Nu är jag godkänd Beige Barista plus

image257


Idag så har jag och Bittan förkovrat oss i kaffegörandets sköna konst. Vi har varit på Beige Barista plus-kurs i Karlstad. En påbyggnadskurs på den som vi redan har gjort.
Kursen hölls på café T som ligger i gamla Megaherz lokaler. Det var verkligen jättemysigt där. Vi fick lite mer ingående information om olika slags kaffebönor och bönans väg till konsumenten. Vi fick även prova på så kallad "koppning" där man provsmakar olika kaffen och försöker att känna olika aromer. Lite svårt för en som mig som nästan aldrig dricker kaffe, men jag kände faktiskt skillnad.

Det var lite trixigt att "koppa" för man skulle liksom sörpla ganska bryskt så kaffet sprutade runt i gommen. En gång satte jag i halsen men det var jag inte ensam om

Sedan så fick vi träna lite praktiskt på mjölkskumning samt latte art. Vi skulle göra hjärtan och löv, vilket inte gick så väldans bra. Krävs nog en hel del träning misstänker jag. Fick se ett nytt sätt att skumma mjölken på så det ska vi prova om det funkar. Sist men inte minst så fick vi göra ett litet teoritest som vi klarade galant med noll fel.
Diplom och pin fick vi direkt så nu är det bara att rama och hänga upp på caféväggen.
Undrar bara vart min andra pin är? Kanske skulle använda dem när man jobbar....Får rota lite i byrålådorna....

image258
Tänk när vi har lärt oss att göra sådana här coola grejer!!!!


Efteråt så var vi döhungriga och käkade på McDonals innan vi for hem. Man blir ganska så inspirerad att prova när man har varit på sådana här kurser men nu jobbar jag ju inte på ett par dagar så det får vänta. Om jag inte slinker in och testar imorgon förstås....

Mitt kylskåp, eller rättare sagt mammas gamla kylskåp, har gått sönder igen så imorgon blir det att kasta mat. SUCK! Varför kan ingenting fungera som det ska?

Är ensam hemma nu för Angelina sover hos morsan ikväll. Allt hade gått bra hos Lotta också och barnen hade haft jättekul ihop. Tänk vad bra att man har en sådan lättvindig unge. Hon finner sig i nästan allt....Men nu saknar jag henne jättemycket. Har ju knappt sett henne på hela dagen min lilla solstråle.

Dagens klant: Han som parkerade sin bil plus släpkärra utanför Myrvolds idag så att grävskopan tryckte in hela fronten. Hur kan man ens komma på tanken att ställa sig där under nuvarande omständigheter?

Dagens hmmm: Kunden som ville att jag skulle stänga dörren på cafét för att det väsnades för mycket och sedan säger till mig typ en minut senare att jag kan öppna igen. Vad ville han egentligen och varför?

Dagens bönor: Jag och Bittan. Nu ska det bli latte art på Café Broms!  Men vi får nog ligga i hårdträning först....

Gonatt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback