Krismöte

Som jag nämnde litegrann i gårdagens inlägg så kommer det att börja en ny kille i Stefans klass på tisdag. Fick höra det först på fotbollen i lördags när jag blev kontaktad av några av föräldrarna i klassen och vi hade ett litet snabbmöte i sporthallen för att diskutera detta. Alla var ganska rörande överrens om att det är oroande att de ska stoppa in en till elev i en klass som för det första redan är för många till antalet och dessutom har haft en hel del problem som nu på senare tid har blivit bättre. Det visade sig också att killen i fråga har haft en ganska strulig bakgrund och att de flesta eleverna i klassen känner till honom sedan tidigare och har inte några positiva erfarenheter. Tydligen så ska eleven i fråga börja redan på tisdag. Resultatet har blivit att många av klassens barn har uttryckt att de är rädda och oroliga för att gå till skolan på grund av detta och bara det är ju värt att diskuteras. Jag vill helst inte döma någon enbart efter rykten men jag har en stark känsla av vart det kan bära iväg för klassen och dit vill vi inte gå tillbaka till igen.

Igår kväll hade vi därför ett litet möte med föräldrarna där vi diskuterade oss fram till att vi skulle skicka en skrivelse till skolchefen där vi markerar våra åsikter. Å andra sidan måste ju killen placeras i någon klass men jag förstår inte varför de ska välja en klass som redan har fått gå igenom stora förändringar det här läsåret med lärarbyte mitt terminen och allt. Har däremot svårt att tro att vår skrivelse leder till något men då vet i alla fall ledningen vart vi står i frågan. Vi får väl helt enkelt avvakta och se hur allt fortskrider men jag tycker lite synd om den nya killen för han är redan dömd på förhand på grund av sitt rykte. Stefan verkar inte så oroad än så länge men han konstaterade igår: - Någon kommer snart att få stryk i klassen.

Ett positivt besked fick vi i alla fall igår om att M. får fortsätta att ha Stefans klass även nästa läsår. Kunde inte bättre bli tycker jag.

Får fortsätta skriva om söndagen senare ikväll för nu måste jag göra mig i ordning för jobbet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback