Långsam dag....

Oftast så flyger bara dagarna iväg utan att man hinner att blinka, men idag har allting varit segt och omständigt. Troligtvis på grund av att jag har varit jävligt seg själv. Tog till exempel dubbelt så lång tid som vanligt att få ihop två smörgåstårtor. Röran blev aningens för lös, räkorna trillade av, jag tappade ett halvt kilo majjonäs rätt ner på beredningsdisken och när jag skulle plasta in dem så krånglade det med så jag fick börja om.

Fortsatte min sega dag med att dela ut en latte samt en smörgås till fel person, visserligen till en i samma sällskap men ändå...Jag brukar ju ha koll....

Däremot så har jag haft en riktigt bra latte-dag. Min skumning idag var nästintill perfekt. Jag har äntligen kommit på den rätta tekniken tror jag. Fast det där är lite som när man tror att man har lärt sig spela golf. Det går snabbt över...Nästa dag när man ska skumma så blir allt bara bubbligt och hårt och för varmt....

I eftermiddag tror jag att bakelsehysterin drabbade Årjäng. Sålde extremt mycket bakelser och tårtlängder. Undrar om det har med det råkalla och bistra vädret att göra?

Krånglade med min blinkers-lampa innan jag åkte hem. Det är något jäkla glapp i själva fästet så ibland sluatar den helt enkelt att fungera. Blir tokig på det där så det måste jag snart få fixat. Det räcker med att köra i ett fartgupp (och det finns det ju tillräckligt med här i Årjäng) så hoppar den ur läge. Efter tio minuters trixande med lampan så lyckades jag äntligen få den att lysa som den skulle och det höll i alla fall hela vägen hem.....

Till och med på ICA gick det långsamt idag. Kändes som om jag stod i kön i evigheter (vilket jag inte gjorde men jag ville bara hem).

Ska försöka lägga mig i tid idag för imorron är det fredag igen. Alltså häcken full!


Förvirrad konversation

Hänt på cafét idag.
- Jej vil ha ett rundstycke med gulost, säger den norske mannen som stinker som ett helt cigarettpaket.
-Vill du ha grovt eller ljust bröd? frågar jag.
- Ja rundstycke med gulost.
- Jomen vill du ha ljust eller grovt bröd.
-Gulost.
Jag gör ett tredje försök och höjer rösten avsevärt ifall mannen framför mig möjligtvis är döv eller av någon annan anledning inte kan svenska.
- Jej vil ha ett rundstycke med gulost! deklarerar mannen något irriterat.
Jag ger upp och ger honom en ostfralla på ljust bröd.


Funderingar....

...märks att jag är lite trött just nu för då börjar jag fundera över så många saker. Undrar varför det är så egentligen? Det värsta är att om jag blir lite för övertrött så funderar jag på så mycket att jag inte kan sova. Men som tur var händer det kanske max 2 gånger per år. Jag sover oftast otroligt gott de få timmar jag sover.

Båda barnen somnade gott efter badhus-besöket kan jag lova. Stefan har ju varit där tre dagar på raken och han erkände för en gångs skull själv att han var helt slut. Angelina var helt i extas när hon badade och gjorde av med en hel hög av energi. Hon är lik sin bror i vattnet och är totalt orädd. Hon gjorde till exempel ett dykhopp med huvudet före nerför rutschkanan så mitt hjärta nästan stannade. Fångade henne i sista sekunden som tur var.

Stefan klarade matten galant trots att han var trött och nu har han kommit ikapp igen. Märktes på honom att han var nöjd över sig själv. Tänk om han bara kunde ha en lite mer positiv inställning så skulle allt vara mycket lättare för honom. Han kan ju om han vill.

Har faktiskt tittat på en film ikväll. Djävulens advokat. Al Pacino är riktigt bra i den. Keanu Reeves är som han alltid är i alla filmer. Väldigt mycket Keanu Reeves. Totalt träig och trist. Stefan såg början men när det började bli läskigare saker så drog han täcket över huvudet och somnade....

Undrar vad vi ska hitta på i helgen? Eftersom det är Alla Helgona så har vi stängt på cafét på lördagen och jag är ledig. Skulle vilja hitta på något i alla fall. Får förhöra mig med Peter imorgon när han kommer hem.

Blev ingen träning idag. Ska man ha en slappardag så får man göra det fullt ut....

Imorgon är det work igen och jag misstänker att det kan bli två ganska hektiska dagar inför helgen så det är nog bäst att jag föärs

Väntar och väntar...

...på att Angelina ska vakna så vi kan gå till badhuset som jag har lovat innan det blir sent. Måste hjälpa Stefan med matteläxan senare. Han har halkat efter som vanligt eftersom han jobbar alldeles för lite på lektionerna. Dessutom har han mörkat vissa läxor för oss här hemma och detta fick vi reda på häromdagen. Därför är det sträng övervakning av läxorna som gäller framöver.

Idag har jag gett mig själv total-ledigt och har knappt fått något vettigt uträttat på hela dagen. Har mest grejat med min nya mobil och lagt in nummer på den. Min gamla telefonlista var inte direkt uppdaterad så det var lika bra att göra en ny tyckte jag.
Har även provat att skicka bilder till bildbloggen. Det funkade jättebra. Har lagt till adressen i länklistan här bredvid. Annars kommer länken här:http://www.bibgot828.blogspot.com/. Kolla in!

För övrigt fryser jag som en hund. Det kvittar hur mycket kläder jag tar på mig så känns det ändå svinkallt. Jag hatar verkligen vintern ibland.
Peter ringde imorse och sa:
-Är vädret hemma som det är här så hatar du mig antagligen nu...
Det hade tydligen snöat en hel del i grannlandet i väst och Peter har inte bytt till vinterdäck på våra bilar än....
Som tur var så var det bara lite blötsnö på bilrutan så det var inte värst. Däremot så var det en del isfläckar här och var på vägen ut till Smolmark så det gällde att ta det lugnt. Hem kom jag i alla fall.

Nu låter det som om skruttan har vaknat så nu ska jag få i henne lite mos och köttbullar och sedan drar vi till badhuset. Ska bli skönt att få komma till det varma vattnet åtminstone. Tänk om man kunde basta också! Ljuvliga tanke....men jag tror inte att Angelina skulle uppskatta det lika mycket....

Och jag som tänkte lägga mig i tid idag...

...men jag har gett upp det där fullständigt. Hur jag än gör så somnar jag aldrig förrän halv ett-tiden. Imorgon är jag dessutom ledig igen så det är ingen fara.
Angelina sover hos mormor igen och jag saknar henne så otroligt mycket. Var tvungen att snoosa lite på hennes ena snuttefilt förut. Fick förresten åka upp en extra gång till morsan för jag upptäckte som tur var att jag hade glömt kvar snutten i väskan och det hade inte blivit bra när hon skulle sova.

Imorse var det hemskt att lämna henne på dagis. Hon var så pigg och glad när vi skulle dit men sen blev det helt knasigt när inte M. eller C. var där för att ta emot henne. L. på tvåan var där och hon har aldrig tagit emot oss förut. Angelina började stortjuta och klamrade sig fast runt halsen på mig och vägrade släppa. Visste inte riktigt hur jag skulle bete mig eftersom hon aldrig har gjort så förr. Gick och hämtade snutten och då släppte hon taget för en sekund och då passade L. på att ta henne. Usch vad jag hatar sånt där. Jag vet ju att hon slutar gråta när jag har gått men det är verkligen fruktansvärt att behöva vara med om det. Som tur är har jag varit med om det förr. Stefan höll på i nästan ett år med att skrika så fort man lämnade honom. När jag kom för att hämta honom ville han aldrig med hem....Då var det värre...nu har man liksom lärt sig hur barnen fungerar...

Hon var i alla fall väldigt kosig när jag kom och hämtade henne samt hela eftermiddagen när vi lagade mat och lekte litegrann....

Har haft cirkelträning idag och det var fullt ös som vanligt. Det finns plats för några till så det är bara att hänga på! Tog det lite lugnt själv idag och skippade konditionen eftersom magen krånglade igår. Körde otroligt mycket biceps så imorgon är nog mina armar lite loja...
Camilla ringde mig förut och frågade om jag kunde ta steppen imorgon för hon hade fått halsfluss den stackarn...Hade ingen vidare lust och dessutom har jag lovat Angelina att vi ska gå till badhuset imorron. Bittan var en ängel och lovade att ta passet. Tack för det.

Var och hämtade min nya telefon förut. Den var verkligen fräck. Stefan var helt i extas kan jag avslöja! Han skulle allt bra gärna vilja ha den själv så nu gäller det att gömma undan den för honom. Ska göra en "Peter" och läsa instruktionsboken så kanske, bara kanske, jag lär mig hur den fungerar också...

Gäsp va trött jag blev helt plötsligt....Time to go to bed! Nattinatt

Protestera mera

I början av veckan fick jag syn på en lapp som satt på anslagstavlan på dagis när jag lämnade Angelina. Där stod att läsa att kommunen har på förslag att dra ned på personal på avdelningen från och med 1/1 2009. Detta innebär att på Angelinas avdelning kommer de att ha 2,75 förskolelärare fördelat på 15 barn varav merparten består av barn mellan 1-2,5 år. Ska vi protestera? stod det längst ner på lappen. Klart som amen i kyrkan att vi ska!

Jag har alltid varit oerhört nöjd med barnomsorgen på P. där jag nu har Angelina. Jag valde detta dagis för att Stefan också gick där och jag tyckte att allt fungerade jättebra. De har bra med utrymme både inne och ute, trevlig och kunnig personal som aldrig krånglar till saker i onödan, många roliga aktiviteter och framför allt så får barnen vara ute en hel del.

Jag vill inte ha dagis som någon avstjälpningsplats för mitt barn bara för att jag är tvungen att arbeta några timmar i veckan. Angelinas tid där ska vara meningsfulla och roliga. Att dra ned på personal innebär att de omöjligt kan hitta på lite andra saker med barnen t ex gå till biblioteket, skogen, badhuset, teater eller vad det nu kan vara för aktivitet. Jag har själv jobbat som vikarie på dagis och jag vet vilket slit det är att bara få på alla barnen ytterkläderna på vintern när de ska ut och leka. När den sista ungen är påklädd så är det nästan dags att gå in igen.
Eftersom man nuförtiden får lämna barnen på dagis redan när de är ett år så innebär detta att många inte ens kan gå när de ska inskolas. Tänk vilket slit DET blir för personalen som ständigt måste bära eller vakta när någon liten bebis ska vingla runt.
Angelina kunde gå när hon började och det var jag ytterst tacksam över men hon orkade oftast inte hålla sig vaken fram tills det egentligen var sovdags så hela hennes dag blev förskjuten. Personalen var till exempel tvungna att värma hennes mat för hon sov ju när de andra åt lunch. Hon är ju bara ett barn av många med egna rutiner.
Sen kan vi ju bara börja prata om alla blöjbyten som ska göras....

Nej jag har svårt att se hur det skulle gå till med ännu färre i personalen.

Som en i personalen sa till mig idag: "fler ungar ska de ha in hela tiden men personalen är inte så viktig".

Det är ju just det som är problemet. Det kryllar av småbarn i Årjäng och det öppnas nya verksamheter i parti och minut för att kunna ta emot alla. Efter att maxtaxan infördes så har ju belastningen på personalen ökat avsevärt. Nu kan du ju ha ditt barn upp till 15 timmar på dagis trots att du är mamma-ledig eller arbetslös vilket jag personligen tycker är lite sådär. Det finns ju faktiskt öppna förskolor att gå till om ditt barn behöver social samvaro.
Att barnen börjar tidigt på dagis kan jag själv inte säga något om för Angelina var ett år och en månad när hon började. Jag hade inte så mycket att välja på. Kanske hade jag kunnat dra ut en aningens mer på föräldrapengarna men inte så mycket mer. Den äldre generationen har lätt för att klaga på just detta men när de själva fick barn så stod inte boendekostnaderna för typ halva ens inkomst. Nuförtiden slukar elen, bensinen och maten upp i stort sett varenda öre och då räcker inte föräldrapenningen värst långt tyvärr....Nåja nu kom jag in på ett sidospår så åter till själva protesterandet....

Jag har läst Skolverkets senaste rapport om förskoleverksamheten och där ger de Årjängs Kommun kritik för att många av förskolelärarna är för lågutbildade samt inte följde läroplanen så att barnen kom väl rustade inför fortsatta studier i skolan.När jag skumläser BUN:s protokoll så verkar det som om man ska försöka göra något åt detta. Då undrar jag lite stillsamt hur det går ihop med att skära ner ännu mer på personalen....Går inte ihop riktigt tycker jag.

Imorgon ska de hålla ett informationsmöte om förslaget med föräldragruppen. Vet inte om jag har möjlighet att gå dit men protestera på ett eller annat sätt ska jag göra. Ska eventuellt skicka ett protest-brev direkt upp till BUN. Varför inte?
Jag har betalat skatt sedan jag var sexton år och är det något som jag vill att mina pengar ska gå till så är det just skolan som med sjukvården måste vara prio ett i landet. Barnen är ju faktiskt det viktigaste som vi har och jag tål inte när det gamblas med deras välmående och framtid...

Min nya telefon har anlänt!

Som jag har väntat på min nya mobiltelefon. Trodde ett tag att Telia inte ville sälja någon mobil till mig men nu idag fick jag till slut en avi i brevlådan. Ska snart ta en tur upp till ICA och hämta den. Tyvärr så kommer nog Stefan att dissekera den totalt så jag får väl vara glad om jag får kika på den.
Sen kommer vi till kruxet när man ska lära sig hur den fungerar också. Då är det ganska bra att ha en elvaåring som hjälper till att förklara. Jag har aldrig varit värst intresserad av mobiltelefoner men nu när det börjar bli så många funktioner på dem så fattar även jag att den kan vara mycket användbar. Det första jag ska lära mig är att kunna lägga ut filmsnuttar här på bloggen. Kul kul!


Vilken skitkväll!

Sitter här rejält frösen framför datorn. Har inte riktigt vant mig vid höst-kylan än tror jag.
Barnen sover som grisar och jag har som vanligt lite smågrejer kvar att fixa med innan det är sove-dags.

Gissa hur många som dök upp på aerobicen idag? 22 stycken! Så många har jag aldrig haft på ett pass så jag blev lite nervös. Blev faktiskt nästan lite trångt.
Kände mig ofukoserad och otrolig rörig idag. Delvis berodde det nog på att det var ett nytt pass men annars så vet jag inte. Jag var inte helt med helt enkelt. Skulle nog behöva ett headset för det tar så mycket energi att skrika hela tiden.
När vi stod och stretchade så kände jag helt plötsligt att det knep till i magen. Oooops tänkte jag. Började kallsvettas och kände mig helt vit i ansiktet. Hoppades innerligt att jag kunde hålla mig tills passet var slut. Det gick vägen men sedan fick jag rusa på toan.
Tror inte att jag har fått någon bacill eller så för jag har varit risig i magen hela helgen. Jag misstänker att mina allt annat än sunda matvanor den här helgen har tagit knäcken på min mage och då ska ni veta att min mage tål i stort sett allt. Jag klarade ju till och med att äta åtta Citodon om dagen utan att käka nån mat. Magen klarade det galant.

Angelina blev jättefin i håret och fick en liten rosa hårslinga också. Nu skulle jag tro att det kommer växa som bara den framöver. Skulle vara lite konstigt om hon fick tunt hår när både jag och Peter har sådana kalufser.

Lite annat:
Färjestad förlorade idag igen och trenden är inget vidare. Enda ljuspunkten är att Jonas Gustavsson är uttagen i Tre Kronor.

Har lagt till lite fler blogg-länkar på min sida. Är ganska dålig på att hinna med att läsa andras bloggar men jag ska försöka bättra mig i fortsättningen....

Måste snart få på vinterdäcken på bilen också....

Nu ska jag hänga upp min arbetsrock på tork så jag slipper jobba i en blöt rock imorgon.
Söv gött!

Sammelsurium av märken

Tog just en snabb titt i spegeln nu innan jag ska iväg på träningspasset. Detta är vad jag har på mig. En klenod till Adidas-huvtröja, prasselbyxor från Casall som överdragsplagg. Under har jag en topp från Röhnisch och ett par byxor från Better Bodies. Mina skor är ifrån Nike. Ingen kan anklaga mig för att vara stilren direkt....

Fixarmåndag

Är faktiskt ledig idag men var tvungen att ringa dagis vid sju eftersom jag hade glömt att informera dem om min ledighet. Somnade i alla fall om och fick sova ända tills halv tio. Du milde tid va underbart! Vet inte vad som har hänt med mig för det känns som om jag skulle kunna sova dygnet runt utan att bli pigg. Det hjälper inte ens att träna.

Gjorde en ordentlig frukost med ägg och bacon. Angelina åt upp i stort sett båda mina ägg så för mig blev det mest smörgås med smör. Behöver inte mer egentligen efter den här frossarhelgen. Nu måste jag försöka hålla igen ordentligt. Mår inte bra i magen heller så det så....

Har plockat lite i vanlig ordning samt gjort färdigt aerobicpasset. Ändrade på några steg som jag inte var nöjd med. Ville ha det lite mer dansinspirerat så jag hoppas det blir bra nu. Jag blir aldrig nöjd!


Har lagat fiskbullar idag. Om ni tycker de ser skumma ut så är det för att Stefan insisterar på att det ska vara gurkmeja i dem. Jag själv tycker det ser så äckligt ut att jag måste blunda när jag äter dem. Gillar faktiskt inte fiskbullar nåt vidare i vanliga fall heller.

Har passat på att betala räkningar när Angelina har sovit samt ordna lite i vissa papper. Blogga har jag också hunnit med men nu måste jag snart väcka snuttan. Vi ska nämligen till I-M och klippa Angelina. Mycket välbehövligt. Skulle däremot inte tro att hon blir så glad när jag väcker henne om någon minut. Är det något Angelina HATAR så är det när hon blir väckt för tidgit ifrån eftermiddagsluren.
Men är man tvungen så är man...

Nu är hon döpt!

Igår så döptes min guddotter, tillika brorsdotter Ida Linnéa. Här kommer en liten bildserie av hela tilldragelsen....


Linnéa samlar krafter inför vattendoppet...

Morsan fixar tårta medans mormor kollar på


Stefan fick bära korset vilket han var väldigt stolt över


Jag skrålar "Tryggare kan ingen vara "för full hals medan Linnéa mest är intresserad av mormor


Angelina satt hos mormor och klappade i händerna efter varje psalm


Linnéa får en hel del vatten på sig. Det plskade till och med på golvet.


Prästen Maria tog med sig Linnéa ut bland åskådarna


Efter dopet fick jag äran att hålla guldklimpen...


Gruppbild


Linnéa busar med farfar


Lite trött blir man efteråt...


Mitt kusinbarn Rasmus två månader sov sött hos mamma LInda.


Stefan var hungrig och åt en massa korv och potatissallad


Vi andra åt kallskuret tills vi storknade...


Den underbara tårtan som Lisbeth E. hade gjortKristin med magen


Paketöppning. Trots att det var över 40 gäster så hade inget av paketen lika innehåll.


Angelina i sin otroligt söta skinnjacka.

Blev så trött och seg när jag kom hem efter dopet att det knappt blev något gjort. Skulle egentligen ha varit på spinning men insåg att jag behövde träna mer på aerobic-passet istället. Orkade knappt det.
Avslutade kvällen med lite kex och ost samt en film som hette "16 blocks" med Bruce Willis. Den var sådär men i alla fall sevärd.

Dansbandskampen-ren underhållning

Hade egentligen aldrig tänkt att följa dansbandskampen men av någon anledning hamnade vi framför detta program förra veckan-och fastnade. Jag är i stort sett så anti-dansband som man kan bli och detta har förstärkts genom att min mor terroriserade övriga hushållet genom att ständigt lyssna på denna genre under min uppväxt. Jag kan texten på i stort sett varenda dansbandsdänga från åren 84-92 utan att överhuvudtaget gilla musiken.

Så tillbaka till själva programmet. Det är lite som Melodifestivalen, det mesta av musiken är skräp men det är allt det andra som står för underhållningen. I Dansbandskampen är det frisyrerna, kläderna och de horribla versionerna av till exempel rocklåtar som lockar till hysteriska skrattanfall. Ta bara förra veckan när Bengt Hennings spelade Kiss gamla slagdänga "I was made for loving u). Det var så jävla groteskt så man var tvungen att titta.

Idag var Larz Christerz kvällens stjärnor. Kan inte för mitt liv begripa att juryn samt tydligen också de som röstade tyckte på allvar att de var bra för det var de inte. Men jag säger bara utstyrseln! Hur tänker man när sångaren har en öltunna till mage med tillhörande ryamatta, halvt skallig och med raggarpolisonger ska ha nya scenkläder. Jo vi sätter på honom en Elvis-kostym med snörning som blottar den manliga bringan samt är för kort så att magen kikar fram lite sexigt plus ett par alldeles för tajta byxor. Då är saken klar.
Vid deras första framträdande satt jag vid datorn och Peter skrek framför TV:n.
- Terése kom hit! Du måste bara se det här!
- Jag hör det räcker, svarade jag.
- Jamen det här måste du se.        
Jag fick rysningar i hela kroppen, och det var inte av välbehag ska tilläggas....

Peter Settman däremot är lysande som programledare. Han är alltid bra. Idag när han skulle dansa med Drifters sängerska så utbrast han:
-Känner du något så är det inte micken.
Enkel humor är alltid bäst.

By the way så är Scotts mina favoriter...och jag kollar säkert nästa vecka också....

Noll koll

Försöker lära mig aerobicpasset som jag ska ha på måndag men det vill sig inte riktigt. Koncentrationen är inte på topp såhär dagen efter känner jag. Dessutom är det svårt med koordinationen när man är trött och seg. Körde i ungefär en timme förut och det får bli en stund senare också tror jag. Uppvärmingen har jag inte ens gjort än.
Hujedamej hur ska det gå?????

Fick faktiskt en bukett med blommor av Peter alldeles nyss. Hör inte till vanligheterna ska tilläggas så jag blev naturligtvis både glad och tacksam....

Angelina sover just nu så jag kanske skulla "nappa" lite jag också. Vore väldans skönt....

Börjar kurra lite i magen känner jag. Ikväll blir det färsk pasta med bacon och ädelostsås...tror jag...om jag inte hux flux ändrar mig...

Gårdagens vinkväll i korthet

Som jag har nämnt tidigare så var jag på vinkväll hos U. igår kväll. Slapp att städa på cafét igår så jag lyckades komma dit i hyfsad tid. Var både trött och hungrig som alltid på fredagskvällen. Hungrig behövde jag inte vara länge i alla fall för det fanns så mycket gott att äta så det kunde mätta en hel armé. Många sorters kex, ostar, oliver, druvor, ananas, melon med mera....Det är så himla gott att bara sitta och äta och plocka i evigheter men jisses vad mätt jag blev.
Vinet då?
Jo faktiskt så tyckte jag det var riktigt gott. Även om man är helt novis så känner man ju ändå skillnaderna mellan de olika sorterna. För att vara en som egentligen inte dricker rödvin så fick jag faktiskt i mig en ansenlig mängd. Tror att vi provade sex olika sorter men på slutet blev det lite luddigt alltihop. Dessutom plockade U. fram både Jägermeister och likörer så det gick ner lite annat också...
Skönt att bara ta det lugnt och sitta och babbla i trevligt sällskap. Det behövde jag verkligen efter några jobbiga veckor.


Fullproppat bord!


U. hade bakat en jättegod kaka också som vi åt med grädde till. Lite tryfflar och mörk choklad slank det också ned.


Vips så var klockan efter två och det var hög tid att vingla hem. Mörkt var det men inte kallt i alla fall. U. var snäll och ringde och kollade så jag hade kommit säkert hem.
Vinkvällens efterspel...

Seg! Seg! SEEEG!
Det är jag idag efter att ha tillbringat en synnerligen trevlig vinkväll hemma hos U. igår. Har ingen huvudvärk förvisso men magen är helkass och allt går i slow-motion. Inte så bra eftersom jag är i stort behov av att röja upp efter tromben som måste ha gått igenom mitt hem medans jag var på jobbet igår.

Måste dessutom öva in aerobicpasset inför måndagen men det får vänta tills längre fram på dagen tror jag....

Surmulen torsdag...

Skulle ha behövt en sovmorgon idag men så blev det inte eftersom Stefan stannade kvar oss mig igår. Jag somnade nämligen med Angelina igår och vaknade vid två tiden och var jättepigg. Fick läsa tidningen och fundera på aerbicpass en bra stund innan jag somnade om. Var inte lika pigg när klockan ringde halv sju...

Idah var det inga problem att lämna Angelina på dagis i alla fall. De senaste två torsdagarna har hon grinat men idag gick hon bara in utan att säga hejdå. Skönt!

Lotta hade haft en hektisk morgon och var ganska stressad när jag dök upp vid tio. Hon varnade för att det inte var någon bra dag. Det vill säga griniga och allmänt krångliga kunder. Ibland kan sådant bero på vilket humör man själv är på men efter att ha jobbat en timme så var jag benägen att hålla med henne. Väldit många verkade ha vaknat på helt fel sida idag. Till en början försöker man hålla ut och vara käck och trevlig men efter några timmar med mer eller mindre otrevliga kunder så vill man bara gå ut i köket och dunka huvudet i kylskåpet.
På eftermiddagen blev det i alla fall något bättre så man kunde komma hem glad i alla fall.

Peter gjorde jättegod mexicanagryta med tillhörande vitlöksbröd så nu hamnar nog magen i olag igen. Har kollat på Heroes och kosat med Angelina som nyss har lagt sig. Får nog bli lite Scrubs oxå innan man ska somna för natten....

Imorgon ska jag på vinkväll hos U. Ska bli intressant. Har aldrig varit på vinkväll så jag ringde till U. för att höra efter vad jag skulle ha med mig.
- Här är det rödvin som gäller, säger U. till mig.
Min skräck. Jag dricker sällan rödvin eftersom jag oftast inte mår så bra av det, men jag ska hålla ut. Jag lovar. Vi ska prova olika sorter och jag känner nästan huvudvärken komma bara jag tänker på det. Är i alla fall ledig lördag. Alltid en tröst...Trevligt blir det säkert oavsett vad....

Vem blir det nästa gång?

Så har de då hittat Caroline. Mitt ute i skogen. Mördad. Precis som väntat.
Mördad av en femtioårig trebarnsfar som hävdar att det var en olyckshändelse. Hur det är med den saken får väl obduktionen utvisa men jag skulle bli mycket förvånad om det har gått till som han berättat. Att han har knuffat henne och hon har slagit i huvudet i dragkroken på bilen. Troligtvis är hon både sönderslagen och våldtagen....
Det läskiga är att de som finns i mannens närhet aldrig har sett några våldsamma tendenser hos honom och att de flesta vägrade tro att han kunde ha gjort det. Vad är det som utlöser en sådan händelse? Kan snälla grannen helt plötsligt förvandlats till ett monster? Tydligen. Det tycker jag är oerhört skrämmande.

Jag har aldrig varit mörkrädd eller rädd över huvudtaget när jag har rört mig ute ensam.
När jag bodde i Karlstad gick jag alltför ofta ganska lullig hem ifrån en utekväll ensam på mörka gator och speciellt genom parken vid vattentornet där vem som helst lugnt hade kunnat våldföra sig på mig utan att en enda människa hade varit i närheten. Mina kompisar tjatade på mig att ta en taxi eller att jag skulle sova hos dem men jag bara viftade bort det hela. Tills den dagen när en tjej i min ålder blev våldtagen vid Sundsta-tjärnet. Det var då det plötsligt gick upp för mig att det faktiskt händer hemska grejer och det kunde lika gärna hända mig. Efter den dagen lyssnade jag på mina kompisar och gick aldrig mer ensam hem.

På senaste tiden med alla mord och vansinnesdåd som inträffar lite varstans har jag till och med blivit vaksam nu när jag bor i lilla Årjäng. Jag känner mig till exempel olustig när jag är ensam på jobbet om kvällarna. Jag går inte gärna ut på en kvällspromenad. Jag låser noga dörren till och med när jag är hemma ibland. Det finns så många nutcases där ute och det skrämmer mig faktiskt bra mycket mera än någonting annat.

Caroline skulle bara åka några mil för en jobbintervju. Kunde varit vem som helst men av någon anledning så var det hon som kom ivägen för mannen som "snappade". Vem vet vem som är på fel plats vid fel tillfälle nästa gång?

Påfrestande shoppingrunda...

Har varit ytterligare en tur till Töcksfors. Tredje gången på väldigt kort tid. Denna gång var det för att hitta en dop-present till mitt blivande fadderbarn Linnéa.
Vi åkte direkt efter dagis och Angelina var inte på sitt mest strålande humör så jag anade vad som skulle komma. De sa till och med på dagis att hon inte riktigt hade varit sig lik idag. Hon hade grinat för allt möjligt och det händer ju inte för ofta. Hon är väl antagligen lika slut som jag efter dessa hektiska veckor.

Var inne en stund på Gränslöst och jag tänkte gå runt och kolla lite i lugn och ro eftersom vi hade så bråttom senast. Det blev dock inte så mycket med det för Stefan blev akut kissnödig och vi fick kasta oss vidare mot köpcentret. Hann dock köpa en plastpall till morsan som Angelina ska ha att stå på när hon borstar tänderna samt blanka skinande spislock.


Tyvärr så såg vår gamla sunkiga spis ännu sunkigare ut med de skinande spislocken.

Första stoppet på köpcentret blev Kapp Ahl. Tänkte hitta något åt mig att ha på mig på dopet samt köpa ett par byxor till Angelina. Hittade direkt en tunika/klänning till mig men byxor till Linan var det värre med. Tyckte nästan inte det fanns några snygga och de som jag tyckte om fanns bara i storlek 98 eller 86. Inte 92.
När jag skulle prova min tunika så började problemen. Angelina väntade till en början snällt inne i provhytten men vips så var hon borta. Jag fick kasta på mig mina vanliga kläder och ge mig iväg för att leta. Hittade henne framför TV:N som fanns inne i butiken. Innan vi hann att gå så hann Angelina också med: Köra runt kärran lite hejvilt mellan klädställningarna, nästan riva ner en helspegel, tro att en roller var en glass på grund av det färgglada omslagspappret och slickade därför på den.

Köpte i alla fall tunikan som var jättefin på tyckte jag.

Passerade Duka där vi träffade på Jessica D. Förklarade att Angelina är som en bläckfisk när hon är trött. Hann inte avsluta meningen förrän hon hade tagit sikte på ett bord fullastat med espressokoppar som hon började lyfta på. Där och då kände jag att jag började att förlora förståndet.

Angelina ville ha mat så vi satte oss ner för att äta. Då fick hon syn på bilen utanför Joe´s som hon åkte i förra gången och stack iväg på direkten. Hon kom i alla fall tillbaka och åt ordentligt med mat så då fick hon en tia att åka för sedan.
Andréa, Linnéa, Birgitta, Anna och Lina dök upp och gjorde oss sällskap i ätandet.
Blev så dödens trött efter maten att jag insåg att vi var tvungna att skynda oss hem. Köpte presenten i en väldans fart för Stefan tjatade på att vi skulle hem och Angelina ställde sig upprepade gånger upp i vagnen. Hade inget annat val än att ta ur henne igen. Skulle jag aldrig ha gjort för när hon fick se de roliga kundvagnarna som ser ut som bilar och inte fick åka dem så var det kört igen. I ren och skär ilska så tog hon fart och sprang allt vad benen bar så långt bort ifrån mig som möjligt. Hon hann springa halva långsidan på centret innan jag hann ikapp henne med kärra och allt. Lovade i den stunden mig själv att aldrig åka på shoppingtur med övertrötta barn igen.

I bilen fortsatte terrorn. Stefan brände en ny CD-skiva förra veckan och den ska han prompt lyssna på. Den är i och för sig ganska bra utom en låt och den ska han naturligtvis lyssna på hela tiden. Jag pratar om "Bag-in-box" som troligtvis är den mest pinsamma, sämsta, horribla, jävla sång som någonsin har spelats in. Det finns inte adjektiv som räcker till att beskriva hur usel låten är. Jag får nästan utslag av den känns det som....Erbjuder mig nog ganska snart att hjälpa honom bränna en ny skiva.

Trodde att Angelina skulle somna bums efter vår lilla tripp men man ska inte tro så mycket. Hon gick visserligen till sängs direkt men somnade gjorde hon inte. Stefan var så snäll att han gav henne sin mobil så hon kunde lyssna på musik genom den. Då gick det bra.

Hmmm...intressant mackapär det där...


Har försökt att röja lite i min digra tvätthög. Det tar aldrig slut!!!!!

Nu ska jag avsluta kvällen med att göra klart mitt nya aerobicpass så jag har helgen på mig att träna. Kollar lite roliga steg på You Tube. Bästa inspirationskällan ever! Sen ska jag njuta av att det är lugnt och skönt till sist....

Varm mat...

...är nästan ett måste för mig att få mitt på dagen. Jag är så lett smörgåsar så jag spyr! Därför bestämde jag och A-M att idag skulle vi minsann äta riktig mat till lunch. Eftersom thaien är stängd så fick det bli Dagens från Claras. Det fanns kycklinggryta och ris samt Janssons Frestelse med korv och köttbullar. Gissa vad jag valde? Ja inte det nyttiga alternativet i alla fall. Frestelsen var supergod! Nu känns det som om jag har fått en rejäl försmak av julen och är dessutom proppmätt och törstig. Måste försöka att ta mig i kragen och göra lunchlådor. Undrar bara när jag ska hinna det????

Brrrrrrr....

Brrr va jag är frösen....Det är sån där hemsk kyla som drar in och det kvittar hur mycket man än höjer värmen så fryser man ändå. Ska snart gå och ta mig en lång varm dusch tänkte jag.

Har precis kollat på ett mycket spännande avsnitt av Desperate Housewives. Ska bli intressant att se nästa säsong som utspelar sig fem år framåt i tiden. Har redan börjat att visas i USA men här är vi lite efter som vanligt...

Skitkul på cirkelträningen idag. Fick vara med en hel del själv idag eftersom det inte var några nybörjare med så imorgon har jag nog träningsvärk skulle jag tro. Kände mig i alla fall mer alert idag och har ingen huvudvärk.

Angelina fick åka hem till Glenn och Andrea idag när jag tränade för mamma befann sig tydligen på Finlandsfärjan. Varken jag eller Glenn visste om detta så det kom som en liten överraskning för oss båda....men det ordnar sig alltid till slut.

Imorgon ska jag försöka fixa dop-present till Linnéa samt lite annat så det får nog bli ytterligare en tur till Töcksfors. Måste nog köpa ett par byxor till Angelina också för hon har snart växt ur varenda par. Hon börjar bli riktigt lång nu gumman.
Idag var hon så go när jag kom för att hämta henne på dagis. Hon fick syn på mig genom fönstret i lekhallen och jag riktigt såg hur glad hon blev. Hon pekade och pratade och riktigt studsade. Då känner man sig alldeles varm i hela kroppen när man ser de där knallblåa glada ögonen.

Hoppas att det blir lite mer folk på jobbet imorgon för nu har det varit två riktigt tråkiga dagar. Idag letade jag som en stolle efter ett Polarn o pyret-kort som en kund glömde i somras. Idag kom hon för att hämta det och jag kan inte hitta det. Vi är tre personer som har sett kortet på ett och samma ställe men nu är det spårlöst borta. Fruktansvärt irriterande! Jag till och med kröp omkring på golvet för att se om det hade ramlat emellan något men icke!

Nu ska jag hoppa in i duschen innan mina händer förfyser....
Natti natt!

Vill bara sova....

Har nyss tryckt i mig en väldigt god kycklingsmörgås och ska försöka masa mig upp för att arbeta lite till. Idag är jag världens tröttaste person känns det som. Skulle bara vilja åka hem, krypa ner i sängen och sova i tio timmar. Håller mig borta ifrån kassan så mycket som möjligt för annars kan det lätt bli fel.
Försov mig 45 minuter imorse också så jag fick inte den bästa starten på dagen direkt. Sedan hade jag en sammandrabbning med en hamburgersmörgås så jag fick dressing på hela rocken det första jag gjorde på jobbet. Suck!
Jaja...det är bara att gneta på i några timmar till....

Jag suger på TV-spel!

Vilket jävla pissväder det har varit idag. Tycker verkligen synd om dem som jobbar ute och inklusive min kära sambo och hans kollegor. Jag tyckte nästan synd om mig själv och Angelina när vi gick den korta biten ifrån dagis idag och vinden och regnet piskade rakt i ansiktet på oss och vi blev dyblöta innan vi kom hem.

Jag var i alla fall glad att det inte var halkigt nu när det var dags att köra Stefan till Smolmark igen. Kom faktiskt iväg i riktigt god tid i morse.


På jobbet idag var det dötrist. Det var väl antagligen inte en vettig människa som var ute.
Nu har det varit stiltje på roliga händelser ett tag på cafét. Det går liksom i vågor det där.
Det enda som var lite kul idag var när Farbror Fester (ja vi kallar honom så för han är så otroligt lik honom i familjen Adams) tittade misstänksamt på mig och frågade om jag minsann inte hade några mer smörgåsar "där bakom". Antar att han menade i köket. Vet inte varför han trodde att jag skulle ha det för de säljer inte så bra där....Han nöjde sig i alla fall med det som fanns i disken som för övrigt var fullproppad med smörgåsar.

Hade glädjen att få hämta ut mina nya träningskläder som hade kommit från World Gym i Umeå. Hade bara beställt Better Bodies-kläder för de tycker jag är så himla snygga samt bekväma. Hade tur så att allting passade men jag hade tabbat mig litegrann med de korta byxorna där jag hade beställt large och inte medium, men det går nog ändå.


Snygg pose i de nya kläderna

Lagade lite mos och köttbullar idag och se då dög det att äta middag för Angelina också. Hon brukar aldrig vilja ha något att äta annars när hon kommer från dagis.
Provade både lite pott-träning samt toalett-träning under eftermiddagen. Hände naturligtvis inget. Sedan fick hon gå utan blöja och det dröjde inte länge förrän jag hör ett illtjut och hon kommer klafsandes med kiss överallt. Nåja, man måste ju börja någonstans.

Det här tycker jag är så himla sött. Angelina smyger in på sitt rum, sätter sig till rätta på sin kista och läser böcker...Där kan hon sitta ett bra tag.

Stefan fick en armbåge i tinningen på skolan idag och kom hem lite tidigare. Först trodde jag att han bara myglade litegrann (har hänt förr), men han såg faktiskt ganska risig ut. Jag har också känt mig ganska förkyld idag och Angelina snarkar som en skogshuggare när hon sover för att hon är tätt i både näsan och bröstet. Det är sådana tråkiga tider nu tyvärr...Vi har klarat oss länge ändå.

Hade sista gången på aerobicen idag med detta passet. Nästa vecka ska jag köra nytt. Är väldigt lagomt med fyra veckors-intervall för annars blir det trist. Eftersom i stort sett alla kunde programmet så kunde vi köra på ganska hårt idag och det kändes. Problemet är att jag inte har något head-set så jag får sådan huvudvärk av allt gastande. Jag vet att man inte behöver skrika hela tiden men det brukar hjälpa att pusha på deltagarna. Det är fortsatt bra mycket folk så jag antar att de tycker att det är kul. Det gör i alla fall jag även om jag kände mig seg i kroppen idag.

Angelina hade tydligen somnat jättetidigt ikväll så Stefan fick en lugn kväll. Hoppas bara att hon sover hela natten....

Jag och Stefan testade lite WRC på Playstation 2. Jag sög. Förr så spelade jag mycket Colin McRae på datorn med ratt och då var jag kung. Tyvärr så mår jag illa om jag kör för mycket så det blir inte så långa stunder åt gången. Det var en helt annan sak att köra med kontrollen. Helt värdelöst. Försökte övertyga Stefan om att ratten är mycket bättre....


Stefan blev väldigt nöjd när han körde 50 sekunder snabbare än mig¨på första specialsträckan och det fick jag höra också om och om och om igen....

Har tagit tag i lite bokföring för där var det lite anarki i papprena, men nu så stämmer allt perfekt.

Fick ett ton brev ifrån Telia idag som skulle fyllas i och skickas tillbaka. Får väl göra det imorgon så kanske jag får min telefon till slut. Mycket omsttändigt det där....

Näe nu är jag så trött att fingrarna inte lyder mig längre. Gonatt på er allihopa!

Å snart så var det måndag igen...

Då var det väl dags att summera denna helgen. Har inte haft tid att blogga något så det får bli en liten genomgång av vad som har passerat.

Fredag:


Bowlingkväll med U. och J. Fick skynda mig hem från jobbet för att byta om och marsch iväg igen. Stefan var hos Anna så vi hade "bara" Angelina med oss. Jag började kungligt med fyra spärrar på raken och sedan flöt det bara på. Peter spelade också bra så han var minst sagt frustrerad över att jag spelade bättre. Slutade omgången på hyfsade 149 poäng. Andra omgången hann vi tyvärr inte spela klar men den var minst lika bra. Behöver det tilläggas att jag vann överlägset? Yes jag skryter men det får man lov till ibland. Det tråkiga är väl att vi inte blir medbjudna på bowling i framtiden...hehehe
Sedan avslutade vi kvällen i restaurangen med en bit god mat. Jag åt äggdoppad fläskfilé med gorgonzolasås och klyfypotatis. Jättegott! Till efterrätt valde jag och U. varm äppelkaka med vaniljsås. Herrarna nöjde sig med konjak och kaffe. Äppelkakan var enorm och jag var som en stoppad gris efteråt.
Angelina sprang mest runt i foajén och när jag kom ut för att hämta henne så kände jag att det luktade bajs eller alternativt avlopp. Fann snart att vår lilla stumpa var den skyldige för hon hade lagt en bajsblöja som i stort sett fick mig att vomitera inne på hotelltoaletten. Undrar om de fick sanera hela toan efteråt. Undrar vad hon hade käkat?

Lördag:
Vaknade med ett ryck när Peter mumlade: "Klockan är åtta. Ska inte du och jobba?"
Visst fan skulle jag det och jag svor en lång ramsa för mig själv och trodde att jag hade stängt av alarmet på mobilen och somnat om. Det hade jag tydligen inte. Någon gång mellan halv ett och morgonen hade min kära gamla, med betoning på gamla, helt sonika stängt av sig. Varför har jag ingen aning om. Efter en hel dels tryckande så fick jag igång den igen.
Tog mig i vilket fall till jobbet i ganska hyfsad tid.

Den här telefonen väntar jag på och det verkar sannerligen ta tid. Vill ha den NU!


På kvällen kom Glenn, Andréa och Linnéa hit en stund och vi kollade på Mama Mia. Tyckte den var väldigt bra. En film man blir glad av med all bra musik och de underbart vackra vyerna som är i filmen.

Söndag:
Kände mig halvt medvetslös imorse när Angelina väckte mig och ville ha "joghert". Eftersom det var strålande soligt väder och Peter hade fällt upp persiennerna så var det inte så svårt att komma på vad jag skulle ägna dagen åt. Fönsterputsning. Det värsta av alla hemska projekt. Jag städar nästan hellre toan med hjälp av tungan än att putsa fönster. Det blir ju aldrig bra! Och kom inte dragandes med olika tips för jag har provat ALLT och det blir inte bra i alla fall.
Började med Stefans fönster och jag tänkte att "what the hell vi får vara lite noga idag" och gav mig även på att putsa emellan (jag har kassa gamla 2-glasfönster). Efter att ha studerat resultatet efter två fönster så ville jag skjuta mig själv.


På håll syns i alla fall inte alla fläckar. Nya blommor fick Stefan också i sitt fönster. Inte för att han bryr sig....

Bestämde mig för att ta en långpromenad i det fina vädret istället. Jag och Angelina gick runt Strand och hon somnade nästan direkt.

Grannarna visade upp sin nya rottweiler-valp som heter Leia. Hur gullig som helst. Var lite rädd för att Angelina skulle vara hårdhänt men hon klappade väldigt försiktigt.

Fortsatte med putsningen när jag kom hem, men det räcker med två fönster idag så får jag ta resten någon annan gång...kanske...eller också fäller jag bara ner persiennerna igen...


Bittan kom hit med lite godis till barnen och berättade lite om resan. Angelina fick med en liten gullig pingvin-kamera i sin godisväska. Sedan försökte hon naturligtvis ta Stefans godis också men som tur var gick det att låsa kistan....

Har lagat väldigt god mat idag så nu är jag proppmätt. Kycklingfilé med krämigt täcke (svarta oliver, bacon, paprika, lök, creme fraiche och ost) och klyftpotatis. Skulle ha gjort detta igår men då blev jag så extremt lat efter jobbet så det fick bli pizza istället.


Stefan som helst inte vill äta något som vi andra äter fick nöja sig med lite korv.


Colles Compagneros håller på och spelar in Cornelis-låtar i studion och här ser ni Peter i full action. Ska bli kul att höra resultatet.

Har glömt att köpa tidning idag så det blir nog en tur upp till Årjäng igen. Måste läsa om Färjestad som tvålade till Brynäs ganska rejält igår.

Känner att jag har haft lite söndags-ångest idag. Det får jag ofta när jag har jobbat lite mer och jag bara har en enda ledig dag som jag ska klämma in allt på. Samtidigt som jag måste röja undan lite så vill man ju spendera tiden med Angelina och Stefan också. Knepigt det där och ganska jobbigt att få ihop....

Imorgon börjar i alla fall en ny arbetsvecka och Stefan börjar skolan igen så det blir lite stressigare. Bara att ta nya tag...

Lunchblogg

Äntligen hinner jag att slänga i mig lite mat! Fredagar på jobbet har utvecklat sig till rena rama kaoset. Det bara väller in folk och det är svrt att hitta en lucka för lunch.
Idag fick det bli en riktig mastodontmacka, ciabatta med ägg, räkor och skagenröra. Ska till hotellet ikväll med U. och J. och bowla samt äta mat så det blir nog en stund tills nästa måltid.
Skönt att komma ur huset en fredagkväll för en gångs skull....


Tiden går fortare och fortare...

Snart är det hälja igen och veckorna bara går fortare och fortare. Ett bevis på att tiden går fort är att jag allt som oftast hittar mögligt bröd i mitt skafferi. I min värld så har jag nyss köpt brödet men när jag tittar på datumstämpeln så har brödet gått ut i datum för cirka fyra dagar sedan. Jag har med andra ord ganska taskig tidsuppfattning.
Ibland tror jag att jag har träffat en viss person för kanske en vecka sedan när det egentligen har gått ett halvår sen sist.

Imorse blev det strömavbrott precis när jag skulle gå med Angelina till dagis. Förstod att det skulle bli problem för Angelina gillar inte mörker något vidare och inne på dagis är det i stort sett bara lekrummet som släpper in tillräckligt med ljus så här års.
Mycket riktigt så blev hon jätteledsen när jag skulle gå, snyftade och klamrade sig fast vid mig. Det är inte speciellt lockande att bara pussa hejdå, vända ryggen till och gå sådana stunder.

Hade ytterligare en lugn dag på jobbet men jag hade i alla fall att göra för det var en massa smörgåstårtor beställda. Eftermiddagen var däremot rätt så seg. Angelina kom en stund för Peter skulle klippa sig. Lotta och barnen var också och klippte sig så turligt nog kom Mikaela och Marielle till cafét efteråt och underhöll Angelina.
Har fått en del respons på hårfärgen idag. Vissa känner inte ens igen mig. Själv glömmer jag bort att jag har färgat mig så jag undrar varför folk står och stirrar.

Hade sista passet som vikarie för Bittan idag. Vi körde ett pump-pass och jag försökte att inte lägga på för mycket eftersom jag inte har tränat med skivstång på evigheter. Kommer antagligen att ha en djävelusisk träningsvärk imorron.
Bittan ringde förresten från Antigua förut och de hade varit med om en tropisk storm inatt och det hade varit riktigt läskigt. Skulle tro att Bittan var ganska rädd för hon är rädd för våra beskedliga åskväder här hemma. Hon berättade att det hade regnat och åskat i stort sett hela sista veckan och att de i princip hade en sjö runtomkring hotellet. Hmmm...tur att de hade fint väder första veckan i alla fall....

Har kollat lite på Heroes och just läst lite godnattsaga för Angelina. Ska bara hänga en tvätt så är det gonatt sedan. Är riktigt riktigt trött och seg i kroppen. Pumpen har verkligen motsatt effekt än aerobicen märker jag.


Kräkvarning!

TV 3 kör ett program som heter Generation Fett. Har aldrig sett det och kommer högst troligt att inte titta på det heller. Förra veckan höll jag nämligen på att spy bara av att se trailern. Jag klarar helt enkelt inte av att se smällfeta människor. Ni får döma mig hur ni vill men så är det bara. Jag är själv överviktig och det kanske finns folk som vill spy när de ser mig också men jag menar alltså människor som är så högt över normal-BMI så att skalan tar slut. Jag avser de som har kanske 60-100 kilos övervikt. Det bara vänder sig i magen. Det är inte meningen att kroppen ska se ut på det sättet.

De senaste dagarna har diskussionen tagit fart eftersom Katrin Zytomierska (f.d Schulman) tyckte att Loulous framträdande i Idol förra veckan var "äckligt" när hon stod och vaggade på scenen barfota. Eftersom Katrin tydligen tror att alla tjockisar är dumma i huvudet och allmänt frånstötande så antar jag att det var Loulous vikt hon syftade på. Personligen tycker jag att det är görkul att Loulou med en sådan talang har gått hela vägen till final men som jag har bloggat om tidigare så skulle hon behöva gå ned i vikt och främst då för hälsans skull, men hon är absolut inte så överviktig så hon är äcklig.

Blev lite småförbannad när två unga tjejer, som var nominerade i Svenska hjältar-tävlingen i Aftonbladet, sa i en intervju att de minsann tyckte det var snyggt att vara överviktig och tjock. De har till och med startat en blogg som hyllar tjockis-idealet. Detta är också ett argument man hör av många extremt överviktiga. De tycker att de är snygga och poängterar att de vill vara överviktiga och om just detta ämne ska dagens Generation Fett handla om. En kvinna som hetsäter för hon vill bli världens fetaste kvinna. Är inte det sjukt så säg?
Jag tycker att det känns som att de som säger att man är snygg när man väger 150 kilo bara säger detta för att det är den lättaste vägen att ta. Då behöver inget jobbigt göras för att de ska komma iform igen.
"Jag är 25 år och väger 120 kilo. Jag kommer troligtvis inte leva när jag är 45 men det är OK för det är snyggt att vara fet". Trovärdigt. Icke. Att propagera för fetma är lika farligt som att visa skelettsmala modeller i reklamerna. Kroppen mår inte bra av varken det ena eller det andra.

Själv har jag i stort sett i hela mitt liv kämpat mot övervikten. Jag har, förutom en extrem-rusch med Viktväktardiet för åtta år sedan när jag gick ner 13,5 kilo på två månader, aldrig bantat på riktigt. Jag vägrar helt enkelt för jag tror inte på hårdbantande. Ibland har jag lyckats hålla min idealvikt men oftast inte. Innan jag blev gravid vägde jag 60 kilo och var kanske i mitt livs form. Nu två år efter Angelinas födsel har jag fortfarande 17 kilo av de 40 jag gick upp att få bort, men det är lättare sagt än gjort men grejen är att jag ändå försöker. Jag vet att de där 17 kilona blir en större hälsorisk för varje år som går och eftersom jag har både typ2-diabetes och hjärt/kärlsjukdomar bland mina nära släktingar så måste jag banne mig se till att de där kilona försvinner till slut så att man i alla fall har gjort det man kunnat för att minimera riskerna.

Underbara lediga dag!


Yess-det är jag. Har liksom bytt hårfärg igen....


...och jag blev väldigt nöjd även om jag ser ut som ett freak på typ samtliga bilder....


Varit på shoppingtur i Töcksfors och där fick jag tag på de här. Slit och släng-kängor som var hur sköna som helst och passar till allt. Kommer jag troligtvis gå i tills sulorna är borta!


Köpte även de här loose-fitjeansen på Vero Moda. Nästan varenda en i Årjäng har redan sådana men det skiter jag i. De var precis så underbart sköna att ha på sig som de såg ut att vara. Perfekta!
(Min snygga fot lyckades också komma med på bilden).


Fyndade även lite liquid eyeliner samt foundation på Cubus men det orkade jag inte fota.
Tack än en gång för födelsedagspengarna pappa!
De kom väl till pass.


Angelina har roat sig lite med pokersetet....suck!


Min hög med mer eller mindre horribla kläder som jag alltför många år försent har plockat ut ur min garderob.
Varför kan jag inte kasta saker? Jag äger 25 stickade tröjor och använder kanske en tredjedel. Jag räknade till cirka 20 par byxor efter att jag hade slängt en hel hög. Konstigt att man aldrig har något att ha på sig....minst sagt....


Annons från en lokal bank i senaste Nordmarksbygden....Nog för att finanskrisen slår hårt mot bankerna, men är inte detta att gå lite för långt???? Hahaha


Världens sötaste katt....En borttappad degklump är ändå en degklump...

Nyss hemkommen från cirkelträningen och är väldigt väldigt seg och trött känner jag. Vi var faktiskt tio idag så det var över förväntan. Hade två nya med också så jag hinner inte träna så mycket själv men det blir svettigt ändå när man ska springa skytteltrafik och ge instruktioner.

Lite mera fart på jobbet idag än igår tack och lov. Fick varuleverans och det var minst sagt välbehövligt för det var tomt på allt efter alla beställningar förra veckan. Kunde inte börja med smörgåstårtorna förrän efter lunch så jag blev lagom klar tills klockan var tre.
Roligaste händelsen idag på jobbet var imorse när Lasse tappade bort en degklump. Han hade tagit upp en mördeg tror jag det var ur frysen och lagt den för att tina och sedan kunde han inte hitta den. Rätt så otroligt faktiskt. Kanske var Lotta som hade kastat den? Hon brukar vara bra på att kasta saker och ting utan urskiljning...hahaha...

Läste om artisten som misshandlat sin unga fru i tidningen idag och jag blir så jäkla förbannad rent ut sagt. Det är ju klart att han har misshandlat henne hårt och brutalt för så många vittnen har sällan fel. Det värsta är att hon ljuger och säger att allt är hennes fel. Hon tänker inte lämna honom. Hon är ju ett offer i dubbel bemärkelse. Jag har så svårt att förstå hur man kan bli så kuvad och osäker på sig själv att man tillåter någon att slå dig gång på gång. Man måste bli hjärntvättad på något konstigt vis och vända hatet mot sig själv.Det kan ju inte förklaras på något annat sätt.  Hur konstigt blir det inte om han döms och hon stannar kvar...Hon behöver ju hjälp och stöd-inte en man som slår henne.

Är otroligt trött på att höra om finanskrisen. Kunde inte bry mig mindre känns det som. Börsen går ju upp och ner som en jojo och ingen verkar veta varför. Bra system det där....

Färjestad är på hugget igen!!!!

Läste Malins Wollins blogg idag och blev glad i hela kroppen. Någon hade skickat en riktigt taskig kommentar till henne om och sa att hon var "trång" (kanske menade trångsynt inte vet jag...) och spydde ur sig galla om hur dålig människa hon var. Malins kommentar: "Hur trång kan man vara när man har fött tre barn?". Knock out. Har ni inte läst hennes blogg så börja med det genast. Tjejen är störtskön! http://blogg.aftonbladet.se/7148

Nu är det hög tid för en timme med de desperata hemmafruarna. Definitivt en av veckans höjdpunkter. Sen får det nog bli en portion lasagne också. Man måste ju äta upp sig såhär efter träningen. Behöver ju inte fundera på varför jag aldrig går ner i vikt...hahaha...

Tjipp och hej


Skunken = jag!

Har äntligen fått "tagit kvällen" och lite paus från barnen. Skulle inte tro att friden varar värst länge för Angelina sover oroligt idag.
Har faktiskt inte ens hunnit att duscha efter träningspasset måste jag erkänna så nu sitter jag här och luktar skunk.
Var faktiskt mycket folk idag också på aerobicen trots älgjakt och allt. Det brukar oftast minska med folk då.
Körde i lite högre tempo än vanligt så det blev riktigt jobbigt.


Den här hade varit jättebra att ha med sig men den stod kvar på bänken hemma. Höll på att svimma när vi körde sista blocken.

Som vanligt tyckte jag att det var riktigt gruvsamt att åka iväg till passet men när jag väl är det så är det bara köra och ha kul. Konstigt att det är så. Jag vill helst bara stanna hemma varje gång men det går ju inte. Jag är antagligen nervös för att jag ska få blackout eller räkna fel takt eller inte kunna lära ut ordentligt osv. Det går kanske över när jag blir mer rutinerad. Man gör ju alla de där felen men ingen dödar mig för det. Det är ju bara på skoj alltihop.


Idag har jag bränt ut en ny skiva med kombinerad nedvarvnings, styrka och stretchmusik. Jag har äntligen fått med Coldplays "Fix you" utan att den krånglade på något sätt efter femtioelfte försöket! Jag har dille på att mixa nya skivor stup ikvarten för jag tröttnar så himla fort på musiken. Resultatet blir att jag har skivor överallt och har ingen koll vad som finns på dem....
Har också hjälpt Stefan med att mixa ihop en egen skiva.


Efter en minst sagt onyttig vecka med massa godis/glass/tårtfrosseri så är det dags att strama åt lite. Det här är nästan fullgod ersättning för allt snask. Går inte att sluta äta dem när man har börjat.


Angelina säger till mig: "Snus ä äcklit" därav denna hysteriskt roliga min!

Var nog antagligen årets lugnaste dag på jobbet idag så jag och A-M fick göra lite "tråkjobb", det vill säga saker man skjuter på så länge som möjligt. Vi hann bland annat med att tömma glassdisken och göra ren den, städa personaltoaletten, städa fruktkylen och torka av alla stolar samt soffan inne i "vrån".  Vi kände oss ganska duktiga efteråt.
Imorgon hoppas jag i alla fall att det blir lite mera fart för städa blir man fort ganska lett.

Kan inte få Coldplasys "Viva la vida" ur skallen. Den sitter fast som ett kletigt tuggummi. Hysteriskt bra låt!

Grannarna har kommit hem från semestern och jag fick hämta Lizzie inne hos dem redan ikväll. Blev kvar i nästan en timme och pratade så Stefan tänkte nästan efterlysa mig. Tur att vi inte är så pratgladad jag och J. Hahaha...


Stefan läser för Angelina (Bilden är från i lördags men jag ville ha med dem för jag tyckte de var så söta).

Nu ska jag nog slå på dumburken för att kolla på Scrubs. Har redan missat ett avsnitt på grund av allt bloggande....
Ses i möra!

Alla har vi små skavanker....

Ny vecka och nya prövningar. Den första var att ta sig ur sängen överhuvudtaget men det har jag ju faktiskt klarat nu. Skulle tippa på att det är fler i det här huset som är trötta idag för vi var i Askim och badade i nästan fem timmar igår.
Stefan hade med sig Simon och jag tror att samtliga hade ganska kul.

Det värsta med att vara på ett bad sådär länge är allt oväsen tycker jag. Det är en ljudnivå utan dess like precis hela tiden så man blir trött bara av det. Sen sliter allt annat en hel del också. Till exempel att hålla ständig koll på Angelina som sprang ifrån bassäng till bassäng utan att kolla om jag följde efter eller inte.
Köpte armkuddar till henne så hon kunde röra sig lite mer fritt och det blev en succé. Vi höll mestadels till i terapibassängen, vilket jag tackar för eftersom det är varmare temperatur där. Hon hoppade ifrån kanten säkert 40 gånger utan att överdriva. Hoppade, simmade tillbaka, kravlade sig upp och hoppade igen utan att bry sig om jag tog emot henne eller inte. Folk tittade, pekade och skrattade och tyckte antagligen att hon var ganska tuff. Det tyckte jag också men kanske i lite tuffaste laget. Det kan vara bra med en hel del respekt för vattnet också kanske....

När man är på ett bad så har man oftast lite tid att sitta och titta på folk, vilket jag tycker är oerhört intressant. Tanken slog mig igår att man inte alls behöver vara nojig över sitt utseende trots att man bara har minimal klädsel för ärligt talat: i stort sett alla har skavanker. Det är håriga ryggar, armhålor och ja lite andra kroppsdelar också... hängbröst, bilringar, ärr, stora födelsemärken osv...De allra flesta har ett ganska ofördelaktigt utseende utan kläder faktiskt så man behöver absolut inte känna sig ensam på något vis.

I Askim hänger en tung doft av friterat över hela stället. Folk äter hinkvis med pommes frites och efter en stund så känner man sig nästan illamående av oset av all fet snabbmat. Skippade den men delade en mjukglass med Angelina för den är så himla god.

Såg en annan ganska kul grej. Satt på kanten till den minsta bassängen medan Angelina åkte rutschkanan för femtioelfte gången. Ser att en tjej i 4-5 årsåldern plötsligt drar ner sina bikinitrosor och undrar vad hon ska göra. Det för jag svaret på inom några sekunder. Hon lutar överkroppen framåt och ställer sig och kissar rätt ut. Gissa om hennes mamma var snabbt framme och drog henne därifrån men då var det ju liksom redan för sent. Man vet ju om att man badar i mängder av kiss men man vill ju helst inte gärna se beviset. Behöver jag tillägga att jag inte gick i där något mer?

Åkte hem vid halv fem och Angelina somnade innan vi hann ut ur Askim.

Var seg hela kvällen och fick inte så himlans mycket gjort. Tvingade Peter att se på Pretty Woman (han ville se på I Robot men jag vann striden) för den var det längesedan jag såg.

Skönt att Stefan har lov den här veckan för nu blir det lite mindre stressigt på morgonen. Angelina ska ju däremot på dagis som vanligt så nu är det snart hög tid att börja göra sig i ordning.

Valde förresten fotbollen i lördags för jag var för trött för att åka ut till Sellre. Första kvarten spelade ju Sverige bättre än på länge och sett till hela matchen så måste det väl ändå bli godkänt med tanke på alla skador. Alla slet ju som djur och Portugal kom ju ingenstans. Ronalso såg man bara till de gånger som han svandök ner i backen. Personligen tyckte jag att Johan Elmander var otrolig. Synd bara att han inte satte sina bra lägen....

Färjestad vann ju äntligen mot Timrå och det var väl gött att de kunde göra hela sex mål. Får hoppas att det lossnar i målskyttet nu.

Ojojoj vad tiden går. Nu måste jag verkligen sätta fart med sminkningen! Får fortsätta ikväll....

So long

Hockey eller fotboll?

Har ett litet lunchbreak på jobbet och klämmer i mig en ytterst god räkmacka. Är det lördag så är det.
Funderar lite på hur resten av lördagen ska se ut. Peter ska ställa in sina nya mickar så jag och Angelina blir nog själva en stund. Funderar på att åka till pappa och se på hockey. Men sedan är det ju fotboll, VM-kval också. Undrar när det börjar? Troligtvis är det samtidigt och då är det frågan vad man ska välja.
FBK har förlorat tre raka och Sveriges chanser till vinst är inte så stora skulle jag tro. Det blir inte lätt det här....är det sånt här som kallas lyxbekymmer??

Nu är det helt plötsligt strålande härligt väder ute. Det är varmt och solen skiner. Det kunde jag aldrig tro imorse...
Skulle tydligen bli fint imorron också och då har jag lovat Stefan att vi ska till Askim och bada. Ångrar jag lite nu. Får se om han får någon med sig annars tar vi nog det nästa helg.

Dax för slutrycket på den här arbetsveckan så man kan ta hälja nån gång...

Höstrusk...

Usch. Idag skulle man allt bra gärna ligga kvar i sängen typ hela dagen. Vilket grått höskruskväder!
Tyvärr så är det ingen valbar möjlighet utan det är bara att bita ihop och ta sig till arbetet igen. Känns som om jag knappt hinner hem och vända.

Igår var det verkligen en ganska slitsam dag precis som väntat. Lotta var kvar nästan till sex. Detta gjorde i och för sig att jag var klar redan sju så det tackar jag för. Skulle tro att det kan bli lite folk idag också när det är så dåligt väder.

Idol var verkligen inget att hänga i julgranen igår. Många falska röster och nervösa framträdanden. Alice var klart bäst även om jag har lite svårt för hennes ständigt klämkäcka framtoning. Hon gjorde "These words" som det vore världens lättaste låt att framföra. Det är det definitivt inte. Att Sepideh åter igen hängde löst är för mig ofattbart. Okej att hon inte var helt klockren igår men hon har en suverän röst. Lars och Johan däremot som knappt träffade en ton rätt sitter dock bergsäkert. Knäppt!

Blev så sugen på att sjunga själv efter Idol så det fick bli lite Singstar framåt kvällen. Lite trist bara att de flesta av skivorna har lagt av.

Nä nu måste jag försöka att göra mig färdig för work....
Ha de

Inga ålderskrämpor ännu...

Nu är snart min 28:e födelsedag till ända och jag känner inte av några speciella ålderskrämpor än. Jo förresten. Fick av någon anledning jävligt ont i nacken när jag satt och åt lunch idag men det gick över efter en liten stund. Det kanske var en liten ålderskrämpa trots allt...Vem vet...

Att fylla år nuförtiden är med lite blandade känslor. Det är förstås kul med alla grattishälsningar och så men annars är det inte så speciellt. Jag är ju inte firar/kalstypen direkt. Det är liksom inte så noga....Det var det bästa som fanns att fylla år fram tills man var 20 och sedan så var det inte så spännande längre. Då hade du redan körkort och fick gå på bolaget och då kvittade det liksom vilka siffror man fyllde. Lite så känns det....

Jag har i alla fall haft en rätt så bra födelsedag tycker jag. Var dödens trött imorse när jag körde Stefan till skolan i alla fall. Jag däckade faktiskt när jag kollade Scrubs igår och vaknade med kläder och smink på inatt. Lite slutkörd...???

Började klockan 10 idag och var där en stund och laddade med smörgåsar. Sedan var det dags att kasta sig iväg till MVC för att äntligen få min Depo-proveraspruta som jag skulle ha tagit för en månad sedan.
Den nya barnmorskan undrade om hon skulle säga till när hon stack in nålen (man tar sprutan strax ovanför rumpan) och jag sa nej. Får se i ögonvrån att hon tar sats och i det närmaste hugger in sprutan i köttet på mig. Det var inte så skönt kan jag lova och inte bättre blev det när hon började spruta in vätskan. Det sprängde så jag fick bita mig lite i tungan. Kunde ju inte medge att det gjorde ont efter att ha varit så kaxig....

Ägnade resten av förmiddagen till att göra mina sedvanliga smörgåstårtor. Börjar bli något trött på dem nu. Det här blir den första födelsedagen på länge som jag inte äter smörgåstårta. Jag brukar alltid göra en men i år så hade jag verkligen ingen lust att göra en extra...
Var en riktig bakelse/tårtdag idag och ganska mycket folk i rörelse. Roligt efter en annars stendöd vecka. Blir nog lite mer liv och rörelse under helgen antar jag....

Bittan ringde från Antigua och grattade. Var inte så lätt att höra vad hon sade för det ekade hela tiden, men det var väldigt varmt i alla fall. De skulle hyra bil en vecka så de kunde åka runt lite.

Efter jobbet var det dags för step up. Hade verkligen ingen lust idag men det var som vanligt väldigt roligt när man väl kom igång. Gick bättre med alla snurrarna idag och svett blev man ju som vanligt.


Dessa lakritspipor fick jag av Birgitta innan steppen efter tips från brorsan att jag fyllde år. Behöver jag säga att jag blev barnsligt glad!


 

Efter steppen firade vi med lite kinamat. Bilden ser ju lite äcklig ut men det var underbart gott!


Angelina berättade att brandbilen hade varit på dagis idag och att hon hade "åkt stor traktor" som hon kallar alla stora fordon. Dä va loligt, tyckte hon och visade upp sin fina brandmanshatt....Väldigt vacker bild på mig när jag avnjuter en bit Greve Spence-tårta.

Lite mer bilder från igår...

Presenten från Glenn och Andréa. Hur tjusig som helst.

Greve Spence-tårtan som nästan var perfekt. Om ett par dagar så är den som bäst. Har återanvänt Angelinas tårtljus. Hon fick blåsa ut det...


Glenn var lite sleten för Linnéa hade skrikit en hel del....


Säger grattis till M. och S. som fick en liten dotter idag några veckor för tidigt och dessutom på halvsyrrans födelsedag!

Dags att ladda för nästa dag som redan har börjat...
Nu är jag lite äldre men förhoppningsvis även lite klokare (fast det tvivlar jag på)....

Morrondopp i toan...

Dagens mest underhållande händelse inträffade redan vid sextiden imorse. Jag stod i duschen när Lizzie kommer insmygande i badrummet. Jag hinner knappt reagera innan hon tar ett jättesprång för att ta sig upp på toalocket. Problemet var att locket var öppet. Plums! Vatten överallt och en liten kattunge som kom upp dyblöt efter cirka en sekund. Obeskrivligt rolig syn! Jag skrattade så jag nästan grinade...

Angellina var otroligt pigg och glad imorse när vi skulle till dagis. Så alert var det längesedan hon var när jag lämnade henne. Går faktiskt lättare nu när hon är på dagis varje dag för det blir bättre rutiner.

Åter igen en mycket lugn dag på jobbet. Det är tur att folk beställer så mycket smörgåstårtor och smörgåsar för annars skulle man städa ihjäl sig antagligen. Det finns alltid något att göra men lite trist är det när det är stiltje.

Ägnade eftermiddagen åt att städa undan lite och skura. Tog med Angelina och handlade också. Passade på att lämna lite klippkort och medlemskort till Camilla i sista sekunden (som vanligt).

Vid sju kom Gert o morsan samt Glenn för att gratulera lilla mig en dag i förskott eftersom jag är strängt upptagen imorgon med jobb samt träningspass på kvällen.

Angelina hjälper mig att öppna presenter....


Höstens sista blommor....


Hade tänkt att lägga upp fler bilder på mina presenter och gäster men som vanligt krånglar uppladdningen. Blir TOKIG på det här! Vet inte om det är blogg.se som krånglar eller min jävla dator. Det tog tjugo minuter per bild när jag laddade upp och det har jag inte tid med....Hoppas att det funkar bättre imorgon....

Fick i alla fall precis vad jag hade önskat mig. Ett presentkort på Anitas (ska klippa och färga nästa vecka) samt en massa "strån" att dekorera med av mamma och Gert. Av Glenn fick jag en vas med ett arrangemang av "strån" som morsan hade gjort. Nu ska det minsann bli fint i mina fönster och inte bara en massa döda blommor. Nu ska jag bara hitta vasar som passar och finna lite inspiration.

Känner att jag egentligen är ganska hungrig. Har inte käkat någon riktig mat idag, bara smörgås samt en glass, kakor och en Greve Spence-bit. Inte så nyttigt och näringsrikt kanske....Tur att jag ska träna igen imorgon.

Får ingen sovmorgon imorgon tyvärr för jag måste köra Stefan till skolan. Lite synd men sånt är livet.

Räknade ut att jag ska jobba tre lördagar på raken men sedan blir jag ledig tre lördagar efter det på grund av Alla Helgon-helgen så då blev jag riktigt glad. Det blir ganska många timmar per vecka den närmaste tiden. Jag förstår hur tufft det måste vara för alla ensamstående mammor som måste jobba heltid för att klara ekonomin. Jag är ju ensamstående i enbart fyra dagar per vecka och tycker ändå att det är ganska slitsamt ibland. När man sedan ska jobba heltid så kommer man efter med precis allt. Man hinner liksom bara göra allting lite halvdant. Efter ett par veckor så ser huset ut som en knarkarkvart, man har inga rena kläder, man kommer på att man inte har spenderat värst mycket kvalitetstid med barnen och man har överhuvudtaget rätt så stressad över hela situationen. Man sover (litegrann), skjutsar till skola och dagis, jobbar, lagar mat, äter och går och lägger sig igen. Man hinner inget mer.
Det kanske är jag som har blivit lat efter mammaledigheten men ett är då säkert: Jag uppskattar ledigheten långt mycket mer än förut. Jag älskar mina lediga dagar när jag bara kan vara och göra det jag själv har lust med. Det är så skönt att slippa den där känslan av att man inte räcker till någonstans. Så småningom är det väl meningen att jag ska försöka jobba heltid igen men då ska banne mig Angelina bli större först.

Nu är jag enormt sugen på en snus så jag ska stoppa in en prilla, bädda ned mig i sängen och strax kolla på Scrubs.

Hörs i möra!

Lite bling-bling och en jäkla massa krångel!

Vissa dagar så känns det direkt. Det här kommer inte att bli en lättvindig dag. Precis så kände jag imorse. Allt började med att Angelina var hungrig eftersom hon inte åt ordentligt med kvällsmat igår. I mitt minst sagt tighta morron-schema finns det knappast plats för att hon ska kunna äta frukost innan dagis. Speciellt inte tio minuter innan vi ska vara där. Men försök att förklara för en hungrig tvååring att hon snart ska få frukost fast på dagis. Mission impossible. Därför fick Angelina en skål kräm medan jag försökte klä på henne. Det funkade fint i alla fall och gnället tog slut.

Sen var det dags att försöka få ut bägge katterna hos grannen. Saga fick jag gå in och hämta för hon ville inte ut frivilligt....

Nästa anhalt: Smolmark. Dimmigt och halkigt lite här och var. På tillbakavägen hamnade jag bakom en som körde i sextio och jag vågade inte köra om pga den täta dimman. Kom då på att jag hade glömt snusen och då fanns inget annat alternativ än att åka inom OK också. Fick bli en lakritspipa till frukost för att pigga upp mig...

Sen fortsatte det att jävlas mest hela arbetsdagen också. Lyckades bland annat att hälla ut en halv ansjovisburk (blä) tappa massa saker på golvet osv osv....Man blir ganska lett sig när det håller på sådär.

Hämtade upp kläderna som jag hade beställt till barnen efter jobbet. När jag kom hem och packade upp sakerna så fick jag se det här....


Tyckte att parkasen såg lite tjejig ut och fick en smygande misstanke...


...som tyvärr stämde. Jag hade köpt en tjej-jacka med bling-bling åt Stefan. Skulle inte tro att han vill ha den här...


Skidbyxorna var dock fina och rätt så tuffa faktiskt.


Angelinas vinterdress var också fin och passade dessutom perfekt.

Har haft cirkelträning ikväll och inte ens då slutade det att krångla. Under uppvärmningen så glappade stereon men som tur var så fixade det sig. Vågade knappt röra den i skräck över att den skulle tystna. Cirkelträning utan musik är inte så kul skulle jag tro...

Det positiva var att det börjar bli ordentligt med tränings-sugna kunder på passet så nu känns det betydligt mer inspirerande att gå dit måste jag medge.

Morsan var hemma hos oss och passade Angelina idag eftersom hon ska upp tidigt på dagis imorgon. Ja inte morsan då utan Angelina....
Angelina hade roat sig med att riva sönder en av mina gamla Disney-böcker när hon skulle sova så nu får hon under inga omständigheter lämnas ensam med dessa i framtiden. Det är så kul att ha dem sparade. Den sönder-rivna boken var en Hiawatha-bok från 84. Vet inte varför hon ska envisas att riva sönder böcker egentligen....Ful ovana är det i alla fall.

Har kollat Desperate Housewives (Stefan är så snäll och spelar in det åt mig) och nu får jag min dagliga dos av Scrubs. Måste hänga en tvätt också innan jag förhoppningsvis kommer i säng. Den har varit inne i tvättmaskinen hela dagen så den är nog rätt så skrynklig befarar jag.

Imorgon ska jag verkligen försöka att komma ihåg att få med mig mina riktiga arbetsskor. Har glömt dem otroliga tre dagar på raken och fått använda mina gamla. Kruxet är att jag får jäkligt ont på ovansidan av foten av dem av någon konstig anledning och nu kan jag knappt gå normalt....Näe fy vad gnälligt allt blev idag...bäst att sova och hoppas på en bättre dag imöra...Natti natt.....

Världens mest förvirrade??

Ojojoj vad jag är trött just nu. Kom hem ifrån aerobic-passet för cirka en och en halv timme sedan och har inte hunnit att varken duscha eller äta än så nu är jag nog mitt i ett blodsocker fall....

Den här dagen har varit minst sagt hektisk. Det är i och för sig de flesta av mina dagar så det är inget nytt men idag var jag nära hjärtinfarktgränsen.
Blev lite sen iväg till Smolmark imorse och sedan hamnade jag bakom en snigel på tillbakavägen. I och för sig så körde väl människan ganska så vettigt eftersom det kunde vara underkylt regn och så...men tid tog det i alla fall. Blev cirka fem minuter försenad så det var ändå inte värst. Lotta blev lite oroad eftersom det var en stor utryckning precis innan jag kom och jag brukar ju inte vara sen speciellt ofta. Det var någon trafikolycka på E18
tror jag.

På jobbet var det i alla fall lugna gatan. Hann till och med att steka hamburgare, ägg och bacon under "morgonruschen" för idag var det verkligen ingen rusch alls....
Det värsta är att man blir lite vilsen i huvet när det blir lite lugnare. Precis vad som helst kan hända då.
Lotta ringde nämligen för en liten stund sedan och sa att hon hade tagit ut kycklingen. Jag var som ett frågetecken. Vaddå kycklingen?
Efter ytterligare några sekunders betänketid så kom jag på att visst fan jag satte in kyckling i ugnen en halvtimme innan jag slutade som vi skulle ha till smörgåsarna imorgon. Det var halv tre. Lotta hade tagit ut den halv sex och då kan ni ju tänka själv hur den såg ut efter tre timmar i 175 graders värme....Gissa om hon skrattade.....Det gjorde däremot inte jag för jag hade då precis skällt på Stefan att han minsann är den mest förvirrade på jorden.

Stefan letade nämligen efter sin PSP-laddare när jag kom hem och som vanligt fick jag skäll för att den inte satt i kontakten på golvet. Jag hatar nämligen att ha alla laddare och andra tekniska sladdar liggandes över hela huset så jag lägger dem resolut i städskåpet eller i Peters "data-skåp". Hursomhelst så låg inte denna laddare där så jag fick ringa till Peter som otroligt nog hade bättre koll. När vi väl hittade laddaren så hade Stefan förlagt PSP:et när han letade efter laddaren. SUCK! Jag hittade dock PSP:et efter cirka två sekunder så det var ingen fara....Slutet gott....


Stefan blev såhär glad så han var tvungen att räcka ut tungan när jag fann PSP:et

Gick betydligt bättre på aerobicen idag. Var inte fullt så nervös. Vi var sexton stycken och då var det en hel del nya med. Blev riktigt trött på slutet faktiskt. Efteråt kom det fram flera som sa att de tyckte passet var jättekul. Väldigt väldigt kul att höra och då blir jag inte så lite stolt....

Stefan har som vanligt varit på "Vått is life" och sedan har han varit barnvakt åt Angelina. Hans måndagar är också rejält tuffa. Angelina hade i alla fall inte bajsat den här gången så han var bra nöjd...
Angelina var så trött när jag kom hem så hon vill självmant sova.
Idag när jag kom och hämtade henne på dagis så var hon så söt när hon cyklade omkring i full fart. Hon älskar verkligen att cykla! Hon fick vara ute en liten stund till i det fina vädret när vi kom hem.

Handlade på ICA tidigare idag och fick en ganska konstig kund före mig. Det var en ganska ung tjej som började tjata på kassörskan om att hon hade fått betala för något som inte var hennes. Hon fick vänta tills jag var klar med mitt och sedan kunde jag inte undgå diskussionen som följde. Tjejen fick naturligtvis tillbaka pengarna och fick skriva under sitt felkvitto. Man såg på henne att hon var väldigt upprörd. Så utbrister hon argt:
- Jag tycker ändå det var sååå jäkla dåligt gjort av honom (kunden som var före henne som hade glömt kvar grejen som hon fick betala) att bara lämna den där och låta mig betala den. Så fräckt gjort!
Varken jag, kassörskan eller kunderna bakom tror knappt våra öron.
Kassörskan påpekar lugnt att han högst troligt inte gjorde det med flit.
Tjejen fnyser något, fortfarande lika upprörd och stegar ut ur affären.
Jag kan knappt hålla mig för skratt. Varför tror hon att folk på pin kiv står och stoppar extravaror på rullbandet när hon ska betala? Hur normalt är det egentligen? Bara undrar....Brukar ni göra så???

Äsch nu börjar det här bli riktigt långrandigt. Nu ska jag ta mig lite mat  och sedan nanna kudden....Det är en hård dag imorgon också med jobb och sedan cirkelträning....

Ciao....

Mina två "fosterkatter" som jag just nu sköter åt mina kära grannar. Saga till vänster och Fritz till höger. Tyvärr har de här två inte rikigt samma rytm. Fritz kommer alltid in när han ska och går ut när han ska. Saga är däremot ganska oberäknelig så de kommer i otakt hela tiden. Det blir en hel del springande för att kolla vart de är....Undrar förresten om Fritz verkligen får ligga på bordet???

Sista golfrundan?

Hade hoppats att få sova en stund imorse men icke...Klockan åtta var det en liten piggelin som vaknade och skulle ha frukost. Kände mig mer eller mindre halvdöd. Satt med på hennes rum i nästan en timme. Det vill hon helst att man ska göra hela tiden. Peter vaknade och undrade om inte jag ville spela golf i det fina vädret eftersom han ändå inte skulle repa idag. Jag var inte direkt sen att nappa på erbjudandet. Ringde Charlotte och hon ville såklart följa med. Fick snabba mig på att fixa diverse saker innan det var dags att fara ut till banan.

Där var det överraskande knökfullt. Vi träffade på A. och H. som följde med oss och vi smet ut i en lucka på 10:an.
Hade en treboll före oss som var ordentligt sega så det blev tyvärr väldigt mycket väntande. Mina utslag fungerade som vanligt inte och jag hade faktiskt inte ett enda bra på hela rundan. H. sade att det berodde på att jag var så snabb med tyngdöverföringen med kroppen så klubban hamnade på efterkälken. Kan nog ligga mycket i det....Spelade ändå hyfsat och skrapade ihop 14 poäng. Klart över förväntan. Charlotte vann på 15 p. Hon har dessutom gått förbi mig i handicap under mitt månadslånga speluppehåll...Skit också...Måste nog skaffa mig en ny driver för att kunna hänga på....
Hade tur med vädret för när jag kom hem till Årjäng så spöregnade det.

Glenn, Andréa och Linnéa kom på besök och nu börjar "bebisen" att bli riktigt rolig. Hon är verkligen jättestadig i kroppen och är "med" lite mera.

Angelina och pappa framför datorn

Gruppbild


Äta hår är gott tycker Linnéa....

Från och med idag är jag kattvakt åt grannen. Var och släppte in den ena när det började regna förut men den andra är spårlöst borta. Får hålla lite koll på henne...

Färjestad förlorade igår igen. De verkar behöva ha en målskytt av kaliber för det räcker inte att skjuta flest skott för att vinna matcher....

Är riktigt sleten både i kropp och själ och imorgon börjar en riktigt hektisk vecka. Ska jobba måndag-torsdag och även ha tre träningspass. Halleluja!

Imorgon ska Peter och Jonas åka ner till Värnamo för att köpa en arbetsbil till Peter. Kul sträcka. Årjäng-Värnamo-Oslo. Inte avundsjuk direkt.

Nu ska jag försöka få Angelina i säng för hon får också en arbetsam vecka med fyra dagar på dagis.

Gonatt!

Kanelbullens dag

Kanelbullens dag fyllde tio år idag och jag måste erkänna att jag fortfarande tycker att det är lite fånigt med alla dessa speciella dagar hit och dit som är skapade enbart för att kränga någon speciell vara.
Förra veckan var det till exempel Prinsesstårtans vecka...Suck!

Idag har jag i alla fall klarat av att föra en bild-dagbok så håll till godo folks!


Klockan 7.30. Baksidan av cafét. Det regnar och blåser och det lyser hemtrevligt från bageriet.


Passande nog fyller Mr Bagare Broms himself år just på Kanelbullens dag. Till slut kom vi överrens om att han nog var 66 men vi var inte helt säkra...Här gör han i alla fall Operatårtor...


Min frukost bestående av Minute Maid, ost/skinkfralla samt naturligtvis en KANELBULLE!


Disken är laddad...


Dags att göra en bunt smörgåsar


Jag gjorde i ordning några choklad-domer. Den i mitten längst fram blev inte så bra som ni kanske ser...


En stor bunke med skinka och ananasröra. Sjukt mycket kalorier i den bytttan!


Smörgåstårtorna är äntligen klara!


Slutet på arbetsdagen-då måste det städas ordentligt!


Angelina har fått nya fräcka stövlar av mormor och är överförtjust....


Väl hemma är det dags att laga middag. Mexicanagryta med ris, vitlöksbröd och ceasarsallad blev det idag. Riktigt gott för en vrålhungrig mage...


Lite bus med Angelina fick det bli efter maten


Köpte portionsförpackning kräm till Angelina för vi hinner aldrig att äta upp den annars innan den blir dålig. Hon tyckte om den....


Lite chips med sourcreamdip fick det bli till premiären av "Stjärnor på is". Programmet tyckte jag var skittråkigt så jag gav upp efter tre deltagare och dipen var inte så jättegod. Fick som vanligt ont i magen av chipsen.


Slutligen så fick jag gå över till grannen och hämta hem min katt Lizzie. Nu blir jag kattvakt åt deras katter en vecka för de åker till Turkiet imorgon.

Fler bilder än så har jag inte att erbjuda idag.

Peter är på pokerkväll och Angelina har somnat så nu ska jag krypa ner i sängen snart och kolla på " i samlarens spår". Tur att jag inte är mörkrädd!

Hipp hipp hurra! Jag ska få en ny mobil! Peter ska nämligen köpa en till mig i födelsedagspresent. En riktig mobil med MP3, bra kamera och allehanda funktioner som jag troligtvis aldrig kommer att lära mig. Man kunde tydligen videoblogga med den så det kan ju bli lite skoj....Nu slipper jag att släpa med mig den monstruöst stora kameran överallt....

Ha en fortsatt trevlig lördag för det ska jag ha...

Full fart fredag...

...var namnet på ett av Radio Värmlands program för typ hundra år sedan. Fick inspiration av Inga M. att göa en bild-dagbok så jag gick ut med goda intentioner på fredag morgon. Tyvärr fick det hela ett abrupt slut när jag glömde kameran hemma....Men ni ska få titta på de bilderna jag hann ta....


Något sliten Tessan har nyss klivit upp...


Stefan älskar bacon till frukost och ibland har jag tiden att stå och steka det...Liten koll på bloggar samt mail hann jag med på morgonen


Köpte lite frukostbröd och annat på OK när jag hade skjutsat Stefan till skolan.


Solstrålen har vaknat!


Jag lyckades efter många protester att få på henne en klänning...

Fler bilder blev det inte igår.

Fick börja dagen med ett ytterst trist samtal från en viss person som jag hade en diskussion med även förra fredagen. Börjar bli en ganska jobbig vana. Det gällde ÅGF och vårt styrelsebeslut att byta lås på alla våra grejer och inte låta någon obehörig använda dem. Tydligen ett väldigt kontroversiellt beslut trots att grejerna är VÅRA och ingen annans....
Man skulle kunna säga att jag vann diskussionen på KO...den här gången också....
Fan jag börjar få riktigt med skinn på näsan. Jag som alltid har varit så otroligt konflikträdd i alla mina levnadsår. Har väl med åldern att göra antar jag.

Arbetsdagen var både lång och slitsam (10 timmar). Mycket folk i rörelse och fullt upp mest hela tiden. Försökte testa lite "anger management" på mig själv. Eftersom jag har vant mig att stå mycket för mig själv inne i kallskänken så blir jag lite ovan att hantera kunder. Resultatet blir att jag ofta  blir mäkta irriterad och arg över omständiga kunder och allehanda småsaker. Jag har alltid varit sådan men nu har det blivit värre. Förr brukade jag kunna dölja det och sedan gick jag in i köket och svor och muttrade men nuförtiden har jag svårare att dölja känslorna.  Alltså bestämde jag mig för att vara den perfekta, glada, leende och mest serviceminded cafébiträdet som det bara gick igår. Det funkade faktiskt riktigt bra. Ibland räknade jag till tio inombords medans jag log fånigt....
Jag är nog ett litet psykfall trots allt....

Kvällen blev lugn (bortsett från en övertrött Angelina) med pizza och sedan tittade vi på "Meet the Fockers". Har sett den säkert tio gånger men jag skrattar ändå....

Intensiv torsdag

Fredag morgon och jag är ganska seg måste erkännas. Gårdagen var otroligt intensiv och det brukar komma efter. Först jobbade jag hela dagen och det var ganska mycket folk faktiskt. När jag hade stängt hade vi ett kort möte med ÅGF och sedan var det bara att kasta sig iväg till step up-en. Puh!

Steppen var jätterolig igår. Kanske var passet lite för svårt men de som var med ville ha det igen nästa vecka för de ville verkligen lära sig det innan Bittan kommer hem. Kul! Körde på i en och en halv timme innan vi var klara. Kände ingenting i näsan uppe i "lilla" lokalen heller. Jag orkade hur mycket som helst! Varför har jag inte gjort den där operationen tidigare?

Den här veckan har jag ju tränat minst en och en halv timme om dagen så jag tänkte i min enfald att det kanske skulle synas på vågen men icke då! Jag har gått UPP två kilo sedan i måndags. Väldigt inspirerande må jag säga....Men jag får väl ta till måttbandet istället antar jag. Något slags reultat borde det ändå ge.

Nu ska jag strax köra ut Stefan till skolan. Angelina och Peter får sussa sött för det behöver de bägge två.

Angelina gallskrek för första gången någonsin när jag skulle lämna henne på dagis igår. Vet inte riktigt vad det var men hon var inte på något vidare humör innan vi gick dit heller. Gick dock över ganska snabbt för hon tystnade när jag kom runt hörnet på dagis. Det brukar ju funka så....Stefan höll på så i nästan ett år så man är ganska van men det sliter ändå hjärtat ur en varje gång...

Laddar för en hektisk dag på jobbet. Blir det som det var ifjol så får vi häcken full minst sagt. Har fullt med smörgåstårtor att göra både idag och imorgon så jag behöver inte grönne på var jag kommer att bli placerad.
Bittan for till Antigua igår och de blev naturligtvis försenade. De skulle ha åkt vid sex men vid halv elva ringde hon från Gardemoen och då hade de fortfarande inte kommit iväg. När de skulle boarda planet så gick inte dörren att få upp!
De fick därför vänta på ett plan från Amsterdam och de fick nog inte många timmars sömn i London innan de skulle vidare antar jag....

Det verkar som i stort sett ALLA ska åka utomlands inom de närmaste veckorna. Pratade med hur många som helst igår som skulle till Thailand, Turkiet, Mallorca, Cypern, Rhodos osv.
Det blir väl bara vi som blir kvar i höstmörkret känns det som....
Å andra sidan är jag inte så ledsen över det. Konstigt nog så har jag inte den där riktiga lusten att åka iväg. Jag vill hellre åka i januari, februari eller mars. De är de värsta månaderna tycker jag....Men det är klart...skulle någon komma och erbjuda en resa så skulle man ju inte tacka nej precis....

Mot Smolmark....

Lite blandat i bilder....

Startade om datorn och sedan vips funkade det igen att ladda bilder. Svårare än så var det inte. Så här kommer lite blandade bilder från igår och idag....


Gammal trotjänare till step-bräda...


Mina flashiga Nike shox-skor. Hemskt fula men det känns som om man flyger när man har dem på sig. Helt otroligt bra är dom!


Vår enormt stora duschkabin som jag städade igår. Rent hypotetiskt skulle man nästan få plats fem personer samtidigt där. Men å andra sidan vem vill duscha med så många samtidigt?


Att få tända lamporna i fönstrena är en mysig grej med hösten....


Yesss jag kan äntligen äta knäckebröd igen! Vad jag har längtat!


Hade ju sagt att det där med blommor är ett avslutat kapitel för mig men...jag kunde inte låta bli när det var fyra gröna växter för 100:- på ICA. Får se hur länge de lever...

Förresten: Fel tjej försvann i Idol ikväll. Ni skulle ju ha röstat ut den där mesiga "Heaven"-tjejen naturligtvis....

Himmelska röster!

Ja då blir det lite mera bloggande då såhär på kvällskvisten.
Angelina har precis somnat gott i sin säng. Hon var verkligen trött och det blev lite senare läggning än vad jag hade tänkt mig eftersom jag pratade i telefon med Bittan. Märks att hon är väldigt förkyld för hon orkar inte riktigt med som hon brukar.

Har varit på lite turné på eftermiddagen. Förs tog vi en sväng till pappa. Angelina var helt i extas när vi kom dit. Hon hade nog längtat efter morfar tror jag. Hon sprang runt som en vilde mest hela tiden och torterade katterna som nog helst skulle ha velat fly fältet.
Sedan for vi vidare till Glennsan men Andrea och Linnéa var på sminkparty så dem fick vi inte träffa.

Kollade in Idol idag och blev grymt imponerad av tjejerna. Det märks verkligen att juryn har satt som krav att de kan sjunga i år. Jisses vilka röster en del av dem har. Gillar framför allt Sepideh och Loulou men Anna är den som har både röst och mest karisma tycker jag. Jag undrar bara hur juryn kunde säga till kocken att han skulle banta medan de inte har sagt ett ord om det till LouLou. Hon är ju bra mycket tjockare än honom i alla fall, men till skillnad från honom så har hon en röst som man kunde dö för. Ska bli kul att följa fredagsfinalerna för tvärtemot alla andra så tycker jag det är bra mycket roligare än alla pinsamma och jobbiga auditions.

Nu är det dags för ännu en genomkörare på step-brädan. Den konkurerar ut Scrubs ikväll också....
Fattar inte varför det inte går att ladda upp bilder? Fruktansvärt irriterande!!!!!!!

Lugn ledig dag...

Får bli lite blogging eftersom Angelina sover och jag har inget bättre för mig just nu. Har just avnjutit en lunch bestående av Pyttipanna med ägg. En av mina stora favoriter. Inte så värst nyttigt men å andra sidan så förbrände jag en del igår. Testade step-passet i över en timme (vilket inte riktigt var min intention från början) igår kväll. Det var så himla kul att jag inte kunde sluta. När jag började att snubbla över brädan kände jag andå att nu är det dags att sova. Då var klockan kvart över tolv och hur lätt är det att somna efter en timme med hög puls?....Inte lätt direkt...Dessutom så var Lizzie skitjobbig och hoppade runt och skulle leka. Kastade ut henne från sovrummet men det hjälpte föga. Då började hon krafsa och stångas mot dörren och skulle bara in igen. Suck!

Körde Stefan till Smolmark imorse och sedan hämtade jag Angie hos morsan. Resten av dagen har vi pysslat med lite av varje. Sovit en stund också faktiskt. Jag vaknade av att telefonen ringde men Angelina sover ännu. Ska åka ut till pappa sedan och hälsa på tänkte vi.

Måste gå ned till träningslokalen och försöka fixa headsetet också. Igår funkade det inte så jag fick stå och skrika vilket märks på min röst idag. Blir tokig på den där jäkla mackapären för den funkar lite när den vill. Tyvärr inte alltför ofta bara.

Imorgon åker bittan till Antigua och jag är inte ett dugg avundsjuk...närå inte alls....det är ju hur kul som helst här hemma när det ösregnar och det är i princip mörker hela dagen....

Skulle egentligen ha gått till badhuset med Angelina idag men hon är så himla förkyld så det kan kvitta. Brukar inte vara någon höjdare att bada vid sådana tillfällen.

Näpp nu är det dags får något annat.

Hörs senare antaglligen....

RSS 2.0