Diplomatisk kris

Hörde på nyheterna när jag åkte hem om hur Sveriges riksdag har beslutat att Turkiet utförde folkmord på armenier 1915 och att detta har lett till en diplomatisk kris mellan Sverige och Turkiet. Turkiets ambassadör har tydligen åkt hem och premiärministern ställer in sitt planerade Sverigebesök. Kan vara det sjukaste jag har hört på länge. Vad har Sverige överhuvudtaget med detta att göra? Är det sånt här trams som de minst sagt välbetalda riksdagsmännen och kvinnorna håller på och diskuterar om dagarna? Grejer som hände för 95 år sedan!!!
Jag ifrågasätter inte att det verkligen var ett folkmord (är inte det minsta insatt i frågan) för det var det säkert men man kan ju fundera varför just den här frågan dyker upp just nu. Svaret är enligt mig: oppositionen vill helt enkelt jävlas med regeringen såhär under valåret och fiska billiga röster från de invandrargrupper i Sverige som detta berör. Vilka de fyra idioter från alliansen som röstade för är kan man ju undra? Vad i all världen vinner man på detta egentligen? Carl Bildt blev intervjuad på radion och vad jag förstod så håller turkarna och armenierna på att föra försoningssamtal och det arbetet lär knappast underlättas av det här beslutet.
-"Det här var just precis det vi fruktade", sa Bildt och suckade....Tala om onödigt.
Sen blev även en armenisk kvinna intervjuad och ja jo hon tyckte att det kändes helt underbart att få upprättelse. Vadå upprättelse? Hon var ju knappast med och världen såg ju inte precis likadan ut för 95 år sedan. Inte undra på att det krigas ute i världen när folk aldrig kan gå vidare...
Ja herregud säger jag bara....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback