Enkelspårig
Jag kan vara fruktansvärt enkelspårig i min mat och det är inget som har kommit nu när jag går på LCHF. Förut så åt jag alltid en skål med naturell yoghurt och START med två knäckemackor till och kanske någon frukt. När jag beställde pizza så var det uteslutande Hawaii-pizza och så vidare. Jag har helt enkelt inte ett behov av att variera mig hela tiden, vilket kan vara rätt så bra om man lagar LCHF och det blir över...inga problem att äta dagen efter...
Variation då? Jag har sett att många äter turkisk yoghurt med hemmagjord musli eller avocado med något tillbehör. Jag är inte ett fan av avocado så det har jag aldrig testat till frukost. Fil med frön är en annan variant och så kan man äta pålägg som ost och skinka bredvid. Tonfisk med keso är gott lika som tonfisk med majonäs. Bara fantasin sätter stopp.
Vill man ha sin "smörgås" så kan man ju baka LCHF-bröd. Finns många recept på nätet. Jag har dock inte testat detta än för jag har inte känt behovet av det men jag tror att jag snart ska testa dessa som många säger är goda. Här kommer receptet på Oopsies:
Recept på ett lätt och luftigt LCHF bröd som går att använda till mycket!
Oopsie-bröd
Tid: 35 minuter
Antal: ca 6 st Oopsies
Ingredienser
3 ägg
100 gram philadelphiaost
Lite salt.
Ev. lite bakpulver.
Gör så här
Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och (Ev. lite bakpulver). Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten. Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter!
Variationsmöjligheter
Detta grundrecept går även att använda till bl.a. smörgåstårta och rulltårta, har du fler förslag på vad man kan använda brödet till, skriv en kommentar!
Man kan använda dem som bas till pizza eller varma smörgåsar :) dem är jättegoda nygjorda med smör och ost på! Du måste prova!
Ska testa att göra dem till helgen när jag är ledig!
hej! Jag gjorde dom förut, jätte goda!
Fan va du lagar mat Ulrika:))Bra att de är goda för jag kanske borde variera mig lite...hehe
Jag har gjort dom och använt dom som hamburgerbröd