Östfoldbadet ruler....


 



Det heter verkligen så på norska när någonting "äger". Hörde ett reportage på radio pee-fiire när vi åkte till Askim imorse om något nyinvigt operahus i Oslo. Då sa programledaren "Operahuse ruler". Något fantisilöst översatt från engelskan "it rules". Jag avskyr verkligen dessa direktöversatta ord i norskan. De är så obeskrivligt fula. Ett annat exempel: scorer = score eller keepern = keeper (målvakt på svenska). Finns otaliga andra men de orkar jag inte räkna upp. Har troligtvis också stavat fel så förlåt alla norrmän.

image116
Såhär såg unionsflaggan ut när det begav sig


Vi har i vilket fall som helst tillbringat fyra timmar i Östfoldsbadet idag och är minst sagt helt slut efter den trippen. Att bada så länge är värre än det värsta träningspass för kropp och själ. Jag är så trött att jag glömde sätta på Angelina en blöja när jag lade henne för natten...hmmm...kom i alla fall på misstaget innan det blev väldigt blött och tråkigt i spjälsängen....

Stefan hade J. med sig så dem såg man knappt skymten av. Angelina var lite rädd till en början men det gick snabbt över. Hon fick mjukstarta i barnpoolen där hon fajtades med andra småbarn om vem som skulle först upp i rutschkanan. Hon blev riktigt haj på att åka själv i den ( och skynda sig före i kön) på slutet. Hade tyvärr glömt att köpa armkuddar till henne så jag fick jobba hårt med att hålla i henne när vi var i de stora bassängerna. Kommer nog att kännas i armarna imorgon.
Efter tre och en halv timme började Angelina att bli både trött och tyken mot de andra barnen och hon började gå runt och daska till dem i håret. Då tyckte jag att det fick räcka. Hon somnade innan vi hann ur Askim. Stefan däckade strax efter vi lämpat av J.

image117
Ett par såna här ska införskaffas inför nästa badtur

Peter ringde förut och idag hade han i alla fall inte blivit rånad.

Jag har nyss tittat på "40 Year Old Virgin" och tyckte att den faktiskt var bättre och roligare nu andra gången. Steve Carrell är ju helt suverän!!!! Somnade till lite på slutet dock. Skyller på alla miljoners reklamavbrott som gör alla filmer typ 3 timmar långa.

image118
Steve ruler!!!!

Nu är det dags att sova för imorgon är det time för work igen....

Bäst idag: Att alla barnen skötte sig exemplariskt hela dagen.
Sämst idag: 42-åringen som mördat Engla och Pernilla. Må han ruttna i helvetet!

Kommentarer
Postat av: Mona

Hejsann!
Helt enig i at Steve ruler, og at vi nordmenn er for late med vårt språk at vi bare 'fornorsker' engelske ord istället för att laga egna ord. Nå har jeg bodd her så lenge att jeg er det man kaller 'svorsk'. Haha,det är kanske ennu värre enn at bare være norsk :D

2008-04-14 @ 10:47:32
URL: http://melankoli.wordpress.com
Postat av: Mona

Oops, med *bodd her, mente jeg i Sverige :)

2008-04-14 @ 10:49:02
URL: http://melankoli.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback