Spara och slösa

image132<
Idag har det varit en lite snurrig dag. Mycket beroende på att jag har varit så disträ hela tiden.
Fick träffa vår nya praktikant P. idag på jobbet. Hon verkar jättego och trevlig. Hon är från Peru och pratar litegrann svenska och lite engelska. Hon förstår dock mer än hon pratar så det gick ganska bra ändå. P. var verkligen jätteduktig och framåt så det ska bli kul att jobba med henne. Annars kan det vara lite si och så med praktikanter. Oftast känner jag mig mest stressad när man hela tiden måste hålla koll, men P. är ganska självgående trots att hon bara gjorde sin andra dag.

image133

K. ringde ifrån Handelsbanken idag och ville att vi skulle ta ett möte och prata igenom mitt sparande.
- Mitt sparande!!! Menar du det jag inte har? sa jag och gapskrattade.
- Ja det var ju just det, svarar K och låter både lite uppgiven och förmanande på samma gång.
- OK ,svarar jag. Det kan vi väl göra.
Så nu ska jag dit på måndag och få ordning på min ekonomi. Bli vuxen.
Kommer att tänka på de där tecknade figurerna som var med i Lyckoslanten som man alltid fick i skolan när man var liten. Spara och Slösa hette de. På den tiden var jag spara nuförtiden är jag något mitt emellan. Jag köper sällan saker bara för köpandets skull. Oftast är det något jag eller barnen verkligen behöver innan jag lägger ut stora pengar. Däremot kan jag bli mycket bättre på att spara in på onödiga smågrejer. Skulle egentligen sluta snusa nu när det har blivit så dyrt. Där finns det massvis av pengar att tjäna. Sluta köpa Aftonbladet för 8 kr styck varje dag. Det blir ju faktiskt nästan 3000 spänn på ett år bara det. Bättre att läsa det viktigaste på Internet egentligen. Oftast somnar jag ändå innan jag har hunnit läsa ens halva tidningen. Ganska onödigt alltså.
Jaja, vi får väl se om K. får in mig på rätt spår.....

Cirkelträning idag igen och jag hade med två nybörjare. Körde samma stenhårda pass som i tisdags i alla fall. De klarade det fint ändå. Jag är övertygad om att jag har varit slavdrivare i ett tidigare liv för jag riktigt njuter av att se folk så trötta och svettiga så de nästan vinglar ut ifrån passen. Det är så underbart att se när de testar sina gränser och pressar sig till max och ändå tycker att det är roligt. Är jag en sjuk människa eller what?

image134

Imorgon kväll kommer Peter hem. Om han får loss bilen på flygplatsen förstås. Han drog sitt kort när de parkerade och nu är ju kortet spärrat så det kan nog vålla lite problem skulle jag tro....
Lasse ringde idag och försökte dra en vals om att Peter satt inne för sexuellt ofredande. Hahaha jättekul...NOOOT!
Berättade detta för Bittan i telefonen och Stefan tjuvyssnade och började stor-böla för han fattade inte att det var ett skämt. Han trodde på allvar att Peter hade åkt in i finkan....Det kan bli lite fel ibland.

Bäst idag: Solen! + att skivspelaren klarade sig när jag smällde skivstången i den...hade varit svårt att förklara det för de andra instruktörerna....
Sämst idag: Att jag inte har haft tid att vara ute i solen + att mina ben är lika vita som en engelsmans.
Dagens låt: 4 Minutes med Madonna och Justin är grymt bra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback