Han lekte hem guldet...

Säkert undrar fler än jag hur fort han egentligen kunde ha sprungit Usain Bolt....Ifrån sextio meter och framåt bara exploderade han och lämnade Powell och de andra bakom sig som skuggfigurer. De sista tjugo metrarna tittade han sig åt sidan, fällde ut armarna som vingar och bara flög in i mål avtstannande på nya fantastiska världsrekordet 9,69! Det var så ofattbart förkrossande stor marginal till de andra så jag blev helt stum. Man är ju van att 100-metersfinaler brukar avgöras med millimetersskillnad mellan löparna....

Har inte följt Bolt speciellt mycket men har förstått att han inte har sprungit 100 meter värst länge och att han mest gör det för att öva upp snabbheten till sin huvudgren 200 meter. Jojo...Undrar om inte Michael Johnsons fantastiska rekord snart ryker all världens väg. Jag satt klistrad den dagen när Johnson med sin karakterisktiska rakryggade löparstil satte det där otroliga 200-metersrekordet på 19,32. och som experterna trodde aldrig skulle slås. Är det någon som kan så är det Bolt. Jäkligt cool verkar han ju också vara. Hur många 100-meterslöpare står och dansar och larvar sig på startlinjen inför sitt livs viktigaste lopp? De ser ju oftast ut som om de nyss har svalt ett kilo citroner.
Ett klassiskt ögonblick var det i alla fall när han bredde ut sina vingar och krossade resten av världseliten.


Sverige vann en silver- medalj och förlorade en brons-medalj idag. Tennis-silvret var ju faktiskt en liten skräll. Har inte tittat en sekund för jag tycker att tennis är en dötråkig TV-sport. Men kul med medaljer är det ju alltid.
Ara blev ju som väntat av med sin medalj. Jag tyckte först att han var riktigt pinsam som betedde sig som en barnunge på prisutdelningen och skämde ut Sverige när han lade ifrån sig sin medalj. Men detta var innan jag fick se bilderna från skandalmatchen och höra vad allt handlade om. Jag förstår honom på sätt och vis. Han vill markera och försöka få till en förändring av de totalt hel-luddiga reglerna som brottningen har. Detta fattar inte nötterna som tog ifrån honom hans bronsmedalj. De straffar honom enbart efter vad som skedde på utdelningen men vill inte röra i vad som föranledde protesten. Trist.
Ara säger själv att det känns ju väldigt trist att träna stenhårt i åtta år för målet att ta OS-guld och bägge gångerna blir minst sagt tveksamma domslut orsaken till hans fall. Som sagt.: Jag förstår att Ara fick nog.


Therese Alshammar hade väl i alla fall maximal otur i dagens semifinal. Blixtlåset till baddräkten krånglade och hon höll på att missa hela loppet. Som tur var hade Tessan schyssta kamrater som bad tävlingsledningen att vänta på henne. Nu hjälpte ju detta föga eftersom uppladdningen blev allt annat än perfekt och Tessan missade finalplatsen. Måste ju också kännas väldigt surt när man har laddat och planerat och fokuserat för just det här ögonblicket och så är det baddräkten som fäller ut krokbenet. Å andra sidan kanske Tessan skulle ha valt en storlek större på sin simdräkt. Läste i en tidning att hon numera hade gått ner två storlekar på baddräkten för att den skulle sitta så tajt som möjligt.

Simlandslagets förbundskapten hade under baddräkts-debaclet planer på att kasta sig i vattnet om tävlingsledningen beslutade sig för att inte vänta på Tessan bara för att stoppa tävlingen. Synd att vi inte fick se det ha ha ha...Undrar vad omvärldens syn på Sverige skulle vara då? En som kastar bort medaljer och en ledare som kastar sig i vattnet...Knaslandet Sverige liksom.....

Nä nu ska jag kolla in Usain Bolt igen på OS-sammandraget och sen ska jag, Stefan, Andrea och Glenn åka till hotellet och bowla....Bilder från igår och idag kommer senare....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback