LCHF-pannbiffar med kantarellsås
Ingredienser:
500g blandfärs
2 äggulor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2dl vispgrädde
Sås:
1 burk kantareller ca 500g
1 gul lök
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3dl vispgrädde
Gör så här
1. Blanda färsen med äggulorna och kryddorna. Tillsätt grädden och rör till en jämn smet. Forma till biffar och stek i generöst med smör. Tag ur biffarna och håll dem varma. koka ur pannan med lite grädde.
2. Finhacka löken och stek den i smör så att den får fin färg. Lägg kantarellerna med löken (utan spadet)och låt steka en stund. Häll i stekskyn och grädden i lökröran. Smaka av med salt, peppar och soja. Låt koka ihop i några minuter. Slå såsen över biffarna och servera med valfritt tillbehör.
Detta var väldans gott och för en gångs skull åt hela familjen. Såsen blev dock lite för salt i min smak. Antar att steksmöret gav ganska så mycket smak och det kan man ju tänka på innan man saltar mera.