Knepigaste filmen ever??



Igår så såg vi Joaquin Pheonix fejkdokumentär "I´m still here" och jag kan bara säga att det var en minst sagt speciell upplevelse. Jag älskar verkligen Joaquin som skådis och speciellt då hans tolkning av Johnny Cash i "Walk the line" så jag tyckte att det kunde vara lite kul att se den här filmen som har blivit minst sagt omdiskuterad. För två år sedan proklamerade nämligen Joaquin att han skulle sluta filma och satsa på att bli hip hop-artist. Han lät skägget och håret att växa, gick upp åtskilliga kilon i vikt, gick omkring i sluskiga kläder och betedde sig som han var allmänt drogpåverkad all the time. Han gjorde urusla uppträdanden och började till och med slåss under en spelning i Miami. Allting eskalerade med hans minst sagt förvirrade uppträdande hos David Letterman i februari ifjol. Hela världen spekulerade i om han verkligen hade mentalt kollapsat eller om han helt enkelt fejkade allt ihop medan hans bäste kompis (och svåger) Casey Affleck filmade alltihop. Båda förnekade att det hela var en fejk in i det längsta men efter att filmen hade visats på filmfestivalen i Venedig tidigare i år så kröp det ändå fram att hela filmen är fabricerad.
Efter att ha sett den så förstår jag inte riktigt vad det är vad de vill ha ut av det hela. Antagligen vill de visa hur snabbt man kan gå ifrån att vara firad filmstjärna till en hånad looser som stöter sig med hela Hollywoodeliten. Joaquin röker och knarkar i princip varenda scen, han skäller på alla medarbetare, sågar skådiskollegor, beställer horor på nätet, skriver usla raplåtar, försöker få P Diddy att producera hans musik och sjunker lägre och lägre för varje minut som filmen går. Det mesta är bara helt sjukt men också lite småroligt att se. Med tanke på att allt är fejk så är naturligtvis skådespelarinsatsen enormt bra. Svårt att veta hur insatta till exempel P Diddy och Ben Stiller (som figurerar i filmen) var i det hela men antagligen var de informerade. Letterman hävdar att han INTE visste vad som försiggick men jag tyckte när jag såg intervjun att han inte betedde sig normalt han heller så jag tror att han visste eller i alla fall anade att det hela var en bluff.
Nu är tydligen Joaquin tillbaka i gammal form igen och i september var han tillbaka hos Letterman som som sitt vanliga jag. Har inte sett den intervjun men jag ska kolla på den sen. Filmen är i vilket fall som helst sevärd men inte fantastiskt bra. Intressant? Absolut. Rolig? Ja ibland men lite långtråkig emellanåt också. Knepig? Definitivt.
Jag hoppas i alla fall att Joaquin inte har sabbat sin fina karriär och att han kommer att göra många bra roller även i framtiden...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback