Stark vill jag bli...

Jag tränar ju väldigt mycket styrka i alla mina pass och det brukar märkas framför allt på våren när det är dags att slå ut på golfbanan. De två senaste åren har sett ut på ungefär samma sätt. De första veckorna som jag spelar så slår jag längre med alla klubbor. Är lika förvånad varje gång. Är helt säker på att det beror på all styrketräning som jag kör under hösten/vintern. Man får styrkan och stabiliteten som behövs för att genomföra en bra sving helt enkelt. Anledingen till att jag tor det är att när golfsäsongen väl är igång så glömmer jag bort allt vad pump-pass, hantlar, core-övingar och sit-ups heter och så spelar jag bara golf hela tiden och efter tre veckor så är mina slag lika korta som vanligt....

Ifjol så lovade jag mig själv att inte sluta styrketräna under sommaren men vad hände? Jag har väl aldrig varit så stillasittande och otränad som under den regninga sommaren 2009....
Så detta år hoppas jag att det går bättre. Jag blir väl antagligen tvungen eftersom jag troligtvis inte kommer att nå mitt mål annars...

Jag har aldrig gått på något gym och lyft tunga vikter. Det är inte stora muskler jag vill ha...jag vill ha en stark och smidig kropp och då menar jag HELA kroppen inte bara rygg och mage. Därför blandar jag ihop allting och använder mig bara utav medeltunga vikter (fyra eller femkiloshantlar), gummiband (jobbigt som fan) och diverse core-övningar på matta. Tycker att det funkar ganska bra. Har man bara ett bra tempo i det man gör så blir det både svettigt och jäkligt jobbigt.

Jag hade aldrig styrketränat på riktigt innan jag fyllde 20 och fick mitt första (och förhoppningsvis det sista) ryggskott. Då hade jag haft ont i ryggen sedan jag var 14 och jag rullade mig ur sängen i princip varje dag. Jag var så van att hela tiden ha ont i ryggen att jag knappt reflekterade över det. Det var allt fotbollspelande som hade ställt till det såhär. Har man jättestarka lårmuskler och obefintliga mag och ryggmuskler så klarar helt enkelt inte bäckenet att balansera upp sig. Det tippar snett och sedan blir man sned i hela ryggen. Jag gick hos naprapater och kiropraktorer och de sa alla samma sak. Du måste träna upp dig....men lyssnade jag??? Näe icke.
När jag fick ryggskottet stegade jag iväg till sjukhuset och krävde att jag skulle bli röntgad för jag var övertygad om att det var något del på min rygg. Doktorn bad mig att böja mig fram och jag fick lyfta benen och så vidare...Hans dom kom ganka snart: Du behöver inte röntgas du behöver träna.
Jag var inte så nöjd med den domen men när även Peter hakade på och höll med doktorn så var jag ju tvungen att ta tjuren vid hornen.
Eftersom Medic (det hette ju så då) precis hade öppnat så gav jag det en chans. I början var jag stel och svag och orkade ingenting. Jag fick order av Ryggraden-personalen att träna minst tre gånger i veckan den första månaden. Jag lydde och vad hände? Jo efter tre veckor var min onda rygg helt botad! Jag var helt chockad! Här hade jag självmant gått omkring år efter år och lidit när lösningen var så enkel! Jag skämdes nästan över att jag inte hade lyssnat.

Nu har tio år gått och jag har fortfarande inga större problem med ryggen...så länge jag sköter mig vill säga...fuskar jag det minsta med styrketräningen så kommer allt det där onda och stela tillbaka i ett huj och går jag för länge utan träning så blir det raka spåret till kiropraktorn. Har varit där två gånger sedan Lina föddes men det beror mest på att jag har burit henne på en arm och det var väl kanske inte så genomtänkt....

Med andra ord så får jag nog leva med att jag MÅSTE hålla styrketräningen igång så länge jag orkar och kan. Men vad gör väl det när det är så himla roligt?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0