Lugn och ro...

Igår morse packade vi efter en hel del om och men (så är det alltid när vi ska åka någonstans i den här familjen) och styrde kosan mot Glaskogen. Peters far har nämligen sommarstuga där och det var pinsamt nog flera år sedan som jag var där på visit. Angelina har aldrig ens sett stället.


Den obligatoriske eldningen i vedspisar och kaminer gav sig Peter "Eldarn" Broms i kast med på direkten. Inom kort var det över trettio grader i stugan och totalt outhärdligt!


Stefan i full färd med att gräva mask


Angelina hittade snabbt Mikela och Marielles gamla leksaker


Två nissar och en roddbåt


Utsikt från verandan


Jag och Angelina gosar lite


På väg till grill-kåtan fann vi spår. Vet ej vad det är för spår dock...


Grill-kåtan skymtar mellan träden


Där inne hittade vi en väldigt knepig "lapp-göbbe".


Full hela skogen av lingon var det...


Gammal lekstuga omgjord till bastu


Stugan sett ifrån bryggan


Peter fick en riktig bamsegädda på kroken på tredje kastet. Tyvärr slet den av krok och lina och allt. Sedan spenderade Peter åtskilligt med tid för att få napp igen, men allt han fick var det här...


Glenn, Andrea och lilla Linnéa kom också på besök


Stefan är ute på roddtur med farfar


Jag med full hela famnen av ungar


Härlig solnedgång


Glennsan är ute i buskarna och smyger med kameran...

Tog det väldigt lugnt hela dagen och bara slappade. Man blir så himla trött av att göra i princip ingenting så det blev säng-gående redan vid halv elva. Jätteskönt.
For hem redan vid halv tio imorse för idag var det inget höjdarväder direkt.
Tror att ungarna också har haft kul och nu ska det inte dröja tre år innan vi kommer hit igen...







Hin håle och hans hejdukar...

Idag skulle man tro att svarte fan själv var lös i Årjäng. I varje fall på Broms Café. Återkommer till det senare...

Jag och Anna var på möte med rektorn, kuratorn, en speciallärare och Stefans lärarinna idag direkt på morgonen. Efter den sedvanliga genomgången av vad som har hänt så konstaterade vi att Stefan inte kommer att komma in i Signebyns friskola så vi måste leta andra kommunala alternativ. Vi gick på alternativ två och rektorn lovade att kontakta skolan med omedelbar verkan, vilket han också gjorde. Vill inte säga vilken skola det handlar om innan allt är klart men vi ska dit på studiebesök på onsdag. Känns väldigt skönt att något händer. Det praktiska får vi lösa eftersom. Det ordnar sig ju alltid.

På grund av mötet blev jag en halvtimme försenad till jobbet och fick veta att vi hade fått in ännu mera beställningar av smörgåstårtor så jag behövde ju inte fundera över vad jag skulle sysselsätta mig med. Problemet var att det var fullständigt kaotiskt med folk överallt och hur mycket annat som helst att göra så det tog en timme innan jag kom igång med tårtorna. Stressigt värre.

Sen var det ju det där med kundernas humör också....Jag är mycket väl medveten om att man blir mindre tålig när man är stressad men idag var folk INTE roliga alls. En av de värsta dagarna ever och då har jag ändå jobbat där i snart sju år.
Vi kan ta ett exempel:
En kund ska beställa en latte och han ska ha den utan skum. Jag undrar hur han menar för det ska ju vara lite skum på latten. Han visar irriterat att vi ska ta bort skummet och jag säger att det gör jag inte. Lotta hör konversationen och säger:
- Såhär ska en latte se ut och håller upp en och visar.
- Ja den är bra, säger då kunden.
Jag blir tvärförbannad eftersom det är kö till dörren och säger MYCKET bistert:
-Ja då ska du ju ha en latte helt enkelt. Varför har vi då den här konversationen?
Det kan han inte svara på.
Han får sin latte och det går cirka en minut och sedan kommer han tillbaka.
- Det är en geting i min latte.
Lotta får göra en ny.
- Jag ger mig fan på att han stoppade i den själv för att ha något att klaga på, säger jag.
Lotta bara skrattar.
Trodde i min enfald att det skulle bli bättre när det lugnade sig lite på eftermiddagen men uj vad fel jag hade, Var det inte fel på wienerbröden så var det fel på infolappen om smörgåstårtor and on and on and on....Just då så ville jag bara ha en gammal limpa till hands och slå någon hårt i huvudet.
Undrar om jag kanske har någon slags bokstavskombination för jag vill ofta slå någon när jag blir irriterad. Tur att jag inte gör det för det skulle ju inte vara så bra. Men det är ju lite roligt att drömma om hur det skulle se ut om man kastade till exempel en tårta i ansiktet på en otrevlig kund....hihi

Nåja jag överlevde den här gången med och nu ska jag vara ledig resten av helgen och bara slappa med min kära familj. Imorgon åker vi upp till Ösjön och Lasses sommarstuga och det ska bli sååå skönt....

Ha en trevlig helg!


Piggare idag

Ja idag mår jag definitivt bättre. Fortfarande jävligt förkyld men det går att leva med....

Vi får väl börja i rätt ordning med gårdagens bök och stök. Här följer lite bilder....


Vi var och hämtade Angelinas nya kläder som jag hade beställt från Lindex.
 Här poserar hon i sitt nya nattlinne.


Jonna och Angelina racade med bilarna på gatan. Här har de bytt bil.


Här delar de bil och är så supergulliga så...


Lova att inte skratta nu för jag ska avslöja en sak....Igår bakade jag kanelbullar för första gången i hela mitt snart 28-åriga liv...!!! Och jag ska jobba på kondis....
De blev i alla fall rätt så goda men det kunde ha varit mer socker i dem....

I övrigt så blev det ingen golfrunda och tur var väl det för det började ju regna ganska ordentligt på kvällskvisten. Sedan vid åttatiden började ju jag må riktigt pyton.
Försökte titta på "Double jeopardy" för det tycker jag är en riktigt bra film, men det var inte så lätt med huvudvärk. Somnade strax efter elva.

Idag har det känts mycket bättre. Fick jobba förmiddag idag eftersom Peter jobbar extra och inte kommer hem förrän imorgon kväll. Var ganska lugnt. Mest norrmän. Kom på att det var längesen jag drog en Bromshistoria på bloggen så jag drar den nu....



Norsk kvinna i den lite högre medelåldern står och tittar intensivt i smörgåsdisken och vänder sig till mig och säger lite konfunderad.
- Ostfralla.
- Vill du ha en ostfralla? undrar jag.
- Ostfralla. Säger damen igen och tar en årslång paus. Jag undrar om hon är lite knäpp.
- Ostfralla. Vad är det?
Jag håller på att smälla av och förklarar att det helt enkelt är en fralla med ost på.
- Är det som "bolle" då? undrar kvinnan och rynkar pannan.
- Näe det är inte som "boller". Det är vitt bröd med smör och ost samt gurka och tomat på. Tänkte att det var lika bra att dra alla ingridienser så denna jobbiga konversation skulle dö ut någon gång.
Damen köpte bye the way en ostfralla till sist....

Kände för att golfa i det fina vädret så jag hämtade Angelina på dagis och stack ut på banan. Bittan och Morgan hängde på. Provade ett nytt sätt att driva på idag (har läst Golfskolan i golftidningen igen...) samt att jag peggade ner ännu mer och det gick faktiskt väldigt bra utom just på långhålet där man måste ha bra utslag.
Provade också att lägga bollen längre fram i stancen när jag slog med träsjuan och det funkade också bättre. Får en lite planare bollbana. Däremot så funkar fortfarande inte närspelet så poängen blev ju ändå kassa. Tror jag lyckades få ihop 12 poäng till slut.
Angelina var jättesnäll mest hela tiden. Mutade henne med lite klubbor...då brukar det gå bra.

Imorgon ska vi på möte på skolan och det ska bli väldigt intressant vad vi kommer fram till...
Sen ska jag jobba eftermiddagen och göra typ 100 smörgåstårtor eller nåt...närå nu överdrev jag lite men det är väldigt mycket beställt till den här helgen. Sen hoppas jag att Peter inte blir alltför sen hem så vi kan ha fredagsmys som vanligt...Saknar min gubbe ganska mycket faktiskt...

Orkar inte...

...blogga värst mycket idag för jag har fått så satans ont i bihålorna. Ett "anfall" som jag kallar det för det kommer så plötsligt när det sätter igång. Har i och för sig känt mig hängig och trött hela dagen men det var först nu ikväll som resten kom. Jag blir stel i nacken, får huvudvärk nästan som migrän, ont i bihålorna och ner i käken och tänderna. Dessutom mår jag illa så det känns som om jag ska spy när som helst. Blir helt enkelt rätt så utslagen. Som tur var somnade Angelina utan problem. Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas att jag orkar somna. Varken nässpray eller Ipren hjälper den här gången....

Hörs imorgon istället...

Det är stort...

Måste kommentera några saker efter att ha läst dagens Aftonbladet.

1. Arboga-fallet - eftersom de har hittat en massa okända hår som inte tillhör tyskan i bostaden hos familjen Jangestig så undrar jag...hon kanske lejde en mördare??? Konspirationsteorierna flödar...Tror inte för ett ögonblick att hon är oskyldig i alla fall och hoppas innerligt att hon blir dömd. Efter beskrivningen av henne så skulle i alla fall inte jag vilja möta henne i en mörk gränd...

2. Retuscherade skolfoton- 1:a april. Nä tyvärr sant. Är det inte fruktansvärt tragiskt när skolungdomar som känner sig lite lagom fula får möjligheten att skaffa sig ett blixtrande leende och finnfri hy på skolfotot. Utseendefixeringen har nått sitt lågvattenmärke. Försvinner liksom inte charmen med skolfoton då? Det är ju meningen att man tio år efter kan sitta och garva åt hur man såg ut...

3. Robyn - Förstå vad stort att vara förband åt ingen mindre än Madonna och dessutom vägra att jobba ihop med henne! Det är så stort att det inte finns.....Heja Robyn-coolast i Sverige!

Dessutom så mår jag illa av alla chokladbollar jag har ätit...

Överenergi

Nu är det dags att slappa lite efter en ganska intensiv dag. Har kommit in i en period av total överenergi så det är lika bra att utnyttja det till max. Ibland så känns det som om jag kan göra typ 1000 saker på en dag och den känslan är riktigt trevlig. Sedan kan det komma perioder när jag blir riktigt lat och har massor att göra men jag orkar inte ta tag i någonting. Inte lika kul. Men nu är jag i alla fall inne i en energiperiod. Därför har jag gjort följande idag.
1. Jobbat
2. Handlat
3. Hämtat Angelina på dagis
4. Lagat mat
5. Gjort både kladdkaka och chokladbullar
6. Dammsugit hela huset.
7. Diskat och plockat undan.
8. Städat och slängt en massa skräp i köks-skåpen samt gjort rent i micron som såg supersnuskig ut.
Sen fick jag int i magen så jag fick lugna ner mig lite.... Känner mig ganska nöjd med mig själv och speciellt med rensningen av köksskåpet som jag typ gör max en gång om året. Vet inte varför jag drar mig så för det. Kastade till exempel bort fyra paket med Special K som det bara var lite grus kvar i botten på. Jag gillar inte dem när det bara är små dammpartiklar kvar, men kasta paketet kommer jag mig inte för. Samma sak med bröd. Det är ganska ofta jag hittar mögliga bortglömda brödbitar i skåpet. Blä! Dessutom blir det ju så rörigt att man inte vet vad man har. Hittade mängder med pasta och kakaopaket har jag tydligen fyra stycken av....Strösocker cirka fem kilo och likadant med pärlsocker. Ska lova mig själv att bli bättre på att rensa både i köksskåpet och kylskåpet.


Nyklippt Stefan rensar skålen med kladdkake-smet

Angelina äter som en häst om dagarna och är hungrig mest hela tiden. Här har hon just avslutat ett mellanmål bestående av en Risi-Frutti och två yoghurtar.


Chokladbullar...


 


En rejäl kladdkaka blev det. Angelina och jag har tagit en ordentlig smakbit


Angelina har kommit in i en riktigt rolig trotsperiod just nu. Hon gnäller och skriker för nästan allting och särskilt om hon inte får precis som hon vill. Försöker ignorera henne oftast och det funkar ganska bra. Det värsta är att hon vill bli buren överallt och det beror på (enligt dagisfröknarna) att det har kommit så många småbarn till avdelningen och då blir de stora som bebisar också. Tar hårt på ryggen gör det i vilket fall som helst.

Skulle behöva göra en massa pappersexercis för gymnastikföreningen men jag får ingenting att funka efter Peters ominstallation av datorn. Inga av mina dokument som jag behöver går att öppna och inte får jag skrivaren att fungera heller. Lite frustrerande att inte kunna göra detta nu när ändå lusten faller på....Började i alla fall att rota lite med nya hemsidan igår. Ska försöka få ordning på den nu tänkte jag.

Här är mitt förslag på den nya loggan för föreningen. OBS! Den är inte godkänd av övriga styrelsemedlemmar ännu

Imorgon är jag ledig och då blir det nog mera bakning om det är dåligt väder. Förhoppningsvis kan det bli en golfrunda också...

En dag i telefonsamtalets tecken...

Ledig....Äntligen är jag tillbaka till mitt vanliga schema och hade en helt ledig dag idag. Härligt väder dessutom. Enda smolken i glädjebägaren var att jag vaknade och hade riktigt ont i ryggen efter rundan igår. Ska egentligen inte bära bagen för den sitter inte bra på mig och då får jag ryggsmärtor.
Ägnade förmiddagen åt att plocka undan lite och kosa med Angelina.
Gick upp till hotellet och åt lunch med morsan. Trevligt att göra det när man har tillfälle. Efteråt hade jag lovat Angelina en glass på cafét men det blev en snabbis eftersom Stefan ringde och det hade varit trubbel på skolan-igen. Fick skynda mig hem och sedan har jag spenderat det mesta av min tid i telefonen.

Ringde upp Anna direkt och berättade vad som hade hänt. Jag kände bara att nu får det vara nog. Hon tyckte detsamma och ringde i sin tur upp rektorn. Vi fick till ett möte på fredag och de lovade dyrt och heligt att de ska försöka hjälpa oss med att få Stefan förflyttad för denna situationen är totalt ohållbar. Det måste till en förändring och det NU!!!
Sen har jag pratat med Stefans lärarinna och Anna igen. Eftersom terminen med Träningsverken snart startar så har jag ringt en bunt med sådana samtal också. Jag har fixat så att jag får ledigt på torsdag eftermiddag men ännu inte fått någon barnvakt på fredag för brorsan skulle bort. Ett tag undrade jag lite över om telefoner kan växa fast i örat på en....???

Har faktiskt hunnit att vara hos Maria och klippt mig också och även gräset har fått sig en välbehövlig klippning. Stefan fick underhålla Angelina inomhus för hon är livrädd för gräsklipparen av någon anledning. Tur att det inte är dammsugaren i alla fall....

Angelina ville föga förvånande inte sova i rimlig tid så hon fick vara med på min och Stefans korvfrossa. Vi åt upp ett helt paket med varmkorv! Angelina lyckades klämma i sig nästan två hela korvar....
Sedan sjöng hon sin egen version av "Bä bä vita lamm". Den går ungefär såhär: "Bä bä laammm. Ha du någo uulllt. Ja ja käja baan, ja ha säcke fuuulllt..." Sen vill hon att vi ska klappa och det gör vi förstås medan vi försöker att inte skratta åt henne för då blir hon förnärmad.

Efter korven och konserten så somnade hon dock väldigt gott....

Nu ska jag anmäla mig till golftävlingen den 7:e september och hoppas på att jag kommer i form tills dess...

Tjipp o hej

Golfrunda och en naken gubbe

Nu har jag varit strängt upptagen hela helgen och inte hunnit blogga så nu är det hög tid att knacka på tangenterna igen.
Igår så åkte vi som sagt ett tjejgäng till Forsbacka GK utanför Åmål. Forsbacka är känd för att vara en av Sveriges finaste banor så det var verkligen på tiden att vi kom dit. Att vi valde en av de finaste sommardagarna att åka på gjorde ju ingenting heller.


I detta vackra hus ligger receptionen samt restaurangen


Är allt med? Caisa och Charlott kollar utrustningen....


Vi var ute i god tid och åt en god lunch i solskenet.


På första tee fick vi inte bara njuta av utsikten. Vi fick en hel naturupplevelse när en älgko med två kalvar galopperade över fairway.


Caisa redo att slå.


Här skulle jag ta kort på en av de två huggormarna vi såg men den var för snabb. Den syns bara lite borta i högra hörnet....


Schysst vy över hål nio.


Den där bron i bakgrunden kändes inte helt safe...

Glada vinnaren Charlotte. Scoren var väl inte direkt tillfredställande för någon av oss, men vi hade kul i alla fall...

På hemvägen inträffade i alla fall dagens sjukaste grej. Vi hade bara just svängt ut ifrån golfklubben när Bittan gastar om att det står en naken gubbe vid sjön som går bredvid vägen. Vi andra tror inte riktigt på henne men....jovisst...där står en spritt språngande naken karl i 65-årsåldern och poserar för en tant som tar kort på honom. Det är en till kvinna med men hon tittar åt andra hållet. Och jag som inte hade några batterier kvar i kameran....hahaha...Såg rätt kul ut i alla fall...

Kommer nog högst troligt att återvända till Forsbacka fler gånger. Det är absolut den finaste golfbanan jag har spelat på (har i och för sig inte testat så jättemånga) och varenda hål var roliga trots att mitt spel stundtals var horribelt dåligt. Hade dagen till ära lånat Peters putter och det gör jag verkligen inte om...

Väl hemkommen var jag ganska mör (jag min hurtis var den enda som bar bagen) men då var det dags för nästa utmaning. Att sätta bokpapper på Stefans böcker. Jag är totalt värdelöst på det så det blev kanske inte så snyggt men nu är det fixat i alla fall efter en del fula svordomar och förbannelser. Ännu värre blev det när jag sent igår kväll upptäckte att jag hade glömt en bok...

Ingen vidare uppladdning

Ska snart sätta igång att fixa iordning min golfbag för idag bär det av till Åmål och Forsbacka. Underbart väder är det ju också...än så länge bör tilläggas...

Har dock inte haft den ultimata uppladdningen för Angelina har i stort sett varit vaken hela natten. Hon somnade vid åtta och vaknade strax före halv tolv. Sedan låg hon bara och bred och vände sig, sparkade och gnällde. Provade med välling och yoghurt ifall hon var hungrig. Nix. Satte på fläkten ifall det var för varmt för henne. Rensade näsan och hade i nässpray ifall hon var tätt. Nix. Till slut gav jag henne lite Alvedon för det brukar hjälpa om det är tänderna som krånglar. Vet inte riktigt om det hjälpte men jag somnade till i alla fall, men jag hörde Peter prata med henne vid fyratiden.
Nu hör jag att hon har vaknat redan. Undrar vad felet var?

Fredag kväll hos Andersson/Broms - mys eller mardröm?


Fredags-kvällar hemma hos familjen Andersson/Broms följer i stort sett samma mönster vecka efter vecka. Jag jobbar alltid eftermiddag plus att jag städar så jag slutar inte förrän cirka halv åtta. Då har jag jobbat i nio och en halv timme i oftast väldigt slitigt tempo. Sedan åker jag till ICA och handlar och därefter fortsätter jag till Pizzeria Venedig för att hämta de beställda pizzorna. Jag äter allltid Hawaii med kebabsås som jag delar med Angelina. Stefan äter alltid Calzone med kebabsås. Peter är den enda som varierar sig lite från gång till gång.
Oftast är det en väldigt kritisk period någon gång mellan städningens början tills jag får i mig första tuggan med pizza för då är jag otroligt trött och vad värre är, jävligt hungrig! Ingen bra kombination direkt! Så när jag kommer hem till familjen som jag har längtat efter hela dagen så är jag mest sur, förbannad, trött, hungrig ja allt på en gång och det är bäst för mina närmaste att inte öppna munnen över huvudtaget innan jag hinner att varva ner.

Idag var det en typisk jobbig fredag. Kändes som om jag aldrig skulle komma hem ifrån jobbet och det var många svärord som slapp ut från min mun innan jag kom hem. Det har varit så fruktansvärt varmt idag för vi kan inte ha dörrarna öppna för då kommer getingarna in. På eftermiddagen höll jag på att tuppa av så då skulle jag sätta på luft-konditioneringen, men jag hittade typiskt nog inte kontrollen så jag fick helt enkelt stå ut. Arbetsrocken hade klibbat fast på ryggen när jag skulle ta av den. Då är det inte konstigt att man blir förbaskat trött och sleten...
Idag skulle dessutom Peter iväg till hotellet för att vara ljudtekniker åt Henrik Åberg (Elvisimitatören) så jag är ensam hemma med barnen och vill helst bara gå och lägga mig direkt men det går ju inte. Har tagit ett välbehövligt bad med Angelina och försökt att lägga henne men med samma resultat som tidigare denna vecka: Hon gallskriker!
Jag hatar när hon kommer in i sådana här perioder för man får aldrig en lugn stund. Inte ens på kvällarna.

Det här är lite av vad Angelina har hittat på idag....


Hittat en penna i pappas arbetsbyxor och ritat både på säng, sängkläder och golv...


Rivit ner grinden...


...och försökt att använda två nappar samtidigt....


Imorse följde jag med Stefan till skolan för hans klass hade öppet hus med föräldrafika. De spelade upp lite sketcher som handlade om de värdegrundsfrågor samt regler som klassen har pratat om denna vecka. Sedan fick vi fika och kolla in bänkarna, samtala med andra föräldrar och så vidare...Blev förvånad över att så många föräldrar hade lyckats komma dit trots tidpunkten. Pratade med Madde om hur det hade gått för Stefan denna vecka. Både bra och dåliga nyheter tyvärr som förnledde att Peter fick ta ett litet snack med Stefan efter skolan...

Det blev ju ingen lyckad OS-dag idag heller för svenskarna, undantaget Jörgen Persson som är i semifinal i pingis...Carolina K. var ju en stor besvikelse och jag som verkligen trodde på henne...kanske mer än på någon annan friidrottare. Nu blir det nog inga friidrottsmedaljer för jag tror knappast att Emma Green eller Magnus Arvidsson grejar det...Ett riktigt skit-OS för svensk del för att sammanfatta det hela....

Imorgon är det dags att jobba för tredje lördagen på raken. Är ganska trött på jobb nu och det ska bli jäkligt skönt att bara jobba tre dagar nästa vecka. Behöver komma ikapp med en hel del andra saker som jag inte hinner med när jag jobbar heltid, vilket jag har gjort i över tre veckor nu.

På söndag blir det tjejdag på Forsbacka GK. Jag, Bittan, Charlotte och Caisa ska dit och spela. Detta har vi pratat om i flera år nu så det ska bli skitkul. Hoppas bara att vädergudarna är nådiga och att jag spelar betydligt bättre än senast....

Nu är det hög tid att parkera i sängen för att ladda batterierna tills imorgon...


Pias frisyr ger mig mardrömmar...

Å så fick man då se solen i några timmar idag. Härligt härligt! Passade på att sätta mig ute i solstolen en stund och bara njuta av värmen medan Angelina sprang runt som en liten stolla....

Blev inget OS-kollande inatt men såg lite av höjdhoppskvalet imorse när Emma Gren väldigt turligt tog sig vidare till final. Emma tror jag dock inte värst mycket på i en final för hon ser så fruktansvärt ängslig ut hela tiden och dessutom har hon typ inte utvecklats ett dugg de senaste åren. Fattar egentligen inte att hon orkar hålla på....

Hann inte hem efter jobbet för att se Wissmans lopp så jag satt i bilen och lyssnade på Radiosporten. Blev ingen höjdare för den käre Johan, han slutade ju sist, men han har ju siktet inställt på OS i London om fyra år så han har tiden för sig...

Såg däremot den rafflande omhoppningen med Rolf-Göran Bengtsson. Satt och upprepade mantart: "´Riv, riv, riv" som en riktig galning när den andra killen rev. Men inte rev han inte....men ett silver är ju ändå ett silver...

Vi fick ju ett brons i segling också idag och det såg jag bara på sammandraget. Segling är verkligen sjukt trist att se på men ett brons är ju ändå ett brons.

Dagens och OS enda svenska guldmedaljör heter Pia Sundhage, förbundskapten för USA:s damlandslag i fotboll. De vann lite överraskande finalen över Brasilien idag. Men ärligt Pia....det borde vara straffbart att ha den där frisyren som ser likadan ut som på 80-talet bara ersatt med många fler grå hårstrån...Get a haircut NOW!


Tycker verkligen inte om Erica Johansson som är med varje kväll i OS-sammandraget. Jag har alltid tyckt att hon är lite smådryg och jag blir väldigt anti när hon kritiserar Carros insatser i hoppgropen. Hur många medaljer vann Erica egentligen? Nä just det... Men hon måste ha lite humor i alla fall för hon kallade sig själv Erica "Grus i musen" Johansson i en krönika som hon skrev för många år sedan där hon beskrev i detalj vad som hände innanför dräkten när hon landade i gropen. Ganska kul....

Nu håller jag alla tummar jag kan för Carro imorgon och även kanotister och dagens skräll: Jörgen Persson. Vi måste ju få ett guld i detta OS i alla fall....

Glömde att skriva det igår för jag var så trött men förvirringen efter 200-metersfinalen var riktigt bra TV. Först diskades bronsmedaljören för att ha sprungit på linjen. Det var bara det att det tog väldigt lång tid innan någon talade om det för honom så hans flaggviftande blev väldigt abrupt avbrutet efter en stund. SVT:s kameror fångade honom på bild när han fick beskedet och uttrycket han fick i ansiktet går knappt att beskriva. Kort därefter intervjuar SVT en annan amerikan som kom fyra i loppet och som svamlar om hur stolt han är över att få ha deltagit mot Bolt i denna historiska final. Då undrar reportern om vad han tycker om sin tredjeplats...Amerikanen ser en liten stund väldigt oförstående ut och tycker antagligen att reportern är dum i huvudet. men till slut får han veta att han är den nya bronsmedaljören på grund av diskningen. Då utbrister han i falsett; "Yeah! I´m number three in the world!" Mycket underhållande.
Senare så diskades även tvåan i loppet så bronsmedaljen förbyttes till slut till ett silver. Snacka om lucky day för honom!

Lite om min dag idag:



Lasagne till middag



Stefan är lite lagom svettig efter två timmars bowlande med sina vänner


Lizzie solar sig


Angelina har missförstått detta med såpbubblor och äter på pinnen istället.


Pappa kommer äntligen hem och glädjen är stor...


...så Angelina utförde en liten hysterisk glädjedans och ramlade omkull...

Nog för idag....Nu ska jag försöka få en övertrött och skrikande liten tjej att sova...

Putta åt fel håll går alldeles utmärkt...

Idag slog den första höstförkylningen till på allvar. Vaknade (45 minuter försent) och hade rätt så ont i halsen. Har blivit värre under dagen och efter kvällens golfrunda så känner jag mig helkass. Har ont i halsen, bihålorna och musklerna. Vet inte om mitt nattsuddande har med saken att göra men det är väl inte helt omöjligt. Min kropp har fått gå på högvarv i några veckor nu så jag kanske är lite sliten....

Väldigt trött och hängig Tessan

Jobbade med Lotta idag för A-M har semester i några dagar. Märktes att det var barnbidrag och pension idag för det var betydligt mera fart än igår.
Det blev snabb-middag idag eftersom jag skulle ut och golfa så det blev Götes-mat.

Hann att kolla in Usain Bolts rent utav historiska lopp på 200 meter. Vilken kille! När det var några futtiga meter kvar så trodde jag att det gick för långsamt men killen har rätt så länga ben så det fixade sig ju trots motvinden. 19,30 är en smått fantastisk tid. Michael Johnson trodde före loppet att Bolt kunde slå hans världsrekord men inte än på några år. "Det tar många år innan man lär sig springa 200 meter", menade han. Inte för Bolt. Han är 22 år och OS-mästare samt världsrekord-havare på både 100 och 200 meter. Det är smått otroligt! Hoppas hoppas hoppas att han inte är dopad. Det skulle kännas så fruktansvärt tråkigt....

Bestämde på eftermiddagen att gå ut med damgolfen trots det usla vädret. Precis innan vi for så hällregnade det. Både jag och Caisa kände oss som idioter när vi for ut till banan. När vi kom fram så gav det sig dock ganska snart och det var inte så mycket regn vi fick på oss.
Idag spelade vi med att vi skulle putta åt fel håll. Jag puttar ju i vanliga fall ifrån höger till vänster. Nu fick vi byta putter och köra ifrån andra hållet. Fick låna Teresias Cobraputter och jag puttade faktiskt bättre än på länge. Ska nog kanske prova att byta håll i framtiden...
Tyvärr så lämnade det övriga spelet mycket övrigt att önska. Jag spelade fullkomligt bedrövligt stundtals. Visst var det blött och jävligt men det var inte det som var felet. Jag fick inte iväg bollarna helt enkelt. Jag var i varenda jävla bunker och vattenhinder på hela banan. Skärpte till mig lite på de tre sista hålen i alla fall men det hindrar mig nog inte från att komma sist den här gången...

Stefan har haft det bra de första dagarna på skolan. Inte så konstigt kanske eftersom de bara gör skojsiga saker. Idag har de till exempel varit och bowlat. Imorgon blir det filmvisning och på fredag ska de ha knytkalas med föräldrarna. Tror att det är oerhört nyttigt för barnen med sådana här teambildningsdagar och framför allt att de får en mjukstart på terminen. Mycket bra initiativ tycker jag. Man måste berömma litegrann också...

Nu får det bli kvällsmat och direkt i säng så får vi se hur jag mår imorron...

Sen kväll, tidig morgon

Idag klev jag som sagt upp klockan kvart i fyra för att kolla längdhoppskvalet. Visst...tanken har slagit mig att jag är en fullkomlig idiot men det är ju så himla kul att jag inte kan låta bli...
Därfefter följde handbollen men den orkade jag inte se klart på eftersom Sverige var totalt utskåpade.

Fick en rivstart på jobbet idag. Igår kväll skulle jag nämligen ha städat på jobbet, men när Angelina äntligen hade somnat strax före halv elva så kom jag på att jag hade glömt nyckeln på cafét. Jag kom helt enkelt inte in. Resultatet blev att jag fick städa på morgonen innan öppning och det gick undan kan jag lova! Jag var helt svett när det blev dags att släppa in första kunden. Som tur var blev resten av dagen hel-lugn. Kanske en av de lugnaste dagarna på hela året faktiskt.

Gjorde lite nytta när jag kom hem och rensade kylen från is. Någon har väl inte stängt dörren ordentligt...Städade lite och busade med Angelina.

Efter maten blev jag så jäkla mätt så jag var tvungen att komma ut och röra på mig. Tog en promenad uppför backen och hälsade på morsan.
På hemvägen kikade jag in hos Caisa och Peter och Angelina fick hälsa på Hanna.

Nu ska jag fortsätta med logotypen till Träningsverken. Inte helt lätt det där. Tänkte göra iordning några förslag i alla fall så får vi se vad de andra tycker. Det blir säkert en lång kväll idag med....Sova kan man göra när man blir gammal...
Ciao!

Suck...inte ens Stefan....



Igår hade jag några önskningar men det blev inte värst många som infriades. Det var egentligen bara Carro som höll hela vägen.
Började den här dagen med att kolla in Carro i längdkvalet. Har egentligen inte sett henne hoppa på hela säsongen så det var lite spännande.
Det har gnällts en hel del om hennes byte ifrån sjukampen till längdhoppet som huvudgren, speciellt från medierna som suktar efter rekord och medaljer på löpande band. Hon har i stort sett sågats som både längdhopperska och trestegshoppare. De flesta experterna tycker att hon skulle vara betydligt bättre redan nu med tanke på att hon har tränat såpass mycket längdhopp redan tidigare. Men hur lätt är det egentligen?
Som hon säger själv så är hon egentligen bara en nybörjare. Problemet är att alla förväntar sig att Carro ska göra underverk så fort hon stiger in på en friidrottsarena. Jag tycker att Carolina är otroligt modig som vågar ta steget och chansa lite. För henne själv var det antagligen inget svårt beslut. Hon tyckte inte sjukampen var rolig längre och därför slutade hon. Punkt slut. Hon tävlar och idrottar för att hon tycker det är himla kul helt enkelt och hon ville ha en ny utmaning. Hon struntar i sponsoravtal och alla förståsigpåare. "Jag har så jag klarar mig i alla fall" svarade hon en journalist häromdagen som undrade om hon var rädd för att göra fiasko i OS samtidigt som hennes sponsoravtal med Reebook ska omförhandlas efteråt. Way to go Carro.
Carro har en förmåga att göra underverk när man minst anar det och jag blir inte ett dugg förvånad om hon klämmer till med ett jättehopp i finalen och tar medalj. Roligast vore det om hon kunde hoppa över 7 meter och sätta nytt svenskt rekord. Heja Carro-jag tror på dig.


Att Stefan Holm inte kunde försvara sitt OS-guld var väl kanske inte så oväntat. Alltid kommer det någon annan snubbe som hoppar högre, men lite förvånad var jag ändå att såpass många var med i sluklämmen. Silnov var en värdig vinnare och det hade varit så kul om ´han hade klarat 2,42. Det gör han nog troligen snart i alla fall.
Stefan Holm slutar väl antagligen inom kort men han behöver knappast deppa efter en sådan makalös karriär. Stefan du ä bäst i alla fall...

Johan Wissman i OS-final på 400 meter. Helt otroligt egentligen och det är verkligen skoj att följa hans utveckling. Det är något visst med sprintgrenar ändå.

Handbollstjejerna var totalt chanslösa mot norskorna och förlorade till slut med 7 mål. Nu får de sikta in sig på en femte plats....

Då började jag gråta...

Kollade in OS-sammandraget förut och den stora nyheten var förstås Sanna Kallurs snöpliga fall på första häcken. Tänk er in i hennes situation för en stund....Hon var bäst i världen redan ifjol och van ni stort sett alla lopp och blir bortputtad från en VM-medalj. Sedan sätter hon världsrekordet inomhus på 60 meter men blir sedan skadad.
Börjar kanon på utomhussäsongen för att sedan bli skadad igen resten utav sommaren. Undrar om hon ens trodde själv att hon skulle kunna springa OS de sista veckorna före. Och sen ställer hon upp och springer fortast av alla. Inte undra på att fallet blev så stort....Mellan hopp och förtvivlan mest hela tiden.

Sanna verkar var en så genomgo, trevlig och glad människa så när hon stod där direkt efter loppet med tårarna rullande ner för sina kinder och fick en mikrofon uppkörd i näsan så orkade jag nästan inte se mera...Jag började grina jag också... Det är i sådana stunder man inser att för vissa människor är inte idrott ett spel, en lek, det är deras liv....
Det känns så fruktansvärt orättvist på något sätt...Men jag skulle tro att Sanna kommer igen så fort hon bara kan. Hon bara är sån som aldrig ger upp...

Tyckte dessutom verkligen synd om den kinesiske national- idolen Liu Chang som bestämde sig för att springa 110 meter häck trots att han knappt kunde stå på benen efter att ha fått en fotskada. Han ville inte göra det kinesiska folket besviket men efter en tjuvstart fram till första häcken så insåg även han att det inte skulle gå...Hans tränare bölade som en liten bäbis på presskonferensen efteråt....Vem säger att OS inte är dramatiskt?


Och till sist. Jelena Isinbayeva-vilken idrottskvinna! Kanske den största av alla?! Hon är totalt överlägsen i sin sport men hon klarar att behålla fokus och slå sitt eget världsrekord gång på gång. Det är riktigt stort. Dessutom så blir hon så otroligt glad varje gång hon vinner så man riktigt rycks med i TV-soffan....Undrar hur högt hon kan hoppa? I alla fall 5,15 sa hennes tränare i en intervju häromdagen. Shit asså!

Imorgon hoppas jag  på:

att handbollstjejerna dänger skiten ur norskorna. Den matchen missar jag inte för allt i världen.

att Carro lätt tar sig vidare i längdkvalet

att Usain Bolt slår Michael Johnsons världsrekord på 200 meter

att Stefan Holm vinner sitt andra raka OS-guld och hoppar 2.42 (drömma kan man ju alltid)

Idag slog min blogg ett ordentligt besökar-rekord! Jättekul och tack till alla er som följer bloggen....Detta ska jag fira genom att sova några timmar innan längdkvalet börjar....Natti natti!

Nyekipering...

Som vanligt när skolan börjar och hösten är här så är plötsligt allt för litet och för trångt. Regnkläder, jackor, gympadojor - allt ska bytas ut. Och bråttom blir det-allltid. Så är även fallet i det här hushållet. Angelina har jag varit lite förutseende med och köpte regnställ och stövlar redan i somras. Eftersom hon ärver en hel del kläder så finns det nästan alltid något att rota upp i lådorna när det är kris.

Värre är det med Stefan. Han har växt tre centimeter på längden ifrån maj månad och när jag tog en titt i hans garderob imorse så hittade jag knappt en T-shirt som inte var för kort. Sen trodde jag i min enfald att gympadojorna passade fortfarande. Det gjorde de ju såklart inte.
I panik till Töcksfors för att prova skor. De första två paren var för smala. Stefan har nämligen likadana paddfötter som jag. Det tredje paret passade bra men till och med Stefan tyckte att de var för dyra. Plötsligt säger han:
- Men du...Jag har har ett par hos mamma som var för stora i våras. Jag kanske ska testa dem istället.
Pang. Bom. Just det ja. Hon till och med sa detta förra veckan när jag var där och det hade jag totalt glömt bort....
Vi skippade därför skorna och styrde kosan mot JC och Cubus och införskaffade ett gäng T-shirts istället.
Sedan tog vi en sväng förbi Anna och visst passade skorna. Vilken tur!

Skorna som passade!


Alla nyinköpta T-shirts. Allt för 370 kronor!

Fick ett gott skratt åt Angelina i bilen. När introt till Duffys "Mercy" spelades på radion så börjar hon sjunga "yeah yeah yeah" innan Duffy själv påbörjade sången. Jag blev så paff att jag nästan körde av vägen. Stefan förklarade att den låten ligger först på hans Mp3 så hon har antagligen lärt sig introt och sången därifrån. Kul lät det i alla fall.

Hoppas att Angelina somnar tidigt idag för jag ska sticka iväg och städa på cafét. Måste göra det eftersom Lotta och Bittan är på Mallorca. Skönt om det inte blir försent för jag är ganska trött känner jag.

OS idag har ju inte varit någon direkt rolig historia. Sanna som ramlade omkull och Musse som tog slut. Har inte sett någonting än så jag ska kolla sammandraget som börjar strax. Isinbajeva satte i alla fall rekord igen!

Återkommer kanske senare under kvällen...

Dagen kunde inte ha börjat bättre...

...för jag har hittat Stefans mobil!
Jag skulle rota fram en ryggsäck åt honom och tyckte att han behövde en lite större än de gamla. Hittade en som han hade med sig ifrån Anna i slutet av förra terminen när de var på utflykt som jag tyckte passade. När jag känner igenom fickorna så plötsligt känner jag något hårt. Det ligger varken i stora facket eller ytterfacket. Till slut hittar jag ingången till ytterligare en liten ficka och där...tamtaram...ligger mobilen och laddaren! Gissa om Stefan kommer att bli glad när jag väcker honom!

Gick och lade mig tio igår och jag känner mig utsövd för första gången på länge. Väldigt skönt faktiskt och Johan Wissman tog sig vidare till semi trots att jag inte satt uppe och glodde...
Angelina var tyvärr också vaken till tio så henne blir det nog inte så kul med när jag ska väcka henne strax.

Slapp söndag...

Hade sovit i cirka två timmar när det var dags för att kolla in handbollen mellan Sverige och Brasilien. Jag kan inte återge något vidare matchreferat för jag sov nog det mesta av matchen men jag fattade att de vann i alla fall. De var verkligen värda att gå vidare tycker jag. Fick med mig lite simning också men där gick det ju inget vidare för Sverige precis som tidigare i OS. De svenska simmarna får nog ligga i hårdträning i fortsättningen för att ha en chans och inte sitta och dricka öl på tennis-turneringar....

Hade tänkt att golfa idag men fick ingen med mig. Tog sats och klippte den alltför långa gräsmattan istället. Det tog ett tag men det blev bra. Fortsatte med att dammsuga hela huset, byta kattlådan och tvätta lite.


Kollade in Sanna Kallur och hon är verkligen tillbaka på allvar. Trodde nog egentligen inte att det skulle gå men hon hade den snabbaste tiden av alla i försöken. Otroligt imponerande.

Stefan Holm tog sig ju också vidare men det var ju ingen överraskning direkt. Att Linus Thörnblad inte lyckades var inte heller någon skräll. Tror att han har för dåliga tävlingsnerver helt enkelt.  Väldigt synd för han kan hoppa högt när det stämmer....

Min lilla Skrutte-Lina kom hem också efter att ha spenderat helgen med mormor i Sunne. Hon har blivit förkyld och snorar och nyser som bara den. Hoppas att hon inte blir sjuk bara....

En glass är alltid gott....


Såhär trött är Peter efter att ha jobbat i stort sett non-stop hela veckan plus helgen....

Just nu känner jag mig extremt uttråkad och trött. Borde egentligen ta en promenad men jag orkar inte...
Imorgon börjar skolan och jag har en sex dagars arbetsvecka framför mig. Dessutom måste jag ta tag i allt som måste göras inför den nya träningsterminen. Scheman som ska fixas, bokförening, utskick, hemsidan, medlemskort, träningspass, musik med mera med mera. Börjar jag nu så har jag ganska god tid på mig. Det gäller bara att ta en sak i taget.

Ska lägga upp ett tränings-schema för mig själv också. Börjar få ont i ryggen nu så då är det hög tid att börja lyfta lite skrot igen. Jag är för lat för att göra det under sommarhalvåret och det börjar straffa sig nu fram i augusti. Förr så klarade jag mig med golf för att rädda ryggen under sommaren men två rundor i veckan är för lite för att göra någon verkan. Det är bara att gå på´t.

Inatt ska jag INTE titta på OS. Jag ska sova gott i min egen säng och se Johan Wissmans försök i repris...

Allskön musik och lite bowling

Igår fick jag då äntligen bevittna en konsert med Colles Compagneros, bandet där min käre sambo är trummis. Blev minst sagt bråttom eftersom jag fick köra ut Stefan till Anna efter jobbet och de var först ut redan vid nio.

Var i alla fall i hamnen kvart över och då höll de fortfarande på att sound-checka. Mina och Linda kom ganska snart så jag fick i alla fall sällskap. Som tur var fanns det mat också för vid det laget var jag döhungrig.



Två glada töser- Mina och Linda


Jerker och Jocke lyssnar koncentrerat




Soundcheck



Cornelis-tolkningar för hela slanten...


Några tappra fans hade de i alla fall...


David Eriksson i Soulshake Express



Joakim Eriksson bakom trummorna


Min favorit- Martin Hammar


Fullt ös mest hela tiden



Jerker och Peter kosar

Tyckte att det lät jättebra om Colles och det var kul att få höra dem live. Soulshake var också super och jag tror att det kommer att gå riktigt bra för dem framöver....

Mådde inte prima direkt imorse när jag skulle sega mig iväg till jobbet. Blev några öl igår men mest var jag väldigt trött. Har ju inte sovit så mycket den här veckan...
Dessutom gjorde jag misstaget att röka. Blev bjuden på cigaretter av Sanna och kedjerökte i slutet av kvällen. Dumt dumt... Det har smakat gammal fimp i käften hela dagen idag. Blä!

Det var i alla fall väldigt lugnt på jobbet idag och jag försökte hålla mig mest i köket. Åkte hem och sov en stund innan Stefan kom hem. Peter har jobbat på mässan i två dagar nu och ikväll spelar han på ett kalas på Tjolitta så han är nog också mer än slut imorgon.
Angelina är med mormor i Sunne och hon har ringt två gånger idag och pratat. Igår var Stefan barnvakt åt henne nästan hela dagen. En mycket duktig sådan ska tilläggas. Det blev bara ett litet missöde när hon låste in sig på toaletten och lånade mina sminkgrejer innan Stefan fick upp dörren...


Stefan in action...

Har precis kommit hem ifrån en tvåtimmars bowlingmatch med Glenn och Andrea. Linnéa sov hela tiden...Jag spelade pissdåligt och var hur trött som helst. Hade bara två strikes på fyra omgångar och det är verkligen inte bra. Glenn vann idag och var odräglig såklart...Närå...


Bryr sig inte så mycket


Glenn är nöjd


Tessan var inte lika nöjd efter det här resultatet


Jag hade verkligen ingen bra dag....


Nu ska jag sova en stund innan det är dags att kolla handbollen klockan tre.

Gonatt!

Han lekte hem guldet...

Säkert undrar fler än jag hur fort han egentligen kunde ha sprungit Usain Bolt....Ifrån sextio meter och framåt bara exploderade han och lämnade Powell och de andra bakom sig som skuggfigurer. De sista tjugo metrarna tittade han sig åt sidan, fällde ut armarna som vingar och bara flög in i mål avtstannande på nya fantastiska världsrekordet 9,69! Det var så ofattbart förkrossande stor marginal till de andra så jag blev helt stum. Man är ju van att 100-metersfinaler brukar avgöras med millimetersskillnad mellan löparna....

Har inte följt Bolt speciellt mycket men har förstått att han inte har sprungit 100 meter värst länge och att han mest gör det för att öva upp snabbheten till sin huvudgren 200 meter. Jojo...Undrar om inte Michael Johnsons fantastiska rekord snart ryker all världens väg. Jag satt klistrad den dagen när Johnson med sin karakterisktiska rakryggade löparstil satte det där otroliga 200-metersrekordet på 19,32. och som experterna trodde aldrig skulle slås. Är det någon som kan så är det Bolt. Jäkligt cool verkar han ju också vara. Hur många 100-meterslöpare står och dansar och larvar sig på startlinjen inför sitt livs viktigaste lopp? De ser ju oftast ut som om de nyss har svalt ett kilo citroner.
Ett klassiskt ögonblick var det i alla fall när han bredde ut sina vingar och krossade resten av världseliten.


Sverige vann en silver- medalj och förlorade en brons-medalj idag. Tennis-silvret var ju faktiskt en liten skräll. Har inte tittat en sekund för jag tycker att tennis är en dötråkig TV-sport. Men kul med medaljer är det ju alltid.
Ara blev ju som väntat av med sin medalj. Jag tyckte först att han var riktigt pinsam som betedde sig som en barnunge på prisutdelningen och skämde ut Sverige när han lade ifrån sig sin medalj. Men detta var innan jag fick se bilderna från skandalmatchen och höra vad allt handlade om. Jag förstår honom på sätt och vis. Han vill markera och försöka få till en förändring av de totalt hel-luddiga reglerna som brottningen har. Detta fattar inte nötterna som tog ifrån honom hans bronsmedalj. De straffar honom enbart efter vad som skedde på utdelningen men vill inte röra i vad som föranledde protesten. Trist.
Ara säger själv att det känns ju väldigt trist att träna stenhårt i åtta år för målet att ta OS-guld och bägge gångerna blir minst sagt tveksamma domslut orsaken till hans fall. Som sagt.: Jag förstår att Ara fick nog.


Therese Alshammar hade väl i alla fall maximal otur i dagens semifinal. Blixtlåset till baddräkten krånglade och hon höll på att missa hela loppet. Som tur var hade Tessan schyssta kamrater som bad tävlingsledningen att vänta på henne. Nu hjälpte ju detta föga eftersom uppladdningen blev allt annat än perfekt och Tessan missade finalplatsen. Måste ju också kännas väldigt surt när man har laddat och planerat och fokuserat för just det här ögonblicket och så är det baddräkten som fäller ut krokbenet. Å andra sidan kanske Tessan skulle ha valt en storlek större på sin simdräkt. Läste i en tidning att hon numera hade gått ner två storlekar på baddräkten för att den skulle sitta så tajt som möjligt.

Simlandslagets förbundskapten hade under baddräkts-debaclet planer på att kasta sig i vattnet om tävlingsledningen beslutade sig för att inte vänta på Tessan bara för att stoppa tävlingen. Synd att vi inte fick se det ha ha ha...Undrar vad omvärldens syn på Sverige skulle vara då? En som kastar bort medaljer och en ledare som kastar sig i vattnet...Knaslandet Sverige liksom.....

Nä nu ska jag kolla in Usain Bolt igen på OS-sammandraget och sen ska jag, Stefan, Andrea och Glenn åka till hotellet och bowla....Bilder från igår och idag kommer senare....

Är inte direkt i toppform...

Sitter och försöker att ta sats för att gå till jobbet. Är sååå himla trött. Var ute igår på Allsköns musik i hamnen och lyssnade på Peters band Colles Compagneros och Soulshake express. Hann även med att ta några öl så idag är jag inte på hugget direkt. Men det är väl bara att bita ihop och masa mig iväg. Får blogga lite mera ikväll...

Sen bloggning...

Övervägde ett tag att inte blogga idag men det får bli en liten kortis i alla fall.

Missade OS-simningen inatt för när klockan ringde så stängde jag helt enkelt av. Vaknade kvart i sex istället och fick se strax efter Phelps hade tagit sitt fjärde och femte guld. Helt otroligt!
Nystrand klarade ju också av att avancera till final men jag tror att det kommer att gå för fort för honom där...
Kollade handbollsmatchen och rodden också. När det gäller handbollsdamerna så tror jag att de faktiskt kan gå vidare och kanske överraska för de spelar stundtals riktigt bra. De måste dock få ordning på anfallspelet och sätta fler klara chanser. De gör liksom motståndarmålisen bra...
Karonen var grym i sitt semifinalheat. Ibörjan såg det riktigt risigt ut men sedan var det inget snack om saken. Bara han nu har lite krafter kvar till finalen också...
Dagens silvermedaljör såg jag dock ingenting av förrän han redan gått i mål. Missade hela cykel-loppet för jag trodde inte att Sverige ens hade med någon deltagare där. Där ser man....

I övrigt så har jag hunnit med att hälsa på pappa en stund idag, lagat mat, spelat golf och haft filmkväll med Stefan. Nu är klockan sent och jag blev plötsligt jättetrött känner jag....

Imorgon är det jobb igen som gäller och så kommer Peter hem....Gött de....

Nu ska jag gå och sätta klockan så får vi se om jag lyckas masa mig upp tills Nystrand ska simma final. Ska lägga telefonen en bit ifrån sängen så får vi se om det hjälper....

Raindrops keep falling on my head...

I skrivandets stund så kommer det störtskur utan dess like. Vi har snart en egen 25-meters pool här ute på Blomstervägen. Undrar om Phelps vill komma och simma i den? Börjar ju bli lite van det där ständiga smattrandet nu och det verkar inte var någon ljusning i sikte på väderfronten...

Försov mig imorse och vaknade inte till förrän framåt 12-tiden. Jag är väldigt väldigt trött just nu. Antingen har höst-tröttheten som jag alltid får dras med några veckor om året redan slagit till eller också är det den här lilla förkylningen som ligger och lurar. Nyser i alla fall nästan hela tiden....

Seg dag på jobbet. Berodde troligtvis på att jag själv var helt seg.

Åkte och hämtade Stefan hos Anna och lät Angelina leka lite med Linnea.
Angelina vill dock inte sova. Hon är så trött att hon nästan ramlar ihop men sova ska hon inte utan en hel del gnäll. Har antagligen blivit lite konstigt i rutinerna nu när hon är på dagis igen.
Imorgon fick jag ju i alla fall ledigt. Då ska jag åka ut till farsan och hälsa på tänkte jag.
Angelina pratade faktiskt med sin far i telefonen riktigt mycket idag. Hon sa "puss puss" vilket var väldigt sött tyckte jag...

Och så var det ju det där med OS:
Dagens grej: Christianes cykelspark var en delikatess av rang!
Dagens svenskor: Fotbollsdamerna spelade enligt experterna bra och lyckades gå vidare till kvartsfinal. Tror dock inte att de klarar av tyskorna den här gången heller men hoppas kan man alltid. Låt Jessica Landström spela så blir i alla fall oddsen bättre.
Dagens loosers: Norges damlandslag i fotboll. Fick stryk med 1-5 av Japan och får möta Brasilien i kvartsfinal. Bye bye...Skadeglad jag? Näe...
Dagens guld: Michael Phelps tredje + nytt världsrekord. Vilken kille! Jag tror att han grejar alla åtta.
Dagens break-down: Svenske Lerduveskytten som inte träffade särskilt bra. Han grinade i TV dessutom och jag tyckte verkligen synd om honom....
Dagens gladaste besked: Carro är på gång och Sanna är enligt tränarna i stort sett återställd. Friidrotten kanske inte blir så trist ur svensk synvinkel ändå...

Imorgon kommer jag antagligen vara halvdöd för inatt ska jag faktiskt titta lite på OS tänkte jag. Lite simning framåt morronkvisten får det bli. Sen måste jag följa den där rodd-killen som är så stencool. Karinen eller vad han heter....

Karonen hette han faktiskt...Rätt ska vara rätt...Cool är han i alla fall...

Snart så börjar skolan...

...och det gör att jag börjar få en knut i magen. Inte för att jag ska börja skolan på något vis men jag blir stressad bara när jag tänker på vad det innebär....

Skickade en förfrågan till friskolan i Signebyn om en eventuell provvecka för Stefan under höstterminen. Vi ville helst att detta skulle ske i samband med skolstarten för att det skulle bli mer naturligt. Får svaret idag att detta inte är möjligt för de har inte fått reda på vilka resurser de har att röra sig med under läsåret med mera med mera....Detta har vi redan fått höra till leda. Jag är så förbannat trött på att allt ska vara så otroligt tungrott och ta sådan tid! Stefan kommer troligen inte hinna byta skola innan det är dags för högstadiet i den här takten. Istället ska man få fyra-fem telefonsamtal i veckan från rektorer och lärare, skickas till kuratorer och psykologer, gå på krismöten, föräldramöten, älta, stånga sig blodig utan att stressas sönder av alltihop. Men det är precis just vad man gör.

Efter varje underbart, fridfullt sommarlov så har vi alltid hoppats att Stefans situation i skolan ska bli bättre. Det har den inte. För varje år blir det bara värre och värre så nu har jag slutat hoppas. Det värsta är att ingen vet vad de ska göra. Görs det någonting alls så blir det ändå inte rätt.

Jag vet vad som väntar. Mönstret är i stort sett det samma hela tiden. Först är det bara jobbigt att få upp ungen i sängen och ens få iväg honom till skolan. Sedan brukar det gå relativt bra den första delen av terminen men ju längre hösten går desto mer nedslagen blir han, bråken kommer tätare och tätare och till sist blir situationen ohållbar någon gång fram mot jul. Varför ska man behöva ha det såhär år efter år?

Vi har velat flytta Stefan till en annan skola i två års tid men han är fortfarande kvar. Det säger en hel del.
Först säger skolan att de absolut inte vill att Stefan ska ska flyttas och att de kan ta tag i problemet och lösa allt. Kan ni inte alls säger vi. Skolan vill att Stefan ska utredas för än det ena än det andra. Vi tar kontakt med BUP i Karlstad och lyckas krångla till oss en tid. Stefan får gå några gånger och beskriva sin situation och sedan får han inte komma tillbaka något mer. Kuratorerna anser att det inte finns någon som helst anledning att utreda Stefan. Hans vredesutbrott kopplar de direkt till den dåliga skolmiljön och den press som han utsätts för dag efter dag. Rektorn sitter själv med i ett utav mötena med kuratorerna tillsammans med Peter och Anna och medger att skolmiljön är kaos och att Stefan inte kan garanteras trygghet där. Då först erkänner han att det vore bäst för Stefan att börja om på nytt i en annan skola. Trodde inte mina öron när Peter kom hem och berättade vad som hade sagts. Fruktansvärt!

Om min knut i magen redan är på gång att knytas så kan ni ju själva gissa hur det känns i en viss 10-årings mage såhär mindre än en vecka före skolstart...Speciellt när han själv önskar att byta skola....

Och så var vi bara två...

Hade ställt klockan på 06.30 idag. 06.33 skulle nämligen finalen i lagkappen på 400 m gå av stapeln och det ville jag inte missa. Det gjorde jag. När jag hade fått på TV:n så stod amerikanerna med Mike Phelps i spetsen och jublade för fulla muggar...Lite surt med tanke på vilket lopp det var. Svenskarna simmade bra, men inte tillräckligt bra....

På jobbet idag var det riktigt kul. Jag kände mig sådär pratglad och snudd på överkäck. Det vill säga ända tills en gubbe kom och kommenterade att besticken stod vända åt fel håll. Han menade att "det var ohygieniskt med tanke på alla människor som tafsade på dem".
Genom sig själv känner man andra tänkte jag men lyckades knipa käft. Jag går i alla fall inte och pillar på samtliga bestick innan jag bestämmer mig för vilka jag ska ha. Hoppas och tror att ni inte gör det heller...                             Linslusarna busar lite....

J. och V. kom in med lill-skruttan som inte är så liten längre. Har inte sett henne på minst ett halvår. Passade på att luncha samtidigt som de var där och fick lite sällskap för en gångs skull.

Grattis också till Maja som fyller två år idag. Snart är det Angelinas tur också. Usch vad tiden går....

Stefan har spenderat hela dagen hos Jakob och spelat paint-ball så han for till Anna redan igår kväll. Detta innebar att Lizzie fick vara ensam hemma hela dagen. När jag kom hem släppte jag ut henne och gick direkt för att hämta Angelina. Inte populärt. Hon började mjaua och skrika så jag hörde henne ända upp till dagis. Stackars Lizzie kände sig ensam....
Vi har spenderat mycket tid med henne i eftermiddag.

Man får väldigt mycket mer tid över när man bara har en unge att hålla reda på så jag och Angelina har hunnit med mycket på eftermiddagen. Vi har läst minst 20 böcker, tvättat, lagat mat och varit ute en bra stund.

Blev väldigt överraskad när jag fick resultatet från förra onsdagens damgolftävling. Jag vann nämligen på mitt usla resultat. Tydligen var de andra ännu sämre. Där ser man.... Med andra ord har jag vunnit två av tre damgolftävlingar som jag har ställt upp i. Ganska stor skillnad mot placeringarna i de riktiga tävlingarna...

Nu ska jag snart kolla lite OS-sammanfattning. Hann precis hem så jag kunde se sista halvleken på handbollen. Sverige spelade bra även idag men förlorade ändå. Lite trist...
Ännu tristare är att allt som man verkligen är intresserad av går på förmiddagarna så man missar ju hela skiten.

Har beställt lite DVD-material inför säsongen med lite inspiration. Det blev en med gympa, en med funktionell träning och en med styrka i grupp. Behöver verkligen lite nya uppslag till cirkelträningen. Ska även kolla lite ny musik. Det gäller att vara ute i hyfsad god tid för det blir ändå alltid bråttom på slutet. Ser verkligen fram emot att komma igång igen....

Lite bilder från den gångna helgen samt idag oxå...


Peter framför datorn....Nu är han i Moss...tror jag.....


Så här gott sov Angelina igår eftermiddag


Det regnade lite igår...Som tur var hann vi golfa innan det vräkte ner...


Angelina leker med grannens katt Fritz. Världens snällaste katt....

Ha de gött

Första OS-medaljen-en superskräll!

Emma Johansson blev tjejen som visade vägen och vann Sveriges första (och förhoppningsvis inte sista) medalj i detta OS. Jag kan ärligt säga att jag aldrig har hört talas om henne och därför blir det extra kul. Mina kunskaper om cykel är i stort sett obefintliga förutom att var och varannan åker fast för dopning (det får vi ju hoppas att Emma håller sig för god för) och att Sveriges bästa cyklist heter Susanne Ljungskog. Men medan Susanne slutade på 21:a plats så spurtade Emma mot guldet och var vad jag förstod inte helt långt undan. Men jag skulle tippa på att hon är mäkta nöjd med ett silver i alla fall. Grattis Emma!
 
Det är just sådant här som är så himla fascinerande med OS som innehåller så ofantligt många skiljda idrotter. I massmedia får man nästan intrycket att det bara är friidrotten som räknas. Därför blir det ett jäkla hållaballo när en skytt, seglare eller roddare tar medalj eftersom radio, TV och tidningar inte har den minsta koll på dem. Det är också det stora problemet. Det är oftast bara vid OS som sådana idrottsmänniskor blir uppmärksammade. Annars varken hör eller ser man något om dessa idrottare i sportsändningar.
Morsan till exempel, som är totalt ointresserad av i stort sett all idrott utom rally ,klagade över att ingen av de svenska sportnyheterna visade eller ens nämnde resultaten i WCR-serien. Nu har vi ju trots allt P-G Andersson som är med och kör med de tuffa grabbarna. Har inte själv tänkt på det så mycket förut men konstaterade att det är sant. Vill man se WCR så får man vara uppe sent på kvällen och se eftersändningarna på Eurosport. Fram med mer udda sporter! De som brukar klara detta bäst är Lilla Sportspegeln som nog troligtvis är Sveriges bästa sportprogram alla kategorier....


Tycker fortfarande synd om Veronica Wagner (gymnastik) som SOK stoppade från att tävla trots att hon hade kvalat in. De bestämde att det fanns en för stor risk att hon skulle slå upp sin gamla skada, trots att hennes läkare har sagt att det bara är nonsens. Men Sanna Kallur kan de skicka som inte har tävlat på flera månader....Det är skillnad på folk och folk...
Nu får Veronica sitta på läktaren och titta istället....Det är synd och skam.


Bra försäljningsteknik

Innan golfrundan imorse så går jag in i golfrestaurangen. Undrar lite över vad jag ska ha men bestämmer mig ganska snabbt.
- Jag skulle vilja ha en cola light tack.
- Det skulle jag verkligen inte rekommendera, säger tjejen i kassan ganska snipigt.
Nähä, tänker jag. Och vad är det får fel på den då? Måste fråga....
- Och vad tycker du att jag ska ha då?
- Vatten vore mycket bättre, svarar den hälsomedvetna bakom kassan.
Nu blir jag riktigt irriterad om inte rättare sagt ganska förbannad. Hur tänkte hon där egentligen? Det vore som om jag skulle stå på cafét och säga till tjocka personer att de nog inte ska ha en bakelse utan istället bara dricka kaffe. Skulle ju liksom inte falla mig in....Tänk vad mycket skit man skulle få då...

Jag är fullt medveten om att Cola light är fullproppad med farliga saker men så länge jag betalar så ska jag få dricka om jag vill. Det är ingen annans buisness.

Efter golfrundan bestämmer vi oss för att köpa glass. Vi skojar lite om att vi ska göra det om det går för sig för kassörskan. Gissa om vi skrattar uppgivet när hon säger:
- Jasså ni ska ska äta glass ni i detta kalla vädret!
Ja det ska vi verkligen göra för så länge vi betalar för oss så ska ingen, jag säger INGEN, lägga i sig i hur, när och vad jag äter eller dricker! Den där tjejen skulle behöva gå en kurs i försäljning....

OS klockan fem på morgonen

Jäpp. Kvart i fem i morse satt jag (eller snarare låg) bänkad framför TV:n för att se handbolls-landslagets OS-debut mot Ungern. Ja damernas landslag förstås, herrarna har ju varit med forever....
Handboll är för det mesta både kul och spännande att se på så det fanns ingen risk att jag skulle somna. Ungern drog iväg ganska snart med fem-sex mål och då var jag nästan på väg att gå tillbaka till sängen. Sen började Sverige att spela bättre och det var väldigt spännande ända tills det var en kvart kvar. Svenskorna missade helt enkelt alldeles för många klara målchanser och räddade för få skott. Emellanåt spelade de dock ganska bra och det ska bli kul att följa dem i de andra matcherna.

Therese Helgesson gjorde flest mål och var också den bästa spelaren

Fick faktiskt sova en hel timme innan det var dags att gå upp igen och iväg till jobbet. En ganska lagom dag som inte var så stressig. Jag och Bittan skulle egentligen ha spelat golf men det blev inget med den saken. Tänkte ta det imorgon istället, men då har de lovat riktigt pissväder tyvärr....

Istället hann jag att städa lite och plocka undan. Skönt att inte behöva ägna hela sin lediga dag åt sånt. Har även lagat en dundergod måltid. Kycklingfilé under ett täcke av creme fraiche, ost, svarta oliver, lök, paprika och baconkuber. Till detta serveras klyftpotatis och sallad. Supergott! Har ätit så jag ser gravid ut.



Börjar bli lite seg och trött nu känner jag. Vi tänkte se "Hancock" så fort Angelina har somnat. Risken finns väl att jag också gör det för brorsan sa att den inte var så kul. Inatt tror jag inte att det är är något speciellt att se på OS. Ja kanske simning då....Får kolla detta.....Är det OS så är det. Sova kan man göra när man blir gammal.

Lite av varje:

Igår så trodde en norrman att jag var 18 år. Mycket smickrande men han borde nog skaffa glasögon!

Peter har lärt Angelina att säga: "Pappa är bäst". Jag kontrade såklart omedelbart. Just nu kan man få Angelina att säga vad man vill. Hon är som en liten papegoja som härmas. Dags att verkligen se över sitt eget ordförråd....

Stefan har efter nästan en veckas gnatande städat sitt rum. Det tog tio minuter. Vad är det egentligen att gnälla om?

Jag vill verkligen, verkligen spela golf imorgon....väldigt sugen för tillfället. Ska be till vädergudarna ikväll.

Härligt att damlandslaget i fotboll lyckades vinna sin match mot Argentina idag. Det suger att jag inte kan se en enda match på grund av jobbet. Man borde verkligen ta semester under alla mästerskap....
Förra vinter-OS:et hade vi TV på cafét och det är kanon för då hänger man i alla fall med litegrann och så kan man ju alltid diskutera sport med kunderna. Det var rena pubstämningen när sprinten i skidorna gick av stapeln med folk som satt och hejade....

Nilla Fischer frälste Sverige med sitt mål

Måste bara visa den här bilden....


Han har ätit sin gröt ordentligt den där Wissman. Jesus Christ!

Ibland får man lite mer än man ber om....

Klagade ju på igår att det aldrig hände något speciellt på jobbet. Idag däremot har allt hänt på en gång. Rena freakshowen! Påfrestande norrmän som gastar om allting och inte kan vänta på sin tur, tyskar som frågar om allt mellan himmel och jord, snorkiga Stockholmare och en riktigt sur gubbe som var allmänt dum i huvudet. Sådana dagar blir man väldigt psykiskt trött....

Ett annat stort problem är alla jäkla djur som bara älskar att vara på cafét. Vi måste nästan alltid ha dörrarna öppna eftersom vi annars i det närmaste dör av värmeslag. Gött med lite friskt syre emellanåt också och det känns ju lite onödigt att köra air-condition när det är kallt ute. Problemet är att det just nu är helt omöjligt att ha dörren öppen. Två gånger idag fick jag springa och jaga någon fågel-j****l  som absolut ska in och sedan inte har den blekaste aning om hur han ska komma ut fast dörren är mitt framför ögonen på honom. Hur fåglar kan flyga hundratals mil och hitta rätt är för mig ett stort mysterium. Den här fågeln är i alla fall stendum.

Sen har du getingarna. Överallt är de! Så fort du öppnar dörrarna till tårtkylen så är det minst fem därinne inom loppet av några sekunder. Ann-Marie slog ihjäl minst 10 stycken under kort tid igår.

Sist men inte minst kommer flugorna. Döäckliga men totalt oundvikligt! De kommer in hur man än försöker att stoppa dem....
Jaja, man ska väl vara glad så länge man inte får in råttor i köket antar jag...Sommaren är ändå snart förbi och då försvinner eländet.

Kom på att jag inte har lagt in några bilder på bageriet sedan det blev färdigt så jag gör det nu....






Ja såhär blev det. Väldigt mycket mindre plats än förut, men det funkar kanonbra!


Mycket folk idag på eftermiddagen och nästan soprent i tårtdisken. Precis som det ska vara...


Den som troligtvis jobbar hårdast just nu på Café Broms. Espresso-maskinen.

Glenn och Andrea kom med lill-skruttan förut. Hon var vaken typ i två sekunder. Sedan fick hon mat...och somnade...som vanligt.... Maken till sovar-bäbis får man leta efter.


Här blev hon lite arg när jackan skulle på.... 


Hon kikade litegrann i alla fall...

Två Adam Sandler-filmer samtidigt idag. Happy Gilmore och Benknäckargänget. Får bli Happy Gilmore för den är bättre och börjar dessutom senare. Blir överlycklig när de för en gångs skull visar något annat på TV än bara Steven Seagal-filmer.

Bäst idag: Att komma hem till familjen efter en ganska jobbig dag. Peter for dock iväg och repade direkt, men kommer nog snart.
Sämst: Att mina vader gör så jäkla ont efter en lång arbetsdag. Stödstrumporna blir nog snart verklighet är jag rädd...

Idétorka...

Oftast när jag bloggar så går allt av bara farten. Saker jag har gjort, saker jag funderar på, saker som retar mig osv.
Idag är det helt tomt i huvudet. Vet inte riktigt vad jag ska blogga om så egentligen skulle jag bara skita i det. Blir nog en fruktansvärt osammanhängande historia idag skulle jag tro.

Jag kan ju börja berätta om vad jag har gjort för det är jag helt på det klara med.

1. Vaknade sex. Duschade och rakade mina ben.
2. Väckte Angelina och gick med henne till dagis
3. Jobbade till klockan tre. Inget anmärkningsvärt hände. Nuförtiden känns det som om det inte händer något alls exceptionellt att skriva om. Ann-Marie påstår att Putte Nelsson (pianisten i Så ska det låta) var inne men jag har tittat på bilder och jag är inte helt säker....
4. Hämtade upp en pizza till Stefan på vägen hem
5. Hämtade Angelina på dagis.
6. Bytte om och städade kattlådan.
7. Körde Angelina till morsan.
8. Åkte ut till golfbanan och spelade damgolf med Charlotte och Caisa. Idag spelade vi med tre klubbor. Jag valde drivern, järnsjuan och puttern. Började ganska bra men mitt närspel har fullständigt havererat. Lyckades gå runt på 42 slag netto och vann i alla fall bollen....Alltid en tröst i mörkret.
9. Åkte till Trollhallen och handlade lite.
10. Nu är jag hemma och bloggar. Jag och Stefan ska ha filmkväll och titta på Hot Shots 2 (Han har valt filmen men så länge det inte är tecknat så klagar jag inte).
That´s it. Det var min dag hittills....

Några andra reflektioner....
Tyskan som troligen mördade de små barnen i Arboga verkar otroligt galen oavsett om hon är skyldig eller inte. Det kan inte vara vanligt att man sitter i rätten och skrattar när man är åtalad för mord. Det skulle inte jag göra i alla fall....Jag klarar knappt att läsa artiklarna om morden för då börjar jag att böla...Så fruktansvärt att hitta hela sin familj totalt sönderslagen...så ofattbart tragiskt....

OS började ju inte så bra för Sveriges del. Förlust mot Kina i öppningsmatchen och nu får damlandslaget det ganska tufft framöver. Hann ju inte se matchen själv så jag kan inte uttala mig vidare om eländet.

Damen som bestämde sig för att gasta efter toanyckeln i örat på mig samtidigt som jag pratade med en säljare på Färskvarucentralen i telefon borde lära sig en hel del hyfs...eller hålla sig....

Dags för kvällsmat och lite film...so long

Dags för lite kvällsmat och film...
So long....


Dags att röja ut i garderoben....

Tog en titt i mina garderober i förmiddags. Jag har stora problem med alla kläder som ligger huller om buller och jag får ofta knöka in dem för att de ska få plats. När jag letade efter ett speciellt par byxor som jag inte har sett på ett halvår så insåg jag att jag troligen kan skicka 95% av mina kläder till Ryssland eller Afrika. Hälften av plaggen som ligger där är för litet, stl.38 eller 40. Om jag någonsin får på mig det igen så är de troligtvis antika vid det laget. En hel del är arbetskläder som vi inte använder längre eftersom vi har fått rockar. De mesta av de plaggen saknar knappar eller har fettfläckar som inte går att ta bort. Borde alltså slängas. Resten är ett misch-masch av grejor som är helt ur fashion eller saker jag helt enkelt jag inte gillar och aldrig använder av den orsaken. Visst har jag några plagg som jag gillar och använder men de skulle täcka en hylla om jag sorterade ut dem. Vem behöver t ex 25 stickade tröjor i olika färger? Så många hade nämligen jag förra gången jag räknade. Problemet är att jag inte gillar att slänga bort saker. Ibland är jag helt enkelt för lat. Jag tror faktiskt att den senaste gallringen fortfarande ligger i svarta sopsäckar i förrådet. Jag är dessutom ingen modefreak och använder favorit-tröjor och byxor tills de havererar. Samma med skor. Jag sliter dem tills sulorna är sönder. Men nu är det nog dags att införskaffa lite nya grejer.

Nu ska jag bara lista ut vad jag verkligen behöver. Jag är expert på att köpa udda grejor med mönster som inte går att matcha ihop med andra kläder. Jag behöver med andra ord lite flera basplagg. Här är några saker jag har tittat på.

Sen har jag spanat in ett par sjukt snygga stövlar ifrån La Redoute. Sådana här har jag letat efter i flera år....


Så jäkla läckra!

Angelina har i alla fall fått nya skor idag. Hon har växt ur sina gympadojor, bigfoot som hon är, så idag bar det av till Skoday. Tyvärr hade de inga kvar i Angelinas storlek på rean men måste man ha så måste man....


Angelinas nya dojor i storlek 24!

Tyckte att det var dags att äntligen pallra mig iväg till Jessica idag när jag var ledig och allt. Jonathan fyllde år för över en månad sedan och jag har inte varit där än. Väldigt skämmigt. Därför tog vi en tur ut på eftermiddagen.
Kom hem strax före sju och då var Angelina dödstrött. Hon har nämligen inte sovit middag idag. Nu sover hon efter lite protester gott....

Har provat att ha Lizzie ute lite mer idag och det går jättebra. Hon springer in och ut som en skottspole....Hon blir tuffare för var dag som går för imorse fick till och med Angelina bära henne.

Har mailat M-B för att fråga om Stefan kan komma på en prov-vecka i Signebyn så fort som möjligt nu på höstterminen. Var lite rädd för att han skulle ha ändrat sig angående det när jag frågade honom förra veckan men han var överraskande positiv. Han kanske har insett själv att situationen på skolan är ohållbar....Hoppas hoppas hoppas att det ordnar upp sig.

Imorgon åker Daniel hem till Gislaved och jag är övertygad att Stefan kommer att sakna honom jättemycket....Synd bara att han inte bor här på heltid...


Daniel, Viktor och Stefan framför datorn....

Undrar om det är "Morden i Midsomer" idag? Får nog kolla det....

Höstrusk och nystart!

Dags för Angelina att börja dagis igen imorse. När jag sa att vi skulle gå dit så fullkomligen skuttade hon iväg. När vi väl kom dit blev det dock lite konstigt. Inte en enda unge var där och till köpet så kände Angelina inte igen fröken. C. som har varit sjukskriven var tillbaka och henne har Angelina bara träffat på stranden förut. Hon blev inte ledsen eller så men jag såg att hon blev lite konfunderad.

På jobbet var det full fart och inte mycket tid för att relaxa (när är det nånsin det egentligen?). Sanna var tillbaka igen efter ledigheten. Vi pratade lite höstshopping och kom överrens att höstkläder är mycket roligare att handla än sommarkläder. Nu är snart hög tid att se över garderoben....

Eftersom min viktnedgångs-satsning minst sagt har blivit åsidosatt under semestertiderna så var det hög tid att göra en nystart. Har bara gått upp ett kilo så det är väl ingen katastrof. Bara att fortsätta där jag var i princip. Har alltså lite hunger framför mig den här veckan...Kul....


Stefan lånade ut sin MP3-spelare till Angelina och hon låg still i nästan en halvtimme och bara lyssnade! Var tvungen att föreviga detta sällsynta tillfälle....


Lizzie leker brandman och rutschar nerför stolsbenet


Tvätt som garanterat inte torkar i detta höstruskväder. Får nog ta in och tvätta om...

Till sist ska jag lägga ut lite bilder från Colles Compagneros spelning i hamnen förra onsdagen. Var ju inte där och bevittnade spelningen så jag fann mycket nöje i att studera bilderna.

Min oerhört koncentrerade sambo bakom trummorna.


Morgan och Patrick är resten av bandet...


Ser otroligt uttråkad ut....


Colles största fan- Jonas "Tungan" Karlsson.

Nu är det ju slut i hamnen för i år och jag hoppas att Maja och Birger orkar upprepa något liknande även nästa sommar. De ska ha en stor eloge för allt jobb som de har lagt ned. Beundransvärt tycker jag i en kommun där det är allt annat än lätt att genomföra arrangemang av liknande slag. Att sista kvällen fick ställas in för att de inte fick kalla det för "bartömning" är ju helt sanslöst men föga förvånande. Om inte jag missminner mig så använde Hotel Nordic exakt samma formulering när de skulle stänga och det gick minsann bra. Synd var det i alla fall.
Själv har jag inte varit där så mycket men det har mest berott på att jag inte har haft barnvakt och att Peter har varit där och jobbat en del. Jag tycker i alla fall att det är fruktansvärt kul att någon vågar och satsar.

Nu har Stefan fått för sig att vi ska spela Lego Creator...Bygga legobilar alltså...hmmmm....inte riktigt min grej men jag får väl visa god min antar jag....

Dagens fundering: Undrar om Jason Mraz "I`m yours" är den bästa sommarplågan som någonsin har gjorts....Jämför med Macarena och Bailando....hmmmm...ja jag tror det!

Det är snart slut på sommaren...

Det känns lite som sommaren snart är över. Ändå så ligger hela augusti framför oss och det kan fortfarande bli många fina dagar. Många slutar sina semestrar imorgon och återgår till arbetet. Peter också. Det kommer verkligen att bli en rejäl omställning att vara utan honom på veckorna. Nu har man ju blivit ruskigt bekväm. Det ska också bli intressant att se hur Angelina reagerar....Hon kommer nog att sakna pappa jättemycket.

Drog med mig C. och J. på golfbanan idag och vi hade verkligen tur och fick knappt en regndroppe på oss. Överhuvudtaget har ju vädret varit bra mycket bättre idag än vad experterna spådde. Bara att tacka och ta emot. Spelade däremot inte värst bra. Skrapade bara ihop 13 poäng och det är för dåligt...Puttningen fungerade dock bättre och det är alltid något att glädjas över.

Angelina fick vara hos mormor under tiden och vi passade på att gratta henne en vecka i efterskott med lite present och tårta. Sedan har vi tagit med katten, som nu har fått namnet Lizzie, ut för första gången. Hon fick hälsa på grannens katt Fritz som är en jättestor röd hankatt och det gick jättebra efter en stund. Lizzie är ganska räddhågsen och försiktig men hon vänjer sig snabbt. Igår så lade hon benen på ryggen så fort Angelina var i närheten men idag har hon tuffat till sig litegrann. Hon väckte mig tjugo över åtta imorse och ville leka. Lekte med pinnen som jag har satt fast en pappers-tuss på i nästan en timme innan katten tröttnade.

Jag och Peter höll på att leta ihjäl oss efter katten när vi kom hem. Till slut hittade vi henne bakom blomlådan i fönstret.

Full fart på Angelina som helst vill vara ute hela tiden...och helst barfota


Angelina har fått ytterligare påfyllning i en redan full garderob. Denna söta utstyrsel kom faster Bittan med idag....


 


...och denna fick hon igår av mormor. Sött så det förslår...


Imorgon är det dagisdags för Angelina och därför har jag hållt henne vaken hela dagen. Hon behöver komma in i rätt sovrutiner. Nu kan hon inte ligga och sussa till halv tio på morgonen längre....Stefans sovrutiner får jag ta tag i nästa vecka och det blir säkert värre misstänker jag.

Hade myskväll igår och delade på en flaska vitt vin och käkade ost och kex till. Gott gott, men jag blev så jäkla trött av vinet så jag slocknade direkt efter filmen. Peter undrade om någon hade knockat mig....hehe...hade han tänkt sig något speciellt så bedrog han sig gruvligt. Jag dricker sällan vin just på grund av att jag blir så trött utav det...men gott var det i alla fall. Filmen vi såg var "Jiddra inte med Zohan" med Adam Sandler. I början tyckte jag att den var superfjantig men efter en dålig start så satt man i alla fall där med ett leende på läpparna. Det brukar man oftast göra när man ser en Adam Sandler -film. Han gör alla filmer med en oemotståndlig glimt i ögat och han ser så snäll ut att han kommer undan med det mesta...Mina Adam Sandler-favoriter är: "50 first dates" och "Happy Gilmore". Har sett båda hur många gånger som helst....


Adam- en riktig feelgood-kille


Nu ska jag passa på att mysa med gubbe-stubben innan han försvinner iväg....

Katten utan namn är på plats....

Fick en smärre chock när jag vaknade imorse och fick se att klockan var halv elva! Fick till och med gnugga mig i ögen och kolla två gånger...men det var sant. Var längesen som jag sov så länge och att Angelina gjorde det var ännu konstigare.

Fick lite bråttom att komma iväg för att införskaffa nödvändiga katt-attiraljer. Skulle in på EM för att kolla på lite grejer också men där var det stängt! Lite lustigt mitt i sommar-ruschen tycker jag....
Lyckades köpa försenad födelsedagspresent till min mor utan alltför mycket onödigt tänkande. Hon kommer hem ifrån semestern idag så jag har inte missat hennes födelsedag om ni tror det. Hon är nog en aning Angelina och Linnéa-sjuk nu så vi får väl åka upp och hälsa på i eftermiddag.

Vi fick i alla fall tag på katt-grejer så nu är vi förberdda. Kattlåda, spade, kattsand, mat. leksaker mm....Sedan tyckte vi att det var lika bra att hämta den lilla tussen när vi ändå var ute och for. Lite rädd var hon allt men Stefan fick sitta och hålla henne i bilen. Gick nästan bra hela vägen men i sista fartguppet blev hon rädd och rymde iväg i bakluckan.

Hon började med att inspektera hemmet ordentligt. Provade att äta mat ur nya matskålen och gjorde duktigt sina behov i lådan. Hon är dock milt sagt rädd för Angelina som försöker göra allt för att katten ska leka med henne. Jag antar att hon vänjer sig ganska snart med skrik och hastiga rörelser för annars får hon det jobbigt. Nu sover i alla fall både katten och Angelina middag så för tillfället är det lugnt.

Angelina försöker mata katten


 


Sover gott

Vad fan ska katten heta? Har inte kommit på något bra än så jag får panik. Ska gå ut på nätet och kolla på förslag....


Irriterad....

..är något som jag blir ofta. Ingen bra egenskap men så är det. Just nu är jag jävligt irriterad över en viss sak som jag tyvärr inte kan nämna här på bloggen. Det värsta är att min irritation drabbar mest mig själv eftersom jag inte kan göra så mycket åt orsaken till problemet. Därför går jag och irriterar mig så jag nästan sprängs inifrån. Inte bra. Kanske skulle börja använda boxsäcken som jag köpte och som hänger ensam och övergiven i garaget för att få utlopp för alla aggressioner??? Det brukar faktiskt funka. Lättare än att gå ut på golfbanan i alla fall och klappa till med drivern. Boxsäcken är lättare att träffa. Med drivern är det risk att skapa ännu mer irritation...
Att vara ständigt irriterad gör att man blir trött....ska försöka tänka på något annat....

Peter håller på att göra iordning en ny banner till bloggen. Ska försöka piffa till den här sidan lite tänkte jag, men eftersom jag är analfabet på it-språk så får han fixa det. Vi får se om det funkar. Han brukar i alla fall lyckas...

Imorgon är jag ledig och vi ska hämta katten. Det är nästan lika mycket som ska ordnas som det var innan Angelina föddes...Vill ju att pisse-missen utan namn ska trivas hos oss. Lite nervöst faktiskt. Vi har ju inte haft några husdjur sedan Skuttis-kaninen försvann och det är många år sedan.

Ska bli skönt med en ledig helg trots att det inte verkar bli något vidare väder. Kommer inte vara ledig en hel-helg förrän sista helgen i augusti så jag ska passa på att njuta....

Nionde september ska jag i alla fall ta bort de där jäkla mandlarna. Gick inte att få någon tidigare tid så premiären på gympan missar jag tyvärr. Jag skulle inte tro att jag mirakel-läker på mindre än två veckor. Hoppas bara att jag är ok till Årjängs-marten....

"We came at the same time"....hahahaha (internskämt)


RSS 2.0