Sura gubbar

Två saker som man INTE ska säga till Tessan tjugo minuter före öppningsdags en måndag morgon när hon är stressad och utan frukost i magen.

1. "Är de här smörgåsarna färska"?
2. "Finns det inga fler smörgåsar?"

Ett, två, tre...EXPLODERA! som Staffan Hellstrand en gång skrev...

Så började min arbetsdag idag och då vill man bara gå hem. Kan inte säga att det blev bättre, snarare tvärtom. När det är semestertider och dessutom regnar så kryper de allra sämsta sidorna fram hos folk. Jag är säkert likadan själv utan att se det men det är inte så kul att drabbas. Det är bråttom bråttom och det ska klagas och gnällas över det mesta så till slut blir man så trött på det att man vill spy!

Det bästa är att bara le så länge man någonsin orkar för då går det oftast lättare. Det är inte så många som orkar vara sura och gnälliga någon längre stund om man möter ett leende fejs. Då spänner de flesta av och inser att det finns större problem här i livet. De som inte spänner av blir oftast ännu mer frustrerade om man totalt ignorerar att de är otrevliga och dem kan man antingen tycka synd om eller skratta åt i efterhand.
Men ibland så orkar man bara inte le...så är det bara...det finns en gräns också och då tycker jag faktiskt att man har rätt att säga ifrån även om man har ett serviceyrke.
Så illa var det inte idag men det kändes som om det var väldigt mycket negativt i luften. Ibland kan det gå många dagar i sträck utan att man hör något negativt alls och plötsligt kommer allt som ur en ketchupflaska....knepigt det där...

Nåja, det är i alla fall full fart nu när turistsäsongen drar igång på allvar och det ska man vara tacksam för....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback