Äntligen kom jag fram!



Det är nästan ett mirakel! Idag efter tre veckors träget ringande så kom jag äntlligen fram till MVC i Årjäng! Halleluja! Nåja jag har egentligen inte ringt i tre veckor men det var då jag började försöka. MVC i Årjäng är nämligen så totalt underbemannad som någon central kan bli. Två dagar i veckan finns personal tillgänglig och då är det en timmes telefontid. På sammanlagt sex timmars telefontid har jag alltså inte kommit fram. Bara tutat upptaget hela tiden. Helt otroligt!

Idag efter typ tjugo försök så kom jag då fram. Var tvungen att kolla en extra gång på telefonen så jag verkligen hade slagit rätt nummer när jag hörde signalerna gå fram. Nu är jag efter ganska mycket om och men inbokad någon gång mellan halv nio och nio på torsdag. Jag ska nämligen bara ta en P-spruta och det tar ungefär en minut så mitt ärende var inte speciellt akut som tur var. Men tänk dig själv i ett brådskande fall. Vad gör du då? Ibland kan du helt enkelt inte vänta i tre veckor utan att få svar. Mitt tips: Ring Kvinnokliniken i Karlstad. Där är de hur bra som helst och du får hjälp snabbt och smidigt.

Det ska helt enkelt inte fungera som det gör här i Årjäng just nu och jag har pratat med hur många som helst som håller med mig till punkt och pricka. Det klagas så oerhört mycket på den övriga sjukvården i debatten men jag har aldrig sett en insändare om MVC och den vården och omsorgen är minst lika viktig. Vi behöver fler barnmorskor hit och det NU! När man är förstföderska och ska informeras om det ena och än det andra samt har tusen frågor som man vill ha svar på ska man inte skickas iväg efter tio minuter på grund av tidsbrist. Man vill ha en barnmorska som bryr sig och som man får förtroende för. Det ska kännas tryggt att besöka MVC i väntan på en förlossning.

Jag hade turen att vara gravid när det fortfarande fanns tillräckligt med personal på MVC. Detta är bara två år sedan. Det var aldrig några problem att komma i kontakt med barnmorskorna och jag hade enbart positiva upplevelser av MVC. Vad har hänt och vart kommer det att sluta?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback