Debatten fortsätter...

Expressen igår:
Trögtänkt, trött, grinig och förstoppad. Det är några av de vanligaste biverkningarna de som testar LCHF-kost brukar klaga över. Nu kommer alltså vetenskapliga rapporter som tyder på att fettkosten, kan ha allvarligare negativa hälsoeffekter. Man vet också att förhöjda blodfetter på sikt kan leda till förträngningar i blodkärlen, och hjärtjukdom.

Suck säger jag bara...De har genomfört en studie i fem dagar med folk som går på LCHF och tror att de har kommit på något revolutionerande. FEM DAGAR!! Vad är det för vits att ens starta en undersökning med så kort tidsrymd.
Det stämmer att de flesta blir sega i huvudet, kanske får huvudvärk och känner sig allmänt hängiga den första perioden på LCHF men när det väl har gått över så är det som om en ny värld öppnar sig.

Expressens Anna Bäsén efterlyser mera forskning av de långtidsverkande effekterna av LCHF och det är hon inte ensam om och jag hoppas innerligt att man skakar fram pengar till en stooor studie så kanske vi kan slippa dessa skräckspekulationer i framtiden...

Sen vill ju Expressen naturligtvis sälja lösnummer och hugger naturligtvis på det som är mest i ropet just nu...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback