Köttfärslimpa med färskost


Detta var någonting som jag med spänning såg fram emot att göra. I vår familj är nämligen köttfärslimpa en av få maträtter som alla verkligen tycker om. Var lite osäker på om ungarna verkligen skulle acceptera denna lite mera annorlunda variant men de åt båda två (Även om Angelina först protesterade när hon såg osten inuti).
Detta var verkligen väldigt gott och väldigt kryddigt. Det är det värsta jag vet när det inte smakar något. Denna maträtt kommer jag nog att laga ganska så ofta misstänker jag...

Ingredienser:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 äggula
1 paket Creme Bonjour gräslök
1 dl grädde
1 tsk salt
2 msk kalvfond
1 msk soja
1,5 tsk vitpeppar
½ tsk kryddpeppar
½ tsk ingefära (detta skippade jag, gillar inte)

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka löken. Blanda färsen med övriga ingredienser utom osten. Forma till en limpa i en stor ungsfast form. Gör en skåra på längden och klicka ned osten. Täck över osten med sidorna på skåran och jämna till köttfärslimpan.
Grädda i 45-50 minuter i mitten av ugnen. När köttsaften är klar så är limpan färdig.

Jag åt detta tillsammans med gräddsås och lite kokta grönsaker. Mumsigt så det förslog!

Receptet är hämtat från: Från mitt kök-färdkost på vägen från 137 kg



Kommentarer
Postat av: Marie

Men å vad det där lät gott! Det måste jag prova nån dag!!! =)

2011-02-08 @ 10:59:56
URL: http://ozzysmor.blogspot.com
Postat av: Tessan

Det var verkligen supergott!

2011-02-08 @ 12:24:29
URL: http://flowerroad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback