göra både på jobbet och hemma och jag känner själv att jag är bara så himla trött hela tiden. Har absolut ingen ork kvar. Igår kväll var jag så sur och grinig så jag blev lett mig själv.
Angelina fick sig några skopor ovett bör nämnas. Inte helt oförtjänt förvisso. Just nu så går det inte att lämna henne en endaste sekund innan hon hittar på något bus.

Blev lite längre arbetsdag än vad jag hade trott igår för Lotta fick häva sig iväg och hämta Mikaela på skolan. Hon mådde illa. Men jag jobbar tusen gånger hellre än att ha en eventuellt magsjuk unge i mitt hus....
Trodde att det skulle bli lite mindre norrmän den här veckan men om så blir fallet så har det inte börjat klinga av ännu i alla fall.... Vi hade minst sagt fullt upp att hinna med allt. Men även om det är stressigt ibland så är det otroligt mycket mer inspirerande att jobba när det är full fart än till exempel de där dagarna i november när vi gick på varandra och trampade för att det var stendött.

Angelina var precis så trött som jag trodde när jag skulle väcka henne inför luciatåget igår morse. För att få upp henne överhuvudtaget fick jag muta henne med att hon fick öppna chokladkalendern.
Att få på henne tomtedräkten gick bra men hon surade allt lite och hon deklarerade att hon "inte ville sjunga".
Det gjorde hon inte heller. Inte en ton. Inte ens " I ett hus vid skogens slut" som jag vet att hon kan. Hon gjorde entré i lussetåget med nappen i munnen och snuttefilten i handen. Sen stod hon mest och stirrade förundrat på alla föräldrar som stod och tittade. Hon grinade i alla fall inte så man får vara glad över det....
Efteråt blev det fika inne på dagis och jag hade för en gångs skull inte bråttom så vi kunde sitta ett tag och vakna till med lite kaffe.


Trött och sur liten tomtenissa


Med nappen i munnen. Det är mormors näsa som sticker fram om ni undrar. Fick inga bilder på själva lussetåget för jag tog kort med dagiskameran så jag hann inte....


Linan äter pepparkaka.

Nu har vi bestämt att det blir party på juldagen...Ska bli riktigt riktigt roligt faktiskt. Det var evigheter sedan jag och Peter orkade ut på juldagen.

Har äntligen fått in lite musik på min mobil. Bara julmusik förstås men jag saknade en hel del låtar så jag tror att Peter har raderat dem. Grrr...

Undrar vad jag ska göra nu? Skulle behöva hitta en aerobic-DVD så jag får lite inspiration till ett nytt pass. Tre veckor går fort och vips så ska man sätta igång igen och då får man kasta ihop något i sista sekunden....Ny musik ska också fixas.
Nja... känns lite överambitiöst att pyssla med halv fyra på morron så det får nog bli att jag läser tidningen istället....

Dax för luciatåg

Nu är det snart dags för Angelina att ha sitt luciatåg på dagis. Ska snart gå och väcka henne tänkte jag.
Problemet är att veta hur mycket kläder man ska ta på eftersom de är ute och har tåget. Överdragsbyxor får det bli i alla fall.

Sedan ska jag åka till jobbet och kasta mig över alla smörgåstårtsbeställningar. Jippi! Har verkligen ingen arbetslust alls idag känner jag. Det enda som är lite skönt är att alla kvällar är fria den här veckan. Styrelsemötet på torsdag blev flyttat så inte ens det behöver jag tänka på...

Nu ska det bli intressant att se hur lång tid det tar att väcka Linan och se vilket humör hon är på....

Tomtar på loftet och ett massivt julbord

Nu börjar det bli ganska sent denna söndagkväll och jag har ett litet problem.
Angelina somnade som en stock i bilen på väg hem ifrån julbordet och har sovit i över tre timmar. Nu är hon däremot pigg och vaken och sitter i Stefans rum och kollar på Pippi Låmgstrump. Kruxet är att hon ska vara färdigklädd och klar för luciatåg på dagis 7.00 imorgon. Kan bli lite trixigt det där misstänker jag....

Som sagt har vi varit på julbord på Norlandia idag. Min snälla fader bjöd hela gänget och det var suveränt gott. Tack så hemskt mycket pappa!

Angelina har satt sig till bords. Hon fick i sig ganska mycket faktiskt. Köttbullar, korv, ägg, skinka, glass, en clementin och en apelsin. Inte illa.


Linnéa var finklädd och hur söt som helst!


Sen fick hon ligga i vagnen och leka en stund...


Pappsen och faster väntar på maten...


Stefan har gett sig på bordet med småkakor...



Glenn har smuttat på snapsen....



Väldigt suddig bild men det här är min tallrik med den varma maten. Då hade jag redan ätit en före det med den kalla maten. Behöver jag tillägga att jag blev mätt? Har inte ens käkat kvällsmat.



Personalen tog fram leksaker till barnen men Angelina var övertrött och mer intresserad av att springa omkring och kladda på fönstrena....


Stefan leker med Linnéa som fick ett täcke att ligga på.



Linnéa leker med Fisher Price-hunden som tydligen alla barn älskar. Angelina fick en sådan i julklapp när hon var tre månader och hon har lekt hur mycket som helst med den....

Har inte fått så värst mycket mer uträttat idag egentligen. Har småplockat lite och fått ned resten av julsakerna från vinden. Visste inte riktigt hur jag skulle få plats med alla tomtar men nu är de utplacerade i varenda vrå av huset. Nu är det bara julgranen som fattas och den är det Peters uppgift att fixa.
Såg i lådorna att det hade varit möss där och rumstrerat. De hade inte haft sönder något mer än tidningspapper så det var ju bra. Det är första gången sedan vi flyttade hit som vi någonsin har sett spår efter möss. Det blir att gillra fällorna...


Min samling av jultomtar. Ja jag vet....ganska sjukt egentligen....ändå upptäckte jag några till i en låda lite senare...


Hittade konstigt nog inte den största tomten som jag har fått av morsan. Har en svag aning om att den var borta redan ifjol. Eftersom den är cirka 50 cm hög så borde den vara lätt att hitta-men icke. Tror att Peter är lite blind. Den ligger säkert på vinden men eftersom det finns möss där så kommer i alla fall inte jag gå upp och titta....


Den här tycker jag är otroligt cool. Det är Angelinas men jag kommer inte ihåg vem hon fick den av....

Fick så fruktansvärt ont i nacken och huvudet efter julbordet så jag tog en Ipren. Höll på att ta en kvarbliven Citodon som låg i paketet men upptäckte det i sista sekunden som tur var.

Imorgon funderar jag på att åka till Töcksfors och fixa lite klappar. Vore skönt att inte ha kvar allt till sista sekunden som vanligt.

Luciakväll

Japp då har man jobbat färdigt för den här veckan, handlat, lagat mat, ätit och nu är jag väldigt väldigt trött. Somnade till i några sekunder på soffan efter maten.
Provade på något nytt idag. Medelhavsgratäng hette det och bestod av pasta, äggstanning, tomater, basilika, oliver och en massa massa lök av olika sorter. Jag hällde i lite knaperstekt bacon också. Var helt OK men inte så gott som jag trodde det skulle bli.


Senare ikväll ska det bli lite kex och ostätande med lite vitt vin till. Får festa till det litegrann såhär på lucia.

Annars så har jag inget annat speciellt planerat för resten av kvällen. Är som sagt ganska sliten efter den här veckan. Nästa blir nog inte värst mycket bättre befarar jag. Ska jobba extra på måndag för då har vi mängder med smörgåstårtsbeställningar.

Imorgon ska jag be Peter att ta ned alla tomtar från loftet. Börjar bli dags att få fram dem nu innan de ska slås in i tidningspapper och tillbaka upp på vinden igen. Funderar även på om jag orkar bry mig om att göra egna julgrupper i år också. Lite kul är det allt men jag vet inte riktigt var jag ska ha alla. Dessutom har jag en svag misstanke om att Angelina kommer att plocka bort varenda liten dekorationsgrej ifrån dem. Får fundera lite över den saken tror jag.

Sen var det ju det där med julklappar också...har fortfarande de svåraste kvar att köpa till. Peter fixade i alla fall Stefans julklapp igår och han visade stolt upp att han själv hade slagit in paketet.
- Vad bra svarade jag. Nu vet vi ju vems lott det blir att slå in ALLA julklappar i år och det blir inte jag i alla fall. Hans inslagning var typ 1000 gånger snyggare än vad mina är.
Spelar ingen roll om jag packar in 1000 paket så blir det aldrig bra. Typiskt en sådan grej som jag inte har tålamod för.

När jag kom hem förut så hade Peter tagit med Angelina ut och byggt en snölykta. Provade pulkan litegrann men den var för liten så Angelinas ben stack ut. Får köpa en större. Dessutom frös Angelina och ville in ganska snart.

Blev förresten väldigt besviken på Luciatåget imorse. De var ju bara typ 7-8 st med en gigantisk kör bakom som man dock inte fick se. Sedan var det tjejen som inte ens var med i tåget som sjöng någon jäkla bossanova-låt. Mitt uppe i alltihop så visade de intervjuer och bilder från andra lussefirande på Turistbyrån och dylikt. Inte lite till stämningsdödare det.
Sedan undrade jag vart barnen var? Jodå de dök allt upp till slut. I T-shirt. Inga tomtar, pepparkaksgubbar eller stjärngossar. Då stängde jag av TV:n och tänkte att det var bättre förr.
Då gick man luciatåg på ett gammalt slott eller liknande, inte ett gammalt elverk. Då var det hur många tärnor som helst och barnen var jättefina i sina diverse dräkter och framför allt: De sjöng julsånger. Traditionella hederliga julsånger typ: Midnatt råder, Pepparkaksparaden, Goder Afton, Betlehems stjärna osv. Kalla mig gärna gammalmodig men när det gäller julen så tål jag inte att den moderniseras.
Blåbärsglöggen smakade dock himmelskt men jag hade glömt att ta med lussebullar från cafét så jag fick nöja mig med två pepparkakor till.

Nu ska jag försöka ta tag i mitt lata jag och försöka få något vettigt uträttat. Tömma Peters papperskorg till exempel som har skulle ha tömts för en månad sedan ungefär....

Lusse-mys

Det är så himla typiskt! Idag när jag faktiskt kan sova nästan en och en halv timme längre så vaknar jag jättetidigt. å andra sidan somnade jag strax efter Idol igår så jag har ju sovit mer än jag brukar. Nu ska jag snart gå och göra iordning blåbärsglöggen och mysa ned mig i soffan framför luciatåget på TV. Missar jag nästan aldrig....
Sedan är det dags för att ta en dust på cafét igen. Var i ärlighetens namn ganska slut igår kväll. Mina vader gjorde så ont att det var plågsamt. Ska prova några andra skor idag. Får se om det blir lika stor rusch idag. Skulle inte tro det men man vet aldrig...

Nu ska jag visa lite bilder från hockeyn i torsdags....


En förväntansfull Stefan i full mundering...


Suddig bild på spelar-entrén


Det första som hände  (efter HVs ledningsmål) var att domaren av någon anledning brakade rätt in i sargen....


Jubel vid FBK:s 1-1-mål.


Ståplats


Måfåbild...


Inget mål fast pucken var inne...domaren hade blåst före....


Jonas Gustavsson var bra som vanligt


Här var det väldigt nära....


Lite gruff framför målet


Färjestad tekade klart bäst


Äntligen! 2-2-målet gjordes av Jörgen Jönsson men satt långt inne trots att FBK sköt över 40 skott!


Peter är väldigt koncentrerad på matchen...


Neeej! HV 71 gjorde segermålet med endast 11 sekunder kvar av matchen. Skit också, tycker Stefan.

Måste bara säga att diskussionen om att Kevin i Idol skulle vara något proffs bara för att han har varit med i Maltas melodifestival är minst sagt löjlig....Han var bäst och en värdig vinnare helt enkelt och troligtvis den gladaste Idol-vinnaren någonsin. Däremot är hans musiksmak lite udda verkar det som....

Nu är det dags för lusse-mys framför TV:n. Helt för mig själv....


Idol-final

Nu är det snart dags att få reda på vem som vinner årets Idol. Både Alice och Kevin var grymma idag!
Jag håller dock fortfarande på Kevin. Han har varit genomgående bäst sett till hela hösten och dessutom är han en entertainer. Däremot kändes det som om han var liite för mycket övertänd idag och hans flåshurtiga skratt kan man klara sig utan ibland. Men annars är han helt grym! Hejja Kevin!


Kaos!

Oj oj oj va skönt att sitta ned i några minuter och få lite mat i sig. Är på jobbet och här är det ett smärre kaos idag.
Är ganska så trött också eftersom vi var på hockey igår och kom hem sent. Var halvt medvetslös imorse...
Fick gräva fram BMW:n också som har stått still i två veckor. Den startade otroligt nog på första försöket. Min lilla pärla!
Sedan hackade den inte en enda gång heller vilket är lite mysko. Den har ju hoppat och studsat som bara den så fort jag har kört på ettan.

Får försöka lägga in lite hockey-bilder senare ikväll om jag hinner och orkar. Trist bara att det blev ett så nesligt slut på matchen. Förlust med 11 sekunder kvar!

Ikväll är det Idol-final och då ska jag faktiskt titta. Heja Kevin!

Nu måste jag återgå till kaoset...So long,,,,

SVT är en öken-kanal!

Blev rejält besviken förut när jag skulle krypa ned i sängen och avnjuta ett program av The Tudors. Istället sände SVT den där dödstrista nobelmiddagen. Alltså ärligt! Inte f-n betalar jag licenspengar för att se folk sitta och käka mat i flera timmar. Skiter högaktningsfullt i vilka berömda och fina människor det än sitter vid de där borden, det är så fucking boring så det finns inte....Sen ska allt kommenteras också. Vem som sitter bredvid vem, vilka klänningar och designers de har osv. osv. Huuuuhuuu......

SVT skulle kunna skicka hit en kameraman just nu och filma mig när jag äter en äggmacka på det torraste bröd jag någonsin ätit och dessutom framför datorn så det ramlar ner lite rester i tangentbordet. Smidigt... Skulle inte tro att det skulle bli någon succé men ändå mer hålligång än på nobelmiddagen....Nåja nog om detta. Får hoppas att Tudors kommer igen nästa vecka....

Har som sagt varit på badhuset så jag känner mig som vanligt som ett utsketet lingon efteråt. Jag blir så himla slut bara när jag har varit där. Måste vara bastubadandets fel...
Marielle fick följa med idag eftersom Mikaela var med förra veckan. Rätt ska vara rätt. Badade cirka en timme och det räcker mer än väl.


En rödögd och rätt så slut Stefan sörplar i sig en Slush



Angelina leker med Barbie-bilen i Marielles säng


Marielle med katten som jag inte kommer ihåg namnet på...

Sedan åkte vi till Glenns och Andréas hus för att kolla läget. Hade hänt en del sedan senast jag var där. De har i alla fall fått bort de där hemska panelväggarna. Idag hade de kopplat på pannan också så det tar sig....men herreguuud vilket slitgöra de har framför sig. Är inte avundsjuk.

Har pratat med Peter en stund för första gången sedan i söndags. Han hade en del jobb verkade det som. Gött för honom dä!
Ska bli så skönt att ha honom hemma i flera veckor på raken. Då kanske jag kommer i säng i rimlig tid också på kvällarna. Just nu känns det som om jag är trött jämt. Längtar efter lite julledighet.

Har fortsatt att försöka komma underfund med min mobilkamera. Försöker att lära mig samtliga funktioner så att allt ska bli bra, men det tar lite tid. Har ju inte direkt hängt med i utvecklingen när det gäller mobiler de senaste tio åren så jag har mycket att lära....Här har jag i alla fall lagt in två videoklipp från idag : http://www.bibgot828.blogspot.com/

Nu har jag käkat färdigt mina äggmackor så nu är det snart sängdags. Ska bara försöka slutföra lite bokföring först. So long. Avslutar dagens blogg med två härliga bilder av Lina när hon sitter och trugar på pottan.



Lina på pottan...

Finbesök!

Andréa och Linnéa kom och hälsade på efter vårt godisbak. Vi åt lussekatter och provsmakade Snickers-kakan. Mycket gott!
Linnéa har blivit så himla stor så man kan knappt fatta det! Idag var hon bli som sola själv och låg på golvet och tuggade på Angelinas gummidjur....





Medan jag och Andréa pratade om julen så smög Angelina iväg på sitt rum och drog ut alla kläder ur byrån. Jättekul...Idag har hon varit helt otroligt på att dra fram grejer.
När Andréa och Linnéa hade åkt hem var det hög tid för Angelina att sova. Det ville hon såklart inte, men hon somnade direkt när jag lade mig bredvid henne. Nu kan hon nog sova en stund gissar jag.
Nu ska jag ladda för vårt badhusbesök senare i eftermiddag. Då kan man behöva lite extrakrafter....

Gottigott!

Nu är det fullt stök i mitt kök. Håller nämligen på att göra lite julgodis....eller julgodis och julgodis....godis helt enkelt.

Har gjort wienernougat och Snickerskakor än så länge. Ska ge mig på en dubbel sats med chokladbollar också. Sen får jag ta resten en annan dag....


Snickersklet....



lite smält choklad....


...och vips så är det klart!

Vaknade nyss med ett ryck...

...och kände följande saker: först och främst rädsla. Sedan törst, skräck över att ha försovit mig samt kliandet i ögonen av  att sminket fortfarande satt kvar. Jag hade naturligtvis somnat med kläderna på och allt. Angelina fullkomligt vägrade att sova i går kväll så till slut fick jag helt sonika lägga mig ner i min säng med henne vid elvatiden. Tror att jag somnade först faktiskt....

Rädslan kom av att jag drömde en hemsk mardröm. Riktigt riktigt creepy så jag känner mig faktiskt lite rädd och ensam även nu såhär en kvar efteråt. Och jag som inte ens är mörkrädd!
Anade nog att jag skulle somna för jag hade för säkerhets skull satt alarmet på mobilen.
Hade jag inte varit så törstig och så kissnödig så hade jag kanske somnat om direkt. Nu vet jag att det inte går och så försover jag mig antagligen imorgon bitti istället...Tur att jag är ledig....

Idag har jag också varit ledig och gjort lite ditten och datten.
Faktiskt så har jag putsat ytterligare ett fönster i vardagsrummet. Hur det blev spörs när solen tittar fram men det är väl ingen risk att den gör ändå...Kände att det egentligen var lite för kallt för sådana sysslor.

Sedan var jag och Linan till bibblan och lånade tretton nya böcker att läsa. Konstigt nog blev det inga protester när jag skulle lämna tillbaka dem. Såg till att låna sådana med samma personer i handlingen så det gick bra.

Hoppade in en sväng hos Marielle som är förkyld och är hemma från skolan. Hon visade stolt upp sitt nya rum som blev jättefint. Angelina och hon busade en liten stund. Lina fick till sin stora glädje äran att hoppa i den splitter nya sängen.


Kolla in de supersöta blom-tapeterna!


Jättestor garderob


Hopp i sängen


Sedan rita lite på tavlan i Mikaelas rum....


Efteråt fortsatte vi upp till hotellet där vi åt dagens med morsan. Blev fisk idag också får jag vågade inte prova gulaschgrytan. Gott var det i alla fall.

På hemvägen somnade Angelina och även jag somnade till en kort stund på sängen när jag kom hem innan Stefan dök upp. Gött med lite powernaps.

Fixade lite tvätt och lite annat smått och gott på eftermiddagen. Angelina blev stormförtjust när jag faktiskt lyckades leta upp en Pippi-film på en gammal VHS-rulle. Till och med samma som hon brukar titta på hos mormor så lyckan var total!

Hade absolut sista träningspasset för i år under kvällen. Blev oväntat nog väldigt bra uppslutning. Fjorton stycken och nästan fullt! Kul! Körde ganska hårt med dem idag och skruvade upp tempot ordentligt ifrån start. Jag brukar öka sådär under terminens gång och det brukar funka. Hade ingen lust att gå dit innan men sedan när man väl är där så är det ju så kul!

Stefan var och såg Madagaskar 2 och tyckte hör och häpna att den inte var bra. Det är väldigt ovanligt att han tycker att filmer är dåliga....

Imorgon är det ytterligare en ledig dag och då ska vi till badhuset igen. Angelina har tjatat och tjatat och tjatat hela dagen om det så det finns inget annat....Annars är inte så mycket inplanerat men det brukar finnas saker att göra....jag är inte orolig....

Nu ska jag försöka somna om....





Lina läser Alfons!

Har experimenterat med min mobil idag. Har inte riktigt haft tid förut. Spelade in en liten snutt med kameran och lade in den på min mobilblogg. Kolla in:http://bibgot828.blogspot.com/ så får ni se själva!

Pigg o vaken

Yess jag klarade att gå upp när klockan ringde! Ja nästan i alla fall. Snoozade i tio minuter bara.
Nu ska jag försöka få upp snarknissarna bara....

Lite tå hörrt

Överlevde faktiskt aerobicpasset trots att det känna som om jag har en förkylning som kommer smygandes....
Idag var det som väntat ännu färre med (9 stycken) så nu är det bra timing att avsluta terminen. Var rejält trött efteråt för vi körde ett väldigt långt finalpass med högt tempo. Nu ska det bli gött att ta en paus och hämta ny inspiration....

Skrattade åt Angelina förut för hon läste "Lite sjuk"-boken helt innantill för mig. Det är typ bara två ord på varje sida men ändå. Hon prickade in alltihop och var väldigt nöjd med sig själv...

Försökte pott-träna lite mer idag men det gick galet. Kiss överallt....

Undrar vad Helle Saferides nya låt heter? Den är sjukt bra i alla fall....

Imorgon är jag ledig och funderar att göra Stefan till lags och baka pepparkakor. Hade även storslagna planer på ett pepparkakshus men där drar jag gränsen tror jag....Vet hur det blir...Ungarna är intresserade i typ en kvart sedan står man själv kvar med skiten....
Allt annat godis tror jag att jag väntar en vecka med. Annars finns det inget kvar till jul. Man lär sig av tidigare års misstag....Nougatpralinerna får jag nog göra kvällen före julafton eller något sånt...

Ska ta en tur till bibblan imorgon också för nu börjar jag bli väldans trött på att läsa de där böckerna för Angelina om och om igen...somnar nästan medans jag läser....

Nu är jag så jäkla frösen så nu måste jag ta en varm lång dusch och sedan ska jag zööööva hur gött som helst!

Stefan gav mig en väska som han hade sytt på slöjden. Var mäkta imponerad av hans hantverkar-kunskaper. Jag skulle aldrig ha kunnat knåpa ihop en sådan snygg väska. Tror knappt att jag någonsin gjorde klart något på syslöjden. Jag bara pratade....Det enda jag tycker är lite kul är att brodera. Lägger ut en bild på den snajdiga väskan imorgon....

Söv gött allihopa!


Äntligen lite bilder!

Min kamera har legat kvarglömd hela helgen his Jonas och Ulrika så jag har ju inte kunnat lägga in bilder från julbordet i fredags, men nu kommer de...Känsliga läsare göre sig ej besvär...


Välkomstglögg och Peter vill ha en finger med i bilden...


Var är maten?


Här äter vi för glatta livet! Delicious!


Johan vill inte vara med...



Vad har jag gjort nu?


The Vera-show har nyss börjat...



...och Ulrika skrattar så hon gråter...



Efterfest hos Jonas och Ulrika. Här går i alla fall Peter in för att sjunga "När vindarna viskar mitt namn" med riktig Roger Pontare-feeling. Jonas tar det lite mera coolt.



Vera diggar med....



Peter lade beslag på guran och försökte leda allsång. Tyvärr så kunde vi som vanligt bara halva verser och en tredjedels refränger...Den spriten den spriten...



Med micken i högsta hugg. Undrar vad jag sjunger??? Sjunger nog inte eftersom micken är så långt ifrån munnen....hmmm...försöker nog bara göra en sofistikerad min och misslyckas totalt!



Lite Nationalteatern fick igång dansbena på Johan och Vera...



Har en speleman en enda gång börjat nynna på en gammal sång...



Något så ovanligt som att jag har fångat Ulrika på bild utan en hand framför ansiktet!



Vi tyckte att det var bäst att lägga beslag på alla ölen...



...eller kanske inte....



...jäklar va roligt vi hade....



Jonas diggar också till Nationalteatern...



Bamsekram....


Vera bidde lite trött och men hon var ursäktad för det var vi allihopa....

Jättegod mat och jättebra sällskap gjorde en riktigt kul kväll! Tackar tackar Nettconnect med bossen Jonas i spetsen!
Blossa 07 va bäst!


Försov mig-igen!

Ska hämta andan lite och sätta mig ner en kort stund för att blogga när Angelina kollar på Teletubbies. Ska snart fixa lite käk åt oss innan det är dags för aerobic.
Idag har det verkligen gått i ett. Jag försov mig nämligen ända till sju imorse. I och för sig en bra dag att försova sig på eftersom Stefan inte behövde köras, men det blir upp och ned alltihop ändå.

Upptäckte att mina "gympanycklar" inte låg där de ska så jag fick lite smått panik. Hann inte leta efter dem heller så det har jag funderat över hela dagen. Jag vet att jag har dålig ordning på var nycklar är men den knippan brukar sällan försvinna.
Visade sig dock att jag hade glömt kvar dem i lokalen på simhallen så jag slapp att leta igenom hela huset i alla fall.

Stefans mobiltelefon är däremot fortfarande borta sedan i lördags. Som vanligt har han inte ens en aning om var han har lagt den men vi tror i alla fall oss vara säkra på att den måste vara i huset i alla fall. Den dyker nog upp så småningom....Den har ju redan varit borta ett halvår och sedan kommit fram menar jag....

Har rotat fram julskivan idag som jag spelade in till julavslutningen på gympan ifjol. Den får det bli på stretchen tänkte jag.

Nä nu får jag gå och kolla om pastavattnet kokar....

Snart jul!

Kom alldeles på att det bara är cirka två och en halv vecka tills julafton. Herregud vad fort tiden går. Känns inte som den riktiga julstämningen har infunnit sig än så imorgon ska jag mixa ihop en riktigt bra julskiva och lyssna på....
Jag tänkte först att jag skulle ge mig på att ranka de allra bästa julsångerna i mitt tycke men det har jag lagt ned tror jag....Har svårt att jämföra sådär. Jag vet i alla fall vilken jag tycker är bäst och det är "Fairytale of New York". Jag fullkomligt älskar den låten.....

Fick tag på ett par dojor till Stefan i Töcksfors ganska smidigt och bra. Helt plötsligt drar han storlek 38! Inte klokt....
Gjorde Angelina till lags och kollade in lite leksaker på Brio också. Sedan fick hon ta den sedvanliga turen i raggarbilen utanför Joes Diner. Då var hon nöjd sen.
Skrattade åt henne när hon skulle åka rulltrappa. När hon skulle upp så trampade hon i luften ett bra tag innan hon pladask föll på rumpan. Såg störtkul ut och hon var snabbt uppe på benen igen.

När vi kom hem så fixade jag lite med tvätten och under tiden roade sig Angelina med att gå in på toaletten och smeta ned hela sig i foundation och mascara samt att kladda ner både badkar och väggar. Jag hade haft bråttom innan vi for till Töcksfors och hade inte hängt upp sminkväskan högt på kroken som man bör och det straffade sig direkt. Det fick bli badet direkt för Linan. Sådana där små busgrejer har hon hållit på med hela dagen och då blir man smått galen efter ett tag. Hon somnade gott vid åtta-tiden så nu kan resten av dagen bli lugn hoppas jag.

Lite tå hört:
Det börjar nya avsnitt av Scrubs idag! Yees vad jag har väntat!

Tyckte att den där amerikanska tjejen i Zlips (Dansbandskampen) var riktigt äcklig att se på igår. Hon sjöng ju hur bra som helst men jag orkade inte se hennes kråmande och galna blick.
Däremot skulle Shake ha gått vidare istället för Larz Kristerz. De var riktigt bra. Faktiskt bättre än Scotts till och med.

Har ingen aning om vad jag ska köpa i julklapp varken till Angelina eller Stefan. Stefan önskar sig bara en sak och det är ett X-Box 360. Vad Angelina vill ha är mera dunkelt....

Jag önskar mig som vanligt lugn och ro i julklapp. Och kanske lite snö och minusgrader....

Sean Avery är en riktig tönt.

Träffade min före detta namne T.A i Töcksfors idag. Var väldigt längesedan vi sågs så det var verkligen kul. Hon bor numera i Oslo, jobbar som socionom, har gift sig och bytt efternamn så nu heter vi ju inte lika längre....Vi har dock samma initialer fortfarande...

Vilket evigt tändande och släckande det blir med alla stjärnor och adventsljusstakar. Borde nästan skaffa timer....men å andra sidan gör jag det så gärna bara för att det är så mysigt med ljuset....

Nu ska jag förbereda lite inför aerobicen imorgon. Sista passet för den här terminen. Då får det bli lite speciellt.

Söv gött



Söndags-agenda

Har nyss käkat en stadig frukost med bacon, ägg, smörgås, juice och kaffe så nu ska man väl stå sig ett tag. Ska plocka undan det värsta och sedan blir det raka spåret till shoppingcentret. Måste köpa nya vinterskor till Stefan. Har ingen som helst lust att åka dit idag men måste man så måste man....

Resten av dagen ska gå till att julstäda. Kanske putsa lite fler fönster om det håller uppe....

Somnade tidigt tidigt igår efter Dansbandskampen. Var helt slut. Sen var det ju inget bra på TV:n så då slocknade jag fort.

Nu får jag gå och bädda klart sängen. Har bytt sängkläder så ikväll blir det ännu skönare att krypa ner än vanligt...

Hörs senare...

Nu intar jag soffläge!

Äntligen kan jag slänga mig i soffan och bara softa framför TV:n. Ska bli så jäkla gött! Har missat Dansbandskampen två lördagar på raken nu så ikväll ska jag titta.

Har nyss lagt en hysteriskt trött Angelina. Mikaela och Marielle har busat med henne hela dagen plus att hon inte har sovit något. När de for hem så var hon så slut att hon bara satt och grät. Läste lite Alfons och Lilla Anna för henne och sedan slocknade hon på två sekunder....
Fick se att hon har två tänder på gång så nu får vi se om hon får någon feber. Hon brukar ha det när tänderna kommer fram. Troligtvis är det därför som hon har sovit oroligt den här veckan.

Har som sagt varit barnvakt hela dagen, men det var inga som helst problem. Snällare ungar får man leta efter.
Vi tog en promenad upp till godisaffären och de fick turas om att köra Angelinas vagn.
Sedan tog vi en liten fika på Broms och sedan handlade vi.
Resten av tiden har de busat med Angelina och sett på en Barbiefilm.

Jag fick åka upp till cafét vid fyra för att ta emot "buss-foket" tillsammans med Lotta. Allt gick smidigt och bra så vi var klara på cirka två timmar. Alla var jättenöjda och trevliga så det var riktigt roligt efter allt om och men som har varit före....

Just nu känner jag mig som ett geléhallon hela jag. Måste erkänna att jag är dödens trött och hoppas på att få sova en stund imorgon. Kanske inte så så stor chans eftersom Lina somnade så tidigt, men hoppas går ju....

Har inte hunnit att hämta kameran hos J. så bilderna från julbordet kommer inte förrän imorgon...

Trevlig kväll!

Barnvakt

Uppe och vaken, inte pigg men mår annars bra. Julbordet blev en ganska lindrig historia. Återkommer med bilder senare under dagen. Nu anländer snart Angelina och strax efter kommer Mikaela och Marielle. De ska vara här idag när Lotta och Tommy jobbar. Får se vad vi ska hitta på....

I eftermiddag ska jag upp till cafèt och hjälpa Lotta för då kommer det en buss med 35 personer som ska fika. Annars har jag inga speciella planer alls för denna dag.....


Klar för att gå...





På julbord

...ska jag snart. Känner mig fet som en julgris ändå så jag behöver ingen mat.,...Hoppas att det blir gott förresten....
Har precis slutat att jobba och är har träningsvärk i öronen efter allt väsen som det har varit idag. Full rulle mest hela tiden så nu är jag riktigt seg och trött.
Mamma tror att mina utslag runt munnen och näsan beror på stress och trötthet och det kan nog ligga lite sanning i det.

Nu ska jag ta tag i frågan vad man ska ha på sig och det brukar ju inte vara så himla lätt att bestämma....

Är vansinnigt arg på gubben ifrån Koppom som inte har hört av sig som han sa att han skulle. Nu vet vi varken ut eller in när det gäller hans beställning. Huuu vad irriterande....

Jag ska vara barnvakt från klockan 10 imorgon så jag hoppas att jag är pigg då....Tveksamt....

Äntligen på plats!

Äntligen säger jag bara! De där julgardinerna som jag har tjatat om i snart en veckas tid, kanske mer, är äntligen på plats och det känns som om en sten har fallit från mina axlar. Jag gillar verkligen inte att byta gardiner...jo jag gillar att få nya gardiner upphängda men inte att hänga upp dem själv. Alltid är det något som krånglar så det ger upphov till en drös av okvädningsord. Dessutom är det antagligen mycket lättare att byta gardiner om man är längre än 1,60.
Blev i alla fall nöjd. Det är ju inga svindyra gardiner (Jotex) så det blir som det blir men vafan, de ska ju bara hänga en månad ungefär....Kände att julstämningen nu så smått börjar infinna sig...


Köpte korta gardiner i år för annars hänger de ner i golvet. Jag kan ju inte sy en rak söm på en symaskin så lägga upp dem blir det inte tal på! Bättre att göra det lättvindigt för sig ifrån start....



Ta kort mot fönstret med kameran...ingen bra idé....


Ååååå vad jag avskyr de där sofforna!

 
De i sovrummet var snyggast men bilden blev tyärr lite suddig. Ville inte förstöra mys-stämningen genom att använda blixt.


Datarummet är just nu det fulaste rummet i hela huset och här går det inte att få någonting bra förrän vi har tapetserat om och kastat ut allt möblemang....


Min favvostjärna-inköpt på Stuket för ett par-tre år sedan....




Hittade de där små tomtarna i ett skåp i hallen. Har tydligen fått dem av mormor 1997 men jag har aldrig använt dem tror jag. Jättesöta och Angelina tycker att de är roliga att leka med oxå!






Började inte jobba förrän tio idag och det var tur för jag var lika seg och trött imorse som i förrgår. Nästan i alla fall.
Blev en jäkla rush framåt lunchtid så jag och Lotta fick stå på en del. På eftermiddagen var det däremot så dötråkigt så jag trodde aldrig dagen skulle ta slut. Konstigt det där....Smakade på Bittans nygjorda praliner som smakade himmelskt. Ska ni prova om ni har vägarna förbi.....
Hade lite problem när jag skulle åka hem och ta mig upp i backen med Volvon. Hade backat ner så himla dumt så jag var bara centimeter ifrån att backa in i "han i källarens bil". Klarade dock att svänga förbi med en hårsmån för att kunna ta sats uppför backen. Kom upp på första försöket och lov....
Eftersom jag inte behövde städa så var jag hemma redan vid sju och möttes av en liten skrutta som nog hade längtat efter mamma en del. Hon hade tydligen haft jättekul på dagis idag också för de hade övat luciasånger samt åkt pulka till skogen.

Sedan har jag ägnat i stort sett hela kvällen åt gardinupphägning samt annan städning samt haft magknip. Brukar sällan ha ont i magen så jag vet inte riktigt vad det beror på. Känns inte alls bra. Bådar inte så gott inför julbordet imorgon kväll....

Lite annat....

Det är otroligt att en människa som har erkänt att hon har dödat en man och sedan tagit hans pengar direkt efteråt bara döms till villkorligt för bedrägeri! Hon hävdar att hon dödat honom i nödvärn eftersom han ofredade henne sexuellt. Varför går man då ut på shoppingtur efteråt kan man ju fråga sig....Åklagaren som skötte detta fallet kan inte ha gjort sitt jobb särskilt bra kan man anse.
Jämför då med Max och Saga-fallet som nu är uppe i hovrätten. Christine Schürrer dömdes egentligen utan tillräckliga bevis och hon hävdar ju själv att hon är oskyldig, vilket jag personligen tror är väldigt osannolikt men ändå....Konstigt hur olika utfallen kan bli ändå....man börjar ju minst sagt att ifrågasätta rättsystemet i Sverige.

Vinst igen idag för FBK och Jörgen Jönsson var tydligen en av de bästa på rinken. Än kan man inte räkna bort gammelgubben! Härligt!

Tycker att Röda Korsets initiativ att sälja kramar är väldigt sött och gosigt....

Nä nu blir det Aftonbladet-läsning (troligtvis i tmax fem minuter) och sedan slockna.....





Henke-en innebandylallare....

Det var precis så halt och halkigt och snöigt som jag anade imorse när jag skulle kana iväg till Smolmark. Det tog 50 minuter allt som allt. Kom därmed tio minuter försenad till jobbet-men vid liv....

Ganska lugnt idag (troligtvis lite på grund av vädret) och jag och Bittan passade på att fixa och dona inför jul. Jag pressade marsipan och svor som en borstbindare när det var allt för pilligt och marsipanen inte ville ligga på plats. Bittan gjorde massa praliner som jag ser fram emot att smaka av när de är färdiga. Skulle egentligen inte äta något sött alls för nu börjar byxorna att strama runt magen igen....Suck!

Hämtade Angelina som vanligt vid halv fyra och hon var på ett strålande humör. Verkar tycka att dagis är jättekul just för tillfället. I alla fall så fort L. är där....
Stefan fick göra matteläxan och den var klar i ett huj.
Sedan bar det av till simhallen.
Mikaela ville följa med till Angelinas stora förtjusning och det fick hon såklart.
Angelina var helt vild i vattnet och hoppade från kanten och åkte kanan mest hela tiden. Miakela fick köra runt henne en bra stund på "bilen" för jag dög inte. Gissa om hon var trött när vi kom hem! Stefan var lika trött han ska tilläggas. Har väl aldrig hänt att han frivilligt har gått och lagt sig innan han är tvungen....

Själv har jag kollat på "The Tudors" på en TV som är på väg att lägga av. Mitt i programmet började bilden att rulla men jag orkade helt enkelt inte flytta mig från min sköna säng till vardagsrummet så jag fortsatte att titta. Kanske inte så bra för när programmet var slut så tyckte jag att hela TV:n var på väg uppåt....Hmmmm....

När jag kör Stefan på morgonen så lyssnar jag alltid på P4 och har reflekterat över en sak. När de avbryter sändningarna för att det har hänt något i trafiken så kör de volymen i botten! Igår när detta hände höll jag själv på att köra i diket av blotta förskräckelsen. Kan ju inte vara meningen eller?

Skulle egentligen få upp de där nedrans gardinerna idag men jag vet inte om jag orkar med det just nu. Man blir fruktansvärt trött av att vara i badhuset trots att vi bara var där i en och en halv timme. Samtidigt vore det skönt att ha det gjort.

När jag kom hem förut så stod det en låda med kläder utanför. Var antagligen Jessica som lämpat av dem här och jag kunde inte vara mera tacksam! Imorse stod jag just och noterade att Angelina har växt ut halva byrålådan igen och att det var dags för nya klädinköp. Gissa om man blir glad när man får en banankartong full av kläder i just den storleken som Angelina behöver. Ska ringa och tacka imorgon....

Stefan behöver inte så mycket nya kläder men dock nya vinterkängor. Han som alltid har haft relativt små fötter i förhållande till sin längd har helt plötsligt fått riktigt riktiga big-foots. Får försöka åka till Töcksfors till helgen och inköpa ett par. Stackarn ska ju inte behöva gå i blöta skor för jämnan....

Blev helt paff när jag hörde på radion idag att Luleå helt plötsligt ligger i toppen av tabellen. För inte värst längesedan var de ju sist! Årets elitserie måste vara en av de jämnaste någonsin. Alla slår alla verkar det som och FBK är inte ensamma om att spela varannan-matcher hela tiden. Kan sluta hur som helst.

Det har skrivits många rader om Henke Larsson innebandy-satsning de senaste veckorna och jag har föjt debatten noggrant. Jag blir en smula irriterad, inte för att Henke spelar innebandy (får han väl om han tycker det är kul), utan att han tycker att han ska få dispens ifrån den dötråkiga försäsongsträningen. Varför skulle han det egentligen? Han som är 37 år borde väl verkligen behöva träna ordentligt för att hålla sig i trim och kom inte och säg att innebandyn ger lika god träning som barmarksträning. Det är en himla skillnad. Hur många minuter springer du totalt i en innebandymatch versus fotbollsmatch. Nä just det....De säger att Henke är lätt-tränad men då kan vi ju kontra med att det är en jäkla skillnad att ha en boll framför fötterna än att dribbla med en klubba. Jag tycker att det är ok att Henke gör det han tycker är kul men inte att han lattjar runt och får fördelar samtidigt som han kvitterar ut dubbelt så mycket lön som sina lagkamrater bara för att det står Larsson på tröjan. Så mycket bättre är han inte. Självklart ska han inte heller bli uttagen i landslaget om han inte har spelat fotboll under våren. Antingen är man med eller inte. Så enkelt borde det vara.

Nu ska jag använda sista andetaget och ta ett ryck här hemma. Sov gott!

Snön den bara vräker ned....



En hel del snö har det kommit sedan igår kväll. Har redan varit ute och skottat fram bilen. Nu gäller det bara att komma iväg i tid och ta det lugnt. Det verkar inte som om snöandet vill sluta heller inom den närmaste framtiden....

Nikotin och koffein är mitt drivmedel....

Dagens nyhet! Angelina har äntligen kissat på pottan! Typiskt nog var jag inte hemma och bevittnade händelsen. Jag var på cirkelträning och mormor var här som barnvakt. Vi har provat och provat och Angelina har suttit på den där pottan och stönat och stånkat men det har aldrig hänt varken det ena eller det andra så det var verkligen på tiden. Jo förut idag så pruttade hon och så sa hon: "Lina kunde ju" och trodde att hon hade bajsat. Sen skrattade hon hysteriskt åt mig och Stefan som satt och försökte vifta bort hennes unkna fis....

Idag har det varit en sådan där upp-och-nedvänd dag. Mestadels på grund av att jag har varit så dödstrött.
Det började imorse när jag klev upp och upptäckte att jag inte hade någon snus. Inte bra. Utan snus på morron så kan jag glömma att vakna till. Lyckades i slow motion att få upp ungarna i alla fall och iväg med Angelina till dagis.

Sedan for jag raka vägen till OK för att införskaffa lite nikotin och slängde med en smörgås också som jag åt i bilen. Fin start på dagen eller hur?
När jag var på väg hem ifrån Smolmark så drabbades jag av en trötthetsattack och jag bara gäspade och gäspade. Jag fick helt sonika veva ned rutan på förarsidan för att kvickna till lite. Situationen blev inte bättre av att jag hade en bil framför mig som bromsade in tvärt varje gång föraren fick möte. Låg i sextio, nittio, femtio, nittio, sjuttio typ hela vägen. Mycket irriterande.
När vi kom i höjd med Ström så fick föraren framför panik för det kom bilar både framifrån och ifrån vägar på sidan och vad händer då? Jo idioten tvärnitar vilket leder till att dödströtta Tessan också måste tvärnita. Jag stod på bromsen så det högg till i lårmuskeln ska ni veta. Tack och lov så var det inte halkigt just där annars hade den lilla röda bilen plus Peters Volvo varit mos nu....Var inte lika trött efter den incidenten ska jag lova men drog en ramsa lika lång som Koppoms huvudgata.....

Fick lov att kvickna till på jobbet för där var det full fart. Hade tur att Bittan hade gjort en massa smörgåsar redan innan jag kom annars hade jag legat risigt till. Hade i alla fall fullt upp hela dagen så arbetstiden gick undan i ett svisch.


När jag kommer hem så gör jag en upptäckt. Jag har ingen husnyckel i fickan och jag är 120% säker på att jag stoppade ner den där imorse. Brukar lägga den i väskan men idag var jag så trött att den bara slank ner i fickan istället. Börjar febrilt att leta igenom bilen men ingen nyckel där inte.
Fick börja med att hämta Angelina och sedan fick jag åka tillbaka till cafét för att leta. Trodde inte på allvar att jag skulle hitta den men det gjorde jag faktiskt. Kom på att jag brukar lägga allehanda nycklar som vi använder där i fickan när jag bär tillbaka dem till nyckelskåpet. Jag tänkte att min husnyckel förhoppningsvis hade åkt ned där. Det hade den inte. Men däremot hade den åkt med ner i kassaapparaten tillsammans med nyckeln till uteserveringen som jag hade öppnat på morgonen. Lite logiskt tänkande orkade jag i alla fall med....In kom vi i vilket fall som helst och nu sitter nyckeln i säkert förvar på knippan. Hade inte varit så jäkla kul att ringa till Peter och be honom komma hem från Norge och släppa in mig.


På eftermiddagen brände jag en ny skiva till Angelina med massa barnmusik och Pippi-låtar förstås. Det tyckte hon var jättekul förstås. Här står hon och lyssnar samtidigt som hon stökar ned sitt rum. Jag hade städat tio minuter innan den här bilden togs för övrigt....


Stefan sjöng "Waterloo" för full hals nere på sitt rum innan han gav sig på trumläxan. Det här är huset där det aldrig är tyst....

Vi var bara sju stycken idag också på cirkelträningen och jag undrar vart alla är? Det var i alla fall ordentlig fart på de som hade orkat masa sig dit. Själv vet jag inte vad det är med mig. Igår på aerobicen kändes benen som geléhallon och det var likadant idag. Antingen har jag någon förkylning på gång (har torrhostat lite idag) eller så är jag bara seg efter helgen...Kroppen känns inte helt hundra i alla fall.
 
Undrar om tröttheten beror på att jag har dragit ned på Cola Zero-drickandet? Jag har varit riktigt duktig nu i ett par dagar. Jag har inte druckit en liter ens.....Ska försöka trappa ned undan för undan tänkte jag och bli bättre på att dricka vatten. Kanske ska bli en riktig kaffedrickare istället? Nja...när jag dricker kaffe så måste jag springa på toa och kissa varje halvtimme och det är ju inte så skoj.....ganska tidsödande också....

När jag kom hem hade Angelina fortfarande inte somnat. Efter en halvtimmes strävan så gav jag upp. Hon fick komma upp igen en stund. När hon inte har somnat efter en timmes läggningsförsök så är det ingen idé. Då är det bättre att hon får leka sig trött. Hon lekte med dockan medan jag kollade på "Desperate Housewives". Om hon var trotsig och jobbig igår så har hon varit som en solstråle idag. Bara varit glad och babblig hela dagen. Sötis.....
Nu sover hon i alla fall och vi får se om hon är lika käck tidigt imorgon bitti när hon ska på dagis. Betvivlar det starkt. Dessutom har jag lovat att vi ska gå till badhuset imorgon eftermiddag och det tjatar hon om hela tiden.
- Onsdag badhuuuus, säger hon och ler med hela ansiktet.

Det snöar som hell ute och jag undrar hur tidigt vi måste åka till Smolmark imorgon för att jag ska hinna i tid till jobbet. Det blir nog snigelfart skulle jag tippa på. Kan ju hoppas att det kan bli minusgrader snart så att snön får ligga kvar i alla fall....Jag vill som vanligt ha en riktigt vit och härlig jul.... Jag gillar snö så länge det är kallt. Snöblask däremot är inte bra för något.

Köpte riktigt goda kakor av Birgitta utanför ICA idag. Med maräng i. Mumsigt!

ll
Mina gardiner har anlänt...och allting var hör och häpna med i paketet. Ska hängas upp imorgon....

Nu är det natta och jag ska lägga mig och sova med den här söta pissen bredvid mig:


Ren nostalgitripp

Tog en tur ut med Angelina i snön idag. Skulle göra en snögubbe tänkte jag så jag började att rulla. Lina var dock inte så intresserad och satte sig i den igensnöade sandlådan istället. Tog vagnen upp till Årjäng när vi skulle handla. Kände mig jäkligt hurtig. Har blivit alldeles för mycket bilåkande den sista tiden.
Lina somnade typ tio meter från vårt hus på tillbakavägen så jag passade på att öva på aerobicpasset samt bränna lite ny musik.

Annars har det väl varit en lugn och stilla dag på Blomstervägen förutom att Stefan hade hamnat i bråk under ett snöbollskrig i skolan samt att Angelina har varit ganska trotsig hela dagen.

Aerobicpasset gick väl sådär. Kändes att jag inte hade övat ordentligt men det fick gå. Blir mindre och mindre folk nu inför julen. Det är likt sig varje år. Därför ska det bli skönt att bara köra en vecka till.

Har lagt upp lite bilder på Facebook och tänkte lägga upp några gamla här eftersom jag inte har tagit några andra bilder idag. Som en liten nostalgitripp...


Stefan 6 år och 5 år och nyfriserad


Stefans snygga födelsedagstårta som Peter fixade till honom


Början på en nationaldagstårta


Gamla uteserveringen...allt var INTE bättre förr...


Jag har precis varit på Antigua och är ganska brun...


Micke leker med Stefan


Jag och Peter på tältsemester i Götet


Tessan har kostymen på och är på väg till Leksand


Morgan o Peter på Antigua


Första gången Stefan var på Mallis. Kolla så liten han är!


Påskgubbe


That`s a huge bitch! Jag dagen innan Angelina föddes. Hur f-n orkade jag gå omkring med den där magen???


Lina nyfödd


Mallis igen...


Jag får en Thailandsresa i julklapp och blir såååå glad!


Henka i fin form


Klacken i Leksans. Tror att det är Putte på Grillen som står där med rakat huvud full i färg....


Pessepaus i Dalaskogarna


Tessan är en aningens dragen på en förfest på Broms....

Näe nu får det räcka för idag. Undrar varför vi inte har några bilder från 2004 och 2005? Var är dom egentligen?

Nu ska jag nog ta och nanna kudden snart. Ska jobba tisdag till fredag den här veckan och fredag kväll är det julbord. Tur att man är ledig på lördag i alla fall....

Ha de


Monday morning...

...och allt är som vanligt. Jag är allmänt trött och slö och skulle helst bara vilja gå tillbaka till sängen och sova i ett x antal timmar till. Eftersom en viss liten person sätter stopp för detta så får jag hitta på lite annat. PÅ agendan idag står bland annat att hitta på en ny uppvärmning plus ett block till aerobicen ikväll och dessutom lära mig det. Ska försöka spela in lite ny musik oxå.

Vattna blommorna måste jag också komma ihåg annars faller bladen av på julstjärnorna innan man hinner blinka. Det är riktiga skitblommor det där egentligen. Hur svåra som helst att hålla fina så det finns bara två bra anledningar till att jag köper dem. De är väldigt fina plus att det hör julen till.

Har riktigt ont i nacken och även ryggen efter helgens fylleslag. Kan kanske bero på allt hoppande och dansande? Förstår inte varför man ska inbilla sig att man är elitgymnast varje gång man får alkohol i kroppen. Förr när jag var ute och dansade så hade jag en viss förmåga att studs upp och ned som en studsboll mest hela tiden. Dagen efter hade jag sådan träningsvärk i vaderna att jag höll på att krevera. Som tur var har jag slutat med det i alla fall....

Nä nu måste jag ta tag i aerobicen annars blir det kaos under dagens pass....

RSS 2.0