Tillbaka till fettdrift...

...är jag nu sedan i måndags. Jag har varit dålig på att blogga om min viktkamp och annat under jul men nu ska jag ge er en liten uppdatering. Jag klarade INTE att nå mitt mål att komma under 70 kg innan jul. Detta berodde helt och hållet på dålig karaktär och för mycket nougatgodis-snaskande och vin/glöggdrickande dagarna före jul. Kändes lite dumt men samtidigt så var det så skönt att mysa och slappna av litegrann...
Under julhelgen och nyårshelgen har jag ätit lite av varje kan jag säga. Inte frossat så himla mycket (förutom en dag när jag satte i mig massa ostbågar) men det har slunkit ned både choklad, bröd, potatis och en och annan söt spritsort också. Sen har jag naturligtvis mått därefter också. Trött, trött, trött blir man av att äta för mycket kolhydrater. Magen har dock klarat sig hyfsat bra men inte i närheten som när jag äter LCHF. Därför var det väldigt skönt att komma tillbaka till gamla rutiner igen. Vågade knappt ställa mig på vågen i måndags men det var inte så illa ändå. 72,4 kg stannade den på så det innebär att jag har gått upp 1,6 kg totalt. Jag skulle tippa på att det mesta är vatten så jag räknar kallt med att det snart ska vara borta igen. Det brukar i alla fall funka så och om det inte gör det så får jag väl bara acceptera att det tar några veckor längre att nå mitt mål. No big deal.

Nu är det ju inte bara bara att ställa tillbaka till LCHF igen efter två veckors allätande om ni tror det. Det jag har märkt på dessa tre dagar är att jag har känt av den där hängigheten man oftast får erfara de första dagarna. Igår hade jag ju dessutom huvudvärk också. Men det är bara att hänga i i några dagar till tills det värsta sockersuget har gått över och kolisarna har lämnat kroppen så blir man piggelin igen. Gött de!


Den här boken ska jag förresten köpa inom en snar framtid. Är mycket spänd på att få läsa den. Den är skriven av Andreas Eenfeldt, allmänläkare ifrån Karlstad som jag har nämnt tidigare här på bloggen. Han har forskat mycket i varför vi i västvärlden bara blir allt sjukare och fetare genom åren och hur detta hänger ihop med den kost vi rekommenderas att äta.  Läste första kapitlet på Andreas blogg "Kostdoktorn" igår och det var väldigt intressant läsning. Kostdoktorsidan tycker jag alla som är intresserade av LCHF ska besöka för det står mycket intressant där och det finns ett bra forum där man kan få reda på mycket matnyttigt. Boken har tydligen gått åt som smör (haha vad rolig jag var nu)och det verkar som om intresset för lågkolhydratkost är på ordentlig frammarsch. Detta märker ju jag också mycket av med tanke på alla frågor och funderingar om LCHF som många kommer med. Kul!

Nu tar jag nya tag och målet är 65 kilo innan 1:a juni. Bara att köra på...


Kommentarer
Postat av: Lisbet Wittfeldt

Det ska bli intressant att kolla din resa. Lycka till.

2011-01-06 @ 12:00:52
Postat av: Tessan

Tack Lisbeth. Ja ni jäklar ska jag köra hårt fram till sommaren!

2011-01-06 @ 13:34:27
URL: http://flowerroad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback