Tessan testar äggmjölk...



Ja bara namnet låter ju äckligt...ni hör ju...men det här är något som många LCHF:are kör med så jag var bara tvungen att testa. Hade en misstanke om att det inte var något för mig eftersom jag har svårt för de flesta varma drycker som inte är te eller kaffe (och till och med det dricker jag helst ljummet). Men jag provade i alla fall. Två ägg, 50 g Bregott, mixa ihop med stavmixern och på med 2 dl kokande vatten och blanda. Kryddade med lite kanel också (hade tyvärr ingen kardemumma hemma).
Betyget då: Jodå...första lilla klunken var väl ok men med en klar känsla av att dricka smör...andra lite större klunken...ja där tog det stopp kan jaag säga. Kändes som om jag skulle spy!!! Näe så förtjust i rent fett kommer jag aldrig att bli...

Håller mig till...


mina smörstekta bacon och min äggröra med massa grädde...det är lite mera lagomt för mig...att dricka fett var ingen höjdare...


Kommentarer
Postat av: caena

själv väljer jag bort smöret till fördel av kokosfett när det kommer till änglamjölken (mitt mycket trevligare namn på det)

Dessutom kan jag säga att ju mindre vita du har av äggen desto krämigare och mindre skummig blir det.



Det recept jag kört på länge nu är;

50 gr kokosfett

1 ägg

3 gulor

ca 2 dl vatten

och kryddning, antingen kanel och kardemumma eller pepparkakskryddor



Ibland mixar jag utan kryddor (ev lite stevia) med frysta hallon direkt, blir som ljummen hallonsmoothie.

Antagligen går den bra att kyla ner efter det också, hra dock aldrig provat.

2011-03-10 @ 10:37:13
URL: http://www.10kvadrat.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback