Helt snurrig, galen dag

Jahapp....Svoosch så är det måndag kväll och jag förstår inte vart den här dagen har tagit vägen. Jag har i alla fall inte fått ens hälften uträttat av sakerna jag hade tänkt att fixa. Delvis beror detta på att den här dagen har varit fylld av irriterande och tidskrävande orosmoment.

Vi kan börja med jobbet.

Irriterande sak nr 1: Jag stod i kassan med en kund som ville växla till sig norska pengar. Jag gjorde fel första gången och i förvirringen så sa jag "att jag var lite dum i huvet och tänkte fel". Detta lyckades en annan kund som satt cirka fyra meter därifrån uppfatta och kände sig tvungen att lägga sig i.
- Varför säger ni svenskar alltid att "man är dum i huvet"? Vart skulle man annars vara dum kan du svara på det? utbrister mannen som pratar dalmål.
Kanske sitter i generna, tänker jag men kniper käft och total-ignorerar honom. Visar sig senare att han är svensk men bor i Norge vilket tydligen inte gör honom till svensk längre eller???

Irriterande sak nr 2: En man kommer fram till mig och säger:
- Ni har så gott kaffebröd och bakelser här men kaffe det kan ni inte göra. Det är alltid för svagt.
Jag svarar: Det är lustigt att du säger det för kaffet är det jättemånga som berömmer, vilket är väldigt sant. Jag har knappt hört någon alls som har klagat på kaffet.
Mannen grymtar att det kanske är bättre nuförtiden och går och sätter sig.

Irriterande sak nr3 och nu kommer det otroliga:

Bakgrund: En man och hennes man kom in i slutet på förra veckan och beställde en tårta med Bratz på och sedan pekade hon på en Mockatårta. Jag upptäcker när de har gått att jag har tagit femtio kronor för lite betalt av dem men struntar i det. Mitt fel liksom.
På lördagen hämtas tårtorna och allt är frid och fröjd.
Idag kommer kvinnan in med en tårtkartong under armen och jag vädrar "klaging". Förstod nästan att det skulle bli något för de klagade på att de inte kunde skära marsipanen på den förra barntårtan de hade beställt. Hmmm....undrar vilken kniv de använde sig av då???
I alla fall så hävdar kvinnan att de har fått fel tårta. De skulle ha en gräddtårta och inte en moccatårta. Jag fattar ingenting. Jag säger till henne att hon klart och tydligt pekade på en moccatårta. Nähä säger hon. Det är inte rätt tårta.
Jag försöker att vara smidig och säger att hon får byta tårta mot moccan för den kan jag sälja ändå. Den håller sig ju ändå i en vecka. Hon blir glad och väljer en med marsipan för någon gräddtårta har jag inte kvar.

Jag tar tillbaka kartongen och öppnar den för att ställa tillbaka moccatårtan. Det här fick jag se...



Jag blev så paff först att jag bara fick fram:
- Men vad är det här? Ni har ju skurit i tårtan!
Sen tände det till och jag blev tvärförbannad.
- Det måste du ju förstå att du inte kan byta en tårta som ni har ätit av?
Kvinnan skruvade lite lätt på sig och mumlade: vi tyckte inte om....
Jag förklarar att hon inte kan få någon ny tårta såvida hon inte betalar för en.
Då börjar hon att ljuga mig rätt upp i ansiktet och påstår att jag har sagt att det är grädde i den.
Då hoppar mitt hjärta över ett x antal slag och jag blir så rasande att jag tror jag ska få hjärtstillestånd.
- Det har jag aldrig sagt eftersom du aldrig frågade vad det var i tårtan.
Joho då påstår hon. Hennes man var med också.
- Jag vet att din man var med men det hjälper inte för jag har aldrig sagt vad som är i tårtan för du frågade aldrig!
Jag håller på att gå upp i atomer.
Kvinnan suckar, svetten rinner, hon stampar med fötterna men gör ingen ansats till att gå.
Jag säger till henne att jag aldrig kommer att ge mej och att jag aldrig i livet kommer att ge henne en ny tårta.
Fortfarande rör hon sig inte ur fläcken.
Jag ropar på Bittan som har suttit några bord bort och lyssnat på konversationen. Jag är så arg och lett mig att jag inte orkar avsluta detta själv. Bittan förklarar ungefär samma saker som jag nyss har sagt och till slut så stampar kvinnan argt iväg. Finally!
Under alla mina år som jag har jobbat på cafét så har jag aldrig varit med om något liknande. Visserligen ringer folk ibland och klagar på saker. När man säger till dem att de ska komma tillbaka med grejerna så säger de oftast:
- Jamen den har vi ätit upp!
Hmmm.....
Men detta var faktiskt att gå ett steg längre tycker jag.
Man kanske skulle börja med det på ICA. Gå tillbaka med halvätna saker och säga att man vill byta. Skulle jag tjäna jättemycket på som slänger alldeles för mycket mat varje vecka. Tror dock inte att de går med på det...


Irriterande sak nr 4:
När jag kommer hem ifrån jobbet så förkunnar en strålande glad Stefan att han minsann har fått en ny cykel. Jag stelnar till. Från vem då? frågar jag nervöst.
Visar sig att en mindre pålitlig kille i hans klass har sagt att han har fått en ny och att Stefan kan ta hans gamla. Naiv som han är så drar Stefan naturligtvis hem cykeln. Jag håller på att få stora dåndimpen. Förstår att cykeln naturligtvis är stulen och undrar vad fan jag ska göra? Lösningen kom ganska snart. Stefan började också ana oråd och tycker sig känna igen cykeln. Visar sig att det är grann-tjejens cykel som blev stulen efter bion igår. Slutet gott, men det var tur för Stefan att det var hon och ingen annan okänd som inte trodde på att han hade fått den av en annan. Hoppas att han lär sig tills nästa gång.

Irriterande sak nr 5:
Tränings-DVDfilmerna som jag beställde för en månad sedan har fortfarande inte kommit trots att företaget påstår att de har skickat dem två gånger. I fredags fick jag en faktura men inga filmer. Var bergsäker på att de skulle ligga i lådan idag men NEJ. Ringde upp Mr Bramsved himself och han misstänker att någon har norpat dem på vägen. Jäkla människor alltså! Nu skulle han prova att skicka dem till en annan adress så får vi se om det går bra. Fy på er alla klåfingriga som jobbar på Posten!!!

Irriterande sak nr 6:
Angelinas barnstol som är så himla krånglig att ta i och ur samt spänna fast. Jag längtar verkligen tills hon kan sitta på en vanlig åk-kudde!

Irriterande sak nr 7:
Ringde till avdelning 16 för att få reda på min operationstid. Först kom inte sköterskan in i datorn. Sedan efter cirka tjugo minuter så kunde hon konstatera att jag skulle in kl 9.00. Det var bara att hon sedan sade att jag troligtvis inte blir opererad på förmiddagen. KUL! Detta innebär att jag ska sitta på fastande mage ifrån 24.00 inatt tills imorgon eftermiddag. Gissa vilket humör jag är på då! Frågade om min lilla förkylning spelade någon roll. Har haft lite ont i halsen idag. Det kunde hon inte svara på. Jag blir knäckt om det visar sig att jag inte får genomföra operationen.....Då skiter jag antagligen i alltihopa....

Jag har i alla fall njutit av lite god kasslergratäng med ris såhär före fastan som man inte vet hur länge den varar.

Nu ska jag försöka slappna av och läsa dagens tidning och hoppas att jag sover gott inatt.
I

Kommentarer
Postat av: Pia

Dags att börja fokusera på något positivt?? :o)

//Pia

2008-09-09 @ 18:56:08
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Tessan

Absolut Pia! Citodon i sju dagar gör nog susen! Tror du inte????

2008-09-10 @ 17:48:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback