Besiktad å klar!

Först och främst: Just nu håller jag på att bli fullkomligt TOKIG på blogg.se. Var och varannan gång jag ska sätta mig ned för att blogga så kommer jag inte in och när jag väl kommer in så går det så segt så jag hinner somna innan jag ska börja skriva! Nu funderar jag verkligen allvarligt på att byta bloggverktyg. Nog om detta.

Idag var det dags för något som jag verkligen avskyr och bävar för. Bilbesiktning. Vet inte varför jag tycker det är så hemskt men jag får ont i magen bara jag tänker på det. Antagligen är det för att jag vet att jag inte är den bästa på att sköta om min lilla bil utan tankar, tutar och kör för det mesta och hoppas på det bästa. Sedan blir det så fruktansvärt ångestladdad när man står där och får den ena anmärkningen efter den andra och man riktigt ser i ögonen på besiktningsgubbarna att de tänker att "den där borde inte ha någon bil". Så är det kanske inte men det känns så....
Nåväl.

Efter att ha hejat på Helena Jonsson och ACO framför TV:n så bar det iväg ned till Bengtsfors. Som vanligt kom jag tid alldeles för tidigt för jag tror alltid att det ska ta hur länge som helst att köra dit. Trodde att jag skulle få komma in tidigare, men icke. Det var lunchstängt så det var bara att vänta i bilen.


Tråååkigt....



Någon (läs Stefan) har sölat något oidentifierbart kladd i baksätet. Har aldrig besiktat bilen så här skitig men den här gången orkade jag bara inte....

När vi väl kom in så gick det däremot snabbt. Angelina blev livrädd för alla pys-ljus i maskinerna och ville ut så jag fick ägna mig åt att underhålla henne. När besiktningsmannen kom in efter att ha tagit en liten tur i röda faran så höll jag andan och väntade på domen....
- Du har ett litet hål på avgasröret men det klarade sig, sa han.
Jag blev lite smått chockad och trodde knappt det var sant. Inombords så jublade jag. Äntligen igenom på första försöket!
Tror att just den här besiktningsmannen var av den snällare arten för dragkroken kollade han aldrig ens....Var kanske för att han var mätt, nöjd och glad?

Såhär glad blev Tessan efteråt...


...och Angelina....



Passade på att ta lite bilder på hemvägen....Här är Kråkviken. Hit vill jag åka med båten till sommaren och bada....



Gustavsfors egen bock...dock ej bränd...


Alcatraz under broräcket...dit ska vi nog också ta en tur till sommaren...



När vi kom hem fick det bli mat från Götes för då hade jag två vrålhungriga barn. Själv åt jag upp lasagnen från igår
.


Lina vilar lite på soffan och kollar på Nalle Puh


Gissa om man blir sugen när man ser de här burkarna på vardagsrumsbordet. Stefan säljer sådana åt klassen och de är supergoda! Har själv köpt tre burkar.....


Vid femtiden var det dags att pallra sig iväg igen. Skjutsa Stefan till slalomträningen och jag och Lina styrde kosan mot badhuset. Precis när vi skulle åka dök Peter upp också.

Det blev en ganska kort visit i bassängen idag för Angelina ville själv upp redan efter 45 minuter. Tror att hon var trött helt enkelt för det var inte samma fart som vanligt. Kosade oss en stund efteråt i cafeterian och Lina åt sin glass i lugn och ro.

Det blev en ganska tidig kväll på henne sedan.....


Här sitter jag i bilen vid slalombacken och väntar på Stefan. Han var nästan sist ur backen...som vanligt...


Ska lägga in lite andra bilder som jag hade i telefonen:

Alla Hjärtans dag



Jag i slalombacken i söndags....


Vy från slalombacken.....


Skidorna som Andréa så snällt har lånat ut till mig...De är bäst!

Nu ska jag försöka somna före klockan tolv så jag är utvilad imorgon för då ska jag tampas med norrmän igen....



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback