Bankrån och sommarfest...


Ojojojoj vilken dag det har varit. Jag anade inte riktigt imorse vad som komma skulle. Man gör ju sällan det.
Först så gick diskmaskinen sönder. Inte bra. Morgan fick hjälpa oss att kolla säkringar med mera. Då upptäckte vi att nyckeln till proppskåpet var borta och jag erinrade mig att jag hade lånat ut den till en dam förra veckan. Tydligen så lämnade hon aldrig tillbaka den. Morgan fick helst sonika bryta upp dörren.
Strax efter vi hade öppnat så blir det plötsligt ett himla liv utanför och Marianne kommer in och säger:
- Ring polisen. De rånar banken.
Fattades bara det, tänkte jag och det blev febril aktivitet.
Det visade sig att nötterna som skulle råna banken bröt sig in i Sparbankens gamla lokaler. De flyttade förra måndagen.
Jag hade bara en enda tanke. Jag hade av en slump fortfarande kameran i väskan och ville förtvivlat gärna ut och ta bilder. Problemet var bara att alla bara försvann och jag stod ensam kvar inne på cafét med en kund som skulle beställa. Tyckte inte att jag också kunde springa iväg....Blev ännu surare när TV4 ringde en timme senare och var i desperat behov av bilder.
Under tiden som rånarna försökte råna en tom lokal så ringde vi polisen och försökte nå banken. Som tur var hade någon annan hunnit före så all bankpersonal kunde ta sig ut bakvägen oskadda.
Vi fick rapporter om att rånarna hade skjutit varningskott och att de blev jagade av civilpoliser som de också besköt. På sin väg så sattes även en bil i brand på gammalt hederligt manér.

Sen när rånarna var väck så började det andra kaoset. Jag jobbade även dagen för drygt fyra år sedan när banken senast rånades så jag visste hur det skulle bli. Smörgåsar ska fixas till krisgrupper och allt ställs helt på ända eftersom alla är så upphetsade och upprivna....
Det gick ganska bra ändå det hela och jag kom faktiskt iväg hemåt i tid.

När Angelina var hämtad och Stefan hunnit hem så åkte vi upp till Götes för att äta. Jag hade ju inte hunnit handla eftersom jag hade kört tårtor som banken egentligen skulle ha haft idag till Kvarnåsen.
Sedan har vi spenderat hela kvällen uppe i Årjäng på Sommarfesten. Det var riktigt riktigt trevligt med studentkortege, musikuppträdande och modevisning.  Tog massa bilder och har slängt ihop ett reportage till Årjängsportalen.
Kom inte hem förrän efter elva och då var Angelina helt slut. Hon somnade nästan innan hon lade sig på kudden. Stefan däckade strax därefter. Roligt har de i alla fall haft båda två.

Angelina hade kul på festen

En av många snygga bilar


Trollet såg nöjt ut...


Stefan tog med sin lillasyster på flera roliga åkturer på trollets svans...


The Soulshake express....


Missade tyvärr matchen mellan Holland och Italien men vad jag förstod så krossade de orangea italienarna. Imorgon är det dags för Zlatan och co att slå grekerna. Det måste de göra. Annars är det nog kört. Heja Sverige! Gonatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback