Min matdag

Såhär såg min matdag ut idag...


Äggröra på två ägg plus lite grädde och så några prinskorvar med den förbjudna strängen senap på...Mättande och gott...


Det här ser inte så aptitligt ut men det var väldigt gott. Kyckling i jordnötssås. Receptet hämtade jag från Emilies blogg www.livutansocker.blogspot.com
Var helt proppmätt efter den där portionen så Stefan åt upp resten och gillade det otroligt nog.

Här kommer receptet:
Kyckling i jordnötsås
För fyra personer
4 kycklingfiléer
Smör till stekning

Jordnötsås:
2 dl cocosmjölk
1,5 dl grädde
5 msk jordnötssmör (osötad)
1 tsk sambal oelek
½ pressad citron
1 tsk salt
2 msk soya

Skär filéerna i ganska så stora strimlor. Stek tills de är genomstekta. Medan du steker kycklingen så¨börjar du med såsen i en stekpanna bredvid. Ganska låg värme.
Häll i cocosmjölken, sambal oelek, salt och soya. Vispa försiktigt ihop ingridienserna och låt puttra på svag värme i cirka fem minuter. Tillsätt sen jordnötssmöret och grädden och låt alltihop småputtra ihop i cirka tio minuter. Sen lägger du i kycklingen och låter alltihop stå i cirka 10-15 minuter till.

Jag hade problem med att såsen skar sig. Kanske hade jag för hög värme. Hällde i lite mer grädde och vispade hårt och då gick den ihop igen. Väldigt krämigt, gott och mättande.


Trodde inte att jag skulle behöva äta mer idag efter den middagen men efter visiten i badhuset så blev jag lite hungrig ändå. Fick bli lite tonfisk (dock inte i olja för det tycker jag är såå äckligt), keso, ett par skinkskivor, örtkrydda och rödlök. Längesedan jag åt tonfisk och keso så det var väldigt gott som omväxling.

Det var det. Inget fusk idag. Har däremot druckit säkert sex koppar kaffe...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback