Första semesterdagen-helt hysteriskt!

Fick ingen välbehövlig sovmorgon idag inte. Klipptid 8.15. Stefan sov som en gris så jag tog med mig Angelina. Inga problem det heller....
Gött att få av sig lite hår innan semestern.
For hem och fixade proppen i avloppet i tvättstugan. Den satt som tur var inte så hårt. Sedan gav jag mig i kast med att städa ur skräp ur garaget och förrådet som vi fort till miljöstationen med. Pantade lite flaskor också när vi ändå var i farten.
Sen var det dags för städning av garaget. Kunde ju inte ta allt eftersom en del ska till tippen, men det blev skillnad ändå.
När Angelina sov så kollade jag lite på semesterboende. Vilken djungel! Och vilken tid det tar!

Blev så jävla trött på att se gräsmattan som inte har varit klippt på tre veckor så jag släpade ut klipparn och försökte få igång den. Drog så jag fick ont i axeln men inte fan startade den inte. Ringde till Peter som informerade mig om att man var tvungen att trycka på en chok först. Hjälpte inte heller. "Är det någon bensin i den" undrade Stefan. Nä inte tillräckligt i alla fall visade det sig. Tankade och sedan startade den på studs. Nu måste jag faktiskt erkänna att jag aldrig klippt gräsmattan förr med en vanlig gräsklippare, bara en åkbar. Jag är snart 28 år och har aldrig klippt gräset! Sannerligen på tiden att jag gör det även om jag tycker det är mans-göra. Efteråt kan jag inte förstå varför det ska gnällas så mycket över det. Vår gräsmatta är ju så liten att allt är över på tio minuter. Lätt som en plätt. Går ju satans mycket fortare än att dammsuga! Nu kommer jag troligtvis klippa hela tiden....

Lagade lite lasagne och sedan var det dags för nästa projekt. Ta ut Angelinas pool och fylla den. Blev riktigt bra faktiskt. Skönt att få ut den ur Stefans rum.

Poolområdet

Stefan lirar boll


Angelina leker lite
Hann med en skön kvällspromenad runt Strand också. Behöver jag efter mitt alkoholintag under helgen....

Badade Angelina när vi kom hem och hon somnade bums. Har bokat en del av boendet på semestern. Det blir Smögen på söndag, High Chaparall på måndag, tisdag och troligtvis Borås på onsdag. Bra om vi kommer en bit på väg hem på onsdagskvällen. Var lite inne på om vi skulle åka till Skara en dag men Stefan ångrade sig och ville stanna två dagar på High Chaparall istället.

Måste säga att jag har fått otroligt mycket gjort idag. Fattar knappt själv hur jag har hunnit allt. Imorgon ska jag ta tag i inomhusstädningen om det är sämre väder. Annars får jag fixa poolen. Visade sig att det var ett hål på den så allt vatten hade redan läckt ut när jag kom hem från promenaden. Bara att laga och börja om från början igen....

Bröllop på Solbacken!

Då har det blivit dags att berätta lite om lördagens bröllop som jag och Peter upplevde. Bröllopsparet var Magnus och Helena. Magnus är en gammal klasskompis till Peter från Karlstad-tiden som numera huserar i Örebro. Jag har bara träffat Magnus sisådär 4-5 gånger och Helena en gång när jag köpte hennes BMW men båda två är människor som man bara måste älska på direkten. Snälla och goa på alla sätt.

Vi kom iväg efter lite om och men på lördagsförmiddagen (var ju som bekant inte så jättepigga). Vi hade både en karta samt två GPS.er med oss så vi trodde inte att det skulle bli några problem. Vi hade lite fel...
Fram till Kil gick det bra, men sedan följde Terése kartan och lurade upp Peter på Arvikavägen vilket var helt galet. Vi fick vända. Litade istället på GPS:en och hamnade på en ganska krokig och liten väg som följdes av flera krokiga och ännu mindre vägar. Klockan gick och började närma sig halv två. Jag var hur nervös som helst och tänkte att: "nu hamnar vi helt fel och missar hela bröllopet!". Men inte då. Teknikens under ledde oss rätt och några minuter över halv två stod vi på plats. Puh!

Hann att få i oss lite förfriskningar innan själva bröllopsceremonin startade i äppellunden klockan två. Solen sken och utsikten var helt makalös. Det hela var otroligt romantiskt och det var mer än en tår som fälldes. Efteråt skålades det i bubbelvatten och blåstes såpbubblor. Prästen som ville sälja sin bok var hysteriskt rolig tyckte jag....

Nygifta! Magnus och Helena

Efteråt förflyttade vi oss upp på soldäcket för att bekanta oss med våra bordsgrannar. Vi hamnade bredvid Magnus syster Anna-Karin med make, tre damer från Irland och kökschefen på Stora hotellet i Örebro med sambo. Alla var naturligtvis supertrevliga. Vi värmde upp med en musiktävling som vårt bord vann med ynka 1,5 poäng.

Kolla den utsikten från soldäcket!

Sedan var det dags för middagen. Och vilken middag...ojojoj...det märks att Magnus är i restaurang-branschen vill jag lova. Det bjöds på anka, lax, parmaskinka, ceasar-sallad, potatissallad, flera olika sorters bröd med goda dip-blandningar. Allt bara smalt i munnen och vi åt så vi storknade. Desserten var inte sämre den. Små muffins med rabarber och vanilj, biscotti och en pannacotta som var himmelsk!
Under middagen bestämde sig vädergudarna att öppna himlen och det regnade så vi knappt hörde vad vi sade. Tur att det fanns både väggar och tak på partytältet. Sedan ljusnade det upp och blev återigen fint väder.

En del av maten-hann aldrig ta en bild när bordet var färdigdukat

Magnus satt lite tokigt till och fick lite regn på sig

En del tal blev det också. Helenas tal till Magnus var helt magiskt och inte ett öga var torrt. Inte heller när barnen höll tal till sin mamma....Snyft snyft!


Magnus lillebror Anders fyllde 30 samma dag och fick granplantor som skulle i jorden inom 24 timmar....


Såhär glad blev Anders då när han insåg vad han måste göra på söndagen....

Den här underbara lilla irländska damen heter Jackie och ledde allsången av irländska folksånger vid vårt bord...


Vi kontrade med att "Å vad det är skönt att va naken" är en gammal traditionell svensk folksång med minst hundra år på nacken. Här vickar Magnus på baken. Irländskorna ÄLSKADE den låten....

Undrar vad de här står och filosoferar om?


Framåt kvällen började det festas till och "baren" i växthuset blev mer än väl välbesökt. Vi drog undan några bord och satte igång med dansandet. På slutet hoppade jag in och DJ;ade och körde ett potpurri med gamla godingar. Då var det fullt partaj vill jag lova och dans både på borden och golvet.
Puss puss


Peter kunde inte låta bli...


Ja vad säger man? Är det party så är det....

Framåt tvåtiden så orkade vi helt enkelt inte mer. En del for hem men en hel del stannade kvar och inkvarterade sig i stora huset, bilar och småstugor runtikring. Vi fick sova inne i stora huset och hade en av irländskorna bredvid oss som snarkade som en hel karl. Vaknade på morgonen och trodde att hon skulle svälja sig själv!

Vi var ett ganska lamt gäng på morgonen kan man lugnt säga. Några var så bakfulla att de fick gå ner till sjön och doppa sig. Själv orkade jag inte ens pallra mig dit. Mådde lite småilla så jag fick inte i mig värst mycket av frukosten.
Åkte hem vid ett-tiden.

Ska man sammanfatta allt så var det ett drömbröllop. Underbart brudpar som passar  ihop som handen i handsken, trevliga människor, god mat, fin utsikt och ett sjuhelvetes party. Tack Magnus och Helena för att vi fick vara med.






Efter festen...

Ja ni...nu är jag verkligen helt slut både kroppsligt och själsligt. Är för gammak för att festa tvådagars det är helt klart. Ändå är jag pigg om man jämför med Peter, men han är å andra sidan äldre också...haha...

Har haft en helt underbart rolig helg i alla fall och en mera noggrann beskrivning om bröllopet med tillhörande bilder kommer imorgon för nu är jag för trött för att skriva något längre.

Tyvärr måste jag ju gå upp i tid imorgon eftersom jag ska klippa mig, men jag hade inget val. Maria hade bara en enda tid kvar innan semstern och den var 8.15 imorgon. Har i alla fall semester och den ska jag börja med att rensa förrådet och garaget från lite skräp tänkte jag. Inte så kul kanske men det fina vädret skulle komma i slutet av veckan och då är det skönt att ha städningen avklarad.

Gonatt och sov gott för det ska jag göra....

Jag kände mig som sexton igen....

Ska strax åka på bröllop men jag hinner slänga ihop några rader om gårdagen.

Riktigt hektisk dag på jobbet. Hur mycket folk som helst så på eftermiddagen kändes det som om benen växte fast i golvet. Känns verkligen att jag inte är van att jobba varje dag. Man blir liksom lite mer sleten i slutet av veckan både i kropp och själ...Dessutom hade jag städningen i går kväll så det kändes som om jag aldrig skulle komma hem.

Regnet bara öste ner så jag var lite fundersam eftersom vi skulle till parken. Jag äger nämligen inget paraply. Som tur var gav det sig så jag behövde inte bekymra mig mer om det. Efter lite ångest och velande över kvällens utstyrsel så åkte jag till Jonas och Urika. Där satt vi ett gäng och tjötade och drack några öl.

Så här mysigt är det i Jonas och Ulrikas uterum.


Drog sedan vidare till Ulrikas bror med fru där Peter fick gå husesyn. Han har nämligen bott i deras hus som barn. Nästa stopp blev hos Patrik och Linda där Peter erbjöd sig att fixa Patriks dator. Inte så bra tillfälle till det kanske....Peter insåg att det var bättre att göra i nyktert tillstånd och vi traskade vidare.

Nästa anhalt bleev ett toastopp på cafét och därefter vidare till Lotta som bjöd oss på öl och Bacardi Breezer (Gott). Med den här makliga takten trodde jag aldrig att vi ens skulle komma till parken innan det var slut. När vi efter mycket om och men masat oss uppför backen och stod utanför grindarna så kände jag mig helt plötsligt som sexton igen. Nostalgi! När jag spanade in folk så försvann dock känslan rätt fort eftersom i stort sett samtliga var i alla fall nästan 10 år yngre än mig. Väl inne i parken så var det i alla fall lite mer blandad ålder. Efter vårt segande så hade vi missat Karl-Petter!!!! Trist!


I parken är det folköl som gäller

Här var det visst några som ville vara med på bloggen

Jag på Hawaii. Ser inte klok ut!


Peter kollar om Morgan har tvättat håret.


Tjötade med allt möjligt folk och köade i 20 minuter för att köpa tre stycken folköl! Slapp i alla fall att få dem i hemska plastmuggar. Helt plötsligt så var det slut och vi gick ner till Hawaii för att få lite mat. Hmmm min Viktklubbsdiet höll sig inte så bra den här dagen (hade jag inte väntat mig heller). Jag hann knappt äta klart innan de typ körde ut oss, men gott var det....

Nu ska vi som sagt åka på bröllop någonstans norr om Kil. Det är en gymnasiekompis till Peter som ska gifta sig och det får det bli mera om imorgon.


Grrrrrr.........

Idag hände en grej på jobbet som gjorde mig rent ut sagt fly förbannad! Eftersom jag inte tänker ägna mig åt personliga påhopp på bloggen i någon större utsträckning så säger jag bara: Personen ifråga betedde som en värsta sortens subba! En sådan som man helst vill be dra åt varmare breddgrader....Det finns mycket som jag hetsar upp mig över och irriterar mig på (är en hetsig person) men något jag tycker verkligen illa om är när människor inte kan bete sig som folk, då ser jag rött och det kan förstöra  i princip hela min dag. Idag förstörde det i alla fall stora delar av eftermiddagen eftersom jag blev arg igen varenda gång jag tänkte på incidenten...

Nåja allt var inte pest och pina. Den stora majoriteten kunder är som tur är trevliga att ha att göra med. Idag har jag varit på rikigt prathumör för det har varit ganska lugna puckar. Det är kul när man hinner med att prata litegrann med gästerna. Det är tyvärr alldeles för sällan som man varken hinner med eller orkar det...Speciellt de äldre kunderna brukar uppskatta om man tar sig tid med en liten pratstund.

Har kollat på Spanien-Ryssland och det var ju ingen snack om saken. Spanien spelade ju fullständigt ut ryssarna. Vann välförtjänt. Jag tror ändå att Tyskland vinner finalen. De gör ju mål fastän spelet stundtals är rätt dåligt. Jag trodde ju i och för sig att Holland skulle vinna så jag är ju inte speciellt bra på att tippa....

Dags att hänga en tvätt och gå till sängs. Jag känner mig rikigt riktigt trött för en gångs skull....

Vi har ikke boller...

Tio i sju. Då vaknade jag imorse. Sisidär femtio minuter efter klockan sex då jag skulle ha vaknat. Gissa om det gick snabbt undan. Knappt jag hann få på mig kläderna, men jag kan vara snabb om jag vill men jag HATAR att stressa på morgonen. Angelina kom i alla fall bara en kvart försent till dagis och vi hann lagom till frukosten.

Efter den underbara starten så lugnade det ner sig. Det var inte så mycket folk på cafét till en början så jag kunde ta det piano. Framåt dagen så blev det dock lite mer rusch. Tyvärr så har kunderna den här veckan inte varit direkt roliga att tas med så man blir lite psykiskt trött.

Sanna fick ta hand om dagens "roligaste" kund. Såg att en dam kom fram till henne och började diskutera något samtidigt som hon stod och viftade med ett paket råsocker som stod vid kaffet. Hörde bara ordet "rättvisemärkt" när jag nyfiket gick förbi. Tydligen så tyckte damen att det var mycket bra att sockret ifråga var rättvisemärkt och sedan hade hon börjar pressa Sanna på om kaffet också var det. Det visade sig inte vara det så då ville damen prata med caféts föreståndare, dvs Bittan. Damen stegade fram till Bittan med bestämd min och tyckte att vi absolut skulle ha rättvisemärkt kaffe. Telefonen räddade Bittan som var mer än lovligt trött på diskussionen. Tyvärr stod jag med ryggen till för jag gjorde en cappucino men jag skulle vilja ha sett minen på den bestämda damen när Bittan sa: "Du får ursäkta mig", svarade i telefonen , vände sig om och gick. End of discussion liksom. En del männsikor har alldeles för lite att göra....

En annan grej som retar mig till döds är när norrmännen kommer in och frågar: "Har dere ikke vanlige boller"? (Händer minst tio gånger om dagen) Boller är sådana där super-trista vetebullar som alla norskar äter som de petar in lite choklad eller russin i. Föräldrarna vill gärna köpa sådana till barnen när de själva ska frossa i räksmörgåsar. Då får de stackars ungarna sitta med varsin torr vetebulle istället.
Idag kom det in en som sa: "Har dere ikke en VANLIG bolle?"
Vaddå vanlig tänkte jag? När vi i Sverige säger en vanlig bulle så syftar vi oftast på kanelbullar. Det måste ju ändå vara godare eller? Eller krämbullar med massa härlig fyllning? Nä inte då...BOLLER ska det vara....
Jag svarar oftast: - Det är bara ni i Norge som äter sådana.....Vet inte om det är riktigt sant men det känns som om jag trycker ner dem lite genom att säga så...barnsligt jag vet.....
I mitt tycke kan man överhuvudtaget knappt äta mat i Norge (undantaget är pizza) utan att få kräkattacker. Var i Bergen en vecka när jag var elva och efter den första dagens matlidande så åt jag alla måltider på McDonalds resten av veckan. En Big Mac smakar i alla fall samma vart man än är och boller klarar i alla fall jag mig utan.

Lovade att lägga in lite bilder från renoveringen så här kommer de:

Här ska bakugnen stå och arbetsskivorna.


Andra rummet där frysrummet ska vara. Ganska rörigt just nu.


Nya fina bakugnen samt jässkåp


Nya markiser fick vi idag också.


Morgan jobbar som en vettvilling....


Såhär ser vår nya kallskänk ut. Blev hur bra som helst.

Stefan skrämde slag på mig idag när han ringde och störtgrinade. Han hade fått hatthyllan rätt i huvudet. Såg blodet spruta framför mig, men tydligen hade det gått bra. Hur han hade lyckats riva ner den vet jag inte men han var mer bekymrad över att det hade blivit märken i väggen än om huvudet.

Såhär ser det ut i hallen nu....

Eftersom Bittan fortfarande är lite handikappad så hade jag lovat att städa på kvällen. Angelina fick åka till mormor. När jag skurade på altanen så högg det helt plötsligt till i ländryggen. Vet inte riktigt vad som hände men det känns som det är en liten låsning....Ska bli intressant att se hur det är imorgon...och jag som ska jobba eftermiddag och allt...

Har ägnat kvällen åt att titta på Tyskland-Turkiet...eller ja...det lilla man fick se mellan alla avbrott. Jag missade nämligen både 1-0-målet och kvitteringen. Vid första målet låste sig nämligen teliamottagaren precis när turken fick värsta målchansen så jag visste inte ens om det blev mål och innan jag hade hunnit att krångla på den andra TV:n så stod det 1-1. Snopet. Matchen var i alla fall väldigt spännande och rolig att titta på. Jag och Stefan jublade när vår favorit Senturk (hahaha vilket passande namn) gjorde ytterligare ett mål sent i en match, men Tyskarna bet ihop och Lahms segermål var en riktig läckerbit. Lahm är vänsterback. Kan ni se Mikael Nilsson göra en sådan löpning och ett sådant läckert mål? Nä skulle inte tro det.....Det är därför Sverige aldrig kommer längre i mästerskapen....

Nu blev jag verkligen långrandig känner jag så nu ska jag avsluta bloggen för idag med att visa Stefans kompis Simon och hans makalöst häftiga cykel som han idag har färdigställt med sin far.

Häftig bike!

Lite rörigt blir det allt....

Jag syftar på renoveringen på cafét. Arbetet skrider framåt och nu börjar det arta sig även om det kaklas, kopplas el och spikas överallt just nu. För att ta sig in i tårtkylen får man nästan vara akrobat. Idag vinglade jag omkring med två smörgåstårtor, men det gick som tur var bra....
Imorgon ska jag ta med kameran och föreviga arbetet tänkte jag. Glömde den tyvärr i morse.

Idag var det bra snurr på cafét och det är verkligen norrmän överallt. Hade knappt en svensk kund de första timmarna. Som tur var kom Bittan och hoppade in i kassan annars hade det nog blivit ganska stressigt.

Tog en långpromenad även idag men det blev en lite tuffare runda än igår med många långa backar. Blev helt genomsvettig. Anledningen till detta motionerande är att jag gick med i Viktklubb.se igår. Jag bara MÅSTE prova något nytt för att försöka gå ner mina satans graviditetskilon. Testade Viktklubb en månad i vintras och gillade konceptet. Nu får vi se hur det går....Håll tummarna får mig för gårallt vägen så är jag 12 kilo lättare efter sommaren.

Kan vara jag om 10 år

Tog en sväng förbi morsan och Glenn och Andrea tittade också in. De hade jordgubbar, glass och grädde med sig. Första prövningen. Jag klarade den. Jag ska banne mig inte synda redan dag två. Det blir nog tillräckligt med den varan till helgen när det är både parken och bröllop. Skulle tro att det slinker ner en öl eller två då....
Angelina åt däremot för glatta livet.

När vi kom hem väntade en glad överraskning. Peter hade kommit hem för han hade lite datajobb att göra.
Efter ett skönt bad så ville Angelina själv gå och lägga sig. Kors i taket! Ska inte ropa hej än för jag tror inte att hon har somnat....

Nu ska jag snart äta min kvällsmat bestående av knäckebröd och jordgubbs-smoothie. Gott gott!

Tillbaka till allvaret....

Har som sagt varit en minst sagt slapp midsommarhelg. Jag sov till efter tio både på lördagen och söndagen. Gött.
På midsommardagen ringde Jonas och frågade om vi ville hänga med på en båttur till Gustavfors. Eftersom vädret var hyfsat så snabb-packade vi och hängde på. Som vanligt glömde jag kameran och därför kan jag inte visa några bilder från turen.

Den här gången var inte Angelina det minsta rädd och det gick till och med bra när jag skulle ta på henne flytvästen. Hon somnade innan vi kom ur hamnen.

Käkade lite mat på Alcatraz och fortsatte vidare till gamla Brukshandeln där vi satte oss och kosade oss på uteserveringen ut mot vattnet. Har inte varit där sedan de öppnade men det var verkligen fint renoverat och mysigt. Blir säkert fler gånger i sommar....

På hemvägen blåste det ganska rejält och jag mådde lite illa, men det gick bra.
Peter åkte ner i hamnen och tog några öl på kvällen medan jag kollade Holland-Ryssland. Halvsov halva matchen men såg alla mål. Inte för att matchen var tråkig utan för att jag var så himla trött. Ryssland slog ut mina favoriter Holland och det måste vara en ganska stor skräll. Alla mina favoriter är nu utslagna så jag vet inte riktigt vilka jag ska heja på. Spanien kanske....

Igår var det en riktig slöardag. Kommer knappt ihåg att jag gjorde något. Vi kollade lite semesterresmål sen var det som vanligt fotboll på kvällen. Hade tänkt att golfa men spöregnet förstörde ju den planeringen.

High Chaparall på semestern?

Idag var det dags att rycka upp sig. Var på jobbet redan halv åtta. Idag började vår sommarjobbare Sanna. Vi var ensamma fram till tre idag för Bittan har fått både infektion och inflammation i armen och ska nog egentligen inte jobba alls. Det var inte så jättemycket folk så det flöt på bra. Sanna har ju jobbat ganska många år hos oss och är superduktig.

Efter jobbet hämtade jag Angelina och så for vi raka spåret till Abeko och inhandlade ett nytt regnställ samt stövlar. Lika bra att preparera henne för en regnig sommar. Stövlarna som hon har nu var så små så jag skämdes över det....


Nu på kvällskvisten tog vi en långpromenad runt Strand. ´Var lite orolig att det skulle åska men allt som kom var en rejäl regnskur. Angelina somnade gott men vaknade tyvärr igen när jag skulle flytta över henne till sängen. Nu har hon suttit i sin säng i 1,5 timme och pratat och sjungit....men sova verkar hon inte ha några planer på. SUCK!

Sova ska jag däremot snart göra....Ska jobba hela veckan eftersom A-M har semester så det är bäst att hålla sig pigg.

Midsommarafton i bilder....

Ber om ursäkt att jag hamnat efter med bloggen. Har latat mig rejält under helgen. Här kommer i alla fall mina bilder från midsommarafton som vi firade ute i Strand hos Bittan och Morgan....


Stefan och Angelina gör sig hemmastadda på bänken


Marielle fixade sig en riktig partyhatt


Värdparet


Tommy, Ing-Marie och Calle sitter och tjötar


Calle hade bakat grissini som var jätte-smarriga


Tommy busar med Angelina-som vanligt...


Stefan kröp under sängen och kom fram som en dammråtta


Barnen testar hammocken


Morgan häller upp den obligatoriska snapsen....


...och Peter blir så här glad!


Utsikten är inte fel...


Lite kubb hann vi också spela...


Hemfärd på cykel för samtliga utom....


...mig och Angelina som fick gå. Hon somnade i alla fall till sist.


Såhär glad var jag på hemvägen i den härliga sommarnatten.....

Den enda som jag inte lyckades fånga på bild var Linn och sedan hade jag ett foto på Lotta när hon äter. Lägger jag ut det här så kommer hon att hata mig för all framtid så jag avstår.
Det var en jättetrevlig midsommarafton med god mat och gott sällskap. Vi satt ute nästan hela kvällen fast det blåste och var ganska kyligt. Sen gick vi in och avslutade kvällen med att se Turkiet besegra Kroatien i VM.

Glad midsommar!

Vill härmed önska alla jag känner och alla som jag inte känner en riktigt bra midsommar. Än så länge så är ju inte vädret någon höjdare men det kanske kommer framåt eftermiddagen...Vem vet? Vi hade ju tänkt att åka ut med båten men vi får se hur det ser ut senare. Annars vet jag inte riktigt hur planerna ser ut. Det löser sig alltid....

Dagisavslutning och premiärpass...

Så är nu en smått hysterisk dag snart till ända. Har nyss fått Angelina till att sova och resten av familjen snarkar också gott. Jag nickade nog också till några minuter men vaknade som tur var till liv igen. Jag har ytterligare några saker jag måste uträtta innan dagen är över....Dessutom så är det lite smidigare att ha väckarklockan redo när man ska upp tidigt imorgon också...

Den här dagen började klockan sex när jag klev upp och började att lassa in saker som jag skulle ha med mig i bilen. Hann precis att göra mig i ordning innan Angelina vaknade. Efter lite protesterande från hennes sida så fick jag på henne den fina sjömansklännigen som morsan hade köpt. Hon såg ut som en alldeles ljuvlig liten docka!


Första anhalten: MVC. Dags för min spruta. Barnmorskan blev också hon alldeles till sig över hur bedårande lill-skruttan var i sin utstyrsel....

Anhalt två: Dagis. Dags för Angelinas allra första dagis-avslutning. Tyvärr blev det i hällregn så regnkappan åkte snabbt på. Barnen fick dock stå under ett partytält och sjunga medan vi andra fick nöja oss med medhavda paraplyer. Jag hade förberett med både videokamera smat vanlig kamera. Tyvärr så var bandet slut redan efter fyra minuters sjungande. Vilken miss!
Angelina var till en början jätteledsen när hon fick se oss men sedan började hon sjunga för glatta livet. Väldigt kul att se. Efteråt fick vi gå in och värma oss och det vankades sommartårta som smakade ljuvligt samt kaffe.

Angelina med i dagisfröken Anns trygga famn


Angelina sjunger med och visar vart magen sitter

Anhalt tre: Jobbet. Efter att ha käkat frukost (tårta) och pussat lillan adjö så var det dags att knega. Mycket folk och en hel del att göra. Stundtals kändes det dock som om det var mer tjöt än det var folk till. Det vill säga: Det var en hel del ganska påfrestande kunder. Det brukar bli så vid storhelger. Folk är stressade och har bråttom och krånglar mer än vanligt. Inget nytt direkt.

Anhalt fyra: Halv sju stod jag uppe vid dansbanan i parken och försökte klura ut hur man satte på strömmen. Det gör man i ett litet rum under scenen och där var det verkligen inte nice att vara. Hur slitet, mörkt och ruggigt som helst. Dessutom stod den nedre dörren helt öppen. Jag hann att tänka: "Tänk om det har krupit in en grävling eller något annat djur som plötsligt hoppar fram. Då skulle jag antagligen dö av rädsla". Skänkte Johanna en trevlig tanke som hade sagt till mig att ta med ficklampan. Fick i alla fall fart på grejerna utan problem.
Vi blev till slut åtta stycken som trotsade regnet och körde ett aerobicpass. Nåja, det bästa med dansbanan är ju att det kvittar om det regnar. Fick tyvärr inte något bra flyt i passet till en början. Jag var jättenervös och krånglade till det i onödan. På slutet bättrade det sig i alla fall lite och jag tror och hoppas att kunderna var trötta och nöjda ändå. Det var ju trots allt mitt allra första arobicpass. Någonstans måste man ju börja.

Anhalt fem: Hämta Angelina hos morsan.

Anhalt sex: Äntligen hemma! Fick lite mat i magen och kollade andra halvlek mellan Tyskland och Portugal innan jag nattade en Angelina som var helt slut. Nu ska jag äntligen duscha, vilket jag inte har hunnit än. Luktar verkligen som ett riktigt äckelpäckel! Sen skulle jag tro att jag sover gott inatt.                       Den söta midsommarstången på dagis

Det är över...


...för Sverige den här gången också. Vi pratar förstås EM-fotboll och förlusten ikväll mot Ryssland. Sverige blev totalt förnedrat från första stund och det såg lika illa ut som det gjorde i träningsmatcherna innan EM. Stelbent, tempofattigt och virrigt.
När Sverige fick låna bollen ibland så fanns det ingen fart i benen, ingen precision i passningspelet och ingen "go". Det fina spelet från Spanien-matchen var som bortblåst. Långa stunder var det Ryssland mot Isaksson. Sverige var sämst när det gällde och det funkar ju aldrig...

Nu ska jag ägna resten av EM till att heja på Holland. Mot dem tror jag inte Ryssland har en chans....

Ska inte ägna så mycket mer tid till att analysera Sveriges sorti för nu är jag dödens trött och det väntar en minst sagt hektisk dag imorgon med MVC-besök, dagisavslutning, jobb, aerobicpass och sedan ytterligare lite jobb....Gonatt!

Fotbollsfebern stiger!



Hela den här EM-grejen har gjort att jag som vanligt blir såååå sugen på att spela fotboll själv. Kommer nog aldrig att "komma över" fotbollen helt. Ibland saknar jag det så jag kan dö!
Jag slutade för fem år sedan av en rad olika anledningar. 1. Kroppen började ta för mycket stryk. 2. Jag hade inte tid att träna tillräckligt och började därför få svårt att hålla jämna steg med de yngre förmågorna och bänken är ingenting för mig. 3. Jag spydde och fick huvudvärk efter varje match och träning.
Goda skäl om något att sluta, men ändå längtar jag efter att få gå ut på planen med laget och spela en riktig match. Det är något väldigt speciellt med lagsporter. Visst är det mycket tjafs ibland men oftast har man bara kul ihop.

Något som jag blir väldigt irriterad över är när folk säger "men är inte han/hon för gammal för att hålla på med sånt där"??. Vaddå för gammal? Hur kan man bli för gammal för att motionera och att ha kul?? Du slutar ju inte att ta promenader för att du har nått en viss ålder. Klart man kan spela fotboll eller vilken sport som helst så länge du bara orkar och vill.

På måndagar tränar ett gäng "gamla" fotbollstjejer bara för att ha kul. De har frågat mig om jag vill vara med men jag har inte fått tummen ur än. Har dock börjat leta efter mina fotbollskor men jag hittar dem inte. Har säkert slängt dem....Attans! Får väl i värsta fall spela i gympadojorna. Det går det med bara det inte regnar....

Idag har jag jobbat och det var heldött. Stefan var själv hemma så han kom upp en stund för han hade tråkigt.
Hämtade en glad Angelina på dagis. Hon hade sovit jättelänge så hon var pigg som en mört.
Passade på att gå ut på eftermiddagen eftersom det var ganska fínt väder. Spelade lite boll med Stefan och Angelina blev överlycklig när Jonna kom över....

Söta tjejer på traktorn

Stefan har också fått en ny kompis. Grannens pojk som bor i Småland med sin mamma i vanliga fall ska vara här ända till augusti. Han och Stefan är lika gamla och delar även en hel del intressen visade det sig ganska snabbt. De har spenderat hela eftermiddagen och kvällen tillsammans. Skulle tro att de kommer få en rolig sommar tillsammans...Mer perfekt kan det inte bli!

Själv så har jag som vanligt tittat på fotboll. Valde Italien-Frankrike-matchen. Angelina ville inte somna idag heller så hon tittade lite också. Hon envisas med att säga: "Hocki" och peka på TV:n. Jag försöker lära henne att det heter fotboll, men hon säger fortfarande "hocki" och skrattar. Tror hon gör det på jävelskap faktiskt för hon kan säga fotboll.

Angelina med sin obligatoriska jordgubbs-skål


Jag har äntligen fått Angelina att äta en smörgås med bröd och allt. Jag lade bara på en skiva cheddar så slank det ner!

Nu är det strax dags för sängen. Ledig dag imorgon. Yippeee!!!!

Äntligen kom jag fram!



Det är nästan ett mirakel! Idag efter tre veckors träget ringande så kom jag äntlligen fram till MVC i Årjäng! Halleluja! Nåja jag har egentligen inte ringt i tre veckor men det var då jag började försöka. MVC i Årjäng är nämligen så totalt underbemannad som någon central kan bli. Två dagar i veckan finns personal tillgänglig och då är det en timmes telefontid. På sammanlagt sex timmars telefontid har jag alltså inte kommit fram. Bara tutat upptaget hela tiden. Helt otroligt!

Idag efter typ tjugo försök så kom jag då fram. Var tvungen att kolla en extra gång på telefonen så jag verkligen hade slagit rätt nummer när jag hörde signalerna gå fram. Nu är jag efter ganska mycket om och men inbokad någon gång mellan halv nio och nio på torsdag. Jag ska nämligen bara ta en P-spruta och det tar ungefär en minut så mitt ärende var inte speciellt akut som tur var. Men tänk dig själv i ett brådskande fall. Vad gör du då? Ibland kan du helt enkelt inte vänta i tre veckor utan att få svar. Mitt tips: Ring Kvinnokliniken i Karlstad. Där är de hur bra som helst och du får hjälp snabbt och smidigt.

Det ska helt enkelt inte fungera som det gör här i Årjäng just nu och jag har pratat med hur många som helst som håller med mig till punkt och pricka. Det klagas så oerhört mycket på den övriga sjukvården i debatten men jag har aldrig sett en insändare om MVC och den vården och omsorgen är minst lika viktig. Vi behöver fler barnmorskor hit och det NU! När man är förstföderska och ska informeras om det ena och än det andra samt har tusen frågor som man vill ha svar på ska man inte skickas iväg efter tio minuter på grund av tidsbrist. Man vill ha en barnmorska som bryr sig och som man får förtroende för. Det ska kännas tryggt att besöka MVC i väntan på en förlossning.

Jag hade turen att vara gravid när det fortfarande fanns tillräckligt med personal på MVC. Detta är bara två år sedan. Det var aldrig några problem att komma i kontakt med barnmorskorna och jag hade enbart positiva upplevelser av MVC. Vad har hänt och vart kommer det att sluta?


Svenska fotbollsfruar....

Helena Seger

Magdelena och Henke Larsson

Oksana Andersson


Läste nyss en lite smårolig artikel i Aftonbladet. Man hade besökt hotellet där de svenska spelarfruarna har bott hittills under EM. Hotellpersonalen var tydligen lyriska över de trevliga och snygga tjejerna. De tyckte att Zlatans tjej Helena var jättesnygg och dreglade tydligen även över Chippens tjej Oksana.

Oksana hade för övrigt sprungit omkring i en T-shirt som det stod Wilhelmsson på. Är det fruktansvärt patetiskt eller gulligt? Har inte bestämt mig än...Onödigt vetande i alla fall... Det roligaste kom när hotellpersonalen konstaterade att "fruarna inte alls var diviga utan som vanliga människor". Vanliga människor!!! tänker jag. Vad skulle de annars vara. De flesta av dem är ju totalt okända och råkar bara ha män som spelar mer eller mindre bra fotboll. Varför skulle inte de vara vanliga???
Det stod förvisso att spelarfruarna fick skriva en hel del autografer på hotellet. Lite strange eller hur??? Jag är ganska insatt i fotboll men skulle knappast känna igen någon utom möjligtvis just Helena och Oksana....
Konstig värld vi lever....

Shopping-runda på en regnig dag

Hade svintråkigt allihop på förmiddagen så vi bestämde oss för att ta en tur till shopping-centret i Töcksfors. Tänkte kolla efter kläder till bröllopet som jag och Peter ska på om två veckor.
Hittade naturligtvis ingenting som passade som föll mig i smaken. Det ska ju ändå vara ganska stiligt till ett bröllop tycker jag. Däremot hittade jag flera fina vardagskläder på Vero Moda t ex en jeansklänning som var skitsnygg, men naturligtvis fanns allt i max storlek 40. Det är nästan stört omöjligt att få tag på snygga kläder för sådana som mig som drar en 42:a eller till och med ibland en 44:a. Jajaja jag vet att jag borde gå ner i vikt, men ärligt talat så ska man kunna köpa snygga kläder ändå. Det blir nästan ännu viktigare när du har några extra kilo att dölja att kunna känna sig propert klädd.
HM har ju "Big is beautiful" men de kläderna tycker jag är hiskeliga!!! Det är som om ingen orkar designa till storväxta människor. Det kan ju i ärlighetens namn inte vara så svårt!


Den här snygga topen köpte jag på Kapp Ahl. Storlek 40/42

Däremot blev jag glatt överraskad när jag klev in på Kapp Ahl när jag var i Göteborg förra helgen. Hittade massvis med snygga kläder i min storlek som passade perfekt. Till min stora förvåning såg jag på lapparna att det stod storlek medium. Hmmmm....strange....Jag har INTE medium snarare large men å andra sidan så passar inte ens XL i vissa affärer. Sånt där kan man bli tokig på!


Angelina testar nya kanan....


Det blev alltså inga kläder till mig men barnen blev desto nöjdare. Angelina fick en rutschkana som för tillfället står placerad i vardgasrummet och har snabbt blivit en stor favorit. Stefan fick nya bey-blades.
Köpte en fotbollströja också till Angelina men den var inte lika poppis....Kan inte förstå....


Beyblade-bana

Heja Zlatan!

Har tränat lite till på aerobicpasset och försökt bena ut hur man ska lära ut det. Den saken är allra knepigast, men det brukar oftast lösa sig ganska naturligt. Kruxet är att få plats här hemma. Man måste ha ganska stor plats för att kunna ta ut stegen ordentligt.

Var ordentlig och drog ut alla tekniska prylar innan vi for hemifrån. Tur det för åskan hade varit riktigt nära sa Lotta när jag ringde henne förut. Det dundrade ordentligt när vi for ifrån Töcksfors, men då hade det redan varit i Årjäng. Stefan drog en lättnadens suck för han är livrädd för åska.

Nu ska jag nog träna lite till och sedan blir det nog fotboll i vanlig ordning....


Kan man ha den här klänningen på bröllop? Har bara använt den en enda gång och jag tycker i alla fall att den är läcker...

Smink överallt....



Satt nyss och laddade in lite bilder till bloggen och reagerade plötsligt över att Angelina hade varit tyst en längre tid. Fick onda aningar och mycket riktigt...den lille busungen hade tagit sig in i toaskåpet och hittat Stefans teatersmink. Resten kan ni ju räkna ut själva.

Har blivit dåligt med bloggande under helgen. Dels för att min sambo har ockuperat datorn och dels för att Angelina har VÄGRAT att somna i skälig tid. Det har väl i och för sig inte hänt så särskilt mycket heller. Lördag jobbade jag och var inte hemma förrän fem. Kvällen ägnades åt fotboll. Glenn och Andrea kom hit och vi kollade på matchen. Efteråt grillade vi och dövade besvikelsen med mat.
Kvällen avslutades med att vi såg "Arn"-filmen. Den var bra tycker jag men den slår inte böckerna som jag fullkomligt älskade. Snyggt och proffsigt gjord var den i alla fall och det märks att man har plöjt ner många miljoner i projektet.

Angelina har lärt sig en ny grej...

Igår hade jag en riktig latdag. Kände inte för att göra någonting alls. Satte ihop areobicpasset och tränade i ungefär en timme. Svettigt men kul! Ska bli riktigt riktigt roligt till torsdagen. Sedan fick jag för mig att vara hurtig så jag och Angelina tog vagnen och började gå upp mot Årjäng för att handla. Vi hann cirka 200 meter sen öppnade sig himlen och ner kommer en hagelskur. Inte så skönt när man har T-shirt på sig. Angelina klarade sig fint eftersom hon har regnskydd. Mig blev det lite värre med. Jag var totalt genom-sur! Det är då man bannar sig själv för att vara obotlig optimist som aldrig har med sig vare sig extra tröja eller regnkläder. Jag äger faktiskt inte ens ett regnställ....Det är då man får intala sig själv "det är bara lite vatten".
När vi kom hem var jag hursomhelst genomfrusen och Angelina var trött. Medan hon sov i två och en halv timme så läste jag det spännande slutet av "Tyskungen". Skönt att för en gångs skull ha tid att lägga sig ner och vila en stund på dagen. Det är inte ofta det händer....
Vaddå? Får inte jag vara här?



På kvällen åkte vi upp till Glenn och Andrea för att kolla in hur det går för vår lilla kattunge. De hade växt jättemycket sen sist och var hur söta som helst. Angelina provade den ofödda bäbisens vagn och det var tydligen jättekul för hon ville absolut inte lämna den.


Vår utvalda kattunge som ännu inte är namngiven

Kattungen med brorsan

Slötittade lite på Turkiet- Tjeckien och följde mest det dramatiska slutet. Blev lite förvånad när man efter matchen fick se hur det såg ut utanför TV4:as studio. Rena EM-guldhysterin! Det måste bo oerhört många turkar i Stockholm!!! Roligt för dem var det i alla fall....mindre kul för Tjeckien....


Besvikelsen var stor...



...över att Sverige inte höll hela vägen ut. 1-1 hade varit ett superresultat att ta med sig. Min personliga besvikelse blev ännu större eftersom jag var helt säker på att Sverige skulle vinna matchen. Jag hade tippat 2-1 till Sverige och trodde på fullaste allvar att det skulle bli verklighet även fast det i stort sett var spel mot ett mål i sista halvan av matchen.
När Villa forcerade in sista bollen så trodde jag knappt att det var sant. Möjligtvis var det rättvist men jag verkligen HATAR mål på övertid!
Sverige gjorde faktiskt en kanonmatch tycker jag. Zlatan var kung så länge han var på planen och både mittfältet och försvaret höll hög klass i första halvlek. Ett tag så var det till och med Spanien som fick slå bort bollar i panik. Sen gick Zlatan ut och inte ens alla hans belackare kan blunda för det faktum att Sverige utan Zlatan är inget lag som slår stornationer. Zlatan är en superstar som Sverige behöver för att avancera från gruppspelet.

Nu måste vi slå Ryssland men jag har onda aningar. Vi ska ine ta för givet att det blir så. Det kommer vara så mycket nerver och taktik inblandat i den matchen så det kan sluta hur som helst.

Markus Rosenberg var totalt urusel på planen och indirekt bär han skulden för Sveriges förlust anser jag. Att kasta sig och söka frisparkar likt vilken Ronaldo som helst är så jäkla svagt. Hoppas att han inte spelar mer. Bättre att satsa på Allbäck som trots allt har rutinen trots att hans säsong har varit motig.


Johan Elmander som mittfältare var dock magnifik igår....

Klarar Sverige att avancera till kvartsfinal så är det nog ändå stopp. Då möter man Holland och dem är det inget lag som vill möta just nu. Deras match mot Frankrike i förrgår var fotbollspoesi på hög nivå. Vilket tempo! Vilka dribblingar! Vilka mål! Holland spelar som i en anfallstrans just nu och det är svårt att se att något lag ska kunna stoppa dem. Länge sedan man såg sådan total offensiv och rolig fotboll. Marco van Basten har verkligen satt sin egen prägel på laget och jag tror att det har gjort mycket att de gamla gringubbarna har gått i pension. Holland har ju inte direkt varit känt för att vara ett harmoniskt lag de senaste femton åren med alla rasmotsättningar som har funnits mellan t ex Kluiver,Davids och bröderna de Boer.

Nu är det bara att hoppas att Sverige kan ladda lika mycket inför Rysslands-matchen och att Zlatan kan spela. Vi behöver honom-så enkelt är det.

Försöker vakna....

...men idag verkar det stört omöjligt. Angelina fullkomligt VÄGRADE att somna igår så det blev inte direkt någon lugn kväll...Till sist gav jag upp försöken att lägga henne i sin säng så vid tolvsnåret somnade vi båda två i vår säng. Jag med kläder på och allt. Gött svettigt! Hann inte ens borsta tänderna igår så smaken i min mun är just nu helt vidrig!

Igår var det en väldigt lugn dag på jobbet. Lugnet efter stormen på skolavslutningen. På morgonen hade jag det däremot ganska stressigt eftersom jag skulle böka in alla boxgrejerna i min lilla bil. Det var knappt jag själv fick plats.
Johanna hämtade dem på eftermiddagen men ringde snart igen. Hon fick ingen ström till stereon och den funkade inte med batterier. Fick panik och ringde Camilla. Inget svar. Direkt när jag hade slutat kastade jag mig själv upp till parken men då hade Johanna just fått ordning på grejerna. Tur! Men alltid ska det krångla lite...det bara är så.

Gårdagens löpsedel: "Sanningen om Zlatans kräk-attack"!  Hahaha kräk-attack låter så roligt....Dessutom såg det bara ut som han hulkade upp lite vatten.

Gårdagens missar: Österrike! Hur kan man missa så många klara målchanser???

Har varit inne och sänkt mig och jag hamnade på 23,5. Tappar alltså inte så många slag. Det nya systemet tycker jag är bra.

Skulle så gärna ha varit med på tvådagars-tävling i helgen. Första gången som jag missar den. Måste jobba....

Dags att börja göra sig iordning för jobb kanske?

Sura tant Tessan...

Idag kände jag mig som en riktig grinkärring på jobbet. Jag höll på att fylla de nya kylarna när någon plingar frenetiskt på vår klocka som vi har ute på disken.
Tittar ut och ser två ungar snabbt springa därifrån. Lite småirriterad går jag tillbaka och fortsätter plockandet.
PLING!
Återvänder ut till kassan och den här gången står ungarna kvar.
- Vill ni ha något eller? frågar jag lite ansträngt.
Ungarna svarar inte utan står mest och fnissar och sedan går de ut igen.
SUCK!
Går tillbaka till köket ytterligare en gång och så...
PLING! PLING! PLING!
Nä nu jävlar får det vara bra!
Stegar argt ut och spänner ögonen i busungarna och säger med iskall röst:
- Ska ni ha något nu?
Båda skakar på huvudet.
- Då ringer ni inte en gång till på den där klockan förstått!!! Den ska man bara använda när det verkligen behövs!!! säger jag med min allra hårdaste röst.
Hör själv hur grymt elak och sur jag låter men jag kan inte hejda mig.
Barnen ser dock ganska skamsna ut så budskapet gick nog fram....
Sura tant Tessan har just skällt ut två småglin och känner sig som en bitter gammal kärring. Skäms nästan...men bara nästan....

Examen och 24 poäng!



Examensdax för Stefan idag och jag tror att han har längtat jättemycket efter det. Det har varit ett minst sagt tufft år för honom och han har verkligen förtjänat att få lite ledigt.
Fick lite bråttom imorse eftersom Angelina hade beslutat sig för att ta en sovmorgon. Fick väcka henne lite bryskt vid niotiden och slänga på henne kläderna. Hon fick inte ens frukost så jag slängde med ett paket Marie-kex i väskan. Det var tur för hon åt tio stycken under tiden vi var i kyrkan. Då satt hon i alla fall någorlunda still.
Stefan var så hes när han vaknade så att han orkade sjunga är ett under, men som vanligt tog han i för full hals.
Det är något speciellt med examen. När man hör "Den blomstertid nu kommer" förflyttas man tillbaka till tiden då man själv hade den hela långa sommaren framför sig med lata dagar och ingen skola....Tänk vad skönt! Nu förtiden är min sommar förknippad med jobb, jobb och åter jobb. Nåja jag ska i alla fall ha semester i två veckor. Det är inte illa det....

Efter kyrkan for vi upp till cafét för att fira in sommarlovet med glass. Där rådde som vanligt på examensdagar ett fullständigt kaos. Vi skyndade oss därifrån så fort som möjligt.
Angelina i jordgubbskålen

Eftermiddagen spenderade vi ute och jag dammsög bilen och spolade av den. Det hjälpte tyvärr inte så mycket för frömjölet sitter fast. Måste tvätta den ordentligt och det hade jag inte tid med idag.

Fick för mig att jag ville vara med på damgolfen idag så jag ringde och frågade om Angelina kunde vara hos morsan. Det kunde hon naturligtvis.
Vi lottade ihop bollarna och jag fick gå med Berit, Charlotte och Anna E. Senare anslöt också Birgitta så vi gick alltså i en "olaglig" femboll. 
Ni  som inte är det minsta intresserade av golf kan sluta läsa nu.

Började otroligt bra genom att sätta ett par på första hålet. Har jag bara gjort en gång förut. På andra hålet följde jag upp med en birdie efter ett underbart inspel och enputt. Fortsatte med bogey, bogey, par och hade alltså 16 poäng efter fem hål. Allt gick bara så himla lätt. Ändå hade jag några slag som inte var helt hundra, men när man får en sådan smakstart så kan man ju spela väldigt avslappnat. När rundan var över så hade jag skrapat ihop 24 poäng! Gick alltihop på 44 slag. Fattade knappt att det var sant. Nu blir det väl kanske inte så roligt i fortsättningen eftersom jag tappar en del slag, men det får jag ta....Den här rundan tar ingen ifrån mig i alla fall.

Har inte hunnit titta på någon fotboll idag men jag har Schweiz-Turkiet på i bakgrunden och det verkar ha varit en mycket dramatisk match om man hör på kommentatorerna....
Nu får det bli lite plockande och sedan sängen. Jobb imorgon och snuttisen kommer hem....Gött!

Lite bilder från igår eftersom det inte gick att lägga in dem då....

Angelina kollar nyfiket in Andreas mage


Min orkidé som jag inhandlade igår men som måste flyttas till annan kruka. Genomskinliga ska de vara påpekade brorsan.

Läckra svenska jordgubbar. Jag fick en enda. Barnen tog resten.

Zlatan ä bäst!

Då fick han äntligen göra mål efter flera år av måltorka i landslaget. Som vanligt fick Zlatan inte värst mycket uträttat på planen innan han plötsligt blixtrade till och POFF så har Sverige 1-0. Härligt mål dessutom...
Sverige-Grekland var  långt ifrån någon underhållande match men det var väl å andra sidan inte att vänta heller. Kändes ändå för en gångs skull tryggt bakåt. Sverige spelade disciplinerat och tråkigt....
Tycker synd om Chippen som spelade riktigt bra innan han fick sin förmodade bristning. Å andra sidan så får troligen Sebastian Larsson spela istället och det är inte fy skam.

Henrik Larsson skulle skjuta oftare. Han spelade ju till sig massor av bra lägen och så passade han istället. Obegripligt! Larsson var kanske bäst på planen idag. Däremot tyckte jag att Fredrik Ljungberg var ganska kass. Han försvann liksom helt.

Spanien på lördag och då lär det bli åka av. Då måste Sverige spela minst lika disciplinerat som idag för att ens ha den minsta chans. Ska bli superkul!! Nu har man fått en drömstart på EM så nu gäller det bara att spinna vidare och hoppas att skadorna inte blir får många.

Isaksson känns trygg i målet. Förstår inte varför ingen vill ha honom....

Idag har jag städat i princip hela dagen. Har inte dammsugit på nästan två veckor och ni kan ju tänka er hur det såg ut med tanke på allt skit man drar in utifrån på sommaren när man springer barfota ute i trädgården.
Passade på att kasta i princip alla mina blommor som var döda och köpte nya. Blev riktigt trivsamt. Lite roligare att ha lite levande saker i fönstret istället som omväxling. Ska försöka skärpa mig med vattningen.


Nu ska jag försöka att tota ihop ett aerobicpass. Det är hög tid nu eftersom jag ska ha pass nästa torsdag i parken. Måste ju kunna allt utan och innan tills dess så det är bara att sätta fart. Sen är jag rädd för att det blir alldeles för många sidor lästa i Läckberg-boken inatt också. Skulle egentligen behöva sova men men.....är man nattuggla så är man....

Inga bilder idag för det funkar inte av någon anledning....SUCK!


Snart avspark...

Värmer upp lite inför Sverige-Grekland genom att kika lite på de övriga grupp-motståndarna. Spanien ser ruggigt bra ut så det gäller att Sverige vinner idag....
Daniel Andersson spelar från start och det är väl egentligen inget att diskutera. Kan inte Linderoth spela nittio minuter så är det bättre att kasta in honom om allt ser ut att gå åt helvete. Kim Källström slår alldeles för dåliga passningar för att kännas som ett säkert alternativ. Daniel Andersson är en "tråk-spelare" som mest rullar runt bollen men han är oftast väldigt stabilt defensivt och det kan behövas.
Hoppas att Sebastian Larsson kommer in senare i matchen. Han är en spelare som kan röra om lite...
Nu är det bara att hålla tummarna och heja!!!!

Bankrån och sommarfest...


Ojojojoj vilken dag det har varit. Jag anade inte riktigt imorse vad som komma skulle. Man gör ju sällan det.
Först så gick diskmaskinen sönder. Inte bra. Morgan fick hjälpa oss att kolla säkringar med mera. Då upptäckte vi att nyckeln till proppskåpet var borta och jag erinrade mig att jag hade lånat ut den till en dam förra veckan. Tydligen så lämnade hon aldrig tillbaka den. Morgan fick helst sonika bryta upp dörren.
Strax efter vi hade öppnat så blir det plötsligt ett himla liv utanför och Marianne kommer in och säger:
- Ring polisen. De rånar banken.
Fattades bara det, tänkte jag och det blev febril aktivitet.
Det visade sig att nötterna som skulle råna banken bröt sig in i Sparbankens gamla lokaler. De flyttade förra måndagen.
Jag hade bara en enda tanke. Jag hade av en slump fortfarande kameran i väskan och ville förtvivlat gärna ut och ta bilder. Problemet var bara att alla bara försvann och jag stod ensam kvar inne på cafét med en kund som skulle beställa. Tyckte inte att jag också kunde springa iväg....Blev ännu surare när TV4 ringde en timme senare och var i desperat behov av bilder.
Under tiden som rånarna försökte råna en tom lokal så ringde vi polisen och försökte nå banken. Som tur var hade någon annan hunnit före så all bankpersonal kunde ta sig ut bakvägen oskadda.
Vi fick rapporter om att rånarna hade skjutit varningskott och att de blev jagade av civilpoliser som de också besköt. På sin väg så sattes även en bil i brand på gammalt hederligt manér.

Sen när rånarna var väck så började det andra kaoset. Jag jobbade även dagen för drygt fyra år sedan när banken senast rånades så jag visste hur det skulle bli. Smörgåsar ska fixas till krisgrupper och allt ställs helt på ända eftersom alla är så upphetsade och upprivna....
Det gick ganska bra ändå det hela och jag kom faktiskt iväg hemåt i tid.

När Angelina var hämtad och Stefan hunnit hem så åkte vi upp till Götes för att äta. Jag hade ju inte hunnit handla eftersom jag hade kört tårtor som banken egentligen skulle ha haft idag till Kvarnåsen.
Sedan har vi spenderat hela kvällen uppe i Årjäng på Sommarfesten. Det var riktigt riktigt trevligt med studentkortege, musikuppträdande och modevisning.  Tog massa bilder och har slängt ihop ett reportage till Årjängsportalen.
Kom inte hem förrän efter elva och då var Angelina helt slut. Hon somnade nästan innan hon lade sig på kudden. Stefan däckade strax därefter. Roligt har de i alla fall haft båda två.

Angelina hade kul på festen

En av många snygga bilar


Trollet såg nöjt ut...


Stefan tog med sin lillasyster på flera roliga åkturer på trollets svans...


The Soulshake express....


Missade tyvärr matchen mellan Holland och Italien men vad jag förstod så krossade de orangea italienarna. Imorgon är det dags för Zlatan och co att slå grekerna. Det måste de göra. Annars är det nog kört. Heja Sverige! Gonatt!

Göteborgsresan i bilder....

Jag lovade ju en resumé över helgen så här kommer den....


Parkeringshuset var så löjligt trångt att Peter verkligen fick hålla tungan i mun för att tråckla in den kära gamla Volvo-kombin.


Medans Peter parkerade så tog jag en bild på Lisebergstornet. Peter tyckte att jag hellre skulle guida honom så han inte körde in i något....Tyckte inte jag....


Första ölen på avenyn samt vy över Peters skrev....


Takbaren på Scandic Rubinen. Mycket trevligt ställe....Fläktade gjorde litegrann i alla fall....


Min mat som jag åt på restaurangen Meze. Kolla så mycket mat! Då hade vi käkat förrätt också innan...Vi rullade hem....


Peters mat är inte heller illa. Han orkade ungefär hälften. Meze är ett superställe!


Vi gick lite vilse på hemvägen så Peter plockade fram GPS.en. Lite skämmigt...men vi hittade till slut.


Mamma! Såhär får du göra för att ha blommorna ifred utanför affären i sommar....


Shopping, shopping, shopping...


...då blir Tessan såhär glad!


Var bara tvungen att få en typisk turist-bild på Poseidon.


Hahahaha...den här klubben besökte vi....INTE!


Konstig dans mitt i stan...men roligt hade de....och vi också....


Den här inhandlades åt Angelina på Liseberg. Av säkerhetsskäl tog vi inte med kameran dit. Men jäklars va göj vi hade! Jag vågade åka Uppswinget och jag är stolt över mig själv....


Peter undrar varför alla skomakare också gör nycklar. När vi tittade närmare så stämde det in på varenda skylt. Någon som vet?


På lördagkvällen blev det en öl i hotellbaren. Min 33 cl Corona kostade "bara" 68 kronor! Helt hutlöst! Drack den med andakt....


I hotellbaren träffade vi på den här relaxade människan- Jonas tror jag att han hette....


...samt hans smådryga sambo Ulrika.....Närå bara skojar. Vi känner dem båda två och vi bodde på samma hotell. Båda är hur trevliga som helst....


Varför måsta alla offentliga toaletter se ut såhär???? Usch, fy och blä!!!!!


På hemvägen stannade vi till i Gustavsfors och åt god mat på Alcatraz. Här en bild mot den mysiga kanalen.

That´s it. Vår helg i Götlaborg. Vi hade hur gött som helst. Bra väder. God mat. Bra sällskap och ömma fötter. Hoppas att vi kan göra om det snart igen....

Back in bizz....

Fyra dagar. Så länge sedan har det gått sedan jag senast bloggade. Rekord sedan jag började med det här skriveriet. Anledningen är att jag har haft en lång och skön myshelg med min kära sambo och då fick det bli helt dator-fritt. Ganska befriande faktiskt.
Vi har besökt Sveriges framsida Göteborg och vi har hunnit med både shopping, Lisebergs-besök, öldrickande och en jävla massa ätande. Känns som om jag har gått upp ett ton sedan i fredags. Å andra sidan har vi knallat och gått så mycket att jag till och med har träningsvärk i vaderna.

Kommer att försöka hinna lägga upp lite bilder senare idag tänkte jag.

Idag är det jobb som väntar och ikväll är det Sommarfest här i Årjäng. Tänkte ta med mig barnen och kika lite. Alltid roligt när det händer något och dessutom missade jag festligheterna ifjol.
Är minst sagt seg idag för hemma var det ungefär trettio grader när vi anlände igår kväll. Orkade inte somna förrän vid tvåtiden tror jag och det blir lite sent när man ska upp sex. Angelina var också svårväckt så vi kom sent till dagis idag.

Nä nu är det dags att sätta fart.....

Ledig dag med massa gnäll....

Åter igen en ledig, solig och varm dag....Hämtade Angelina hos morsan och fick iväg Stefan till skolan. Nu är det slut på alla lata mornar. Nu är det effektivitet som gäller och upp klockan sju.
Angelina hade sovit dåligt inatt också och var väldigt trött och supergrinig. Lade henne i sängen redan vid nio igen och hon somnade bums. Det gjorde jag också...

Sen var det dags att gå ut och Angelina stormade såklart iväg till Jonna. Idag har de lekt av och till mest hela tiden. Tog ut poolen och fyllde den med vatten, men Angelina ville ju såklart hellre vara i Jonnas pool. Blöt blev hon i alla fall men bada ville hon inte riktigt.

Idag har Angelina varit otroligt gnällig, arg och ledsen mest hela tiden. Blir otroligt jobbigt i längden att höra på allt gnäll. Det gick bättre när vi gick in ett tag så antagligen så blir det väl för varmt för henne. Tyvärr så springer hon strax ut igen och sedan börjar hela visan om.
Gick och lade henne redan halv åtta och hon somnade direkt. Hon är ganska förkyld också så hon orkar inte riktigt med tror jag.
Inne och vilar ifrån solen ett tag

Var inne hos J. idag och blev helt imponerad av att människan har ett helt genomstädat, 100% rent hus. Fick naturligtvis ångest också för egen del och har därför ägnat större delen av kvällen att plocka undan saker. Imorgon bitti ska det dammsugas!

Nu märks det att Stefan är hemma igen för det ligger grejer precis överallt! GRRRRRRR:.....


Börjar närma sig helgen också så jag ska ta tag i den sista delen av planeringen nu. Blev överlycklig när jag fick se att skattepengarna redan satt inne på kontot. Bättre timing kan det ju inte bli!

Har suttit ute en stund i min brassestol, druckit en iskall öl och läst min nya Läckberg-bok och bara njutit en stund. Gud vad jag älskar den här perioden på året!

Nu har jag äntligen köpt den! Läckbergs böcker ger mig STORA sömnproblem för jag kan inte lägga dem ifrån mig....

Då visade jag rumpan för en norsk gubbe....


OBS! Inte min rumpa! Men min är nog ungefär lika bred


Tja vad ska man säga. Ibland är det som upplagt för att man ska göra bort sig. Man bäddar för det själv på något vis.
Idag tog jag nämligen vespan till jobbet. Eftersom jag var ganska sen så beslöt jag mig för att åka i mitt omlottförkläde. Orkade helt enkelt inte bemöda mig med att sätta på mig tights under. Fick tajta till förklädet ordentligt eftersom det friskade på bra när jag gasade på upp till jobbet, men allt gick finfint.

Värre var det när jag skulle hem. Svängde förbi ICA för att köpa det allra nödvändigaste. Parkerade strax utanför entrén där det satt en gammal norsk gubbe samt två damer. De kollade väldigt fascinerat på mig och vespan när jag kom. De skulle bara ha anat vad som komma skulle.

När jag sedan hade gjort mina inköp så skulle vespan kickas igång eftersom batteriet är slut. Jag är ju ganska kort och jag tycker det är enklast att kicka om jag står bredvid. Där står jag lite halvt om halvt framåtlutad med ryggen mot den den norska gubben och hans kvinnliga sällskap. Plötsligt kommer det en vindpust och jag känner att den tar tag i förklädet och bara lyfter hela skiten. Där fick de se lite mer än de behövde. Kände dessutom att trosorna satt oroväckande långt upp i arslet. Gissa om jag kom fort därifrån! Jag skrattade och muttrade för mig själv hela vägen hem....Sens moralen blir: Byxor på när man kör vespa såvida man inte har en väldigt läcker häck med tillhörande snygga trosor (men det har inte jag).


Idag försov jag mig hela 45 minuter och fick en lagom kul start på dagen. Angelina var också nästan helt medvetslös så henne fick jag släpa upp ur sängen. Hon blev dock väldigt pigg när vi anlände till dagis.

Kom in en galen norsk tant på jobbet idag och frågade efter A-M.  A-M pratade med henne i cirka tjugo minuter och tanten var väldigt upprörd över en massa saker men A-M fattade inte riktigt vad det hade med henne att göra. Det hade det nog troligtvis inte heller. Den här crazy ladyn hade tydligen någon koppling med A-Ms granne men inte fattade vi mer för det. Nu är vi lite rädda för den tanten. Mycket konstigt folk som går lös där ute.....

Angelina var överlycklig när jag hämtade henne på dagis och verkade pigg som en lärka. Så fort vi kom innanför dörren hemma blev hon som förbytt. Hon bara skrek och gnällde hela tiden. Hon blev inte ens glad när Stefan kom hem, trots att hon inte har sett honom på en vecka. När hon fick lite lasagne så blev det bättre. Hon var väl helt enkelt hungrig....

Stefan kom hem brunbränd och fräsch från Tunisien idag. De hade haft en jättebra semester med mycket sol och bad. Lite sleten är han dock efter resan.

Åkte ut och golfade med C. idag på kvällskvisten. Funkade inte lika bra som på drömrundan i förrgår men jag hade 15 poäng och det är väl OK. Puttningen samt inspelen var bedrövliga idag. Bäst var sista driven på 18:e hålet. Då sa jag till C: - Nu ska jag sopa till den här så den flyger som h-vete!
Och det gjorde jag. En av mina längsta drivar någonsin. Det kändes i hela kroppen. Sånt är roligt.

Har kollat DH och försökt att plocka undan litegrann. Imorgon är det ledigt så då kanske jag får dammsuga. Kommer inte ihåg när jag gjorde det senast....

Nu ska jag raka bort skogen som jag har odlat på mina ben. USSSSCCCHHH va ofräscht!

OK..om man jämför med honom så är jag inte så hårig...

Ännu en underbar dag...

Hann i tid till intervjun med T-B som tur var, men jag var helsvettig när jag kom dit. Inte så nice kanske. Kände att svetten rann ifrån tinningarna och ner under halsen. Det var verkligen vansinnigt hett uppe i Årjäng.
Intervjun gick hur som helst bra tror jag (ska sätta mig och knåpa ihop något strax). Angelina hade jag mutat med en klubba för att hon skulle sitta still. Fungerade alldeles utmärkt!

Efteråt styrde vi kosan mot Götes. Jorå Tessan var för lat för att laga mat idag också. Vi delade på en specialsmörgås och sedan blev det lite glass till efterrätt.

Glass är mumsigt!


Var helt genomsvettig innan jag kom hem och därför ringde jag till Glenn och Andrea och frågade om de ville ta ett kvällsdopp. Styrde kosan ut mot Badbarna igen. Det var verkligen jätteskönt att svalka sig och det tror jag att Angelina tyckte också. Hon badade nästan mer nu än i förmiddags.

Där inne ligger knodden eller knoddelina vi alla väntar spänt på nu...


Nu har vi bara legat och kosat i sängen i en timme. Läst lite böcker, sjungit och busat. Peter ringde och talade om att han äntligen har anmält oss till M:s bröllop. Inte en dag för tidigt. Det är i slutet av juni. Suck! Då måste man ju hitta nån snygg klänning också....

Imorgon kommer Stefan hem. Ska bli skönt. Blir lite långtråkigt i längden att inte ha honom här även om det har varit skönt att vila upp sig lite. Angelina kommer nog att bli överlycklig skulle jag tro, men nu har hon blivit van att ha hela mammas uppmärksamhet i en hel vecka så lite svartsjukedrama blir det nog också.

Nä nu är det dags att slänga ihop en artikel. So long...


Bråttom bråttom

Väntar på att Angelina ska vakna från sin eftermiddags-nap så vi kan bege oss upp till skoaffären. Har ju lovat B. att jag ska skriva ett reportage om dem och ägarna sa att jag kunde höra av mig i början av den här veckan. Vill ha det överstökat på en gång så jag ringde upp för en liten stund sedan. Då ville han att jag skulle komma direkt och det gick ju inte. Hoppas att hon vaknar snart....

Har varit på stranden i ett par timmar idag också men Angelina var lite gnällig och trött så vi for hem. Blir jobbigt för henne att vara ute i solen hela tiden. Känner det jag också. Har legat ute en stund nu och äntligen läst färdigt Shackleton-boken och det blev satans varmt. I min trädgård är det dessutom total-lä så luften står i princip stilla.

Efter intervjun ska vi nog försöka få i oss någon mat tänkte jag. Kanske Götes idag också? Angelina älskar ju mos och köttbullar....Vi får se vad det blir. Glass ska vi ha i alla fall så det blir nog en tur till cafét.

Har tackat nej till halsmandeloperation idag. De ringde från sjukhuset imorse och frågade om jag ville komma redan nästa vecka. Efter lite funderande så sa jag att jag ville skjuta på det till september. Känns inte så himla skoj om det skulle bli komplikationer och få hela semstern förstörd. Dessutom så är det lite taskig timing att vara borta från jobbet just nu med baferi-bygge och allt. Nej jag får helt enkelt stå ut i några månader till och hoppas att inte halsflussen kommer tillbaka.

En alldeles perfekt dag...

image272
...hade jag igår. Det inte ofta det händer men ibland så har man turen att ha en sådan där dag när allt bara flyter på.

Vädret var naturligtvis fantastiskt och jag och Angelina kastade oss iväg till stranden redan på förmiddagen efter att ha inhandlat lite sandleksaker. Angelina tyckte nog att det var himmelriket att vara på stranden, speciellt eftersom det dessutom fanns en gunga där också. Hon sprang skytteltrafik mellan vattnet och gungan mest hela tiden.
Vattnet var behagligt, 20 grader var det någon som mätte till, och jag doppade mig faktiskt flera gånger.
Peter kom också på besök en stund med båten. Efter nästan tre timmar fick det räcka. Det var så himla varmt och Angelina började bli både trött och hungrig.
image273
Angelina på väg över till grannens trädgård

Gick och lade henne på eftermiddagen och somnade själv i en och en halv timme mitt ute i solen. Vaknade i en svett-pöl och kände mig väldigt solbränd.

Gick in en stund och kollade på både friidrott och fotboll på TV:n. Vi får ju hoppas att Sverige spelar bättre i EM. Å andra sidan så bör de vara rejält nedtränade nu så det är väl inte så konstigt om de såg sega ut.
image274
Jag i solglajjor

Skulle ha åkt ut med Bittan och spelat golf vid sex men fläktremmen på Peters bil hoppade av så han var tvungen att fixa det först. Kom iväg vid sju. Lika bra var det eftersom den värsta värmen hade hunnit lägga sig.
Kändes oerhört lätt att spela golf igår trots att det var tre veckor sedan sist. Banan är alldeles fantastiskt bra och det rullar långt som bara den. Öppnade lite lamt med två ettor men sedan kom jag igång. Par, par, bogey, bogey, bogey och då missade jag två par-puttar som jag var nära att få i. Hade lite tur också på sista korthålet för jag sköt upp min boll i en slänt med högt gräs på utslaget, men jag hittade den och räddade. Däremot sjabblade jag på näst sista hålet och streckade det. Då tänkte jag att : Nu är det kört! Ingen sänkning idag!
På nian var vi osäkra om min boll hade gått ut i skogen men vi hittade även den till slut, på banan. Lyckades sätta ett par till och vips så hade jag sänkt mig igen! 20 poäng! Gissa om jag var strålande glad!
Bittan spelade också jättebra och hade 17 poäng trots två nollade hål. En riktigt rolig runda.

När jag kom hem hade Peter förberett grillmaten och vi åt, fläskfilé m. sallad, tsatsiki och potatissallad. Mmmmm va gott det var! Jag var hungrig som en varg!
Badade lite med Angelina och sedan var det slut på energin. Slutet på en alldeles perfekt dag.

RSS 2.0