Hin håle och hans hejdukar...

Idag skulle man tro att svarte fan själv var lös i Årjäng. I varje fall på Broms Café. Återkommer till det senare...

Jag och Anna var på möte med rektorn, kuratorn, en speciallärare och Stefans lärarinna idag direkt på morgonen. Efter den sedvanliga genomgången av vad som har hänt så konstaterade vi att Stefan inte kommer att komma in i Signebyns friskola så vi måste leta andra kommunala alternativ. Vi gick på alternativ två och rektorn lovade att kontakta skolan med omedelbar verkan, vilket han också gjorde. Vill inte säga vilken skola det handlar om innan allt är klart men vi ska dit på studiebesök på onsdag. Känns väldigt skönt att något händer. Det praktiska får vi lösa eftersom. Det ordnar sig ju alltid.

På grund av mötet blev jag en halvtimme försenad till jobbet och fick veta att vi hade fått in ännu mera beställningar av smörgåstårtor så jag behövde ju inte fundera över vad jag skulle sysselsätta mig med. Problemet var att det var fullständigt kaotiskt med folk överallt och hur mycket annat som helst att göra så det tog en timme innan jag kom igång med tårtorna. Stressigt värre.

Sen var det ju det där med kundernas humör också....Jag är mycket väl medveten om att man blir mindre tålig när man är stressad men idag var folk INTE roliga alls. En av de värsta dagarna ever och då har jag ändå jobbat där i snart sju år.
Vi kan ta ett exempel:
En kund ska beställa en latte och han ska ha den utan skum. Jag undrar hur han menar för det ska ju vara lite skum på latten. Han visar irriterat att vi ska ta bort skummet och jag säger att det gör jag inte. Lotta hör konversationen och säger:
- Såhär ska en latte se ut och håller upp en och visar.
- Ja den är bra, säger då kunden.
Jag blir tvärförbannad eftersom det är kö till dörren och säger MYCKET bistert:
-Ja då ska du ju ha en latte helt enkelt. Varför har vi då den här konversationen?
Det kan han inte svara på.
Han får sin latte och det går cirka en minut och sedan kommer han tillbaka.
- Det är en geting i min latte.
Lotta får göra en ny.
- Jag ger mig fan på att han stoppade i den själv för att ha något att klaga på, säger jag.
Lotta bara skrattar.
Trodde i min enfald att det skulle bli bättre när det lugnade sig lite på eftermiddagen men uj vad fel jag hade, Var det inte fel på wienerbröden så var det fel på infolappen om smörgåstårtor and on and on and on....Just då så ville jag bara ha en gammal limpa till hands och slå någon hårt i huvudet.
Undrar om jag kanske har någon slags bokstavskombination för jag vill ofta slå någon när jag blir irriterad. Tur att jag inte gör det för det skulle ju inte vara så bra. Men det är ju lite roligt att drömma om hur det skulle se ut om man kastade till exempel en tårta i ansiktet på en otrevlig kund....hihi

Nåja jag överlevde den här gången med och nu ska jag vara ledig resten av helgen och bara slappa med min kära familj. Imorgon åker vi upp till Ösjön och Lasses sommarstuga och det ska bli sååå skönt....

Ha en trevlig helg!


Kommentarer
Postat av: Inga M

När jag nu läser igen det jag missat läsa under en tid i Din blogg (långa dagar med skolstart med små ettor!) så förstår jag att Du behöver ha en lugn helg i skogen. Hoppas Ni hittar en massa svamp för det gör vi här varje dag. Det är verkligen kanonmycket nu här i Sellere. Vi letar inte ens efter den utan bara springer på den överallt.

Ha det bra och hoppas att det löser sig till det bästa med sonen. Han är en mysig kille och jag önskar honom den bästa av lösningar.

2008-08-30 @ 10:24:17
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Tessan

2008-08-31 @ 13:27:32
URL: http://floweroa¨¨
Postat av: Tessan

Ja det är aldrig fel att ta en weekend off men det blir tyvärr alldeles för sällan.

Vad det gäller Stefan så kommer det förhoppningsvis att ordna sig. En ny start är aldrig fel...

2008-08-31 @ 13:28:54
URL: http://flowerroad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback