Byggnaden alla avskyr???

image87

Eftersom jag, som bekant, jobbar på ett café så får man ofta höra väldigt många åsikter om allt och alla. Det senaste året har 95% av alla samtalsämnen handlat om en enda sak: nybygget på torget.
Det började gnällas i stort sett från att första spadtaget var avklarat men eskalerade i takt med att huset började ta form. Märkligt nog är det faktiskt mest folk som inte kommer från Årjäng som är mest upprörda. Norrmännen till exempel tycker att "Årjäng är förstört". Eftersom Årjängs handel lever mycket på norrmän så är det väl kanske inte riktigt bra att just de känner så...??? Om jag ska vara ärlig har jag under byggnadstiden inte hört EN enda positiv kommentar som rör det där huset och folk är verkligen ordentligt upprörda! På riktigt!

Jag själv tycker inte att man ska klaga innan man vet hur något blir innan det är färdigt och var mer än lovligt trött på alla negativa kommentarer från allt och alla under vinterhalvåret. För oss på cafét har det ju varit en jättebra affär. Vi har haft bygg-jobbare som har handlat som tusen under en lång tid så man har liksom inte orkat brytt sig.

Nu står i alla fall "skeppet" (som är det nya namnet i folkmun) klart och med risk att låta som en gnällig gammal surkärring så är min slutgiltiga åsikt denna: Jag tycker det är helt FEL! FEL! FEL!

I och för sig tyckte jag väl i ärlighetens namn inte att det gamla torget var så roligt, men det utgjorde i alla fall en naturlig samlingsplats för ortsbefolkningen samt turister på sommaren. Barnen kunde leka vid trollet, man kunde sätta sig en solig dag och käka glass på en bänk och kolla på folk och det var lite fria ytor.
Nu är det trångt och instängt och varje dag när jag står på jobbet och tittar ut så stirrar jag in i en husvägg. Skittråkigt och deprimerande!
Det nya torget blir säkert bra när det blir färdigt, men jag har personligen svårt att tro att jag skulle gå upp dit och sätta mig om det inte är något alldeles speciellt. Känns liksom lite avigt och utanför centrum på något vis. Jag hoppas i alla fall att det fula gamla kära trollet kommer tillbaka, för tro det eller ej så är det många som är jättebesvikna på att det inte står kvar. Särskilt bland turisterna.

Nej ibland är det inte bara till godo med att bygga nytt utan att tänka efter ordentligt, och att "handel föder handel" har väl bevisats de senaste månaderna med alla butiker som har lagt ned, att det inte stämmer särskilt bra.I alla fall inte i Årjäng och Töcksfors.

Hoppas i alla fall att det snart öppnar några schyssta butiker och att alla lägenheter blir bebodda så att "skeppet" inte står där helt tomt och övergivet och till ingen nytta för någon....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback