Packning pågår...

Imorgon är det dags för familjen att dra till Branäs så just nu är packning i full gång, eller rättare sagt nedlagd för dagen. Hänger kläder på tork som förhoppningsvis ska vara torra för packning imorgon.
Attans vad mycket grejer man måste släpa med sig för bara några dagar....
Ska försöka att komma iväg vid tolvtiden imorgon för vi får inte stugan förrän halv fem på eftermiddagen. Ska hinna käka på vägen upp tänkte vi också.

Stefan har åkt kvällsåkning idag med. Fattar inte att han orkar! En klasskompis till honom ska också upp till Branäs så förhoppningsvis har han någon att åka med där.
Verkar som typ hela Årjäng ska dit.

En silvermedalj fixade skidtjejerna idag. Inte illa alls...

Hann att sätta ihop ett roligt (i mitt tycke) aerobicpass framåt tolvtiden igår kväll. I alla fall två block är klara men mer behövs inte till att börja med. Nu får jag väl öva med V. i stugan om kvällarna. Undrar om hon går med på det?

Nu ska jag ladda batterierna till kameran för här ska dokumenteras. Speciellt när Peter ska upp på skidorna. Han har inte stått på ett par skidor sedan ankarliften i Årjängs slalombacke ramlade ner och krossade hans ben. Det är sisådär 20 år sedan. Han är lite rädd tror jag....

Angelina ska också få prova att åka tänkte jag men jag är skeptisk till att hon kommer att tycka det är roligt. Däremot kommer det nog bli full fart på henne med tanke på alla barn som ska med.
Idag nästan sprang hon till dagis för hon visste att L. var där och när vi kom fram så stod hon och vinkade i fönstret till Angelina. Busungar!

Nu får det nog bli sängen så man inte är helt död imorgon. Hann inte att handla med Lotta ikväll så det får bli direkt till morgonen innan vi åker.

Natti natt

Victoria + Daniel=sant

Ja det är ju dagens stora nyhet så vi får väl fortsätta på det spåret...skrev ju lite om det på min lunchrast innan det var officiellt. Jag är rojalist och tycker att kungafamiljen absolut ska sitta kvar och gör ett beundransvärt jobb för vårt land. Däremot förstår jag inte denna enorma uppståndelse runt Vickans och Daniels förlovning. Det var väl fanimej på tiden! Började ju nästan att bli pinsamt med allt smygande hit och dit och att Daniel inte får fira jul och födelsedagar ihop med sin tjej. Alla etikettsregler är ju från stenåldern när det gäller kungligheter. Hur romantiskt är det att man måste fråga Fredrik Reinfeldt och co innan man göra slag i saken och trä ringarna på fingrarna? Inte så högt upp på skalan. Nu får man väl bara hoppas att de lever lyckliga i alla sina dagar, får massa barn och ett hejdundrande bröllop. Det är de värda efter alla år av smygande....
Nog om detta.

Idag är det ju som bekant fettisdagen och jag fick en rivstart på min arbetsdag kan man säga. Alla skulle ha semlor och semletårtor. Som tur var hade de varit så utomordentligt ordningsamma i bageriet idag så de hade packat hur många som helst i förväg. Väldigt smidigt. Lotta fick dock hjälpa mig att packa för brinnande livet när telefonerna gick varma.
Lugnade dock ner sig litegrann fram på dagen....
Dagen till ära roffade jag åt mig en semla och avnjöt den efter lunchen. Stefan var också salig för han fick en med grädde och vanilj. Helt i hans smak (han gillar inte semlefyllning).

Slutade tre och hämtade Lina på dagis. Lagade kasslergratäng för det var jättelängesedan sist. Mycket praktiskt recept som är lätt och går snabbt att göra. Supergott. Här kommer receptet:

Skiva marinerad kassler i tunna skivor och lägg dem i en ungssäker form så det täcker hela bottnen.
Blanda ihop 2 dl lätt creme fraiche och en burk med tacosås (valfi styrka, jag brukar köra medium)
Bred ut blandningen över kasslern och lägg sedan eventuellt ananas ringar ovanpå
Avsluta med en påse riven ost
In i ugnen i cirka 15-20 minuter 200 grader

Jag brukar äta med ris och sallad till. Kanon! Åt så jag höll på att spricka!

Hämtade Stefan i slalombacken vid fem och då var han rejält trött. Han hade hyrt snowboard i två timmar och det tar naturligtvis mer på krafterna än att åka skidor....

Stefan fick vara barnvakt idag eftersom jag hade cirkelträning. Kunde träna en hel del själv men var jäkligt stum i benen efter aerobicen igår....
När jag kom hem så berättade Stefan att Angelina hade bajsat och kletat in hela golvet på toaletten. Han hade lyckats få ren Angelina med golvet orkade han inte ta för han höll på att spy. Stackarn! Fick roa mig med att torka upp skiten medans Lina gick omkring och sa "mamma inte arg". Jag var inte speciellt arg heller för jag orkade helt enkelt inte....Sånt som händer....

Trött Stefan


Lina sitter på sin favoritplats på köksbänken och käkar korv samt drar ut alla redskap

Blev platt fall för sprintarna i Skid-VM idag....En femteplats som bäst medans norrmännen håvar in medaljer...Nedrigt...
Kollade faktiskt på reprisen av Skavlan igår kväll och fastnade. Har inte sett det förut men programmet var verkligen bra. Härlig mix av gäster och intressanta vinklingar. Känns som om hans tillbakadragna sätt och uppriktiga nyfikenhet gör att gästerna berättar mer än vad de har tänkt att göra. Hoppas att han får fortsätta. SVT vore korkade om de inte såg potentialen.

Håller på att tvätta som en galning för att hinna få allt rent som måste med till Branäs. Jag fattar inte hur jag kan ha så mycket smutstvätt med tanke på att jag kör minst två fulla maskiner per dag. Men det är klart, Stefan är i slalombacken i stort sett varje dag och stinker svett som en gris när han kommer hem och jag tränar i alla fall tre gånger i veckan. Lina är också ganska bra på att skita ner sig och Peter kommer hem med en hel väska tvätt varje torsdag.


Så ser stugan ut som vi ska bo i...

Nu ska jag försöka snickra ihop ett nytt aerobicpass. Har lovat att komma med nytt på måndag och tänkte inte på att jag ska till Branäs hela helgen. Shit vad bråttom det blev helt plötsligt! Jag får väl öva lite i stugan på kvällarna (som om det skulle inträffa) och på söndag kväll.
Natti natt


Kunglig förlovning?

Är det verkligen så intressant att Victoria och Daniel kanske ska förlova sig idag att hela Aftonbladets nätsida fullkomligen drunknar i uppgifter om händelsen som vi ännu ej vet om den är sann? Nä skulle inte tro det. Sedan har de en fråga om man ser fram emot Victorias stundande bröllop? Nä varför skulle jag. M ig veterligen så kommer jag knappast att bli bjuden....
Knasigt land vi lever i....

Smällde föresten i mig en alldeles ljuvlig semla som efterrätt till lunchen. Såååå gott! Har inte ens dåligt samvete för idag får man faktiskt äta semlor....

Nu ska jag tillbaka och sälja lite till.,...


Underbart vinterväder!

Nu är min lediga dag snart slut och jag börjar känna mig ganska seg.
Har inte gjort så mycket vettigt idag egentligen. Passade på att ta med mig Angelina ut i det fina vädret efter att ha kört Stefan till slalombacken.
Vi byggde först en urful snögubbe modell mindre och sedan drog vi bort med pulkan till dagis. Hade tur att de andra dagisbarnen var ute så Angelina fick någon att leka med. Åkte lite pulka och rutschkana i ungefär en timme och Lina hade kungligt kul.

På eftermiddagen hann jag faktiskt med att spela in en ny skiva med styrka och stretchmusik. Välbehövligt. Var gruvsamt trött på alla de gamla skivorna.

Hämtade Stefan vid fem och han hade provat på att åka snowboard i backen. Fick en smärre chock när jag fick se det men alla ben och armar var hela. Han skulle prova i ett par timmar imorgon sa han. Är lite skeptisk eftersom vi åker till Branäs på torsdag. Bra att ha med hela ungar då....
På kvällen drog han iväg på Bolt på bion och jag körde Angelina till brorsan. Får hitta alternativa lösningar nu när morsan inte är hemma.

Lite mera folk på aerobicen idag. Körde sista gången med detta passet och det flöt på bra. Hade orkat hämta headsetet så då går det ju lite smidigare....


Kolla in den här lilla damen som har blivit så stor. Linnéa provar pulkan i vardagsrummet....

Angelina har fått tag på ett par hörselskydd...


Imorgon ska det säljas semlor för då är det ju faktiskt fettisdagen. Kom in och köp allihop!!!



Oscar-natt

Var faktiskt uppe och kollade Oscarsgalan inatt men inte förrän tjugo i fyra. Somnade i går kväll eftersom Angelina inte var så lätt att söva. Å andra sidan vaknade jag i tid för att få se de tyngsta priserna.
Eftersom jag inte har sett en enda av de nominerade filmerna så kan man ju inte avgöra om det blev rättvist eller ej.

Just nu är det väldigt många filmer som jag vill se: Benjamin Button, Revolutionary road, Changeling, The Wrestler...ja listan kan göras hur lång som helst.
Lite överraskande var det väl att Mickey Rourke inte fick pris för bästa manliga huvudroll utan det priset gick till Sean Penn. Annars tillföll priserna de väntade.
Annars brukar Oscarsutdelningen vara ett tillfälle som får mig att fälla en och annan tår. Jag blir alltid så känslosam vid tacktalen. När Kate Winslet höll sitt tacktal var tårarna nära kan jag säga, men i år blev det inget med gråtandet....
Tycker hela Heth Ledger-spektaklet var lite för mycket....som sagt...antagligen skulle han knappt ha blivit nominerad om han inte råkat ta livet av sig just i år....

Blir lite nyfiken på Slumdog Millionaire som kammade hem en otrolig mängd med Oscars. Får väl försöka se den också....

Här är några av mina favoritfilmer utan inbördes rangordning....
1. Borta med vinden- en klassiker som håller i en evighet. Inget kärlekspar kan mäta sig med Scarlett och Rhett Butler....
2. Walk the line- Johnny Cash och June Carter suveränt tolkade av Joaquin Phoenix och Reese Whiterspoon (puh vilka svårtsavade namn!). Underbar musik och fascinerande levnadshistoria.
3. Nyckeln till frihet- En film man kan se om och om igen
4. Dirty Dancing- lättviktig film som jag har sett uppskattningsvis 100 gånger och jag tröttnar aldrig på Baby och Johnny....
5. King Pin- den roligaste film jag vet. Älskar både Woody Harrelson och Randy Quiad som amish. Hysteriskt roligt mest hela tiden.
6. Hotell Rwanda- en gripande film om inbördeskriget med en alldeles lysande Don Cheadle i huvudrollen.
7. Schindler´s List- lysande Liam Neeson i huvudrollen och en grym Ralph Fiennes i biroll som nazist.
8. Titanic-båten sjunker varenda jäkla gång och Leo dör men jäklar vilken bra film! Grät floder på premiären!
9. Gladiator-historisk action och Rusell ÄR the GLADIATOR!
10. Den engelske patienten- ännu en romantisk snyftare med Ralph Fiennes som är såååå gudomlig i den här filmen!
11.Forrest Gump- Oemotståndlig film som för en att tänka till. Man blir både glad och ledsen av den. Tom Hanks bästa roll.
12. Dansar med vargar- har sett miljarders gånger och jag fullkomligt älskar den och Kevin Costner som lever indianliv och finner sig själv...

Nä nu får jag sluta annars kan jag hålla på hela natten....
Det var en bra Oscarsgala i vilket fall som helst. Hugh Jackman skötte sig bra men ingen kan ersätta Billy Crystal....

Klantskalle no. 1= that´s me

Yes nu har Peter gått och lagt sig så nu får jag äntligen sätta mig vid datorn. Stefan kollar på Beck och Lina springer omkring och leker. Hon sov nämligen mellan sex och nio så hon kommer nog att sitta uppe med mig och kolla Oscarsgalan inatt.....

Ska börja med lite bilder från bowlingen igår med mina instruktörs och styrelsekamrater i Årjängs Gymnastikförening. Vi hade en liten försenad "avslutning" igår kväll på Norlandia med bowling och tacobuffé. Tyvärr var det många som inte kunde närvara men vi sju som dök upp hade i alla fall trevligt.


Bittan väntar på sin tur....


Carina hade full koll på kloten och gav C. en match....



Dagens första strike stod Mr Per E. Moen för...kolla vad nöjd han blev!


Jag inledde uruselt  men ryckte upp mig lite på slutet i första omgången. Kändes att det var ett tag sedan sist jag bowlade. Tror att jag hade 126 i först ronden. I andra kom jag dock igång ordentligt och fick in ett ex antal strikar. Tyvärr så missade jag två spärrar annars hade jag slagit rekord mitt rekord på 164. Nu fick jag nöja mig med 158.
I tredje omgången kom Lars in i ett stim och spelade hur bra som helst men den omgången hann vi tyärr inte spela klart. Kul var det i alla fall men jag har träningsvärk i röven idag. Får jag alltid.....
Sedan fortsatte vi till restaurangen där vi hade sällskap med ett gäng som hade fått en och annan styrketår innanför västen och höll tal mest hela tiden och knackade med skedarna i glasen så jag trodde att de skulle spricka....
Rundade av ganska tidigt och var hemma redan vid tio.


 Nu har vi fått ryggsäcken och träningskläderna med nya loggan på. Det blev skitbra faktiskt.

Resten av kvällen kosade jag med min sambo. Vi hade ju i alla fall 10-årsdag å allt. Kolla vilka fina blommor jag fick!



Förmiddagen idag ägnade jag mest åt att kolla på skidor både på längden och tvären samtidigt som jag röjde efter Angelinas härjningar. Det gick ju ganska bra idag. ett brons till Helena Jonsson och ett silver till Anders Södergren. Inte alls dumt. Anja Pärson däremot fortsätter att floppa. Idag ledde hon överlägset Super G:n när hon helt plötsligt fick hjärnsläpp och körde fel. Där strulade hon troligtvis bort sista chansen att kunna ta hem totalcupen i år. Ingen vidare säsong för Anja....

Blev så slö efter mexicanagrytan vi åt till lunch så jag passade på att titta på Melodifestivalen som Peter så snällt spelade in åt mig igår. Jag säger bara: Vilken jävla dretomgång! Jag gillade inte en enda låt.
Velvet: Tjatig o seg låt med alldeles för många I am I am I am
Rigo: någon konstig blandning av reagge och 60-talsmusik.
Molly Sandén: OK sjunga kan tjejen (dock mil ifrån Sanna Nielsen) men vilket pekoral till låt! Den mest banala och töntigaste text jag någonsin hört. Ingela "Pling" Forsman har verkligen sett sin storhetstid för typ 20 år sedan.
EMD: Var väl den enda låten som var någorlunda, men vilket fruktansvärt töntigt nummer....
Maja Gullstrand: Ytterligare en text som man kände att den var i nivå med vad man kunde ha skrivit själv och skickat in. Maja har en otroligt cool framtoning och härlig röst, men schlager är inte hennes grej.
BWO: Brukar gilla deras låtar skarpt men dock inte detta sömnpiller till ballad. Hjälper inte att Mr Rolinski ser ut som en grekisk gud och dessutom sjunger rätt hyfsat. Hade de varit med förra veckan hade de åkt ut direkt.
Mikael Rickfors: Znark. Totalt intetsägande och Rickfors själv såg inte riktigt ut som om han fattade vad han gjorde där överhuvudtaget.
Sofia Berntsson: Skulle ha gått till final eller åtminstone till andra chansen. Den låten var det i alla fall lite go i. Svårare att bedöma texten eftersom Sofia envisades att sjunga på grekiska. Inget språk jag behärskar.

Nä det är bara att hoppas att det blir en ordentlig uppryckning i Malmö nästa vecka...
Annars var Mr Dorsin bäst i sketchen där han sjöng för pensionärerna.


Branäsresan närmar sig med stormsteg och under eftermiddagen samlades vi alla som ska med på cafét och diskuterade lite grejer. Ska bli jättekul att komma iväg och det är bara fyra dagar kvar nu....Kollade väderkartan och det såg lovande ut än så länge....

Fick äntligen tummen ur och gick till gatan nedanför och hälsade på M & M och lilla nytillskottet A. Bjöds på supergoda hembakta semlor och vi blev kvar ett tag och tjötade. Lilla A. gjorde som de flesta bebisar. Sov och åt mest....precis som det ska vara....

När Lina sov så kollade jag en aerobicvideo (röjde undan bordet på Stefans rum och dansade som bara den) i syfte att förbereda det nya passet. Hittade lite inspiration så till nästa vecka ska jag hinna klart tänkte jag.  Börjar bli riktigt trött på passet som jag har nu.

Kan ni inte betala med kort på Café Broms imorgon så skyll på mig. Jag lyckades nämligen med konststycket att riva kortmaskinen i golvet igår så att displayen sprack helt och hållet. Helt kaputt blev den tämligen nya apparaten. Bannade mig själv minst hundra gånger men vad ska man göra? Nu hoppas jag bara att det inte tar alltför lång tid innan den nya anländer...

Sportlovet börjar imorgon och det innebär inte bara att Stefan är ledig utan att jag också får lite mer fritid eftersom jag slipper köra. Så imorgon kan jag ta sovmorgon om jag vill. Tjiho! Kan behövas om jag ska kolla Oscars hela natten. Får se hur det blir om jag somnar eller inte. Förr kollade jag jämt men de sista åren har jag inte orkat. Det tråkiga är att man sällan har hunnit se filmerna som är nominerade, men det är nog så kul att spana in alla kändisar och framför allt alla fantastiska kläder.

Läser med stort intresse morsans resedagbok och är förvånad att hon uppdaterar såpass ofta. Det trodde jag aldrig skulle hända....

Nu ska jag gå och underhålla min överbusiga dotter som just nu terroriserar sin trötte far som ska upp tidigt imorgon och jobba....stackars honom....



Helena rules!

Har just kollat färdigt på skidskytte och det gick ju bra idag också. Brons är inte fel även om man så gärna hade sett att Helena hade skjutit fullt i sista stående. Är fruktansvärt impad av denna lugna, sansade och målmedvetna tjej som bara blir bättre och bättre. Gött!

Nu måste jag ta tag i städningen för här ser det ut som en bomb briserat. Ska köra Stefan till slalombacken och sedan ska jag titta på Melodifestivalen. Peter spelade in det åt mig igår och jag har inte tittat på det än. Skotta ut bilen får man väl också göra för nu har de faktiskt fått tummen ur och plogat och nu har jag en hög vall av snö bakom bilen.

Lite senare idag ska jag lägga in lite bilder från bowlingen igår och lite smått o gott....men det får bli sen...

Mätt och slö

Ojojojoj va slö jag blev efter en och en halv räkrulle (jag snyltade lite på Angelinas oxå) och en timmes På Spåret med hysteriskt babblande ungar. Ska inte bli länge innan det blir sova av.
Imorgon tänkte jag faktiskt ta en morgonpromenad innan jobbet, men vi får väl se vad som händer när klockan ringer....har mina misstankar....

Har jobbat i princip hela dagen och som vanligt på fredagar så saknades det inte saker att göra, men det flöt på ganska bra ändå.
Den sista timmen hade jag tre kunder som förde en så högljudd politisk diskussion så jag funderade en stund på att be dem dämpa sig. De fullkomligen skrek åt varandra trots att de satt en meter ifrån. Kunderna vid bordet skyndade sig därifrån och jag klandrar dem inte. Det hade jag också gjort om jag hade kunnat.

Nu har vi fått klartecken från banken så nu kan vi sätta igång att bygga kök. Ska bli alldeles underbart att äntligen få det överstökat. Det kommer att bli sååå bra det är jag alldeles säker på. Jag är så jävla trött på framför allt min spis där i princip bara en platta fungerar som den ska.
Det bästa av allt tror jag ändå att det ska bli att få det där förbannade hålet i väggen fixat. Det har funnits där i fyra år (sedan vi flyttade in) och jag börjar bli gruvsamt lett att se det. Hur fult som helst!
Problemet är väl bara att resten av huset kommer att se görskabbigt ut sen.....

Gick åt helvete på Skid-VM idag också för svenskarna hade valt "fel skidor". Jaja...alltid något att skylla på....slapp att se misären i alla fall...

Imorgon är det jobb igen och sedan blir det bowling och tacobuffé med ÅGF på hotellet. Tyvärr blir vi inte så många men vi som kommer får väl ha trevligt åt dem med....Jag ska dänga alla i bowling tänkte jag....(kommer jag troligen att få äta upp). När jag berättade för Peter att jag skulle på bowlingkväll den 21:e så tittade han på mig och sa:
-Vad romantiskt....
Que? tänkte jag och fattade nada.
- Ja vi har ju bara vår 10-årsdag den dagen....
Ooooops. Tyckte att det var något bekant med det där datumet....Till mitt försvar så har jag fixat Branäsresan just på grund av den anledningen så det får han hålla till godo med, men det får nog bli lite mys när jag kommer hem i alla fall.....

Nä nu ska jag vara lite social....Ciao!

Nya skor...

...konstaterade Stefan att han ville ha imorse. Skällde på honom för att han bara sätter i fötterna och trampar ner kanten på dem. Så gör han med alla skor och då håller de ju inte värst länge. Hotade med att aldig någonsin mer köpa skor till honom om han inte klarar av att sätta på dem ordentligt. Då kom det:
- De är för trånga!
Vet inte om det här är sanning eller ej. Kanske bara var ett sätt att komma ifrån diskussionen....Grejen är att de skor han har nu inköptes strax före jul och borde inte vara för små. I så fall har ungen gått ifrån stl 36 till 39 på mindre än ett år och det låter otroligt tycker jag. Känns i vilket fall inte värst kul att köpa ytterligare ett par vinterdojor nu i början av mars.....

Däremot behöver Stefan nya kläder snart för han har växt otroligt på längden. Nu är han snart i kapp mig (inte så svårt kanske) och det får väl bli storlek 164 nästa gång. Vill ha lite nya kläder jag med men då ska jag kämpa ner mig några kilo till först....

Nu ska jag pulsa iväg till jobbet....

Trött,trött,trött!

Jag är i ett slags komaliknande tillstånd just nu känns det som. Vaknade visserligen direkt när klockan ringde och kom upp men jag är helt väck. Känns som om förkylningen är på väg tillbaka på allvar för jag är ganska tätt i näsan och snorig. Ska jobba från tio idag så jag hoppas att jag hinner vakna till tills dess.

Igår jobbade jag också eftermiddag och sedan var det direkt iväg till cirkelträningen. Ganska bra uppslutning, 10 stycken varav två nybörjare, och jag hann med att träna en del själv så jag var ganska trött efteråt. Försökte få med Bittan men hon vägrade och tog en promenad med C. istället.

Färjestad vann igår igen och Linköping förlorade. Mot serieseger!

Blir inget bloggande...

...ikväll för nu ska jag spendera resten av min vakna tid med min nyfrissade sambo. Så det så!

Tack för silvret...

...svenska skidskyttelandslaget! Bra jobbat att fixa ett sådant resultat trots att det inte var ordinarie lag. Gött att norrmännen för en gångs skull hamnade utanför pallen också..haha..
Längdskidorna gick det ju inte lika bra med men det är en annan historia...

Besiktad å klar!

Först och främst: Just nu håller jag på att bli fullkomligt TOKIG på blogg.se. Var och varannan gång jag ska sätta mig ned för att blogga så kommer jag inte in och när jag väl kommer in så går det så segt så jag hinner somna innan jag ska börja skriva! Nu funderar jag verkligen allvarligt på att byta bloggverktyg. Nog om detta.

Idag var det dags för något som jag verkligen avskyr och bävar för. Bilbesiktning. Vet inte varför jag tycker det är så hemskt men jag får ont i magen bara jag tänker på det. Antagligen är det för att jag vet att jag inte är den bästa på att sköta om min lilla bil utan tankar, tutar och kör för det mesta och hoppas på det bästa. Sedan blir det så fruktansvärt ångestladdad när man står där och får den ena anmärkningen efter den andra och man riktigt ser i ögonen på besiktningsgubbarna att de tänker att "den där borde inte ha någon bil". Så är det kanske inte men det känns så....
Nåväl.

Efter att ha hejat på Helena Jonsson och ACO framför TV:n så bar det iväg ned till Bengtsfors. Som vanligt kom jag tid alldeles för tidigt för jag tror alltid att det ska ta hur länge som helst att köra dit. Trodde att jag skulle få komma in tidigare, men icke. Det var lunchstängt så det var bara att vänta i bilen.


Tråååkigt....



Någon (läs Stefan) har sölat något oidentifierbart kladd i baksätet. Har aldrig besiktat bilen så här skitig men den här gången orkade jag bara inte....

När vi väl kom in så gick det däremot snabbt. Angelina blev livrädd för alla pys-ljus i maskinerna och ville ut så jag fick ägna mig åt att underhålla henne. När besiktningsmannen kom in efter att ha tagit en liten tur i röda faran så höll jag andan och väntade på domen....
- Du har ett litet hål på avgasröret men det klarade sig, sa han.
Jag blev lite smått chockad och trodde knappt det var sant. Inombords så jublade jag. Äntligen igenom på första försöket!
Tror att just den här besiktningsmannen var av den snällare arten för dragkroken kollade han aldrig ens....Var kanske för att han var mätt, nöjd och glad?

Såhär glad blev Tessan efteråt...


...och Angelina....



Passade på att ta lite bilder på hemvägen....Här är Kråkviken. Hit vill jag åka med båten till sommaren och bada....



Gustavsfors egen bock...dock ej bränd...


Alcatraz under broräcket...dit ska vi nog också ta en tur till sommaren...



När vi kom hem fick det bli mat från Götes för då hade jag två vrålhungriga barn. Själv åt jag upp lasagnen från igår
.


Lina vilar lite på soffan och kollar på Nalle Puh


Gissa om man blir sugen när man ser de här burkarna på vardagsrumsbordet. Stefan säljer sådana åt klassen och de är supergoda! Har själv köpt tre burkar.....


Vid femtiden var det dags att pallra sig iväg igen. Skjutsa Stefan till slalomträningen och jag och Lina styrde kosan mot badhuset. Precis när vi skulle åka dök Peter upp också.

Det blev en ganska kort visit i bassängen idag för Angelina ville själv upp redan efter 45 minuter. Tror att hon var trött helt enkelt för det var inte samma fart som vanligt. Kosade oss en stund efteråt i cafeterian och Lina åt sin glass i lugn och ro.

Det blev en ganska tidig kväll på henne sedan.....


Här sitter jag i bilen vid slalombacken och väntar på Stefan. Han var nästan sist ur backen...som vanligt...


Ska lägga in lite andra bilder som jag hade i telefonen:

Alla Hjärtans dag



Jag i slalombacken i söndags....


Vy från slalombacken.....


Skidorna som Andréa så snällt har lånat ut till mig...De är bäst!

Nu ska jag försöka somna före klockan tolv så jag är utvilad imorgon för då ska jag tampas med norrmän igen....



Slappardag.....

...har jag haft idag. Eller nja förresten...inte helt egentligen men stora delar av dagen i alla fall.
Fick en chockstart när jag upptäckte att jag återigen hade försovit mig (börjar bli en hemsk ovana) och en hel timme dessutom. Illa illa eftersom allihop skulle på Föräldradag på Stefans skola. Börjar dock bli så van att försova mig så jag stressade inte upp mig särskilt. Stefan var den enda som hann äta frukost innan vi fick kasta oss iväg. Jag och Angelina fick istället starta dagen med hembakta semlor som femmorna (däribland Stefan) hade gjort. Inte fel det heller....

Hade sådan koffein, nikotin och proteinbrist när jag satt där på skolan så jag höll på att smälla av så den där kaffekoppen och semlan var guld värd....
Stannade kvar i nästan ett par timmar men sedan började Lina att tröttna så vi for hem.

Städade hela förmiddagen. Tog kylskåpet som var riktigt äckligt vid det här laget. Jag hatar att städa det så det blir alltför sällan. Passade på att ta toaletten och Stefans rum när jag ändå var inne på det där tråk-köret.
Efter det blev det inte så mycket vettigt gjort. Har bara busat med Angelina hela eftermiddagen och hann också ligga och småslumra en stund. Skönt....

När det var dags för cirkelträningen var jag så seg så jag trodde knappt jag skulle ta mig iväg. När jag sedan stod på uppvärmningen så kom den där hemska huvudvärken som en blixt från klar himmel. Det gjorde så jävla ont att det flimrade framför ögonen. Väldigt skumt....Har inte haft känningar alls under dagen. Som tur var hade M. med sig värktabletter och de hjälpte ganska omgående till skillnad från igår. Undrar om det kommer ifrån nacken? Har faktiskt ingen aning om vad det kan vara men otrevligt är det.
Blev i alla fall inte värst mycket tränat för mig idag i alla fall inte konditionsmässigt. Trist för annars var det bra fart och vi var 14 stycken idag, alltså nästan fullt.

Hade lovat Stefan att vi skulle spela NHL ikväll så det har vi gjort nu. Han åkte på däng kan jag säga....

Nu ska jag försöka pallra mig i säng i tid så jag inte försover mig imorgon också.

Hörde nyss att Foppa ska sluta med hockeyn för att foten inte håller. Skönt tycker jag så man slipper att höra mer om den där jäkla foten! Han kan väl spela golf istället och njuta av alla miljoner han redan har spelat in. Det är så längesedan som Foppa spelade "på riktigt" så man har nästan glömt bort hur det var när man gjorde det....

Golf var det ja....nu börjar jag verkligen att längta efter golfsäsongen. Var ute och tittade på lite klubbor förut för i år måste det bara bli lite nytt i bagen. Hoppas att inte våren dröjer alltför länge...Snön kan väl ligga kvar mars ut men sedan ska den väck!

Helena Jonsson guldframgång smittade tydligen av sig på sambon. En femte plats var väl inte så illa....men å andra sidan inget att jämföra med Helenas guld heller som Aftonbladet påstod....Ett guld är ett guld ändå....
Imorgon är det dags igen och jag kommer att sitta klistrad framför TV:N klockan 10.15.

Vilken sjuk historia det är den med Sundlöv, Jämtin och den tredje tjommen som jag inte kommer på namnet på. Polisutredning väntar och det ska bli intressant att se om de lyckas få någon rätsida på det hela. Både jag och Peter brukar säga att Jämtin troligtvis kommer att ta livet av någon innan han slutar att spela hockey och det vidhåller jag. Han verkar totalt instabil den grabben och eftersom brorsan gick i samma klass som honom i Karlstad så är jag ganska säker på att jag har rätt. Han kommer aldrig att bli en stor hockeyspelare oavsett om vissa coacher tycker att han är "nyttig" att ha i sitt lag....

Måndag är en skitdag!

Ja det är jag nog inte ensam om att tycka. Man är oftast seg, trött och har noll arbetslust. Speciellt om man som jag har varit ledig hela helgen och inte fått en enda riktig sovmorgon....

Idag var det i alla fall full fart på jobbet för jag tror att det är lov i Norge redan den här veckan. Verkade så i alla fall när man tittade på klientelet. De senaste måndagarna har varit så dödens lugna så de är mer än välkomna....

Var riktig sen ifrån jobbet men hann precis i tid för att hämta Lina på dagis. Idag hade hon verkligen inte bråttom därifrån. Hon skulle visa mig alla pussel som fanns på hela avdelningen först.
Tror att det är första gången som hon inte kommer rusande mot mig och skriker:
- Tuttis och snuttis!
Det är aldrig "Hej mamma" eller så....nä tuttis (nappen) och snuttis (snuttefilten) ska hon ha då eftersom den läggs på hyllan mestadelen av tiden på dagis. När jag kommer vet hon att vi ska plocka fram grejerna....

Som ni kanske redan läst i inlägget ovan mådde jag pyton när jag kom ner till aerobicträningen men jag repade mig rätt så bra som tur var. Var riktigt skönt att få träna idag efter en ganska slapp vecka och helg.

Har roat mig med att gå igenom bokföreningen en sista gång innan den ska lämnas till revisorn imorgon. Jättekul! Den här gången var det inte så krångligt för jag hade skött mig bra (i alla fall enligt mig själv) och ordnat alla papper ganska bra. Vi får väl se om H. håller med eller inte....

Imorgon är det dags för Drop in på Stefan skola. Följer med direkt på morgonen. Har lite att diskutera och reda ut efter dagens händelser. Tack förresten till den otroligt vettige buss-chauffören som plockade upp Stefan så han slapp och gå längs Arvika-vägen själv när bussen körde ifrån honom.


Litte tå hört:



Christine S. dömdes idag till livstids fängelse och utvisning av Hovrätten. Hoppas att de låser in henne och kastar nyckeln all världens väg! Den där damen skulle då inte jag vilja träffa på...

Beckham får inte stanna i Milan verkar det som...Han får väl skylla sig själv eftersom han valde USA och pengarna antar jag...men visst är det tragiskt att en av världens bästa fotbollspelare ska spela i en Kalle Anka-liga när han tydligen fortfarande brinner för fotbollen och inte allt annat trams som han håller på med. Nu blev han tydligen skadad också så vi får väl se hur historien slutar....

Äntligen är Färjestad i topp! Efter jul har FBK bara ångat på som tåget och nu när slutspelet närmar sig är formen helt suverän. Det är bara att hoppas att det håller i sig. Det gör mycket med en riktigt bra målvakt. Håll Divis borta bara....
Tror att Färjestad har den rätta mixen av ungt och gammalt i år för att ta sig riktigt långt och dessutom har det inte legat någon press alls på dem. Kan inte säga att jag har hört någon som har trott på FBK som svenska mästare i år.
Tror även att Perra har en stor del i lagets framgång. Känns som om han med sin ledarstil passar in som handen i handsken i förenngen Färjestad. Det är ju bara att kolla vad som hände senast han tog över laget....

Jag är just nu sjukligt sugen på en Cola Zero. Har ingen för Stefan har druckit upp alltihop....SUCK!

Foppa är ändå Foppa....

Det var ett jäkla tjat om den där HEAT-trummisens spandexbyxor och vad de avslöjade i direktsändning. Sånt var vardagsmat för 20 år sedan och inte har vi väl blivit prydare sen dess. Fullkomligt ointressant säger jag....Han är kille, och ja han har en pillesnopp. Big deal....
Däremot undrar jag lite över varför Laila Bagge envisas att öva troslös i en kort kort klänning i Let´s Dance....Som att be om trubbel eller är det ett simoelt PR-trick???

Nu ska jag ta en dusch och zzzova sängen....
Ses o hörs i möra!


Allergisk mot fiskpinnar?

Nu har det hänt igen. Jag har blivit riktigt jävla pissdålig av att steka fiskpinnar! Det är andra gången det här händer så det kan inte vara en slump tycker man....
Allt började med att jag skulle laga en relativt snabb middag eftersom jag har jobbat idag och träningen börjar redan halv sju. När jag hade stått där i någon minut kom jag på att jag hade glömt att sätta på fläkten....Sedan satte jag mig ned och åt och då kände jag plötsligt att huvudvärken kom smygande och vips så kände jag mig jättehängig. Huvudvärken tilltog så snabbt att jag kastade i mig en ipren direkt. Sedan gick jag och lade mig på sängen och vilade en timme. När jag sedan skulle masa mig upp igen så var jag helt vimmelkantig, huvudet fullkomligen bultade och jag var helt glansig i ögonen. Förstod ju att det inte skulle gå att ha ett aerobicpass så jag for ner till gympasalen för att ställa in.

Men när jag väl kom dit så kändes det som om det skulle vilja släppa lite. Kom ju ihåg hur snabbt det gick förra gången när det väl vörjade ge med sig. Sa till deltagarna att jag skulle köra så länge jag orkade i alla fall. Det var väldigt segt till en början men sedan efter uppvärmningen var symptomen som bortblåsta! Jäkligt knepigt det där....

Har läst på Internet att man faktiskt kan vara allergisk mot att steka fisk eftersom den kan avsöndra vissa ämen och då skulle jag tro att jag är det....Ska i alla fall hålla mig borta från fiskpinnarna när jag ska ha träningspass...haha....

Mot Branäs....

Siter här och aktivt smiter ifrån sysslorna som jag EGENTLIGEN ska göra. Har ingen som helst lust att varken städa, tvätta eller laga mat. Jag brukar bli sån när jag har helgledigt. Då vill jag bara slappa.
Tittade som sagt på skidskytte imorse. Skulle egentligen ha kört Stefan till slalombacken vid halv tio men han skippade den idag eftersom han stukade tummen igår. Detta gjorde att jag slapp att missa Helena Jonssons fantastiska lopp.
Sedan ser det ju fortsatt ljust ut för Johan Brolenius ligger ju tvåa efter första åket i VM-slalomen. Vore så gött om han kunde hålla hela vägen så Sverige åtminstone kunde få med sig en medalj från detta fiasko-VM. Blir spännande att titta på.

Just nu har Ole-Einar Björndalen åkt i mål som klar etta på herrarnas skidskytte-jaktstart men det diskuteras om han har kört fel väg...vi får se vad detta leder till. Dramatik saknas det inte i alla fall inom skidskyttesporten....

Ska själv ta en tur till slalombacken i eftermiddag och åka några timmar när Peter kommer hem från repet. Skönt att få lite frisk luft och motion. Har varit dåligt med den varan den här veckan. Måste skärpa mig om mitt viktschema ska kunna hållas....

Igår släppte vi på hemligheten om var vi ska åka den 26:e för Peter. Det blir en helg i Branäs med hela familjen. Var lite nervös över hur han skulle reagera eftersom Peter inte har stått på ett par slalomskidor på cirka 20 år, men det verkade i alla fall som om han tyckte det skulle bli kul. Nu har han ju två veckor på sig att mentalt förbereda sig. Jag längtar ihjäl mig nästan. Har knappt varit utanför Årjäng det senaste året så det ska bli så skönt att komma iväg en sväng. Hoppas att det blir fint väder bara så man kan åka riktigt mycket. Hade tänkt att Angelina skulle få prova på lite skidåkning också. Hon kanske gillar det mera än pulka....hoppas kan man ju alltid....Nu får hon ju en lekkamrat med också eftersom vi ska bo med J: och V. och deras dotter M. som är ett år yngre än Lina.

Missade halva startfältet i Melodifestivalen igår eftersom jag var på kalas i Snarkil. Peter skulle spela in men missade början eftersom han körde min ärade mor till hotellet. Svor en del över det men det är ju så många snabbrepriser så man hinner höra en del ändå. Tyckte att gårdagens startfält var betydligt bättre än förra veckan och även denna gång tyckte jag att rätt bidrag gick till final. Här är några åsikter i alla fall....

1. Heats 80-talshårdrockslåt var riktigt bra. Ha alltid varit svag för pudelrock allt sedan Europes glansdagar....

2. Måns dänga var mycket bättre än Cara Mia tyckte jag och satte sig som ett kletigt tuggummi. Han har blivit otroligt proffsig de senaste åren den gode Måns. Det kunde man aldrig tro när han var med i Idol. Då tyckte jag att han var väldigt okarismatisk och blek. Det var försti Let´s Dance man fick se hans potential...Rättvist vidare....

3. Lili & Sussie, mina gamla idoler från det ljuva nittiotalet gjorde verkligen inte bort sig. Fruktade att allt bara skulle bli pinsamt men låten hade en riktigt bra refräng och de var värda en ny chans....

4. Markoolios låt var ju, ja en Markoolio-låt och det var bra att den inte gick vidare. Samtidigt så är allt han gör så oförargligt att man inte kan bli speciellt upprörd. Hans tjocke skridsko-åkande kompis såg verkligen rolig ut....

5. Jennifer Brown såg verkligen jättesur ut i green room....

6. Amy Diamond halkade en hel del på tonerna men tjejen är ju så otroligt proffsig! Har nog ganska bra chans att ta sig vidare från Andra Chansen....

7. Petra Mede var bättre den här veckan men det märks att hon är väldigt stressad av de där ständiga röstningsresultaten som ska förmedlas. Ibland avslutar hon inte meningarna ens.....

Nog om detta för den här veckan.....Räknar ner till finalen....

Helena Jonsson ä bäst!

Äntligen kom en svensk mästerskapsmedalj och dessutom GULD! När alla andra sköt och höger och vänster och bommade i parti och minut så var Helena iskall (som vanligt) och sköt nollor tre skjutningar på raken i världens blåsväder. Kanon! Bara hoppas att herrarna också rycker upp sig för det kan behövas efter gårdagens mediokra resultat.

Solen skiner...

...och det är jättehärligt ute! Vad gör jag då? Jo sitter inne och surar. Jag är sur och allmänt på piss-humör såhär på Alla Hjärtans dag.
Inte nog med att det går åt helvete för alla blågula i vartenda jävla vinter-VM just nu....Lina fullkomligen VÄGRAR att vara ute.
Gjorde ett tappert försök och drog iväg med pulka och unge till dagisbacken och tänkte att : Nu måste hon ju i alla fall tycka att det är kul när vi väl kommer igång. Till en början verkade det också så. Hon skrek och tjoade när vi åkte men efter cirka tio åk så tog det stopp.
- Vill hem, började hon gnälla....
Jag ignorerade henne och frågade om vi skulle åka rutschkanan istället. Jodå det gick bra några gånger sedan var inte det heller kul. Till slut så blev jag så förbannat trött på tjatet att hon ville hem så jag gav upp. Ungefär där är vi nu.
Lina är hur nöjd som helst med att vara inne och jag är uttråkad! Stefan den lyckosen är i slalombacken och åker skidor.

Var faktiskt och inhandlade tre reöda rosor till min älskade sambo förut. Vi brukar inte köpa saker åt varandra på Alla Hjärtans Dag men när jag ändå var inne på blomsterhandeln i andra ärenden så var det lika bra....
Fick också ett jättemysigt hjärteljus med ljusfat av morsan....

Nu ska jag sätta igång att laga räkgryta i brist på annat att göra....Lite mat kanske bättrar på humöret.

Ikväll blir det 18-årskalas hos Sebban och Melodifestivalen.....Sedan förväntar jag mig lite mys senare under kvällen.

Pust o puh...

....vad jag är sleten nu! Har precis lagt sista handen vid dammsugningen på jobbet och nu sitter jag ned några minuter för att hämta kraft. Känns som om jag knappt har hunnit att andas sedan jag kom hit kvart i tio i morse. Det har varit såå mycket folk hela dagen att det kändes som om det aldrig skulle ta slut...Men sista timmen hade jag typ två kunder så jag slapp att bli kvar här hela kvällen. Jag har dock hållt ett omänskligt tempo hela dagen och det känns när man lugnar ned sig....
Nu är det dags för att handla, hämta pizza och räkrullar och sedan blir det soffläge resten av dagen...

God röra....

Provade förresten ett nytt recept på tonfisk och salsaröra på jobbet igår. Supergott och relativt nyttig eftersom den inte innehåller majonäs, bara lite creme fraiche. Prova om ni har vägarna förbi....


ABBA-Stefan fick vara med på TV....

Blev inget bloggande igår för jag hamnade in någon slags koma när jag lade Angelina igår kväll. Peter väckte mig vid halv tolv och jag hade tänkt att se sista avsnittet av "Tudors" men det gick inte att hålla sig vaken....Synd o ch skam....

Igår var vi på Abba-show ute i Hämnäs Bygdegård. Smolmarks och Böns skola, tillsammans med musikskolan och solister, satte upp en jättebra föreställning. Alla barnen var verkligen jätteduktiga och det märktes att de har övat ett tag. När vi kom var det föreställning nummer två för kvällen och Stefan hade vid det laget ganska ont i fötterna när han stapplade fram i sina silvriga platåstövlar. Tyvärr så satt inte färgen kvar som jag hade hoppats men det var inte mycket att göra något åt.  Han berättade att han hade blivit intervjuad av TV4 under genrepet och var spänd på om det skulle komma med under nyhetssändningarna.

Angelina gillade också showen. Hon hoppade, dansade, klappade och sjöng till och med lite på "Mama Mia". Hon har ju hört de där låtarna till leda när jag och Stefan har skrålat Singstar så lite har hon nog snappat upp.
Kul också att höra mitt kusinbarn E. S. sjunga. Har aldrig gjort det förut och hon var verkligen görduktig.

När vi kom hem så kollade vi TV4 på webben och där låg inslaget med Stefan med. Kolla själva så får ni se på stjärnan.
http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=732247&treeId=100712&renderingdepartment=2.757 ungefär 5.20 in i programmet....

Nu är det fredag morgon och jag laddar för en heldag på jobbet. Peter körde Stefan till skolan idag så då har man lite mer tid på sig att vakna. Det är så jädra kallt bara så det är väldigt frestande att ligga kvar under täcket....Stefan har varit nästan omöjlig att få upp varenda dag den här veckan så han kanske behöver ta en dag när han bara slappar. Han är INTE kul när han är på det där trötta morgonhumöret. Man kan bli fullkomligt tokig på honom! Det hör till saken att jag är inte värst mycket bättre själv på morgonen så det blir lätt väldigt irriterat. Ingen bra start på dagen precis....

Nu får det bli frukost....

Vart fan tog mina skor vägen???

Vill bara börja dagens blogginlägg med att klaga på blogg.se! Den här veckan har det varit helt sorgligt när man ska in på sidan! Imorse till exempel så kom jag inte in överhuvudtaget. Andra gånger som nu är det så jävla segt så man hinner både käka kvällsmat, duscha och borsta tänderna innan man kommer in....Man kanske borde byta bloggverktyg? Något att fundera på om det inte blir bättre snart. Har ju en alternativ-blogg på blogger....

Idag har jag varit ledig och det är inte fel direkt. Började dagen med att försova mig rätt rejält. Eftersom jag lämnade in min bil på lagning igår så skulle Anna hämta Stefan vid halv åtta imorse. Han skulle egentligen ha åkt till henne igår men satte sig på fel buss. Inget disträ den ungen heller....
Jag somnade igår kväll med kläder på och allt när jag skulle natta Lina. Vaknade halv fyra och kunde inte somna om. Tydligen klarade jag det till slut för nästa gång jag vaknade var klockan kvart över sju!!! Panik!!!
Fick rycka upp Stefan och kasta ihop gympakläder i en påse. Leverpastejsmörgåsen fick han snällt äta i bilen....

 Efter den pärsen så blev det lite lugnare. Jag och Linan åt frukost i maklig takt och jag donade med lite det ena och det andra. Vid elvatiden klädde jag på Angelina så hon såg ut som en Michelin-gubbe, satte henne i kärran och gick ut i det soliga men kyliga vädret. Var verkligen jätteskönt!


Vy över gångvägen ner mot "Gullbroa"


Lina tyckte också det var skönt att komma ut i solen

Första stoppet blev biblioteket. Har tänkt att gå dit många gånger de senaste veckorna men nu äntligen blev det av. Angelina ville låna en hel bunt med Alfonsböcker och så blev det lite Pippi också förstås. Tog med två CD-skivor men Pippi och Mamma Mu också. När jag var liten älskade jag Mamma Mu och Kråkan!
Fick till min stora glädje se att de även hade börjat låna ut lite DVD-filmer. Faktiskt väldigt bra urval tyckte jag och snappade åt mig den här:

Älskade "Elisabeth" så den här vill jag verkligen se. Alla säger att den är sämre men jag ska gotta ner mig i soffan och se den i alla fall efter bloggningen. Tror inte att Peter är så intresserad så det är bäst att passa på innan han kommer hem....

Fortsatte våra strapatser till Nice för att leta efter silvertights åt Stefan. De hade inga. Inhandlade däremot silversprayfärg på Eriks Färg till stövlarna. Hade lite tid över innan jag skulle luncha med morsan så jag tog en tur till Stuket och pratade en stund med E. Trevligt! Angelina tyckte nog vi var urtråkiga för hon somnade....

Träffade sedan morsan och lunchade på hotellet. Idag var det raggmunk med fläsk. Jag var väldigt skeptisk först för raggmunk låter som något det växer saker på. Riktigt äckligt alltså....Det var det ju som tur var inte. Det var jättegott med lingonsylt till. Fläsk är däremot ingen favorit så det blev det bara två välstekta skivor. Raggmunkar tryckte jag i mig två....Lina fick ingen mat för hon sov hela tiden och vaknade först när vi hade ätit klart. Hon fick däremot välja mat som jag skulle laga hemma. Det blev köttbullar med mos och lingonsylt. Det älskar hon....


Här stod jag och blickade upp mot slalombacken och önskade att jag kunde åka en sådan underbar dag som denna. Det såg sååå inbjudande ut.



Vi hann knappt hem förrän Lina radade upp alla låneböcker och började läsa. En timme satt hon där och grejade....


Nysprejade stövlar. Blev läckrare nu än förut....Luktar dock apa i hela huset....


Stefan i sin utstyrsel...imorgon gäller det!

Stefan läste sin matteläxa rekordsnabbt och bra så han fick lov att åka till slalombacken medans jag och Lina badade. Idag gick en timme verkligen jättesnabbt. Vi höll oss mest till stora bassängen för det känns som om vattnet är varmare där än i lilla. Kanske bara inbillning...jag vet inte....Lina fick ha en hel stor madrass för sig själv och roade sig med att kravla upp och sedan kasta sig ut i vattnet igen. Om och om och om igen...fattar knappt hur hon orkar....

Efter att Lina hade käkat upp sin sedvanliga Twisterglass så var det dags att pallra sig iväg för att hämta Stefan. När jag skulle snöra på mig skorna så gjorde jag den urtrista upptäckten att någon hade tagit fel dojor. Förstod direkt vad som hade hänt för jag såg nämligen redan när jag kom att det stod ett par likadana skor i hyllan. Därför ställde jag mina så långt bort som det gick ifrån de andra men det hjälpte tydligen inte. Skorna som var kvar var en storlek mindre än mina så jag kände direkt att det inte var mina. Attans vad störande!!!! Det är ju mina absoluta favvo-skor som jag köpte ifjol och jag har verkligen inte lust att köpa nya! Satte upp en "Efterlysning-affisch" med mobilnumret på och jag hoppas att någon som är där ofta har tagit skorna. Jag MÅSTE bara ha dem tillbaka.


Såhär ser skorna ut. De är svarta men ser gråa ut på bilden....Märke: Viking...STORLEK 40

Missade Tudors idag för på grund av sko-incidenten blev vi en aning sena hem. Var tvungen att få Lina i säng. Spela in på DVD:N gick inte heller för ljudet funkade inte. Har en liten misstanke om att en liten klåfingermaja har varit i farten. Får väl kolla reprisen imorgon istället....

Nä nu är det hög tid att börja kolla på filmen annars blir det för sent.....
Ha de gött....


Snurrigt värre....

Idag blev det lite smått kaos på morgonen för jag försov mig och vaknade kvart över sju och Anna skulle hämta Stefan och köra honom till skolan vid halv åtta. Panik! Fick rycka upp Stefan och i panik packa gympapåsen och bre en leverpastejsmörgås som han snällt fick äta i bilen.
Har kommit helt i otakt med sovandet känner jag. Natt till igår så somnade jag halv tre och skulle upp vid sex. I går kväll var jag dödstrött men Angelina hade sovit medans jag var på cirkelträning och vaknade lagom tills jag kom hem så hon var pigg som en mört. Vid elva skulle jag försöka lägga henne men jag tror faktiskt att jag somnade först....med kläderna på. Vaknade halv fyra och kunde inte somna om. Till slut gjorde jag tydligen det ändå och det rejält. Har inget minne ens att jag har stängt av alarmet.
Anledningen till att Anna fick hämta Stefan är att jag har min bil på lagning. Stefan skulle ha åkt hem till Anna igår men satte sig naturligtvis på fel buss. Han är nog troligtvis den mest disträa människa jag vet!

Är fortfarande riktigt seg o trött så det är tur att jag är ledig idag. Ska ta en promenad upp till Årjäng sedan och fixa sista grejerna till Stefans ABBA-utstyrsel. Ska nog passa på att låna lite böcker på bibblan också till Angelina. I eftermiddag blir det en tur till badhuset igen för lite plaskande och lek och om jag har tur och alla barn somnar i tid (för ovanlighetens skull) så ska jag ta ett pump-pass ikväll om jag orkar....

Lite bilder från igår:


Jag lekte lite med mobilkameran och tydligen går det att ta hyfsade bilder med den. Snygg snusdosa va?


Lina tittar på nya favoriten, Nalle Puh




Lina klättrar i kanan



Lizzie-pissekatten spanar på något....




Söndag i slalombacken....

Får visa lite bilder som jag tog igår under KM i slalombacken. Marielle, Mikaela, Stefan och Tommy var med och tävlade. Jag övervägde det en liten stund men fegade ur. Jag och Angelina fick nöja oss med åskådarplats istället. Lite synd var det för jag hade vunnit medalj vilket som eftersom det var bara två damer som deltog...Jag kunde ju dock ha kört ur vid närmare eftertanke...Ett ganska troligt scenario med tanke på att jag aldrig har kört i en port förut....Får satsa på nästa år istället...
Stefan skulle först inte vara med men ångrade sig i lördags, men han var rejält nervös....


Mikaela före start....



Alla åker banan en gång i samlad tropp....



Mikaela på väg ned mot målet....


Stefan i full karriär...



Marielle hann jag aldrig ta några åkbilder på tyvärr....Första åket missade jag för då skulle Lina absolut ha korv. Andra åket såg jag men hann inte få upp kameran....Marielle fick i alla fall en pokal med sig hem för hon slutade på en tredje plats....dessutom hann hon med att både slå upp läppen och tappa skidan i sitt andra åk...sånt som händer i backen titt som tätt...


Linn åkte som blixten och vann!

Det var riktigt riktigt skojigt att bara titta på alla deltagare också. Den största klassen var herrar 30+ och där fick man nästan känslan av att det var på liv eller dör emellanåt...
Vann gjorde J.J till slut tätt före H.E. Tommy slutade på tolfte plats tror jag. Inte illa för att vara första gången....Han stod inte på huvudet i alla fall som vissa andra...haha....

Stefan kom sist i sin klass men var lika glad för det. Frågade honom senare om hur det var att starta i tornet och då sa han att han inte hade vågat det. Fattade inte hur han fick någon fart överhuvudtaget eftersom han inte heller åker med stavar och inte har något att staka på med. Konstaterade att nästa gång ska han minsann ha stavarna med för att få upp farten lite....

Körde Angelina till morsan efter första åket för då frös Angelina. Kan inte klandra henne för det var verkligen bitande när man stod still sådär. Passade på att åka själv i några timmar efter tävlingen. Riktigt skönt! Solen kikade till och med fram i några minuter.
Ibland är det verkligen härligt med vinter!




Lite catch up...

...ska jag göra nu. Trodde inte att det skulle dröja tills natt till tisdagen men men...Somnade när jag lade Angelina och nu är jag ju inte särskilt trött precis så då kan jag ju ändå blogga en stund.
Såg att min käre sambo till och med har automatiserat kupévärmarna! Jag säger då det...med trådlös fjärrkontroll och allt....hmmmm...jaja nu vet jag ju i alla fall hur jag ska få lite varmare i morgon bitti. Tack för det honey!


Idag har det ju varit en alldeles strålande vinterdag och faktiskt riktigt varmt vid middagstid. Ville så gärna komma ut och åka pulka med Angelina men av detta blev intet. Hela dagen kom snett liksom. Dessutom vill Lina absolut INTE gå ut av någon anledning. Konstig unge...

På förmiddagen städade jag litegrann och kollade lite på herrarnas kombination emellanåt. Sen verkade Lina bli så trött så jag försökte lägga henne. Gick inte.


For upp till Årjäng och handlade lite istället. Gick in på Röda Korset och köpte en knallröd skjorta utrustad med axelvaddar i något glansigt tyg till Stefan. Ja den stackaren ska ju inte använda den på riktigt. Han ska ha den under sin ABBA-show på torsdag. Inte så lätt att hitta Abba-inspirerade kläder såhär trettio år senare....De hade ju inte direkt några Svensson-kläder....
Det roliga var att tanten som sålde den till mig för 20 kronor tyckte att jag hade gjort ett rejält kap genom att köpa den snygga skjortan till ett så billigt pris. Jag fick bita mig i tungan och bara nicka och humma instämmande medan jag försökte visualisera mig själv i den knallröda blusen....
Ska bli kul att se Stefan i tajta byxor, skjortan och platådojor...kommer på bloggen gott folk....

När vi kom hem var det dags för att heja på Anja i störtloppet. Hon startade ju så sent så jag höll på att somna innan det var dags för henne....Det fortsatte ju på det inslagna spåret det här VM:et. Åt helvete med andra ord. Klart snabbast i de första mellantiderna och sen så gjorde hon två stora missar och vips så var medaljchanserna borta. Surt. Känns som om Anja börjar bli lite passé. De yngre tjejerna åker på lätt som en plätt men Anja håller liksom inte hela vägen. Hon är bra med i början men sedan orkar hon liksom inte hålla i ända tills mål. Antingen kör hon ur eller gör grova missar. Jag håller tummarna och hoppas att Anja skräller i slalom eller storslalom trots att någon idiot tydligen hade förstört hela träningsbacken med en pistmaskin. Funktionärerna i detta VM kan ju inte direkt vara stolta av vad de har åstadkommit so far....


Lina läser dagens tidning....

Lagade lite fisk och sedan äntligen hade jag tänkt att pulkaåkningen skulle bli av....nejdå. Då skulle Angelina sova. Hon knallade iväg med nappen och snuttis, la sig i sängen och somnade på två röda sekunder....
Jag ringde till Stefan som var väldigt sen från skolan. Tydligen hade skolbussen blivit påkörd av några polacker så de satt och väntade någonstans på att polisen skulle komma. Trodde att Stefan ljög först men det var tydligen sanning....Inget allvarligt hade dock inträffat. Bara en backspegel som hade gått sönder. Vid halv fyra var han välbehållen hemma igen gudskelov....

Sen var det dags för aerobic. Stefan skjutsade jag till slalombacken och Lina till morsan.
Idag var det kraftigt manfall och vi var bara sju stycken. Antingen så har alla tröttnat på mig eller så är det alla sjukdomar som härjar som är orsaken. Det får framtiden utvisa. Jag blev i alla fall riktigt trött för vi hade ett högre tempo idag och jag hade inte käkat på alltför många timmar. Sista varvet fick jag blodsockerfall och det svartnade nästan för ögonen. Kände att benen var på väg att vika sig så det var i sista sekunden som jag avslutade. Fick stå och hålla i mig en stund i musikhyllan för att inte ramla ihop. Hatar sånt där men jag får skylla mig själv. Kunde ha käkat en frukt eller något innan. Man lär så länge man lever men det känns i alla fall klantigt.

For och plockade upp alla barn och sedan blev det korv och bröd till kvällsmat. Förhörde Stefan på engelska för han har test till onsdagen. Är inte orolig för engelska är han riktigt bra på. Han somnade nog direkt för han var sååå trött efter slalomen. Angelina var som vanligt värre och det var därför jag själv somnade....

Nu ska jag passa på att säga grattis till mitt kusinbarn S. som fyller arton år idag och jag håller också tummarna för att han fixar körkortet!




Fy fan va kallt...

...det är idag! Men solen skiner ju i alla fall så det är ju ett plus.
Var INTE kul att starta upp min igenisade bil imorse. Lyckades inte få igång en enda kupévärmare heller. Det var troligtis förlängningsladden som var kass men just då hade jag inte tid att rota i det. Fick skrapa både in och utsida och pälsa på barnen så gott det gick. Det är i alla fall bra mycket ljusare ute på morgonen nu. Stor skillnad från förra veckan!


Ska blogga lite mer senare om gårdagens händelser men nu ska jag och Linan få i oss lite frukost. Ledig dag idag. Göttt!


Hade ambitionen...

...att göra en bilddagbok idag men det blev lite si och så med detta. Var längesedan sist och jag har varit urusel den här veckan på att lägga in bilder, men här kommer några i alla fall...


Nyvaken. Gick upp redan halv sju idag och jag var piggare än under hela veckan fast jag bara sov fem timmar. Konstigt det där!


Lite blogg innan jobbet för att få en skön start på dagen.....


Snön faller på min lilla röda fara....


Färdigstädat på jobbet och dags att dra hem....Hann inte av naturliga skäl att ta några bilder på jobbet och sedan tror jag inte att kunderna är så intresserade av att vara med på bild heller....Hyfsat lugn dag även fast det var knökfullt ett tag mitt på dagen....


Tårtleverans sådär efter jobbet....


Hejdå cafét...ses på tisdag....


Stefan blev överlycklig när han fick låna Peters gamla laptop....


Dags för matlagning i skruttköket....


Har inte tänt värmeljus sedan nyår så nu var det dags igen....


Lina slappar....


Maten klar! Lagom till Melodifestivalen och allt...


Lina och Peter har en egen koreografi till Alcazars låt...


Stefan tyckte att Melodifestivalen sög men var glad ändå...han gick ned till sitt rum och lyssnade på Dökött istället....

Peter har lagt Lina medans jag har suttit här och knattrat så nu blir det film. "Thirteen days" tror jag det blir. Handlar om Cubakrisen och är ganska bra om jag inte minns fel. Kevin Costner är med i alla fall....

Imorgon blir det ingen sovmorgon för då ska vi upp och iväg till slalombacken för KM-tävlingar. Stefan ville först inte vara med men har nu ångrat sig. Vi får väl om inte annat kolla på alla andra...Jag tror inte att jag vågar deltaga i alla fall. Har aldrig kört med käppar....Vi får se vad det blir...
Ha en fortsatt trevlig lördagkväll......

Alcazar va bäst...

Japp då är den första deltävlingen av Melodifestivalen avklarad och jag anser att de var de två bästa låtarna som gick vidare. Eftersom jag är en schlagernörd ¨så ska jag analysera allt bit för bit och ni som inte är intresserade kan sluta läsa nu.
Vi börjar med låtarna:
Nr 1 me Nina S. - helt OK men ganska intetsägande "vrållåt". Har personligen lite svårt för Nina eftersom hon vann West End Star och snodde Spamalot-rollen från Linda Holmgren ifjol (som var klart bättre och som jag dessutom känner lite via en god vän).
Nr 2 med Jonathan nånting-totalt intetsägande dagispop.....
Nr 3 med Shirley- Stackars stackars Shirley. Inte bara för att hon hon hade tappat bort sin underbara röst utan mest för att hon var tvungen att göra en dötrist Sonja Aldén-cover. ZZZZnark....
Nr 4 Scotts-hela Sveriges nya dansbandsbabes hade en ganska stressig och småfånig låt som jag tyckte lät som Ballroom Blitz i versen. Tyvärr var inte refrängen av samma kaliber. Texten orkade jag knappt höra på för den var verkligen pinsamt banal.
Nr 5 Emilia- supersöt och svängig låt som började som en Monica Zetterlund-sång och övergick i käckt Supremes-sväng. Tyvärr så är det ett stort fel med låten och det är Emilia. Tjejen kan ju inte sjunga! Om jag säger att hon träffade hälften av tonerna så är jag snäll....
Nr 6 Alcazar-superproffs i ny tappning. Catchy låt som vanligt även om den här inte var i närheten av "Nor a sinner nor a saint", men jag kommer garanterat att ha med den här rökaren på mina träningspass framöver. Klart bäst enligt mig.
Nr 7 Skumma Carolin "vill vara Janis Joplin" af Ugglas-en riktigt bra låt faktiskt. Måste säga att jag brukar avsky hennes låtar men den här var OK. Den hade dock varit tusen gånger bättre på engelska.
Nr 8 Marie Serneholt- en riktig skitlåt som lät ungefär som den där hemska låten som Ruslana vann med för några år sedan. Kändes på något sätt väldigt omodern....

Det var låtarna det...över till programledaren...

Jag är ganska hopplös på att följa alla humorserier så jag har aldrig sett Petra Mede förr. Har inget att relatera till....jag tyckte helt enkelt att hon var babblig och allmänt tjatig. Någon enstaka gång fick hon in någon rolighet men mest tyckte jag enbart att hon var jobbig att lyssna på....men hon ursäktas litegrann av det smått kaotiska upplägget. Det blev ju hur långdraget och förvirrande som helst med alla dueller och omröstningar hela tiden. Tror inte riktigt att man har tänkt till där, men jag antar att det handlar om att de vill ha in mer pengar på röstningen....Men jag tror att SVT är fel ute i det tänket. Man röstar inte hur många gånger som helst och risken är att det kan bli konstiga resultat. Men det viktigaste är att de två bästa låtarna är vidare och jag får äran att få se dem i Globen den 14:e mars. Längtar.....

Uppe i tid...

...är jag idag. Känner att jag har har mer eller mindre snoozat varje morgon den här veckan och det är så jobbigt att ha bråttom varje dag. Därför gick jag upp tidigare än vad jag behövde idag.
Fick in en ganska stor smörgåsbeställning sent igår kväll till klockan 9.30 så det är väl lika bra att vara på plats i gid tid.
Snöar idag också ser jag men det är i alla fall inga jättemängder som vräker ned så det är överkomligt. Nu har jag ju bilen också. Gjorde gott med en service på den ska tilläggas. Vilken skillnad!

I går kväll blev det som sagt På spåret som vanligt men det var inte så lätt att hänga med för Angelina var i extas och sjöng och tjoade och levde rövarn så jag hörde knappt ett dugg. Orkade inte se någon film. Läste för Angelina istället och tog en varm dusch istället. Kände mig ganska sleten. Ändå tror jag inte jag somnade förrän halv två. INte konstigt att man är seg på morgon.....

Nu ska jag sätta fart och sminka mig och sedan blir det frukost på jobbet....

Fredagsmys...

...med La Familia blir det snart. Är färdigjobbad och ska hem och vända en sväng innan det är dax att återvända...
Har varit full sula som vanligt idag men jag känner mig mycket bättre. Har inte haft ont i huvudet alls idag. Skönt!
Nä nu blir det en sväng till Ica och sedan pizza-avhämtning på Venedig. Jag får ju inte äta någon pizza så det får bli en räkrulle. Tror att jag ska köpa en till Lina också för hon äter upp alla mina räkor annars....
Trevlig helg!

Vill inte bli sjuk!

åKänner mig inte hals pigg idag. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men helt OK är jag inte. Känns precis som förra förkylningen jag hade runt nyår. Har ont i nacken, är tung i huvudet och känner mig febrig men jag tror inte att jag har feber. Allmänt trött och orkeslös är jag också. Lite snuvig men inte anmärknigsvärt förkyld. Knepigt.
Vi får väl se vart det slutar. Bittan har ju avklarat influensan och det går som en löpeld överallt. Det och magsjukan så det vore väl konstigt om man klarade sig från båda två.

Idag har det varit världens längsta dag känns det som. Eftermiddagen blev inte direkt livad den heller och jag var själaglad när jag var klar och fick åka hem.

Tyvärr så var inte Lina heller på sitt allra bästa humör så kvällen har varit si och så kan man säga.
Nu återstår det att se om hon somnar. Hon har blivit ganska besvärlig att lägga på sistone. Fast att hon är så trött att hon nästan stupar så bestämmer hon sig för att INTE sova och då blir nattningen flera timmar lång och det är ju inte så kul direkt....

Det var tydligen fel på någon slang till luftmassa-mätaren på min bil så den ska in på lagning igen på onsdag. Klarar mig ju inte utan bil så jag får väl hämta den imorgon och stå ut med hackandet i några dagar till....

Som grädde på moset så anlände äntligen elräkningen idag och den var inte så kul den heller. Usch o fy!
Så om man summerar den här dagen så har det inte varit någon höjdare direkt. Hoppas på en betydligt bättre dag imorgon. Bäst att gå och kojsa tidigt...

Lite annat:

Tråkigt med Jessica-Lindell Vikarby som kraschade på störtloppsträningen igår. Det är för sorgligt att man inte kan hålla backen fri från lösnö när det är VM och allt. Finns det möjligheter att göra störtlopp lite mindre farligt så bör man anstränga sig att göra det tycker i alla fall jag....Tror för övrigt att det kommer att bli magert med medaljer det här VM:et och det har ju inte börjat värst bra heller....Hoppas att jag har fel....

Läste om Wikegårds sågning av Bengan i måndagens hockeykväll. Tycker oftast att Wikegård har rätt i mycket han säger men den här gången har han tokfel. Bengt-Åke Gustafsson är troligtvis en av de mest kapabla förbundskaptener som någonsin har coachat Tre Kronor. Det hela blir lätt pinsamt dessutom när Niklas själv inte har vunnit någonting utav värde som tränare....Avundsjuk??? Kul förresten att Tre Kronor dängde Ryssland idag som svar på tal....

Dödstråkigt...

...är det just nu. Sitter o lunchar på jobbet. Har en smörgåstårta kvar att göra för dagen. Är seg o trött och tycker att allt är rätt trist just nu. Skulle mycket hellre vara hemma och greja och umgås med min sambo o Angelina....Men å andra sidan har man inte roligare än man gör sig så jag får väl rycka upp mig och kicka igång....

Ikväll blir det inget extrapass med cirkelträning. Kände inte för att lägga in något den här veckan helt enkelt....Kan vara gött att komma hem direkt efter jobbet någon gång. Kanske blir en promenad istället för det var verkligen skönt väder idag kände jag....

Nu är det det bara att vakna till igen och back to work.....sex timmar kvar...


Usch o fy...

...va läskigt det var i The Tudors idag. Man ska vara glad för att man inte levde på medeltiden i alla fall....
Nu är jag frösen och trött så nu blir det natti natti....

Bryskt uppvaknande...

...blev det i morse. Vaknade sex, stängde av mobilen och sov i godan ro till halv sju. Med andra ord så försov jag mig. Det är så typiskt också att man gör det när man har hundratusentals olika grejer spridda i hela huset som ska med till skola plus jobb. Det är sådana gånger man förbannar sig själv över att man inte gjorde i ordning allt kvällen före...
Nåja...både Stefan och Angelina var samarbetsvilliga och jag blev faktiskt bara knappt 10 minuter för sen till jobbet. Lotta hade redan gjort massor med smörgåsar så jag kunde ganska snabbt coola ned.

Idag var det lite mera fart än i måndags och dagen gick ganska snabbt. Kände mig på ett sprudlande humör av någon anledning och var oerhört service minded...Bra med sådana dagar emellanåt.

Hämtade Lina på dagis vid halv fyra och sedan blev det Kycklingpytt till middag. Syndade otroligt idag och käkade inte mindre än 50 gram fetaost också. Ojojoj va gott!

Sedan bar det av till badhuset med buller och bång. Angelina skrek rakt ut i luften av glädje när hon hoppade i. Hon tycker det är såååå kul och är som en liten fisk i vattnet. Hon hakar upp sig på saker också. Idag ägnade vi mer än halva tiden åt en enda procedur. Hon hade tre ringar som hon lade på kanten av bassängen. Sedan klättrade hon upp för stegen, slängde i ringarna och sedan skrek hon "HOPPA" och då fick jag räkna till tre och så slängde hon sig i. Hon kan hålla på så hur länge som helst. Efter en timme såg jag dock att hon frös så då var det dags att gå upp. Hon ville faktiskt frivilligt in i bastun ett tag till och med.

Har kört ner min bil till H. och förhoppningsvis kan han få ordning på den. Nu de sista dagarna har den hackat och gått så dåligt att jag har hållit tummarna varje gång jag har satt mig i den för att köra. En service kommer nog att göra underverk.

Peter kom överraskande hem tidigt den här veckan också så han har läst gonattsaga för Lina idag. Jag ska göra lite tråkgrejer en timme innan The Tudors börjar. Det blir nog tyvärr ingen träning idag för jag är som vanligt helt däckad efter badhusbesöket. Finns inget jag blir så trött av! Imorgon får jag i alla fall en välförtjänt sovmorgon eftersom Stefan är hos sin mor. Ska bli gött för sedan blir det jobb fredag o lördag också.

Ha de

Sitter här som vanligt...

...och tuggar på mitt knäckebröd. Det är det enda jag tillåter mig att äta på kvällen efter träningen, men det räcker så bra så. Har verkligen märkt att det går lättare att äta frukost också om man inte småäter hela kvällen.
Hursomhelst....

Jag har varit ledig idag och pysslat med ditten och datten. Imorse så röjde jag undan ordentligt och fick dammsuga för första gången på en vecka. Tänk, förr dammsög jag nästan en gång om dagen. Ojojoj det var tider det....

Mamma påpekade att hon hade märkt av Linas trotsighet i går kväll och det är bara att instämma. Det är sällan hon svarar JA på saker nuförtiden. Blev arg på henne imorse när hon envisades att dra ut kläderna ur garderoben och då kom hon fram till mig och smekte mig över kinden och sa: Såå mamma, förlåt och så fick jag en puss. Då kan jag lova att jag inte var arg värst länge till. Vicken uträknande liten skrutt-unge jag har! Sötast i världen! Tycker i alla fall jag....

Försökte lägga henne mitt på dagen för hon var riktigt trött men det gick INTE. Jag däremot slumrade till en stund och vaknade av att Angelina stod och ryckte i armen och sa: "Vakna mamma, vakna!" Inget annat att göra än att ge upp och masa sig ur sängen.

Var en sväng på cafét och tog en fika. Fixade en bild till en bildtårta, handlade och drog hem igen.

Stefan kom hem med en jättefin hylla han hade gjort på träslöjden. Såhär såg den ut:


Han skulle ställa DVD-filmer i den sa han.

Efter middagen så kom vi äntligen iväg till brorsan och Andréa för att kika på huset. De flyttade in på riktigt förra veckan. Hade med mig en bunt kläder efter Angelina så nu fick han ännu mera banankartonger att sortera. Det var verkligen skillnad från förra gången jag var där. Jättebra blir det! Här är en bild på köket:

Ja jag fick inte med hela för det var ganska stort.....


Linnéa har blivit så stor tös nu att jag knappt kan fatta det.



Angelina och Linnéa busade ett tag och vi andra käkade semletårta. Ja, jag erkänner...jag smakade en liten bit och det var ljuvligt. Jag som skulle hålla mig till fettisdagen...hm...men semletårta kanske inte räknas....

Sen var det hög tid för att dra iväg till cirkelträningen. Det var inte fullt idag men nästan. Kände mig så slö och trött innan men när man väl kommer dit så piggnar man snart till. En och en halv timme går så ofattbart fort!


Tog lite bilder på träningen idag som jag ska lägga ut på hemsidan tänkte jag....

Stefan var barnvakt och Angelina hade tydligen somnat direkt efter jag for. Tyvärr så vaknade hon när jag kom hem igen så det var lite trixigt att få henne att somna om, men nu sover hon som en gris. Det var behövligt eftersom det blir dagis för henne imorgon. Skulle egentligen ha varit ledig men Bittan är sjuk så det blir jobb istället.

Idag ringde det en kille från Tele2 (för femtioelfte gången) och ville pracka på mig något superbilligt abonnemang. Jag försökte vara relativt trevlig men när jag sa att jag inte var intresserad och han kontrar med:
-Varför det? Då brast det.
Svarade lite mindre vänligt att jag inte hade den minsta lust att motivera varför och att jag verkligen inte hade en tanke på att låta honom ödsla min tid något mer. Då skrattade han. Att vara telefonförsäljare måste vara ett pissigt jobb. Jag ORKAR helt enkelt inte bete mig civiliserat när det ringer folk cirka 15 gånger i veckan och försöker pracka på mig skit som jag inte har bett om och jag antar att jag inte är ensam om det....Vill jag ha något så klarar jag nog att fixa det på egen hand.

Missade Super G idag. Hade helt totalt glömt bort det....och jag som skulle heja....Det gick ju inget vidare så det kunde kanske kvitta egentligen....Anja förklarade att hon måste ha sol när hon åker....hmmm....hon borde väl ha lärt sig att åka i alla väder efter så många år tycker man....Lindsey Vonn verkar i alla fall klara av det bättre....

Verkar som om det ska komma en helvetes massa snö till helgen. Känns som om vintern blir lång i år men i och för sig så är det väl OK bara det håller sig lite kallt och den där efterlängtade solen kunde skymta fram någon gång. Det behövs känns det som.

Nu blir det en varm dusch och sedan sängen....Natti natt




Blogg-abstinens

Tjohej nu är jag tillbaka på bloggen igen. Blev inte ett enda inlägg igår för jag var på stugfarar-turné i princip hela dagen....Först var jag och Angelina hos mormor som hade fyllt år och sedan fortsatte vi till pappsen. Vet med mig att jag är så himla dålig på att hälsa på men dagarna rinner bara iväg för mig så jag får helt enkelt avsätta någon dag här och där....Det var i alla fall väldigt trevligt och det är bra att man inte ägnar vareviga söndag åt att städa!

Nu sitter jag här i lugn och ro (stefan sover och Angelina är hos mormor) och käkar knäckebröd i vanlig ordning. Fruktar att jag snart ser ut som ett knäckebröd själv. Måste erkänna att jag har slarvat väldeliga med maten under helgen och det har slunkit ned både det ena och det andra av det onyttigare slaget. Träningen har inte funnits på agendan alls. Därför blev jag själaglad när jag ändå hade gått ned ett halvt kilo totalt under veckan. Visserligen ett halvt kilo för lite men jag trodde snarare att det skulle vara åt andra hållet....Bara att gnugga på....

Idag hade vi prishöjning på cafét och som vanligt är det de som köper minst som klagar mest. Alltid så. Men ärligt talat var det inte värst ändå. Priserna på våra råvaror går ständigt upp så då måste vi ju tyvärr hänga med. That´s life. När jag började jobba på cafét för 8 år sedan då var det mycket värre. Då kunde man få höra flera gånger om dagen att allt var för dyrt men nu är det väldigt sällan det händer. Folk rycker på axlarna liksom. Det vet man ju själv med de senaste årens hiskeliga prishöjningar i matvaruaffärer. Mat måste man ju ha så man handlar ändå och biter i det sura äpplet.

Idag var det dags för ännu ett aerobicpass och idag blev det extra långt eftersom jag hade gett mig den på att få med fjärde blocket. Det lyckades jag med men vi höll på i 55 minuter! Jesus va svettigt det blev men det var som vanligt görkul! Hade glömt att hämta headsetet också så jag fick skrika för full hals och då går det åt lite extra energi. Ändå ganska skönt att slippa headsetet för det sitter inte bra på och känns som om det är mest ivägen....

Äppelkindad och trött Stefan efter några timmar i slalombacken

Stefan har (som vanligt) varit i slalombacken och röjt. Han bor snart där tror jag....Jättebra tycker jag för han blir så där gött trött när det är läggdags och han vaknar och är mycket piggare än vanligt på morgonen.
Eftersom han äter så dåligt på morgonen så vill jag skicka med mellanmål till skolan så han inte blir trött och sur innan lunch. Vet att han är väldigt känslig med det där när han är hungrig. Kruxet är att han oftast inte äter något när jag skickar med honom. Nu har vi äntligen hittat lösningen (i alla fall tills han tröttnar)! Smoothie med lättyoghurt och jordgubbar. Nyttigt och mättande. Flaskan är slut varje dag och stavmixern går varm.

Är det förresten någon som råkar ha ett par carvingskidor i stl 140 hemma som ligger och skräpar så är jag potentiell köpare. Hör av er i så fall tel.073-915 73 42.


Såhär ser Linas rum ut för tillfället så jag behöver inte vad jag ska sysselsätta mig med nu. Varför varför ska hon alltid dra ut alla kläder!!!!

Lite tå hörrt:
"Om du lämnade mig nu" med Lars Winnerbäck och Miss Li är verkligen en magisk låt. Varje gång jag ska prova att sjunga den så börjar jag gråta. Knäppt eller hur? Det går bra om jag bara lyssnar men inte om jag sjunger. Men tydligen gäller det inte bara mig för i Lars Winnerbäck-dokumentären så klarade inte Miss Li heller sig från att gråta och hon måste ju ha sjungit den låten väldigt många gånger. Underbar är den i alla fall.

Här ägnat helgen åt att se feelgood-filmer. I lördags blev det "Love Actually"och igår "The Holiday" som är en bagatell-film egentligen men jag älskar den ändå. Jag är väldigt "tjejig" när det kommer till filmer. Helst komedier, romantiska komedier eller drama ska det vara. Vill verkligen se DiCaprios och Winslets nya film för den tror jag är bra.

Har insett nackdelen med att ha lång lugg nu. Upprepade gånger de senaste veckorna har jag fått ägna tid åt att pilla ur hår ur ögonen. Idag tog det flera timmar innan jag lyckades. Mycket irriterande.....men jag får väl lida pin för jag gillar min lugg och den ska få bli lååång....

Imorgon börjar alpina VM och jag ska heja heja heja!!!!

Imorgon bara SKA jag pallra mig iväg till min käre bror och Andréa för att titta på huset. Jag är SÅÅÅÅ nyfiken!

Ska försöka bli av med lite av varje och börja sälja lite grejer på Tradera tänkte jag. Man kan ju faktiskt göra det också och inte bara köpa.....

Nä fy vad långrandig jag blev idag. Nu får jag börja röja i Linas rum. Bäst att passa på när hon inte är hemma. Då vet jag att det håller sig fint över natten i alla fall....

Ciao

RSS 2.0