Passar på...

...att skriva några rader nu när jag faktiskt har lite tid över. Satt precis ch läste Majas blogg och hon hade skrivit ett inlägg om träning. Läs här:http://web.me.com/birger9/Maja_Wiik/Blogg/Poster/2010/12/9_nu_j%C3%A4..lar!.html#. Håller fullständigt med Maja på i stort sett alla punkter. Man blir inte musklig av att lyfta tunga vikter någon gång i veckan. Man MÅSTE lyfta tunga vikter om man vill ha igång förbränningen. Annars händer i stort sett ingenting i kroppen. Totalt bortkastad träningstid. Sen så kan det väl kanske upplevas ibland att man har fått större muskler om man har hållt på ett tag och regelbundet tränat styrketräning men som tjej så handlar det nog mer om att man helt enkelt har slimmat till kroppen så att musklerna syns.

När jag såg bilden på Katrin (Zytomierska) och hennes vältränade rygg & axelparti så kollade jag faktiskt hur jag själv såg ut i spegeln och ja, jag är faktiskt ganska så musklig jag också. Jag lyfter ju tyngder på alla mina träningspass och använder mig mer än gärna av gummiband (de är helt suveräna!) och fokuserar oftast på övningar där man tränar axlar och baksidan mer än framsidan. Axelpartiet är ju ett område som många har problem med och det är viktigt att man har en stark baksida (axlar, rygg, lår, rumpa) för att kunna bibehålla en god kroppshållning. Jag antar att om man som jag gör de här övningarna regelbundet året om så blir man nog lite lagomt musklig till slut men det är ju inget att skämmas för direkt.
Katrin visade på sin blogg häromdagen att hon numera kunde göra 16 armhävningar på raka ben. Jag var tvungen att prova hur många jag orkade med nu efter viktnedgången. I höstas orkade jag knappt tre. Nu orkade jag tio så det är en klar förbättring. Ska öva lite till så kanske jag klarar 15 nästa gång. Det är bara av slapphet som jag alltid gör armhävningar på knä annars.

Upptäckte igår när jag provade min nya klänning att jag faktiskt har fått en antydning till midja. Hipp hipp hurra. Det kanske finns hopp för mig med att slippa se fyrkantig ut i resten av mitt liv!

Näe nu är det dags att börja jobba lite igen....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback